פליק פלאק

Tammie

New member
וואוו זו שאלה ממש כללית....

כדי באמת לענות לך צריך לדעת הרבה יותר גורמים, ובכלליות קשה להגדיר בעייה דאך האינטרנט... יכולה להיות בעייה בניתור, בעייה במעוף או בעייה בקורבט הסופי, וכל אחת מהבעיות הללו יכולה לנבוע מהרבה גורמים. ניקח למשל את הניתור- יכול להיות שאת "מתיישבת" לפני הניתור, יכול להיות שאת לוקחת בירכיים קדימה, יכול להיות שאת מנתרת גבוה מדי, יכול להיות שאת מנתרת שטוח מדי ועוד המון המון סיבות.... אם תתארי לנו קצת יותר פרטים אולי נוכל לעזור, ואם בא לך להעלות לנו סרטון שלך מבצעת פליק פלאק זה גם יהיה מצויין. כמובן שאת לא חייבת להסכים לחשוף את עצמך בסרטון או שפשוט אין לך אחד. ממש לא חובה :)

אמא לה3

New member
כמו שתמי אמרה

נסי לפרט יותר איפה את מתקשה, נשמח לעזור אם נדע יותר פרטים

הילוש48

New member
פליק פלאק

ללא אני פשוט לא מצליחה לעשות את זה לבד אני מצליחה רק עם עזרה... פשוט להתאמן על כמה שיותר ואני יצליח בסוף?!

התשובה היא לא

כדי להצליח דרוש חוזק וטכניקה. לא תוכלי לקבל תשובה לשאלה בפורום רק באולם תוך כדי אימון. אני מניחה שאת במסגרת כלשהיא והמאמנ/ת שלך צריכ/ה להיות מסוגל/ת לתת לך הסבר מקצועי. יש מעט מאד תרגילים בהתעמלות שהחיזוק שלהם נעשה ע"י ביצוע אינסופי של אותו אלמנט עצמו. לדוגמה עמידת ידיים כוח על מנת להצליח צריך לעשות מליון פעם כי אין תרגיל כושר אחר שעובד בדיוק על אותם שרירים ויכול לחזק בצורה טובה.

הסתייגות קלה

אם מישהו יתרגל מספיק פעמים פליק-פלק, הוא בסוף יצליח פליק-פלק, גם אם לא יבצע תרגילי כושר אחרים. זאת כמובן שיטה דבילית ולא מומלצת, כי הפליק-פלק יהיה גרוע, לא יהיה אפשר להמשיך ממנו לשום דבר, המתעמל עלול להיפצע במהלך העבודה על האלמנט, הוא לא ילמד שום דבר אחר ועוד, אני לא צריכה להסביר. אבל זה אפשרי. עמידת ידיים כוח- לא. כי המרכיב העיקרי בעמידת ידיים כוח הוא כוח במספר שרירים רב. בפליק-פלק המרכיב העיקרי הוא טכניקה ומיומנות, וחוזק הוא מרכיב עזר חיוני. להדגמה אספר לך על ניסוי אמיתי שנעשה פעם על-ידי מאמנת בעלת שם דבר בהתעמלות בארץ. המאמנת לקחה ילדה בת 5, ללא ניסיון בהתעמלות. הילדה נמדדה במספר מבחני כושר, והתוצאות נרשמו. תוצאות הילדה היו די ממוצעות לילדות בנות גילה, כלומר לא ילדה חזקה באופן יוצא דופן וגם לא חלשה באופן יוצא דופן. במשך שנה, הילדה התאמנה על פליק-פלק עם שמירה, פעמיים בשבוע שעה. הילדה לא הלכה במקביל לחוג התעמלות, לא למדה אף תרגיל אחר, לא עבדה על כושר או על שום דבר אחר ולא למדה באמצעות פירוק האלמנט למרכיבים או בעזרת מכשירי עזר כלשהם, פרט למזרן גבינה. רק פליק-פלק בשלמותו במשך שנה שלמה שעה פעמיים בשבוע. כעבור שנה הילדה ביצעה פליק-פלק בצורה עצמאית. נמדדו שוב מבדקי הכושר שנעשו לה בתחילת השנה, והיה שיפור קל, שיפור שככל הנראה היה קורה גם ללא אימונים, אלא רק בזכות זה שהילדה גדלה. יחסית למתעמלות בגילה הילדה לא הייתה חזקה בכלל. הניסוי הסתיים, והציפייה הייתה שכעת אחרי שהילדה מבצעת פליק-פלקים בחופשיות היא תפנה להתעמלות הישגית, תתחרה בתחרויות וכו'. הילדה פרשה מהתעמלות ולא רצתה לראות יותר התעמלות. היו לה כאבי גב (לילדה בת 6 ! ), והיא גם לא המשיכה לעשות פליק-פלקים בתום הניסוי. זאת כמובן דוגמא קיצונית. אך ניתן למצוא בנקל בנות חלשות רבות שמבצעות פליק-פלק (גרוע אומנם).

