פיקניק והרצאה פאגאנית - ספטמבר :)

Justin Angel

New member
פיקניק והרצאה פאגאנית - ספטמבר :)

שלום לכולכם, ביום רביעי הקרוב תתקיים הרצאה בסדרת ההרצאות הפאגאנית בשילוב עם הפיקניק הפאגאני הישראלי בתל-אביב. ההרצאה תהיה השלישית בסדרת ההרצאות הפאגאניות והפיקניק יהיה החמישי במספר בארץ. בפיקניק אנו נכיר אנשים חדשים, נפגש מחדש עם מכרים ישנים, נדבר על דעות וחוויות, נשב ונשתה כוס קפה ובעיקר נהנה, וכל זה באווירה קלילה ולא-רשמית. הפיקניק מתחיל החל מהשעה שבע בערב עד השעה שמונה ועשרים בפארק הירקון, ולאחר מכן תחל ההרצאה בשמונה וחצי בדיוק באכסניית הנוער. הפיקניק וההרצאה יהיו ב3 לספטמבר בתל-אביב. הפיקניק יהיה בפארק הירקון מול רחוב בני-דן 46 בסמוך לנחל הירקון (בין סניף בני-עקיבא לבין סניף הצופים). ההרצאה תהיה באכסניית-הנוער ברחוב בני-דן בסמוך מאוד למקום הפיקניק. כל אחד ואחת מאלו שמגיעים לפיקניק ולהרצאה מתבקש להביא בקבוק שתייה קלה ודבר מאכל שניתן לאכול בלי צלחת (עוגיות, בורקסים, פירות וחטיפים). כמו כן כל מי שמגיע לפיקניק ויכול להביא עימו שמיכה מתבקש להביא אותה. אנשים מתבקשים לעשות כמיטב יכולתם להגיע עד שבע בערב, היות ואנו נעשה מעגל שמות והיכרות וחבל שמישהו יפספס זאת. כמו כן אנשים מתבקשים לא להגיע מאוחר יותר מתחילת ההרצאה היות והשעה די והותר מאוחרת וזהו חוסר כבוד למרצה להיכנס באמצע ההרצאה. הוראות הגעה: באוטובוס: למידע על נסיעות באוטובוסים בתוך תל-אביב ניתן להתקשר למודיעין "דן" - 03-6394444 (בימי חול בין השעות 20:00 - 06:00). למידע על נסיעות באוטובוסים לתל-אביב ניתן להתקשר למודיעין "אגד" - 03-6948888 (בימי חול בין השעות 06:30-19:00). הוראות מדויקות למכונית: הוראות מדויקות כיצד להגיע בעזרת מכונית ניתן למצוא באתר: http://www.emap.co.il ההרצאה של חודש אוגוסט היא: 3 בספטמבר: פגאניזם כדרך חיים, רינה קסם כמו דתות אחרות, גם הדתות הפגאניות אינן רק השקפות פילוסופיות או מסגרות של חגים משותפים אלא הם מהוות דרך חיים שניתנת ליישום בכל רגע ורגע בחיינו. בהרצאה אדבר גם על התייחסות רעיונית וגם על דרכים מוחשיות בהן נוכל לחיות את אמונתנו כפגאנים במשך היומיום, ועל מטרותנו בחיים בעלי אופי פגאני דתי. נסקור את מקורות המוסר הפגאני המקובלים כמו הריד הוויקאני, חוק השילוש, וצו האלה, ונרחיב על יחסנו כפגאנים עם עצמנו, עם הטבע, עם הזולת, עם החברה, ועם האלים, תוך תשומת לב לקשר ומשוב בין כל הנושאים. בסוף יוקדש זמן לדיון בשאלות ספציפיות מהקהל. על המרצה: רינה קסם היא מכשפה וכוהנת, ממייסדי ישרא-וויקה ועץ רענן, ומעבירה קורס בסיסי להכרת הכישוף הפגאני בשם "דרך המכשפה". לשאלות נוספות ניתן ליצור עם קשר עם המארגנים או להיכנס לפורום הקהילה: ג'סטין אנג'ל: אי-מייל: [email protected] ICQ: #50691081 טלפון: 03-9504364, ניתן להתקשר כשבוע לפני האירוע עם כל שאלה בנושא. גרסיאלה וולפיש: אי-מייל: [email protected] טלפון: 09-9545599 פורום הקהילה: Http://Forum.IsraPagan.com נשמח לראותכם שם, המארגנים, גראסילה וג'סטין.

suki da yo

New member
אנשים! אני באה עם הגר

כולם להעלות חיוכים רחבים ולצעוק כן המפקדת כמה שיותר פעמים:)

Weirdi

New member
גם לי אין מושג

אבל אני יודעת שאני אף פעם לא אדע יצאתי על פרופיל 21 נפשי ושלחו אותי לקב"ן כי אמרתי שאני פגאנית.....:)) P:

ToryMaster

New member
ברצינות?

