פיתורין בעל פה

מצב
הנושא נעול.

taltal308

New member
פיתורין בעל פה

פיתורין בעל פה
אני טל עבדתי בחברת יורופקאר שנקנתה עלידי אלדן לאחרונה היה הסכם בין החברות זכויות העובד שעם העובד תוך חודש רוצה לעזוב את החברה הוא מקבל מכתב פיתורין+פיצויים מהחברה הקודמת. בחודש הראשון לאחר קבלת התלוש המשכורת שלי ראיתי שהיא אינה לשביעוצ רצוני ורציתי להתפטר ולקבל את זכויותיי אמר לי המנהל של הסניף אלדן שלא צריך למהר יש לי עד שנה לעזוב ולקבל מכתב פיתורין+פיצויים. לפני חודש הגעתי לאותו מנהל וביקשתי להתפטר הוא אמר בסדר ואמר שאני ייקבל את המכתב+הפיצויים החזרתי מדים ,כרטיס עובד,בסוף החודש ובאתי לקחת את המכתב להפתעתי גיליתי שאין מכתב ושאני צריך לחתום על טופס עזיבת עובד סירבתי וביקשתי לדבר עם מנהלת כ"א בחברה מנהלת כ"א אמרה לי שאין דבר כזה גם אחרי חודש לא הייתי אמור לקבל מכתב . סיפרתי לה את הסיפור מה שהיה אמרה שתדבר עם אותו מנהל ועם אכן אמר כך היא תיתן לי מכתב, המנהל כמובן הכחיש את הסיפור היא חזרה אליי ואמרה את זה ובנוסף אמרה שאני לא מקבל מכתב כי הם לא מפטרים אותי אמרתי לה בתגובה שאני לא חתמתי על כלום לכן אנ עדיין עובד באלדן ובתגובה אמרה לי שאני התפתרתי בעל פה העם קיים דבר כזה פיטורין בעל פה ?מה אנ צריך לעשות בענין?

שיר ורד

New member
התפטרות צריכה להיות בכתב

פיתורין בעל פה
אני טל עבדתי בחברת יורופקאר שנקנתה עלידי אלדן לאחרונה היה הסכם בין החברות זכויות העובד שעם העובד תוך חודש רוצה לעזוב את החברה הוא מקבל מכתב פיתורין+פיצויים מהחברה הקודמת. בחודש הראשון לאחר קבלת התלוש המשכורת שלי ראיתי שהיא אינה לשביעוצ רצוני ורציתי להתפטר ולקבל את זכויותיי אמר לי המנהל של הסניף אלדן שלא צריך למהר יש לי עד שנה לעזוב ולקבל מכתב פיתורין+פיצויים. לפני חודש הגעתי לאותו מנהל וביקשתי להתפטר הוא אמר בסדר ואמר שאני ייקבל את המכתב+הפיצויים החזרתי מדים ,כרטיס עובד,בסוף החודש ובאתי לקחת את המכתב להפתעתי גיליתי שאין מכתב ושאני צריך לחתום על טופס עזיבת עובד סירבתי וביקשתי לדבר עם מנהלת כ"א בחברה מנהלת כ"א אמרה לי שאין דבר כזה גם אחרי חודש לא הייתי אמור לקבל מכתב . סיפרתי לה את הסיפור מה שהיה אמרה שתדבר עם אותו מנהל ועם אכן אמר כך היא תיתן לי מכתב, המנהל כמובן הכחיש את הסיפור היא חזרה אליי ואמרה את זה ובנוסף אמרה שאני לא מקבל מכתב כי הם לא מפטרים אותי אמרתי לה בתגובה שאני לא חתמתי על כלום לכן אנ עדיין עובד באלדן ובתגובה אמרה לי שאני התפתרתי בעל פה העם קיים דבר כזה פיטורין בעל פה ?מה אנ צריך לעשות בענין?
התפטרות צריכה להיות בכתב
אבל, לעיתים כאשר עובד "נעלם ממקום עבודתו" ללא סיבה, יכול המעסיק לראות בכך התפטרות. אם , אתה לא מצליח להסדיר את הענינים מול החברה, אני מציד שתגיש תביעה לבית הדין לעבודה המפרטת את השתלשלות הענינים ודורשת מהמעסיק להמשיך ולהעסיק אותך כפי שהיה עד כה, או לתת לך מכתב פיטורים +פיצויים כמו שוהבטח לך בעל פה על ידי המנהל. לחלופה של פיצויי פיטורים יש לדרוש פיצויי הלנה החל מיום הפסקת העבודה בפועל. לחלופה של חזרה לעבודה יש הוסיף דרישה שתשלום השכר יהיה רמיף , או לפחות מיום הגשת כתב התביעה. יש לקוות שהלחץ על המעסיק לתשלום פיצויים או שכר לתקופה של בטלה, יגרום לו להסכים לפשרה מיידית ולא לתת לסחבת המשפטית להמשך. אם השופט יאמין לסיפור שלך, הוא עשוי לחייב את אלדן לשלם לך פיצויי פיטורים, בהתאם להבטחת המנהל. אם לא יאמין, עדיין אין למעסיק כל הוכחה ממשית להתפטרותך (לגבי החזרת המדים והכרטיס, אפשר לראות בזאת אי הבנה, שאתה חשבת שאתה מפוטר למרות שבפועל לא פוטר) ולכן על המעסיק להמשיך ולהעסיקך או לפטר אותך כחוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה