פיקניק והרצאה פאגאנית - ספטמבר :)

שכחת תליה

מארבע המיתות שמותרות ביהדות. אבל לא צריך להגזים. מה שכן, עדיין מוקדם לדבר על שינוי בחקיקה שיכיר בדת שלנו. הבעיה היא, שהם ידרשו גם אנשי דת "מוכרים". יש לנו? (אולי בגלל זה, נצטרך כן מעט עזרה חיצונית... כי לנו זה עוזר שיש דתות פגניות שמוכרות שם עפ"י חוק. אבל זה לא אומר שזה טוב... אחרי הכל, יש עוד כמה דברים שמותרים שם על פי חוק שזה פשוט צחוק). חוץ מזה, עוד אין לנו ממש "קהילה". יש אולי זרע ואיזה נצרון, אבל זהו. על קהילה מגובשת עוד אי אפשר לדבר. מה גם שזו קהילה שמורכבת מכמה דתות, לא רק אחת, מה שיותר מסבך את העניין. ועוד משהו קטן... אליס מילר הייתה שייכת ל"מיעוט" של כ50%- מהאוכלוסיה... קצת שונה, לא?

ebonyW

New member
לגבי מילר... ../images/Emo13.gif

אני מתכוונת לעקרון שהוצג בפס"ד. נכון, יש הבדל, אבל חלותו של עקרון השוויון אינה תלויה בהשתייכות לרוב/ מיעוט. בעתירות רבות שנוגעות לשוויון נעשה שימוש בפס"ד מילר, אף אם המקרה הספציפי לא עסק בסוגיית אפליית נשים. ( לדוגמא - שוויון לערביי ישראל). ושוב, הנקודה היא שאליס מילר נלחמה על שוויון במקום בו לא היה, ורבים אף חשבו שלעולם לא יהיה, וניצחה. זה השיעור שצריך ללמוד ממנה - להילחם עבור מה שמאמינים בו, גם כשהסיכויים נראים קלושים
Blessed Be
אבוני נ.ב. - אם לחזור למטרה המקורית של השרשור, אתה מתכוון להגיע להרצאה?

ToryMaster

New member
אני מכונה להיות

האיש המוכר
אתה צודק, מוקדם דלבר על שינוי בחקיקה, אבל זה לא נראה לכם קצת מוגזם וקצת פטתי וקצת פוגע שהם שולחים מישהו לקבן ומחליטים שיש לו הפרעה נפשית כי הוא פאגאן?

Justin Angel

New member
שטויות פרוגרסיביות

נקודה ראשונה, אני מכיר כחמישה פאגאנים שהצהירו בנקודה זו אחרת על דתם במהלך השירות הצבאי ועדיין לא התשחררו. נקודה שנייה, צה"ל שולח לקב"ן כל מועמד לשירות קרבי, ובהתחשב בכך שבצו ראשון כל בן היינו מועמד אפשרי לשירות קרבי כל הבנים מבקרים אצלו. נקודה שלישית, הקב"נים שאני הייתי אצלם נראו מאוד נחמדים. נקודה רביעית ואחרונה, בולשיט - צה"ל רוצה את הנשמה של אנשים ולא מוכן לוותר לאף-אחד גם אם הוא מכר את הנשמה למישהו אחר (כמו השטן) או לסירוגין העביר את נשמתו לרמת הארה גבוהה יותר. צה"ל לא פותר אנשים בקלות משירות צבאי, וכדי לקבל שחרור צבאי רק מפאת שמישהו הצהיר שהוא פאגאני נשמע מאוד מאוד מופרך ואני נוטה להאמין שבמצב שבו קב"ן ממליץ על שחרור ישנם סוגיות פסיכולוגיות אפשריות ולא סתם חוסר סבלנות דתי. ולסיום, עוד מעט אני אגלה ממקור ראשון. כשבועיים לפני הגיוס שלי אני שולח מכתב שכבר נוסח ללשכת הגיוס בה אני מתקן טעות אצלם ברישומים בנושא הדת וכמו כן כמובן ומציין בראש המכתב שאין כוונתי להשתחרר משירות צה"לי או\ו להוריד פרופיל. איפה שיש רצון, יש יכולת. איפה שיש תירוצים, בעיות פסיכולוגיות ושטויות פרוגרסיביות נותנים פטור. ברכות זוהרות