שלחוח אותך לקב"ן בגלל זה? זה דורש שנקים זעקה

kitiara 6

New member
איזה זעקה את רוצה להקים בדיוק?

על דת שלא מוכרת בחוק.. אז רוצה שנזעק מול מסגרת צבאית שהולכת יד ביד עם היהדות... ויקי חמודה אם את רוצה לעשות צבא אני מציעה לך לשמור על דתך לעצמך ובכלל המלצה כללית , כמה שהצבא יודע עליך פחות ככה הוא יכול פחות לפגוע בך

נכון מאוד.

בצבא יסתכלו על כולנו כמו משוגעים... אם כי זה יכול לעזור למי שדווקא כן רוצה לצאת מהצבא. אם זה היה קורה בארה"ב היינו יכולים להסתמך על החוקה שם. אבל זה קרה פה, וכאן אין חוקה, אפילו שזה הזמן הנכון ליצור אחת מאחר ואין מפלגות אשר יצליחו לטרפד את זה. כולנו גאים בשר המשפטים המוצלח שלנו, לא? אבל זה כבר פוליטיקה, וכרגע אין לי כח להתעסק בזנות. האמת, שאם ממש נרצה, נוכל לגשת לבג"ץ ולבקש תמיכה מאנשים מחו"ל, אשר שם נלחמים על הזכות הזו. אז wierdi תאלץ לעשות צבא למרות הכל... בא לך?

gwizard

New member
סיפור שלי

אני הכרזתי כשנה אחרי הגיוס שאני וויקאני ודיברתי על זה עם קב"ן די הרבה (פעם בשבוע) וכך הוצאתי פטור אידיולוגי מנשק
להבדיל מפטור נפשי, פטור אידיולוגי לא פוגע בך אחר-כך. אלון.

ToryMaster

New member
פטור אידיאלוגי זה אחלה

אני חשבתי ל זה שעוד שנתיים ככה אני אצטרך לדאוג להוציא פטור מטעמי אידיאולוגיה (אני מהסרבנים המשגבניקים שעושים בלאגן) אגב, אני הכי קטנה כאן או שזה רק נדמה לי?

suki da yo

New member
אותי שלחו לקב"ן

ולא אני ולא הקב"ן יודעים למה:) היה קב"ן נחמד לאללה:) דיברנו על אופנה של הציעירם של ימינו :) הקבן של ידיד שלי איים עליו שהוא יכול להרוס לו את כל העתיד הצבאי... בכל מקרה, אף דת אינה מוכרת בחוק הישראלי פרט לשלוש הדתות הגדולות, אפילו לא בודהיזם, שאין מישהו בארץ שלא יודע עליו משהו. אבל, זה לא אומר שאי אפשר להילחם על זה. יום אחד יקוםפ מישהו שיהיה אכפת לו מספיק ויהיה לו מספיק כסף וזמן, ויעשה את זה. בג"ץ לא יתמוך בהחלטה כזו של הצבא, כי אין שום שום שום סימוכין בחקיקה המאוד יהודית שלנו לפטור נפשי בגלל הדת שלך...

Nizzan Cohen

New member
אז זה המצב ???../images/Emo46.gif

להגיד שזה מרגיז אותי יהיה בגדר "המעטה". בעעעע... עוד שלוש שנים יש לי. ואני צריך לחשוב על זה. ניראה.

כן, זה המצב

ואם אתה לא מתכוון לצאת כנגד מה שהוא עדיין תחנות רוח, הייתי ממליץ לך לנהוג כפי שקיטיארה המליצה. זמן למהפכות במדינה, תשאיר לאח"כ, כשתהיה במקום כזה בחייך שתוכל בו להוביל מהפכה שכזו. קודם תתרכז במהפכה הפנימית שלך.

ebonyW

New member
ועם זאת...

