פלורליזם

TOMASS The Best

New member
פלורליזם

הוא תומך בריבוי דעות וזכות לכל אחד להגיד את דעתו, אבל המדינה הזאת סובלת מעודף ריבוי דעות וזאת אחת הבעיות הקריטיות שלה! זה פשוט מטורף

Rotema3

New member
מי שחושב שיש עודף ריבוי דעות

זה כבר סימן לא טוב. מזכיר דיקטטורה לא? המדינה הזאת מלאה באנשים מכל מיני סוגים, וכמו בכל מקום כל ב אדם בפני עצמו, לעולם אין לכפות על מישהו אחר דעתך. ריבוי דעות הוא דווקא משהו שיכול לעזור להגיע למסקנה הכי בריאה.

TOMASS The Best

New member
אני יגיד לך משהו יש פה במדינה אנשים

שרוצים לאזרח עובדים זרים וכל מי שרק רוצה, ושהרוב אומר שצריך לשמור על צביונה היהודי של המדינה הם מאשימים אותו ב"גזענות".. אולי הם רוצים שנהייה מדינה כמו ארה"ב שמקבלת כל אחד בלי קשר לדתו לאמונתו ולמוצאו, ואז בתוך כמה שנים עם התרבות הערבים הישראלים ישראל כבר לא תהייה מדינה יהודית, טוב היא תהייה מדינה יהודית, שהיהודים בה הם מיעוט. איך אפשר בכלל להשוות אותנו לאמריקאים, מה זה אמריקאים בכלל, יש דבר כזה? המבין יבין

One Echoe

New member
יש דיעות שלא צריך להביע אותן?

זה לא קצת נוגד את משמעות המילה דיעה? מה, אנחנו דיקטטורים? שכל אחד יביע את דעתו.

Rotema3

New member
נקודה טובה.../images/Emo45.gif

למה דווקא הדעה שלך היא המוסרית? איך תדע? מה ההגיון? הצדק? ריבוי דעות, וויכוח עליהם רק יכול להביא למסקנה הכי בריאה-דווקא כששני בני אדם קיצוניים מתווכחים דעות יכולות להתמתן, ולהשתדרג. כל אדם רשאי להביע דעתו.

TOMASS The Best

New member
כמו שיש כאלה שקבעו שלהגיד "תרצחו את

X" זה לא חוקי, אז מבחינתי מי שבעד לאזרח כל גוי ולטשטש את ההגדרה הברורה של המדינה הזאת, שהיא מדינה יהודית ולא תאילנדית או פיליפינית, זה גם לא חוקי/מוסרי, הבנת?

Rotema3

New member
נו אז איך אתה מצפה

שדעות נגיד כמו שלך יישמעו אם יאסר על ריבוי דעות? אם לא יהיה לגיטמי שהן יהיו קיימות בכלל?

TOMASS The Best

New member
הכוונה שלי הייתה מהתחלה כזאת:

יש דברים מסוימים במדינה הזאת שצריכה להיות עליהם דעה מוסכמת ומוחלטת אחת כמו למשל פיטום אווזים, איך אפשר להמשיך לעשות את הדבר המזוויע הזה?

One Echoe

New member
הבנתי אותך.

אתה טוען שיש דברים שצריכים להיות מוסכמים, בשביל זה צריך חוקה. חלומו של כל דמוקרט. בשביל ששרי הממשלה יפסיקו לשחק בנו כאילו אנחנו בובות, צריך חוקה. צריך להכתיב להם מה לעשות, הם לא יכתיבו לנו.

One Echoe

New member
וד"א,

יש חוק נגד פיטום אווזים, הקטע הוא שעוקפים אותו ואף אחד לא עושה כלום בקושי. וד"א, ריבוי דיעות זה דבר טוב...הרוב קובע, גם במקרה של ריבוי דיעות. כאשר המיעוט לא נכנע לרוב, זו חוסר דמוקרטיה(האמ מתנחלים....)

TOMASS The Best

New member
יש פה כ"כ הרבה דעות ותנועות ומפלגות

בגלל שיש פה הרבה זרמים, אמונות ומנהגים ואורח חיים, ואני לא יודע אם זה כ"כ טוב

זה לא מספיק

אתה לא יכול לקבוע לבן אדם מה יהיו עמדותיו. אתה לא יכול לומר לדתי לא להיות דתי ולחילוני לא להיות חילוני, באותה מידה אתה לא יכול לומר לשמאלני להיות ימני וההפך.

One Echoe

New member
חבוב...

אנחנו מדינה שכוללת אנשים מכל העולם, אני בטוח שאתה יודע את זה. היהודים פה עלו מכל העולם. מעירק, ממרוקו, מרוסיה, מתוניס... מאיפה לא?! זו אחת הטענות ל " למה אין תרבות ישראלית "... בגלל זה יש פה כ"כ הרבה אורחי חיים, או זרמים. אבל אני בעד פלורליזם, תמיד.

TOMASS The Best

New member
לייסטר, לא התכוונתי שכל אחד יהרוג

את התרבות שלו, אני מדבר פה על פוליטיקה והשקפת עולם

למעלה