פיתון מתכדר

gaichuk

New member
פיתון מתכדר

לפני כשבוע ,באמצע יום העבודה,אני מקבל טלפון מאישתי (הגננת). "יש לנו נחש בגן..." "אני בא!" אני קוטע אותה ויוצא בסערה ממקום העבודה. כשאני מתקרב לגן אני לא רואה אף אחד בחוץ...והרי היא מתורגלת שבמקרה ויש נחש בחצר ,מישהו שומר על קשר עין ובמקביל מודיעים לי... אני נכנס לגן ורואה התקהלות של ילדים (גילאים 4-5) ובחורה עומדת במרכז המעגל ומחזיקה פיתון מתכדר באורך של 60 ס"מ בערך. אותה הגברת מעבירה מפגשים בבתי הילדים ובכל פעם היא מביאה חיה אחרת. החיות נמצאות בנהלל (למיטב הבנתי) ועושות 'חופשות' אצל המדריכים. אני ניגש ומבקש להחזיק אותו ומיד מבחין כי הוא בנשל. ולא סתם נשל אלא בשלב שבו משקף העין מתנתק והעין מקבלת גוון כחלחל-אפרפר והנחש לא רואה כלום. המסכן מבוהל ובקושי רב היא מצליחה לשחרר את פיתוליו מידה. כמובן שהתחיל שם סימפוזיון שלם על "למה" ו"איך" וכמובן גם "מתי"... נשארתי שם שעה שבמהלכה הבאתי מצלמה וצילמתי כמה תמונות. כמה ימים עברו (6 ימים ליתר דיוק) ואני שומע שיש בבית ילדים אחר (גילאים 9-12) נחש מסוג פיתון. כמובן שאני מצטייד במצלמה והולך לראות. אותו הפיתון והפעם אחרי נשל. הבדל של שמים וארץ בהתנהגות. שקט,רגוע ונראה אפילו נינוח... אני בעד להציג נחשים בפני ילדים אבל במקרה הנ"ל (לפני הנשל) זו היתה טעות והתעללות בנחש המסכן לתת ל25 ילדים להעביר אותו מיד ליד כמו סמרטוט. בכל אופן,אני מצרף כמה תמונות להראות את ההבדל בין לפני ואחרי הנשל.

אפרופו הדיון על הפעלות....

בתחילת דברייך הייתי בטוחה שתסיים את הסיפור במותו של הנחש. אסור בשום אופן לגעת בנחש שלפני התנשלות- המצוקה שאותה תיארת מביאה במקרים רבים מאוד למוות של הנחש.. אני עובדת עם נחשה וכאשר מתחילים להבחין בסימני התנשלות אין שום מצב שהיא יוצאת מהכלוב, משאירים אותה בו ולא נוגעים בה ואפילו לא פותחים את הדלת. בכל אופן התמונות יפיפיות ומדובר בנחש מרשים!!! תודה...

Ella Bella

New member
חוסר רגישות של חברות הדרכה../images/Emo31.gif

לפני שהייתי עצמאית, הייתי שכירה. ולא אחת היה מחכה לי כלוב עם חיה (שאני אמורה לעבוד איתה בשבוע הקרוב) שברור שהיא חולה או אפילו פעם היתה שרקנית שהמליטה בכלוב בדרך הביתה!!, או באופן כללי חיות שברור שהן נמצאות בסטרס תמידי. זאת היתה אחת הסיבות שלי להפוך לעצמאית. היה לי ברור שזה צריך ויכול להיות אחרת.

והנה עוד דוגמא לבורות

אני בטוח שלמדריכה לא הייתה כל כוונה רעה. טוב שהיה מי שיאיר את עיניה. דנה, אני חושב שקצת הגזמת. לא נוח לנחש שנוגעים בו כשהוא עומד להתנשל אבל זה לא גורם נפוץ למוות. גיא, טוב לראות אותך גם פה, ובמיוחד בצירוף תמונות יפות...

miromiro

New member
ומה עם חוסר הרגישות שלך?

