פלייר - גירסה אחרונה!

HyperViper

New member
פלייר - גירסה אחרונה!

אוקיי, ישמתי את כל התיקונים ואם אין לאף אחד פה עוד תיקונים אני משתמש בגירסה המצורפת כגרסה הסופית. רק חסר לי עוד לוכד נחשים אחד, עדיף מאיזור שלא מכוסה כבר ע"י אחד הלוכדים ברשימה.

האזור שלי לא מופיע

אני גר בצפון בחצר שלי היה צפע והזמנו את גולן פדידה . 0507816972 זה הפלאפון שלו.

naja

New member
כמה הערות.

בפיסקה הראשונה, הייתי מוריד את כל החלק האחרון, החל מ-"נחשים שנוקמים....." הפיסקה לא מספיק ברורה וחלק מהאנשים שיקראו אותה לא יצליחו להבין שמדובר בדוגמאות לאגדות למינהן. מה שהם יקחו איתם זה את כל התכונות השליליות. בפיסקה השניה הייתי מציין את העובדה שלא ניתן למנוע מנחש להיכנס לחצר, ואין שום רעל, הדברה. בנוסף הייתי מרחיב את הפיסקה שעוסקת בהרחקת הנחשים מהבית(כל נושא הגינון לא מוזכר שם). באופן כללי הייתי מחפש להוריד כמה משפטים מהפלייר, הוא נראה לי עמוס מידי ואני לא בטוח שהוא ימשוך אנשים לקרא אותו. גם את התמונות של הצב והזיקים הייתי מוריד. הן לא קשורות לנושא. ברשימת לוכדי הנחשים- באיזור חיפה והצפון יש את יוחאי רביבו שנחשב ללוכד אמין ומנוסה(תנסה לפנות אליו דרך יונתן). באיזור ירושלים יש את אלעד צחי, אבל אני לא בטוח שהוא בעניין(כנ"ל, תברר דרך יונתן). גם לאחד הגולשים בפורום מאיזור ירושלים יש היתר, אבל הוא לא מתפרנס מזה ולכן אני מעריך שהוא לא יהיה מעוניין וחבל(אם בכל זאת הוא מעוניין, אני מאד מקווה שהוא יפנה אלייך).

הייתי מציע להחליף את התמונה של הצב

בתמונה של זעמן מטבעות ואת האחרונה בתמונה של נחש בוקע או משהו שינסה לגרור קצת אמפטיה. אם יש צורך בעזרה עם תמונות אני יכול לבדוק מה יש לי במאגר.

HyperViper

New member
אם כך

צריך גם לשנות את הכותרת לעונת הנחשים... יונתן? מה עם לוכדים? כ"כ קשה למצוא לוכדים שרוצים פרסום חינם אני לא מבין? :)

צודק

מה שיותר משמעותי לרוב האנשים הם הנחשים ולא הצבים והזיקיות, מה גם שהתוכן מתייחס בעיקר לנחשים ולא לצבים או זיקיות. הנה הטלפון של יוחאי רביבו שלוכד בחיפה והסביבה: 0522690272

איתי נ

New member
התמונה של הצב..

אומרת "בבקשה תחזיר אותי למקום שממנו הרמת אותי". לי לא משנה אם תהיה במקומה תמונה של צב או תמונה של נחש - בבקשה רק לא התמונה הזו! טוב... בינתיים אני רואה שיש כבר גרסה חדשה בלי הצב.

