אני לא מכיר יותר מידי מעסיקים, אבל אני מצטרף לדעה של
selaerer (אגב, בעבר הוא ניהל פה פורום "שפות תכנות"), ו-Lhuna1:
את לא ג'וניור בשום צורה.

מפתחים לומדים דברים חדשים כל הזמן.
אם איכשהו הגעת למצב שאת יודעת רק ++C, זה לא כ"כ טוב, אבל זה עדיין לא אומר שהכישורים שלך כמפתחת, גם אם תיקחי עכשיו לידיים שפה שבכלל לא ראית קודם, יהיו כמו קישורים של מישהו שעדיין לא תכנת בעולם האמתי.

בשרשור אחר כאן בעמוד סיפרתי על מקרה שהיה בחברה שלי, בו בגלל שינוי בשוק, תוך חודשים ספורים היינו צריכים לזרוק לפח הרבה מהידע הצבור והמומחיות שלנו, ולעבור לכלים ופלטפורמות מאוד שונים וחדשים לגמרי.

זה לא הפך אף אחד מהמתכנתים הוותיקים שלנו ל-"junior", והתהליך ההסתגלות והלמידה שלנו לא היה זהה לתהליך שעברנו כשרק הגענו (עבורי לפחות, זו היית המשרה הראשונה שלי כשהגעתי, אבל כשעשינו את השינוי כבר היו לי כמה שנות פיתוח מתחת לחגורה).

אז תני לעצמך קצת קרדיט, ואז גם אחרים יתנו לך ;-P

וכן - בהתחלה לומדים רק את מה שנחוץ. אני יכול להבין שאת רוצה לבצע "לימוד אקדמי", קודם לומדים אחרי זה מיישמים.
אישית, אני לא מסוגל ללמוד שפות תכנות או כלים ככה - כשאני לומד, נניח מספר, אני חייב לממש אחרי כל פרק, ולעבוד עם זה בשותף, אחרת זה יברח לי.

גם אם לך זה מצליח, זה לא אומר שאת חייבת לעבוד רק ככה.
תנסי להשתלט על הפרפקציוניזם שלך, הוא יתקע לך מקלות בגלגלים!

ידע מעמיקים עם הזמן. את תגיעי למומחיות, רק לא ביום הראשון.

ולבסוף לגבי תפוקה:
אף מתכנת, וותיק ככל שיהיה, לא יתחיל לתת תפוקה מיד במקום חדש.

לוקח זמן ללמוד את המוצר, את שיטות העבודה, לצלול לקוד.
זה נכון, שאם לא מכירים את השפה או הפלטפורמה זה ייקח יותר זמן.

כמה יותר?
זה עוד פרמטר שמאוד תלוי בבן אדם.

כפי שרשמתי בכותרת, אני לא מכיר יותר מידי מעסיקים, אבל הייתי די קרוב לתהליכי גיוס בשני מקומות עבודה, ולפי מה שראיתי, מעסיק טוב יהיה מוכן לוותר על ידע ספציפי לדומיין או בשפה בה עובדים, אם הוא מזהה מועמד איכותי ומוכשר.

תמיד עדיף מפתח טוב שיודע שפה אחרת, ממפתח בינוני או חלילה גרוע שיודע את השפה שבה עובדים על המוצר שלך.
כי מפתח טוב ילמד כל שפה בלי בעיה. מפתח גרוע, ייתכן שלעולם לא ישתפר, ואם ישתפר זה ייקח יותר זמן מלימוד שפה.

בכל אופן, מפתחים תמיד צריכים ללמוד.
כי דברים משתנים. אפילו אם עובדים עם שפה אחת, כמה תקנים כבר היו ל-++C?

אני למשל, למדתי בצד וכתחביב Python וגילית לא פעם שזה מאוד עזר לי בעבודה.
אז אני לא מומחה, אבל זה לא אומר ש-Python לא שימושי לי.

ואם אי פעם ארצה לחפש משרה בתחום, אני לא חושב שאצטרך להתפשר על ג'וניור.
לא כי אני מומחה Python, אלא כי אני מפתח בעל וותק, שלא צריך להשלים יותר מידי ויכול להשלים בזמן סביר.

אני מאמין, לפחות לפי מה שתיארת בפורום, שזה תקף גם לגביך.