פיקצר
כוכבים

פיקצר../images/Emo15.gif כוכבים../images/Emo15.gif

שם:כוכבים פאנדום: בליץ' שיפ: רמיזות לאיצ'יגו/רוקיה וגם לרנג'י/רוקיה ג'אנר: אנגסט, אנגסט, אנגסט בטא: אתי סליחה טומוקו אהובתי- אבל לא ענית במסן... תקופה: רוקיה כלואה במגדל זה היה לילה, עוד לילה במגדל. לבד לחלוטין, בלי נפש חיה מסביבי מלבד אי אלו ציפורים שם בחוץ.דממה מקיפה אותי, כמעט כמו יצור חי, לדממה הזו יש אופי. זו לא אותה הדממה השלווה, החמימה, המחייכת שבארון הבגדים של איצ'יגו, זו היא דממה קרה, ממורמרת. החדר במגדל הלבן, הגבוה, היה עגול, גדול, וריק להכאיב. השיש הלבן, הגס והלא מסותת קשה וקר מתחת לגופי, ואין לי דבר להתחמם בו, מלבד אותו חלוק לבן דק. והדממה, הדממה המעיקה מצטברת בפינות, וזוחלת על הקירות והתקרה. מעולם לא פחדתי מהחושך, החושך היה ידיד, לפחות עד עכשיו. ברוב המקרים החושך הגן עלי, שמר פן אפגע. כאן החושך דוקר אותי בעשרות חניתות קטנות מלובנות, מענה אותי. משוועת לבוקר, לאור השמש שיניס את החושך, שיפסיק את העינוי בו אני מענה. אם זאת אני יודעת, שכל בוקר שכזה מקרב את הקץ בעוד יום, שכול זריחה נוספת ממשיכה לסובב את השעון לכיוון האפס. דרך החלון אני רואה ירח, חציו האחד מואר, בוהק ומחזיר את אורה של השמש, וחציו השני אפל ומוסתר בצל. בדיוק כמוני. חציו האחד אפל, וחסוי, חציו השני בוהק ומואר. האור אינו שלי, אני רק ירח. אני תלויה באור אחר כדי להיראות. איצ'יגו. השמש שמאירה אותי, מחממת אותי ומחזקת אותי. הוא חזק, חם, ובוער, כצבע שערו הכתום. התקופה שלפני שפגשתי אותו כמוה כלילה ללא ירח. חשוכה, אך מלאה כוכבים מנצנצים, המנסים לפצות על כך שהירח אינו נראה. בלילה ללא ירח יש כוכב אחד הבוהק יותר מכולם, כוכב הכלב. כמו רנג'י. אינו נראה כאשר הירח מואר באורו של השמש, אך כאשר הירח נסתר בוהק הוא, כראוי לשמש מרוחקת, עולה באורו על כל שאר הכוכבים. חברה הטוב ביותר, אחיה התאום ממש.אך כמו הכוכב, הוא נוטה להעלם מאחורי זוהר חזק ממנו. מבטי מתמקד בכוכב בוהק בכחול, נפטון. כוכב... כוכב עשוי קרח...מזכירה לי את אחי המאמץ, ביאקויה. זוהר בחוזקה אך בקור, זז באיטיות על פני השמיים כמו היו שייכים לו, נמצא באותו מסולל שהיה ולא זז ממנו זה מאות שנים. זוהר בחוזקה, תמיד נראה מעל לאחרים, בולט, אך אינו מנסה לעשות זאת. קפוא לגמרי, כמו מתעלם מירחיו המרקדים סביבו. זה מעלה בי תהיות, למה הוא אימץ אותי כאחותו? הוא אינו זקוק לאיש. השמיים מתחילים להתבהר,הזריחה מתקרבת. נוגה יוצאת לשמיים. נגה. כוכב יפה למראה, תאווה לעיניים, בוהק ובולט....כמו אוריהימה. יפה למראה, ובוהק במלואו רק כאשר השמש קרובה. כוכב שנראה כל כך יפה, אך הינו גם מסוכן. היא יודעת, שמסביב לנוגה יש ענני חומצה וגופרית, והם אלו שגורמים לכוכב להתבלט כאשר השמש בסביבה. כוכב הערב שוקע. גם הוא מזכיר מישהו... בבוהק החזק האחרון שהוא משדר. אישידה, כל כך דומה לכוכב הזה. קר למראה, אך המתמיד להביט יגלה כי המופע שלו מרהיב עין, מאחר והוא, גם הוא- כוכב מרוחק, שמש בפני עצמה, המוסתרת מאחורי ערפילית כבדה. הוא נעלם ברגע שהזריחה מתחילה באופק המנוגד, עוקב אחרי חמה ונוגה שנבלעים באור של השמש, המווריד את העננים. השמש עולה, והעננים מקבלים גוון זהוב מרהיב. הירח נשאר בשמיים לכמה דקות נוספות- כמתחמם באור השחר הנעים, כמתרפק על ענני הזהב. השמש מאירה הכול, והכוכבים האחרונים נעלמים, ואתם החשכה הדוקרת. הדממה המעיקה מופרת בידי שיר ציפורים ערב. בשמיים הירח מתכונן לרדת אל מאחורי האופק, בשעה ששמש גדולה, מאירה וכתומה מניסה את כנפי החושך האחרונות.

