פליירינג למתחילים

shak shaki

New member
פליירינג למתחילים

אהלן. בזמן האחרון התחלתי להתעניין בפליירינג ומכיוון שהתעצלתי לקחת קורס בפליירינג אז אין לי מושג איפה מתחילים. כבר שמעתי מאנשים שדיברתי איתם שפליירינג זה 90% תירגול ו-10% יצירתיות. טוב אז בקיצור: איזה בקבוק הכי טוב לתרגול?(במידה ואני לא מעוניין להוציא עסף על בקבוקי פליירנג) יש באינטרנט סירטוני הדרכה לתרגילים? יש איזה שהם כללים רשמיים שצריך לדעת ? תודה, שקד.

ספיידי1

New member
אז ככה

הקורסים של הפלייר בארץ ממה שידוע לי הם ברמה ירודה. אם אתה רוצה ללמוד פלרינג זה רק התמדה ורצון. צר לי לאכזב אותך אבל אתה כן תצטרך להוציא כסף על בקבוק פלרינג(לפחות אחד) ושייקר אם אתה רוצה באמת ללמוד... אתה תמיד יכול ללכת לים ולהתעסק עם בקבוק זכוכית אבל רק עם הבקבוק, אבל זה לא נראה טוב. ברמת העקרון, אני יודע פלרינג ברמה טובה, ויש לי חבר שיודע ברמה מצויינת, הוא התאמן חצי שנה יותר ממני וגם ישל ו יותר זמן אבל זה לא רלוונטי, מה שאני מנסה להסביר לך, זה ששנינו למדנו לבד, ו ככל שתתאמן יותר אתה תלטש את התרגילים והם יראו טוב יותר. בקבוק פלרינג אם אתה רוצה לקנות יש אתרים בחו"ל שיכולים לעזור לך כמו: http://www.barstore.com/ או http://www.barsupplies.com/ ויש עוד הרבה כאלה... בקשר לסרטונים, אין כל כך סרטוני הדרכה, מה שעליך לעשות זה לצפות בסרטונים, שוב ושוב ושוב ולנסות לחכות את התנועות, יש תנועות בסיסיות ויש תנועות ותרגילים מסובכים, כמובן תתחיל מהפשוטים, כמה שהמיוחדים והמטורפים מאוד מגרים ללמוד, אם תגיע למצב שאת הבסיס אתה לא יודע, התרגילים לא יראו טוב וזה לא יזרום לך ולא יראה מלוטש, לכן תעבוד המןו על הבסיס...

שייקר תצטרך

שייקר בוסטון נחמד מעבר לזה אני לא מאמין בבקבוק פליירינג. הבקבוקי ג'יימסון 750 מעולים, עפים מדהים, אחלה דינמיקה, משקל טוב ואחיזה טובה מידורי הוא אחד האהובים עליי, הוא קצת כבד אבל מתרגלים....גם אחלה דינמיקה גלנמורנג'י - כנ"ל, כמובן שלא כל יום נגמר בקבוק כזה.... אומרים שגם קפטן מורגן סבבה לפליירינג, לא בדקתי...

lior135

New member
מידורי?! לא נראה לי נוח בשיט...

אני הכי אוהב את הבקבוק של המאליבו 750 מ"ל. הוא גם אחד החזקים. כמעט ולא נשבר בנפילות, וגם אם כן, הציפוי הפלסטי מונע מהזכוכיות לעוף לכל עבר...

KOBIBARDDD0

New member
התמדה

אני כבר כמעט שנה מתאמן על פלירניג שאני בעבודה אני עובד בסופר של אבא שלי ואני דווקא רואה סירטונים ובעבודה עושה עם כל מה שעף באוויר בקבוקי מים בקבוקי שוקו ואני עושה גם עם בירות חח בלי עין הרע לא שברתי אחת עדין ויש לי כמה תרגילים טובים .אתה צריך להתאמן והרבה אני למשל רואה תרגיל אני חייב להתאמן עליו עד שאני מצליח ותאמין לי שזה כייף זה נותן סיפוק אתה זורק בקבוק בירה כולם בטוחים שהוא הולך ליפול ולבסוף אתה תופס אותו מאחורי הגב מהפקק בלבד זה כייף אדיר הרבה לקוחות שרואים אותי מדי פעם מסדר בקבוקים במקררים מתלהבים לי בנתיים אין כל כך מה לעשות עם זה כי אני רק בן 17 מקווה לעתיד בזה.

or83

New member
וגם כמה סימני פיסוק...

אין אויר מלקרוא את התגובה שלך. בכל מקרה בהצלחה, אם אתה בן 17 ומתאמן כבר שנה אז יהיה לך עתיד יפה.

לאוס

New member
הבקבוק צריך להיות מלא / חצי מלא?

זה די משפיע, בתכל'ס.

יקיר85

New member
כנס

בבקבוק מלא אתה לא מבצע סיבובים מכיוון שהכל ישפך לך לעומת זאת בבקבוק עם מנה בערך אתה יכול לעשות פליירינג איך שבא לך כמעט

אכן, איך שכחתי את המאליבו!

אולי בקבור מספר 1 לפליירינג! בכל מקרה המידורי מאוד נוח, לוקח קצת זמן להתרגל אבל אחרי שמתרגלים מאוד אוהבים את זה! בקבוק - עם מלא אפשר לעשות כל מיני, אבל לא סיבובים, חצי בקבוק זה הכי גרוע, מזיין לו את הדינמיקה, בד"כ עושים עם מנה שתיים אחרונות, ככה שרוב המשקל זה הבקבוק עצמו. להתאמן - תתאמן עם ריק, הכי טוב

פליירינג ??