השינוי צריך לבוא מבפנים
ראה ערך אליס מילר. היא פתחה את הדרך להרבה נשים. אם יבוא אדם וינסה לשנות את השיטה מבחוץ, ניתן יהיה לטעון כי אין לו נגיעה אישית למקרה, אך למתגייס טרי אשר רוצה לשרת ובו זמנית לשמור על יושרו הדתי, בוודאי שיש נגיעה כזו. הרבה יותר פשוט לבנות תיק על סמך מקרה ספציפי מאשר להגיש עתירה כללית. מה שהרגיז אותי, הייתה ההפנייה לקב"ן. המדינה הזו כ"כ יהירה. אם אדם מאמין בדת שאינה מוכרת כאן, הוא כנראה חולה נפש. וזה לא משנה כהוא זה, שהדת הזו מוכרת בארצות שונות בעולם, ביניהן "מעצמת העל" האהובה עלינו כ"כ. בזמן האחרון מדברים הרבה בגנות ה"אמריקניזציה". חבל שהיא לא מתרחשת בתחומים החשובים באמת. לפחות יכלו לשחרר מסיבות דתיות, ולא להדביק את הסטיגמה השלילית הזו. Blessed Be
אבוני

ToryMaster

New member
האמת?

זה דווקא יעיל, פיתאון פשוט וקל להשחרור מצהל, מצד שני, מי יקח לעבודה מישהו ששחררו אותו על סעיף נפשי?

gwizard

New member
שטויות !

רק מוסדות ספציפיים מאוד מסתכלים על עבר צבאי, הרוב לא בודקים וזה גם לא חוקי, אלא אם כן זה מוסדות ממשלה או אבטחה. כך שכל הדיבורים על זה, זה שטויות שהצבא מפיץ כדי להפחיד מתגייסים. אלון.

לפני 20 שנה זה אולי היה משנה

להרבה יותר, אבל היום באמת רק מוסדות הקשורים בבטחון מתייחסים לסעיף זה. אז לא תוכלי לעבוד ברפא"ל, תעשיות בטחוניות, מוסד, שב"כ, תע"ש ואולי גם בחברת חשמל בתור מישהי עם קביעות (וגם זה לא בטוח). ביג דיל. וגם לא בתור מאב-תחת (בכוונה) חמושה. פשוט נורא.

ToryMaster

New member
אתם חושבים ככה

ואולי זה באמת ככה, אבל אם אני אלך לריאיון עבודה (אחרי שחרור על סעיף נפשי) וישאלו אם שירתתי בצה"ל, אני אגיד שלא, הם בטוח ירצו לדעת למה שוחררתי, אני אגיד להם שעל נפשי, למה שמישהו ירצה לקחת לעבודה מישו ששוחרר על נפשי? אני אישית לא בטוח שהייתי עושה את זה בעצמי...

kitiara 6

New member
אליס מילר יצאה נגד..

המערכת הצבאית הגברית.. לא נגד הספר שהרבה מתושבי המדינה מגדירים כקדוש. אני רוצה לראות כיצד יגיבו המתנחלים הדתיים אם יבוא מולם מתגייס טרי ויאמר להם שהוא לא מוכן לשמור על היישוב שלהם כי הוא מאמין באלים אחרים. על המילים מוקד, סקילה, כדור בראש שמעת?

ebonyW

New member
לא בדיוק...

אליס מילר יצאה בראש וראשונה נגד אפליה. במקרה שלה דובר באפליה על בסיס מין וכאן מדובר באפליה על בסיס דת. להזכירך, שתי הצורות אסורות ע"פ חוק. הבאתי את מקרה מילר כדוגמא למה שניתן לעשות כאשר מוכנים לצאת קבל עם ועדה ולהגן על אמונותיך, או כמו שאמרו לפני - כשכוכב אחד מעז...
לא אמרתי לצאת נגד התנ"ך. יש שני צדדים לכל מטבע. אני לא מבקשת לצאת נגד התנ"ך אלא להכיר בזכותו של אדם לא להיות יהודי. בעניין המתנחלים הדתיים - כבר היום ישנם סרבני מצפון שאינם מוכנים לשמור בהתנחלויות, ללא כל קשר לאלים אחרים. זו כבר שאלה של נורמות הציות והמשמעת שאנו רוצים (או לא רוצים) בגוף צבאי. על המילים שוויון, חופש דת, כבוד אנושי ותעוזה, שמעת??? Blessed Be
אבוני

למעלה