HyperViper

New member
טקסט חדש

אוקיי, שיפרתי (בתקווה) את הטקסט, אם יש למישהו הצעות אחרונות זה הזמן... עונת הנחשים ----------------- כמו בני האדם גם הנחשים מחכים בסבלנות במשך כל החורף עד בוא האביב בכדי לבלות קצת "זמן איכות" בשמש. הנחשים אינם מסוגלים לשלוט בטמפרטורת גופם ולכן הם מעדיפים לבלות את החורף במחסות שונים ולהמנע מיציאה אל פני השטח. עם בוא השמש מגיחים הנחשים ממחבואם בכדי לאכול ולהזדווג, בתגובה לתופעה זו נכנסים בני האדם לכוננות מפניהם. הפחד מן הזוחלים עתיק יומין ורובו מבוסס על אגדות ולא על עובדות מדעיות. האגדות מספרות על נחשים שנוקמים, נחשים הרודפים אחרי בני אדם אך העובדות אומרות שכל נחש יעדיף להתרחק ככל האפשר מבני האדם בהם הוא רואה איום על חיו בשל גודלם היחסי. מפגש עם נחש ------------------ פגישה פתאומית עם נחש יכולה להיות חוויה מפחידה אך בקלות יכולה להיות גם חוויה מעניינת, הכל תלוי בגישה. כאשר מבחינים בנחש מומלץ לשמור על מרחק של כמה מטרים (3-4) וכך ניתן להתבונן בסקרנות בהתנהגותו הטבעית מבלי להסתכן. הנחשים עוזרים לאדם לאזן את מספר העכברים והחולדות בטבע ובכך הם מונעים פגיעה ביבולים חקלאיים, שימוש בחומרי הדברה רעילים והתפשטות מחלות שמכרסמים אלו מפיצים בקרב בני האדם . רוב רובם של נחשי ארץ ישראל אינם מסוכנים לאדם וכולם מוגנים על פי חוק, הפגיעה בהם אסורה ומלווה בקנסות כבדים. בכדי להרחיק נחשים מאיזור המגורים מומלץ לפנות פסולת מהאיזור ולצמצם מקומות מסתור אפשריים ע"י גינון ושמירה על סדר. כאשר מופיע נחש באיזור המגורים מומלץ להזמין לוכד נחשים מומסך בכדי להמנע מהכשה או פגיעה בנחש. מה עושים במקרה של הכשה? -------------------------------------- רוב ההכשות נגרמות כתוצאה מהתגרות של האדם בנחש, מדריכה על נחש מנומנם או מהכנסת ידיים למקומות מסתור. במקרה של הכשה אין לנסות לתפוס את הנחש או לפגוע בו מחשש להכשה שניה. יש להרגיע את הנפגע, לקבע את האיזור המוכש בדומה לקיבוע שבר ולהאיט את קצב ליבו של האדם המוכש ע"י מנוחה. יש לפנות את האדם המוכש במהירות לבית החולים. אין למצוץ ארס, להצמיד קרח, לבצע חתכים בבשר או לחסום עורקים. ניתן להימנע מהכשות ע"י נעילת נעליים גבוהות והימנעות מהליכה בעשב גבוה בו לא ניתן לראות היכן דורכים.