רק על הנסי XO... אם אתה לא קונה בקבוק פלרינג אז עדיף שתשבור בקבוק יקר כעונש...

shak shaki

New member
תודה על המענה המהיר

אבל מאיפה אני משיג עכשיו את כל הבקבוקים האלה? אין לי בר פרטי בבית ומשפחה אלכוהוליסטית לצערי. הכי טוב שמצאתי בבית זה בקארדי, גם טוב? שאלתי כמה אנשים חלק אמרו לי להתאמן עם בקבוק ריק, חלק אמרו לי למלא עשירית מהבקבוק וחלק אמרו לי למלא חצי. התבלבלתי קצת, זה משנה כמה נוזל יש בבקבוק?

DoubleD

New member
פליירינג עצמאי

להתאמן בלי הוצאות מיוחדות מומלץ פשוט עם בקבוק זכוכית נוח.. נוח אומר שצוואר הבקבוק לא מעוות יותר מדי וניתן לאחיזה פשוטה ושגוף הבקבוק עצמו לא יהיה גדול מדי ולא יהיה קטן.. האימון בבקבוקי זכוכית יכול להתבצע על דשא ! מאוד נוח וכיף, המלצה אישית שלי להשתמש בקפטן מורגן (גם לשתות אותו ספייסט זה המלצה אישית
) בקשר לנוזל בתוך בקבוק, מן הסתם שכל דבר שלומדים צריך לעשות בשלבים כך שבהתחלה תתרגל בריקים ולאט לאט תמלא טיפה.. תוכל להבחין שיש תרגילים שלא ניתן לבצע עם בקבוקים מלאים במידה מסויימת.. חלק מהאימון הוא לדעת איזה תרגיל תוכל להפיק מכל בקבוק במצבו.. בקשר ל "10% יצירתיות" אני לא כ"כ בטוחה.. זה דורש הרבה יצירתיות !! :)

ספיידי1

New member
עוד תשובות

1. לא מומלץ להתאמן עם בקבוק זכוכית על ההתחלה, אם אתה באמת רוצה להשקיע בפלרינג "אמיתי" שזה אומר הכל כולל הכל, לקלוע את הבקבוק לשייקר, דאבל ספינים ולקליעה לשייקר, הנחה של הבקבוק על השייקר בצורה אנכית ועוד המון המון המון... במידה ואתה עושה את זה עם בקבוק זכוכית בצורה שהיא טיפה לא נכונה, או ניכנס עם השייקר לא נכון, הבקבוק יכול להתנפץ לך על היד. רוב האנשים שמתאמנים עם בקבוקי זכוכית מתאמנים על הפלרינג הבסיסי, קרי סיבוב הבקבוק על כף היד, זריקה לכיוונם ו"להעמיד" את הבקבוק על גב היד, זריקה ליד הראש וזהו פחות או יותר... אין את האלמנטים של השייקר יותר מידי... אז השאלה מה אתה רוצה, להתאמן על פלרינג רציני או הבסיס של הבסיס... 2. אני מתאמן עם בקבוק פלרינג ריק, אם אתה ממלא עשירית או משאיר ריק זה לא קריטי, חצי? בטוח לא! הקטע הוא כזה, אחרי שאתה לומד פלרינג ברמה סבירה, אתה תוכל גם להתחיל לשים לב למזיגות, לדוגמא אם אתה תופס את הבקבוק הפוך בטעות כל המשקה ישפך החוצה, לכן לא כדאי לעשות זאת בהתחלה, ברגע שאתה מגיע למצב שאתה שלט בבקבוק ואתה יכול לתפוס אותו איך שבא לך אז אפשר להתאמן עם שתיה בתוך הבקבוק ולהתאמן גם על מזיגות. בהצלחה

ספיידי1

New member
והנה סרטון להמחשה

הנה סרטון של טים פליפי מוריס, הפלריסט הכי אהוב עלי(לא הכי טוב, אבל בהחלט בין הטובים בעולם והכי מצחיק), הוא פשוט תותח! אני אישית למדתי מהסרטון הזה המון! אני כבר מכיר את הרוטין שלו בעל פה... וכבר עושה גם את רובו... כמובן לא מלוטש כמוהו אבל את התרגילים את רובם אני עושה(כמעט...) בכל אופן, תשב, תראה סרטונים ותלמד!

shak shaki

New member
תודה אבל קשה לי לעקוב

אין ספק שהוא תותח על אבל קשה לי לראות את התנועות שעליהם הוא מבסס את האילתורים שלו. איזה תנועות בסיס אני צריך לתרגל הכי הרבה?

יקיר85

New member
תתחיל בכאלה תרגילים

לא מסובכים מדי... http://www.youtube.com/watch?v=l8riMvJJ2SE או אם אתה מתעצל אז הנה

ספיידי1

New member
כאן אפשר להבין מה זה ליטוש

הבחור עובד נחמד, התרגילים שהוא עושה נורא בסיסיים אבל רואים שהוא חרש עליהם בלי סוף כי הוא עושה הכל מהר ובצורה יחסית חלקה. אבל הוא עובד נורא קצר הסיבובים שלו קטנים והכל קרוב לגוף... לכן זה לא נראה טוב עדיין וסתם נראה כמו ילד שלקח בקבוק ושייקר ומתעסק איתם. הקומבינציות של התרגילים יחסית על הפנים אין לו רוטין קבוע או משהו... בסופו של דבר זה רמה שצריך להגיע אליה אבל חייבים לעבוד על ליטוש הדברים

למעלה