נו באמת

לא, לא הייתי רצל קב"ן לא בצו ראשון, לא כאשר שיבצו אותי ביחידה קרבית ולא כשיצאתי ממנה. זה קרה הרבה אחרי ובגלל סיבות אחרות. גם חברים שלי שהיו קרביים לכל דבר לא ביקרו אצל קב"ן - מעולם. שולחים לקב"ן רק מי שיש סיבה לכך - אם זה מפני שנרשם בתיק האישי שלו שהיה בביקור אצל פסיכולוג (עד כמה שאני יודע, אחד מספיק...), בקשה של המלש"ב עצמו או בקשת ההורים. אותי רצו לשלוח לקב"ן בגלל שהסתובבתי עם חבילת טארוט בבסיס, אז מה? בכל מקום יש מפקדים שונים והם אלו שמחליטים על כך.

Weirdi

New member
אז זהו... שלא

לא נתתי אף סיבה לשלוח אותי לקבן. באימות נתונים בצו הראשון שאלו אותי לדת שלי ועניתי. וגם הצהרתי שאני לא רוצה להיות בקרבי... ולא שולחים כל בת לקבן.והקבנית שהלכתי אליה הייתה נורא נחמדה ונורא מוכנה לחתום על הטופס שמוציא אותי מהצבא על בסיס נפשי. ובאמת שאין שום סיבה אחרת להוציא אותי מהצבא. אז כמובן שזה לא בסדר- אבל הם אף פעם לא יודו שזה בגלל הדת שהצהרתי עליה. היא לא כתבה על הטופס שלי שום דבר שמזכיר את זה . היא כתבה - 'מעורערת נפשית'. אני בכלל ניסיתי להשתחרר מהצבא בלי שום קשר- ניסיתי דרך סירוב מצפוני. אבל התהליכים של זה כל כך מסובכים עד שויתרתי והחלטתי להיות עריקה. עכשיו אני לא צריכה:)))

suki da yo

New member
מה זה משנה העובדה שהקהילה לא מגובשת

? הרי אנחנו כפגאנים לא נבקש תמיכה במוסדות הדת שלנו או משהו כזה. אלה את חופש הדת שלנו, באופן יותר אישי מקבוצתי..

gwizard

New member
סתם שאלה...

וזה לא מופנה אליך אישית סוקי, אלא לכולם. האם באמת נראה לכם שלמישהו בכנסת באמת מזיז מאיתנו ? אנחנו מה, 1% מהאוכלוסיה ? פחות ? יחד עם כל הבעיות שיש למדינת ישראל היום (המצב הביטחוני, הכלכלי, הפוליטי מדיני), אתם באמת חושבים שמישהו יחשוב אלינו, פחות מ-1% של כלל האוכלוסיה ? אני חושב שעד שהמדינה הזאת לא תפתור את בעיותיה היותר חשובות והיותר דחופות, אין סיכוי שיחשבו על פאגאנים. וכל זאת בלי לדבר על כך שמדינת ישראל היא מדינה יהודית ! כאשר זה אומר לא רק דת, אלא גם לאום. אך ורק כאשר (אולי) יעבור חוק המפריד בין לאום ודת והמפלגות הדתיות יאבדו את כוחם הפוליטי, רק אז (אולי) יהיה לנו סיכוי קלוש. אני לא פסימיסט, אני ריאלי, וכל הדיבורים בנושא זה בזבוז זמן וחלומות בהקיץ. מצטער, אבל ככה זה. אלון.

suki da yo

New member
נחמד...

כל דבר לא מעניין את הכנסת, אם הוא לא מעניין את הציבור. לדוגמא אפשר לקחת את איכות הסביבה. כי זה משהו שכמובן אפשר לדחות לעוד כמה מאות שנים, אחרי שכל הבעיות האחרות שלנו יפתרו. אני לא אומרת שאנחנו יכולים להשיג חופש דת אמיתי , בטח לא בכוחות עצמנו (כי אפילו עמותת חופש עוד לא הזיזה הרבה..) אבל אם אנחנו רוצים שזה יקרה, אנחנו צריכים לעשות עם זה משהו, ולא לשבת ולדבר על זה.

למעלה