weinman

New member
שינויים והצעות

עשיתי קצת שינוי עריכה, קיצוץ והוספה. חשוב לרווח את הפיסקאות כדי שיהיה קל לקרוא ולהתמקד על כל נושא. תקטין קצת פונטים אם צריך במיוחד של הכותרות וגם תמונות. שים לב לכתיב מלא ולפיסוק כדי שיהיה קל גם למי שלא שוחה בשפה. ואין מה למהר. זה צריך להראות מכובד ורציני ולא חלטורה אפשר להוסיף "מוגש ע"י חברי פורום זוחלים בתפוז" לא תזיק קצת גאוות יחידה. עונת הנחשים ----------------- כבני האדם גם נחשים ממתינים בסבלנות כל החורף עד בוא האביב בכדי לבלות קצת "זמן איכות" בשמש. נחשים אינם מסוגלים לשמר טמפרטורת גוף קבועה והם מעדיפים לבלות את החורף במחסות שונים ולהימנע מיציאה אל פני השטח. עם בוא עונת החום מגיחים הנחשים מהמסתור בכדי לאכול ולמצוא בני-זוג. פעילות מוגברת של נחשים בתחילת הקיץ גוררת אותם למגע הדוק יותר עם משכנות האדם ואלה מצידם נכנסים לכוננות ספיגה ואי רגיעה. הפחד מן הזוחלים עתיק יומין, רובו מבוסס על אגדות ולא על עובדות מדעיות. האמת היא שכל נחש יעדיף להתרחק ככל האפשר מבני האדם בהם הוא רואה איום על חייו בשל גודלם היחסי. מפגש עם נחש ------------------ פגישה פתאומית עם נחש יכולה להיות חוויה מפחידה מחד אך מאידך יכולה להיות גם חוויה מרתקת, הכול תלוי בגישה. כאשר מבחינים בנחש מומלץ לשמור על מרחק של כמה מטרים (3-4) וכך ניתן להתבונן בסקרנות בהתנהגותו הטבעית מבלי להסתכן. נחשים מביאים תועלת רבה לאדם; הם עוזרים לאזן את גודל אוכלוסיית המכרסמים בטבע ובכך מצמצמים משמעותית פגיעה ביבולים חקלאיים, מקטינים שימוש בחומרי הדברה רעילים לנו ולסביבה ומונעים התפשטות מחלות המופצות ע"י מכרסמים. רוב רובם של נחשי ארץ-ישראל אינם מסוכנים לאדם וכולם ללא יוצא מהכלל מוגנים על-פי חוק והפגיעה בהם אסורה ומלווה בקנסות כבדים. מפגשים עם נחשים בסביבת האדם הם תופעה שאי אפשר למנוע. אפשר בהחלט להקטין אותה למינימום ע"י צמצום הפיתויים והסיבות שמובילות אותם להגיע אלנו כמו; חיפוש אחר מזון (חולדות ועכברים), מחסות טובים (ערמות אשפה, ג'נקיות, וכו') או הריסת בתי הגידול הטבעיים שלהם ואילוצם לחפש מקומת אחרים. כאשר מופיע נחש באזור המגורים חשוב להזמין לוכד נחשים מוסמך בכדי להימנע מהכשה או פגיעה בנחש. מה עושים במקרה של הכשה? ------------------------------ רוב ההכשות נגרמות כתוצאה מהתגרות לא אחראית של האדם בנחש, מדריכה מקרית על נחש מנומנם או מהכנסת ידיים למקומות מסתור. במקרה של חשש הכשה אין לנסות לתפוס את הנחש או לפגוע בו מחשש להכשה שנייה. חשוב יותר להרגיע את הנפגע, לקבע את האזור המוכש בדומה לקיבוע שבר ולהאט את קצב ליבו של הנפגע ע"י מנוחה. יש לפנות את הנפגע במהירות לבית החולים. אין למצוץ ארס, להצמיד קרח, לבצע חתכים בבשר או לחסום עורקים. ניתן להימנע מהכשות ע"י הקפדה על נעילת נעליים גבוהות והימנעות מהליכה בעשב גבוה בו לא ניתן לראות היכן דורכים.

HyperViper

New member
אחלה!

שיפור גדול. אהבתי הכל חוץ מההמלצה על הריסת בתי הגידול שלהם, משום מה זה קצת צרם לי לעין :)

weinman

New member
המלצה?

להיפך אבל אכן הניסוח של המשפט לא ברור ניסחתי את הפסקה מחדש "מפגשים עם נחשים בסביבת האדם היא תופעה שאי אפשר למנוע. אפשר בהחלט להקטין אותה משמעותית ע"י צמצום הפיתויים והסיבות שמובילות אותם להגיע אלנו כגון; חיפוש אחר מזון (חולדות ועכברים), סריקה אחר מחסות טובים (ערמות אשפה, ג'נקיות, וכו') או עקב הריסת בתי הגידול הטבעיים שלהם ואילוצם לחפש מקומת אחרים המביא אותם לעיתים למשכנות אדם."

bendj123

New member
אתה יכול

אתה יכול להוסיף גם את גולן פאדידה כלוכד באזור נהריה והסביבה כמו שראיתי שמישהו רשם לך פה בשרשור...... ושלח לי תגרסה הסופית........

לגביי לוכדים

naja לגולן יש היתר על כל הגליל המערבי ואני לא יודע עד כמה אתה מכיר אותו אבל הבנאדם ממש תותח הוא בעל נסיון של 17 שנים וההיתי אצלו בחווה הוא בעל ידע עצום ושמעתי גם מאנשים שהוא בא אלייהם לכד את נחשים לאחר שלוכדים אחרים באו ולא מצאו את הנחשים הוא בא ותפס אותם .

chimp

New member
מה זו התמונה הזו בכרטיס האישי שלך? ../images/Emo5.gif

bendj123

New member
מה סבלונות......:)

צריך כבר לחלק העונה נגמרת.........בן אדם רוצה לעבוד במקצוע שלו.....לוכד פיתונים בורמזים לבקנים~!

מה מטרת הפלייר הזה?