כתיבה מעולה

הכתיבה של הפיק, ברמת התיאורים, השפה והאווירה מעולה, קבלי ח"ח! למרות זאת, דבר אחד הפריע לי: בשלבים האלו רוקיה נראית כמי שכפתה על עצמה הדחקה מאוד חזקה: המוות הוא דבר טריוויאלי, החיים ברי חלוף, איצ'יגו ורנג'י הם טיפשים בניסיונות שלהם להציל אותה. את, לעומת זאת, הצגת רוקיה שהיא די OOC בעיני, מהבחינה הזו. בכל אופן, כל הכבוד על היצירה!

Envious

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם התיאורים ^^"

ורוקיה OOC ממש יפה ניצנע !~ *.*

dark max

New member
ביקורת בונה

נתחיל מזה שרוקיה יצאה OOC לחלוטין. מכאן נמשיך לתיאורים המאולצים במקצת, להלחמות הגסות, ולהתעלמות המוחלטת מעיקרון 'הראה, אל תספר'. מצד אחד את חוזרת על מידע, מצד שני את מתעלמת. את כותבת שביאקויה קר [עוד פעם, הראה אל תספר], ולא כותבת למה היא בכלל כלואה שם. זה נראה לי סיפור של עשר דקות =\ ציינת שאתי היתה הבטאית, היא לא העירה לך הערות בסגנון הנ"ל? הסיפור דחוס. כמה מילים על כל דמות ללא מסירת מידע של ממש. עצתי היא שתקחי את הסיפור, תעבדי עליו כמו שצריך במשך כמה ימים, שלחי לכל סוגי הבטא שאת מכירה [עלילה, פיסוק וכולי], ואז תפרסמי שנית. סך-הכל יש לך פרמיס נחמד, הביצוע פחות. [אני מושפעת מפורום כותבי מדע בידיוני ופנטזיה OO;]

Neon taichou

New member
מדהים. o_o

אם לא אכפת לך קצת ביקורת בונה - אני מסכימה שרוקיה קצת OOC. לקראת הסוף, נראה שמיהרת לדחוק כל דמות בתור כוכב כלשהו, אבל היה עדיף אם לא היית מתארת את אישידה בכלל מאשר מתארת אותו בחצי שורה. אני מסכימה עם קיל שאמרה שזה סיפור של עשר דקות - אבל לא במובן הרע. עשר דקות קריאה יכולות לעשות המון רושם, תלוי איך הסיפור. זה נקרא אומנות הדראבל. X3 ועכשיו, לחלק השני של התגובה. אמג!111 את כותבת כל כךךךךך יפה! אני חייבת לקרוא עוד פיקים שלך. >< כל הרעיון של ההשוואה עם הכוכבים מבריק {ומנצנץ?}, וכל הידע הזה על כוכבים, בכלל. <_< -קוברת מחברת פאנפיקים מתחת למיטה בבושה- -מתגמדת- -מקנאה-

Violettecat

New member
קצר ולעניין ,מאוד חזק ומרתק.

המטאפורות נפלאות, השימוש במיטונימיה של מוראות השמיים נהדרת , אפשר להזדהות עם רוקיה ולהרגיש את מה שהיא חשה במגדל, פיק קצר ונפלא , הוא ישיר ומעביר את המסר.

אולי תפתחו מועדון חנפונות?../images/Emo15.gif

די! אתם מחמיאים לי יותר מדייי *נראית כמו תות שדה בלונדיני*

dark max

New member
../images/Emo31.gif

הפיק דחוס וקשה לסיים לקרוא אותו. הוא בכלל לא גורם להזדהות עם רוקיה מכיוון שהיא כתבה רק בשורה או שתיים על כל דמות. היא פשוט זרקה אותנו לבפנים, התייחסה כאילו אנו מכירים את הרקע, ובכל זאת חזרה על מידע. חוץ מזה, אי אפשר לראות את כל הכוכבים שהיא ציינה [צריך טלסקופ ממש גדול].

זה כי אצלנו יש זיהום אור../images/Emo15.gif

אנא התחשבי באובדה שאצלה אין זיהום אור- והכוכבים שציינתי הם כוכבים בולטים ביותר. וד"א- אל תקטלי ביקורות של אחרים- לכול אחד יש זכות דיעה.

dark max

New member
ניצן, נפטון רחוק |הדגש|מאוד|סדגש|

חוץ מזה, את מקבלת שבחים, אין לי בעיה עם זה, אבל למה את לא מגיבה לביקורת שקיבלת? אין לי בעיה עם הדיעה שלה, אבל זו לא ממש ביקורת בונה =\. [שיהיה ברור, אני מחזירה לך על כל אותן קטילות והתנשאויות. 'את עדיין לא ברמה שלי', חה! עקפתי אותך לפני זמן רב
] [אני במצב רוח נחמד מאוד, זו התוצאה
]

מי מתנשא?../images/Emo15.gif

רק את וכן- קצת קשה לא לשים לב שאת ידידותית מהרגיל *טופחת לך על הראש בצורה שמעצבנת אותך תמיד*

dark max

New member
במסנג'ר התנשאת ><'

[אני מדברת על החופש.] שמת לב שאת מתחמקת מלהגיב על הביקורת? [היום אני מתנשא, כן. אבל זה רק בגלל המצב רוח הביזארי שתקף אותי.]

Jifannit

New member
זה...זה מדהים O.O

כתיבה מעולה! מאוד מאוד אהבתי את הדימויים [: גאוניים [: ניצע, את ענקית ^-^ גאונה ^____^ אפשר עוד אחד? *O* אה, והערה- הפיק באמת נהדר, אבל הוא יהיה אפילו עוד יותר טוב אם הוא יהיה כתוב בגוף שלישי.[: לא שהוא לא יפה גם ככה :X קיצר, את גאונה ^____^

למעלה