אני יוצאת מנקודת הנחה שאת מעוניינת שהילדה

תבצע פליק פלק מצוין ולא גרוע- כך שתרגול אינסופי רק על מנת להצליח לא משנה איך- הוא לא אופציה.... כל שחקן כדורגל שני עושה פליק פלק במגרש תוך כדי משחק סתם לכיף אחרי שתירגל את זה הרבה פעמים. לכן כתבתי שכדי ללמד ילדה פליק פלק או רגל רגל היא זקוקה ראשית לחוזק וכושר. זה מאד כון שלא מתחזקים כמעט בכלל מלחזור על הפעולה המון פעמים וזה משהו שמאד קשה למתעמלות להבין. לגבי עמידת ידיים כוח זה לא מדויק. זה שדרוש כוח רב לבצוע התרגיל- זה סיפור אחר. הנקודה העיקרית היא שהתרגול של פעולת הרמת/סבוב האגן למעלה ניתנת רק ע"י הפעולה עצמה! כשאת רוצה לחזק שריר בטן יש לך אלפי דרכים לעשות זאת. כשאת רוצה לחזק את פעולת סבוב האגן בעמידת ידיים כוח את יכולה לחזק זאת אך ורק דרך עמית ידיים כוח. אין כמעט תרגילים אחרים לצורך הענין. צריך להרגיל ילדות גם בחוגים העממיים להשקיע עבודה בגמישות ובכושר ולא לוותר להן. לאורך זמן הן יצליחו טוב יותר יתקדמו וישתפרו מאשר אם ייעשה וויתור בענין הזה. זה לא פשוט אבל אפשרי

אמא לה3

New member
לגבי עמידת ידיים כוח...

יש עוד דרך מעניינת מאוד ללימוד פעולת האגן ולא באלמנט עצמו: נסו להתלות על מתח ואז להרים את הרגליים בפיסוק עד לתלייה הפוך בפיסוק על המתח (כשהרגליים "עוברות" את המתח, כמו זוית רק הפוך), זה מאוד עוזר לבנות להבין את התנועה.

מחזק בטן וכתפיים

אבל אני לא יודעת עד כמה תורם להבנת התנועה, פשוט מכיוון שזה הפוך! זה כמו ללמד סלטה אחורה על ידי גלגול קדימה

אמא לה3

New member
אני לא מסכימה איתך

תנסי לדמיין רגע את האלמנט אבל כשאת מתחילה ממצב של הזוית ההפוכה, ואז לגלגל את האגן עד לתלייה מתוחה ושוב חזרה, זה ממש לא מה שאמרת...

זה הפוך!

בתלייה כוח המשיכה הוא הגורם המגביל של המעבר ממצב גוף ישר למצב קיפול במותן (זווית הפוכה). לעומת זאת, בעמידה, כוח המשיכה הוא הגורם המגביל של המעבר ממצב קיפול במותן למצב גוף ישר. זה בדיוק הפוך. את צודקת, זה לא כמו גלגול קדימה וסלטה אחורה. זה יותר כמו גלגול אחורה כאמצעי ללימוד סלטה קדימה

אמא לה3

New member
תראי, אני מדברת פה על הדרך של התנועה

לא על חיזוק כלשהו. דיברתי על ההבנה של סיבוב האגן כדרך לא ללמד את האלמנט אלא להבין מה קורה בגוף. ברור שאין להשוות בין הכוח שצריכים, אבל באותה מידה אני יכולה להגיד לך לנסות ע"י כוח במים כדרך לתת לילדה את היכולת להתנסות באלמנט

Tammie

New member
אני גם משתמשת בזה

אבל בצד של הירידה- נותנים לילדה להרים את האגן עד למצב של פיסוק הפוך ואז היא צריכה להוריד את הרגליים חזרה למטה למצב של תלייה ישרה בקצב הכי איטי שהיא יכולה, כאשר הרגליים כמה שיותר קרובות לגוף. זה מדמה בצורה מאוד טובה את התנועה של עמידת ידיים כוח אבל בצורה הפוכה, וקלה יותר מכיוון שהפעם כוח המשיכה עובד לטובתנו. האמת היא שלקחתי את זה מסרטון של- the gymnastic minute הנה קישור: http://www.youtube.com/watch?v=29UGouveR14&feature=channel

Tammie

New member
נכון?

יש שם דברים פשוט מקסימים. לקחתי משם כבר הרבה תרגילים מצויינים!

אמא לה3

New member
גם אני!

יש עוד סידרת סירטונים נהדרת ששכחתי כרגע איך היא נקראית, בהזדמנות אני אעלה קישור.

היי אמא ל3 כאן אמא של 4.....

הבעיה היא לא לימוד תנועת האגן והבנה של הטכניקה - את זה עושים מאד בקלות על הקרקע וזה אף עדיף בהרבה. את אוחזת בילדה ומלווה את האלמנט. לצערי הרב..רק ביצוע אינסופי של עמידות ידיים כוח מחזק ומביא לתוצאות.

Tammie

New member
כמובן שהחלק הכי חשוב בעמידת ידיים כוח הוא כוח

אבל יש בנות שיש להן את הכוח והן לא מצליחות לבצע את האלמנט כי הן לא מבצעות את התנועה טוב. הבעייה הכי נפוצה היא בנות שמנסות "לישר" את האגן ולהיפתח לפני שהן מגיעות למצב הוורטיקאלי בו האגן מעל הראש. התרגיל הזה בא ללמד את התנועה הזאת.

למעלה