פיקצר
כוכבים

Violettecat

New member
גוף שלישי פוגם באנגסט

כדי לעורר הזדהות עם הדמות, כשאתה כותב על מחשבות ותחושות של דמות, עדיף לכתוב מנקודת מבט של גוף ראשון כי אז למילים יש יותר כוונה.

dark max

New member
לא..!

גוף שלישי לא פוגם באיכות הסיפור, להפך. גוף ראשון, בקטעים ארוכים עם כה דמויות, גורע בדרך כלל. אם הסופר לא מוכשר - הסיפור יצא גרוע, אין קשר לגוף בו אתה כותב. דוגמאות: כל הספרים של אורסון סקוט קארד [יותר מ-10]: לקארד יש הרבה דמויות, והוא כותב בגוף שלישי. כל מי שקרא את הספרים התחבר אל כל אחת מהדמויות [כן, אפילו לאשיל]. אני לא מאמינה שיש בן אדם שקרא את הספרים שלו ולא הזיל דמעה כשאנדר מת-לא מת. הארי פוטר: מי לא שמע על הסדרה הזו? זו אולי לא הדוגמא הכי טובה מכיוון שלא כולם מזדהים עם הדמויות, אבל זו דוגמא מעולה לספר מצליח מאוד שנכתב בגוף שלישי. ארטמיס פאול ועוד רבים וטובים.

Violettecat

New member
אבל יש הבדל בין ספר לפיקצר...

ספר חייבים לכתוב בגוף שלישי, פיקצר עדיף לכתוב בגוף ראשון אם מדובר בפיק שמעורב בו וידוי על רגשות ומחשבות.

אמ

יש דווקא הרבה ספרים שכתובים בגוף ראשון. ואני תומכת בקילי, אבל זה כי אני לא אוהבת גוף ראשון בדרך כלל.XD;

OferKkK

New member
מדהים *____*

זה פשוט מעולה,הדימויים ממש טובים *^* ולפי דעתי הפיק הזה באמת צריך להיות בגוף ראשון,לפחות כאן.. בספרים תמיד צריך לכתוב בגוף שלישי,אבל בפיק הזה היה הכי מתאים בגוף ראשון.. בכול מקרא זה מדהים,רוצים עוד אחד ^__^

די תלוי בכותב...

מניסיון, זה די תלוי בכותב, יש כאלה המעדיפים לתאר רגשות דווקא מגוף שלישי ומצליחים בכך...

dark max

New member
לא חייבים לכתוב ספר בגוף שלישי

רצוי לכתוב ספר בגוף שלישי [יש אנשים מוכשרים שכותבים ספרים בגוף ראשון, והספר יוצא מוצלח ביותר]. אין הבדל כה מהותי בין פיק קצר לבין סיפור ארוך. הפיק הזה לא גרם לי להזדהות עם רוקיה מכיוון שהוא כתוב בצורה גרועה. גם בגוף שלישי אפשר לכתוב מחשבות ורגשות, והן יוצאות לא פחות טובות, אם לא יותר. אני אתן לך דוגמא [שיכתוב של ההתחלה של הפאנפיק של ניצן]: היא היתה שם, יושבת כהרגלה על יד החלון ומשקיפה לבחוץ. אורות המנצנצים אי שם באופק גרמו לה להצטנף בתוך תוכה. לבד לחלוטין, בלי נפש חיה שתפיג במעט את הבדידות. מה היתה נותנת בשביל מגע עם דבר מלבד קירות כלאה. צחורים עד כדי גיחוך. נשאים מעלה ונפגשים שם, מונעים ממנה לחוש את המרום האין סופי. וכן הלאה, וכן הלאה [אין לי זמן לשכתב את השאר].

dark max

New member
לזה לא ממש

אבל ההודעות הקודמות הכילו ביקורת בונה. היא לא הגיבה, לכן חציתי כמה גבולות

Neon taichou

New member
למה היא צריכה להגיב?

רק בגלל שהיא לא השתטחה בפנייך ואמרה "הו קיל, את אלוהי הסופרים בכל אשר הם, אני מצטערת שבזבזתי את זמנך עם פאנפיק נחות זה" את צריכה להתחיל לקטול? את לא יכולה לפרגן? אני מבטיחה לך שזה לא יכאב.

dark max

New member
><

מכירה את המונח 'פייבאק'? זה בערך מה שהולך כאן. לא כתבתי שהיא צריכה להשתטח וכולי, כתבתי דהיא צריכה להגיב. משו בסגנון 'את צודקת כאן וכאן, א טועה כאן וכאן', או 'הפנמתי' יספיק בהחלט. אין לי בעיה לפרגן כאשר היא כותבת משהו מוצלח - אני עושה זאת. אך כאשר היא מפרסמת פאנפיק שכזה אני רואה בכך זלזול בקורא.

Hinamori

New member
../images/Emo45.gifאם את לא מסוגלת|מדוזה|../images/Emo187.gif

לקבל ביקורת בונה אל תפרסמי פאנפיק.

למעלה