פירסום ,שיווק ויחסי ציבור

buzy2

New member
שיווק ומכירות קשה ללמוד

לא נורא - טעות נפוצה בענין זכר/נקבה. מכירות - או שנולדים עם זה או שלא! זה מה שהצבעתי באתר שמסרת. אני יודעת למכור רק מה שאני מאמינה בו ומוכנה לקנות בעצמי. אבל אני מקנאה בכאלה שיכולים למכור קרח לאסקימוסים. וזה בדרך כלל גובל ברמאות כי צריך להגיד לאסקימואי שהוא זקוק לקרח, ואת זה אני לא מסוגלת לעשות.

missB

New member
לא מסכימה

נכון שאנשי שיווק מעולים זה אנשים עם איזשהם כישורים בסיסיים כלשהם. אבל זה לא אומר שאי אפשר ללמוד ולהשתפר גם אם אתה לא כשרון מלידה. זו גישה לא חיובית. כמו כן לא כל מי שיודע למכור קרח לאסקימוסים הוא בהכרח רמאי. יכול להיות שאיש שיווק טוב הוא זה שיודע למצוא את השימוש שיהיה לאסקימוסי בקרח ולהציע לו את זה.

ועל זה נאמר ...

" אם אתה חושב שאתה יכול - אתה תוכל" " אם אתה חושב שאתה לא יכול - אתה צודק" ולעצם העניין מכיוון ששמעתי הרבה פעמים אנשים אומרים " אתה ממש נולדת להיות איש מכירות " או " הוא ממש נולד להיות עו"ד " או " הוא ממש נולד להיות ... " כשביקרתי בבית חולים ניגשתי למחלקת יולדות ושאלתי שם את המיילדת איפוא כל התינוקות שנולדו "אנשי מכירות" אין דבר כזה, היא ענתה לי. ושוב שאלתי, איפה כל עו"ד, הזמרים, המנהלים וכו' מיד נתנה בי מבט זועף ואמרה, אין דבר כזה ותפסיק להפריע לי לעבוד! איש מכירות או כל מקצוע ניתן לרכוש, (כמובן שיש מקצועות שרצוי לבוא עם נתונים טבעיים, אך לא חובה) גם ספורטאי מתאמן שעות רבות כל יום על מנת להגיע להישגים. גם בוגר תיכון ישראלי ממוצע הופך לאחר כמה חודשים ללוחם מקצועי ברמה שהיא מבין הגבוהות בעולם, יש עוד הרבה דוגמאות, ואני מקווה שאת רואה את הכיוון. ועכשיו כדאי לקרוא שוב מה שכתבתי בהתחלה

ilanvag

New member
"תנסה להזיז את העכבר" נשמע לי

קצת מוכר, איציק...
איזו סדנא עברת
אני לא שואל בציניות, אלא בסקרנות...

למעלה