"היה מחכה לי כלוב עם חיה"-כמו טכנאי שמחכה לו ארגז הכלים? "באופן כללי חיות שברור שהן נמצאות בסטרס תמידי"-כל חיה שגרה בכלוב ומתניידת איתו כל הזמן. השמש כל יום זורחת במקום אחר ובשעה אחרת, זה במקרה הטוב שהיא זוכה לראותו. בדק בית פנימי-רצוי שיעשה פה, ויפה שעה אחת קודם. להסתובב עם החיות בכלובים, זה לא טיפול! זה חנוך הילדים לניצול!!!

Ella Bella

New member
קודם כל ההתנפלות פה לא רלוונטית

ובוודאי לא נעימה. טונים כאלה תשמור לפורומים אחרים. היה בדק בית ועובדה שאני לא עובדת במקום כזה יותר. יום נפלא וחיובי לך !

miromiro

New member
תגובה מתגוננת, להודעה מאד לא נעימה.

ולמה היא לא נעימה? המצפון? האמת הפנימית שכל הזמן הודחקה והוכחשה? הטונים לא נעימים? אולי בגלל שציטטתי מההודעה שלך , ואכן כתובים שם דברים לא נעימים, לא נעימים בעיקר לחיות שצריכות להתנייד ממקום למקום בכלוב, לסבול את טילטולי הרכב וההרמות. לנשום כל הזמן אוורי עם ריחות מפחידים וזרים. היום שלי לא חיבי כשאני שומע על התופעות האלו . אבל תודה לך על האיחול, גם הוא היה ציני. תודה.

היי מירומירו

אני באמת לא מבינה מה אתה רוצה מחגית. היא היתה שכירה, עזבה את מקום עבודתה, פתחה עסק משלה (דבר לא פשוט בימינו) וזאת כדי להקנות את הערכים הנכונים לתלמידים/ילדי הגן. אני חושבת שמגיע לה כל הכבוד. בחורה עם יוזמה שמנחילה את גישתה החיובית בתחום החינוך. מה יכול להיות טוב מזה?

miromiro

New member
שלום אמא חיפושית-

"גם המסע הארוך ביותר מתחיל בצעד אחד קטן" זה כמובן לא אני אמרתי. אבל בהשאלה בטווח הזה בין ניצול החיות לרווחתן. אני מוצא את עניין החיות הכלואות בכלובים הרבה מעל הקו האדום שלי. אבל לא על זה אני מתקומם. כי מפריע לי במיוחד שדווקא אלו העוסקים המלכת החינוך והטיפול בעזרת בעלי החים אלו שאמורים להנחיל גישה מייטיבה עם החיות עושים זאת לרוב מבלי שהם מודעים בכלל לפגיעה בחיות ויותר מכך לפגיעה בילדים עצמם. הגישה של חגית טובה, היא עזבה מקום שלא נראה לה מספיק שומר, ומספיק מוסרי אבל האם זהו-זה? יתכן ולדעתה -כן. לדעתי לא! ולכן כתבתי את שכתבתי לא בשביל לתקוף אותה אישית אלא כדי לשים את האצבע על כך שהדרך עוד ארוכה. אבל כמו שראית לא התפלאתי על תגובתה. ונראה שנגעתי במקום רגיש. ותתקן אותי אמא של חגית אם לא.

miromiro

שלום וברוך הבא לפורום
שני דברים: א. לכל טענה יש מקום בפורום ובלבד שהיא נאמרת בכבוד ושומרת על רמת ויכוח עניינית ואוירה נעימה. ב. אם אתה מתנגד לניידות של בעלי חיים או למצבים אחרים, אך בכל זאת תומך בשילוב בעלי חיים במערכת החינוך, אתה מוזמן לפרט כיצד, לדעתך, צריך להראות החינוך בתחום.

א ל ו ל י

New member
miro יקירי ../images/Emo24.gif

אני ממש לא מתגוננת כי יש לי ביטחון ואהבה גדולה לעיסוקי. ברור לי שהוצאת דברים מהקשרם שכן הציטוטים מהם נחרדת נאמרו בהקשר חברות הדרכה (ופינות ליטוף לצורך הענין) שכל ענינן עיסקי ולא רווחת החיות. יש לי ענין בהמשך דיון אתך אבל לא אסבול פגיעה בי. האוירה בפורום הזו מאוד חיובית וזורמת ויש לי אינטרס גדול להמשיך אותה. והמשך יום טוב ממש לא היה ציני. אין לי כלום נגדך.

למעלה