ולמי הוא מיועד? כרגע, הוא מספק שטח פרסום ללוכדי נחשים, שמנצלים את במת הפורום למאבקים טריטוריאלים מהסוג המקובל אצל בעלי החיים הטריטוריאלים. בעניין לוכדי הנחשים - רצוי לדעתי לשים מספר טלפון אחד: של "רשות שמורות הטבע" או המשטרה או במקום מספר טלפון להפנות למחלקות תברואה במועצות האזורית ושהן תפנינה את האזרחים ללוכד נחשים פעיל באותו אזור. לחליפין ניתן פשוט לרשום "יש לפנות ללוכד נחשים מוסמך". שים לב יותר מרבע משטח הפלייר שלך מוקדש ללוכדי הנחשים ואתה עוד מחפש שמות להגדיל אותו! מצויין שאתה רוצה לעשות משהוא בנושא נחשים. קודם לכל אתה צריך לקבל החלטה מה אתה רוצה לעשות. רק לאחר גיבוש מטרות ברורות יש לגשת לאיך. לאחר שתחליט סופית מה המטרות אשמח לעזור בניסוח ובתיקון השגיאות התכניות. בי דני ארליך

HyperViper

New member
עוד גירסה!

אוקיי, שיניתי פחות או יותר הכל! צריך לקצץ בטקסט דחוף... את הרשימה של הלוכדים הורדתי לגמרי, עדיף לשים לינק בולט בצד פורום וכך אפשר לכלול את כל מי שרוצה להיות וכל מי שרוצים שיהיה.... הערות בבקשה...

naja

New member
נראה הרבה יותר ידידותי וקריא.

אני רואה שקיבלת את המלצתו של דני בנוגע לרשימת הלוכדים. לדעתי, הדבר הגרוע ביותר שניתן לעשות הוא לפרסם את הטלפון של מוקד הרט"ג במקום טלפונים של לוכדים שניתן לסמוך עליהם. הרט"ג "הסמיכו" בשנים האחרונות כמה מאות מדבירים ועובדי עיריות והפכו אותם ל"לוכדי נחשים", הנזק שהמדבירים הללו עושים הוא עצום. לפי עדויות ממקור ראשון אני יודע שלא מעט מהם הורגים את הנחשים בלי להסס. מי שיתקשר לרט"ג יקבל רשימה של "לוכדים" שכולם כמובן מוסמכים, אבל מעט מהם אכן מבינים בנחשים. לדעתי, אם החלטת מסיבות כאלו ואחרות לוותר על רשימת לוכדי הנחשים, רצוי שלא להוסיף את הטלפון של מוקד הרט"ג. אחרת, כל המאמץ שלך היה לחינם.

tesnake

New member
100 פנים לתורה...

ו 1000 דעות שונות על כל דעה שעולה בפורום... אחלה פלאייר. בקשר לטלפונים של לוכדים , מוקד הרט"ג לא ערוכים לטפל בפניות ע"י אזרחים בדבר לכידת נחשים הם לא מתעסקים בזה. הם יעבירו את המבקש למוקד העירוני שלו (מוקד 106 ) שלשם הם שולחים את היתרי הלכידה של כל אחד מהלוכדים המורשים מטעמם, קרי : אלה שמשלמים להם כל שנה והולכים להשתלמויות + מספרי הטלפונים שלהם, זהו. הבעיה היותר גדולה היא, במוקדים של כל העיריות והמועצות האזוריות, יש מספרי טלפון, לא רק של לוכדים מורשים שלא הייתי נותן להם לנסות ללכוד נחשיל, אלא גם של הרבה חאפרים ללא רשיון שנמצאים בכל הארץ ועובדים בשיטת"הטוב שבנחשים ,תן לו בנבוט!". הדברים שאמרתי כאן הם דברים שנבדקו על ידי בחודש האחרון. סליחה ששיגעתי(ושיגענו) אותך, הרעיון שלך מעולה ולדעתי אתה תותח, יישמת מה שהרבה דיברו, חשבו עליו ולא עשו, מאלף סיבות מוצדקות לחלוטין. אתה פשוט פינית את הזמן כי הנושא ממש צורם וחשוב לך. על כן, שוב כל הכבוד
. ולמען השם, תוציא כבר את הפלאייר הזה לפני שייצא לך החשק(כמו שלנו ייצא החשק ממפגש הפורום שלא התממש עקב ריבוי דעות) ומישהו יציע לך לפרסם את הפיצריה שלו על הדרך
.

למעלה