פליק פלאק

אמא לה3

New member
אכן מה שתארת תמי

מייצג מאוד את אחת הטעויות הנפוצות בתרגיל הזה, יש לי בנבחרת כמה בנות שמתקשות בנק' הזאת בעיקר. הבאסה הגדולה היא שאין לי מתח ובעצם שום ציוד עזר אחר ללמד אותן את גילגול האגן...אז שומרים להן שוב ושוב ושוב......

Tammie

New member
ושוב אנחנו חוזרות, כמו תמיד, לחוסר בציוד...

אנחנו עושות את זה על הטבעות כי מתח גם לנו אין... אבל אני בטוחה שאם הרבה שמירה הן יבינו בסוף את התנועה :)

adi5151

New member
אני יחסיית...

מאוד חזקה בכתפיים .. אבל את העמידת ידים כח אני לא מצליחה.. עדין..

לא יצאתי מאותה נקודת הנחה

אני אישית מעוניינת שהמתעמלות שלי תבצענה פליק פלק מצויין. אבל המתעמלות כאן בפורום הן לא המתעמלות שלי, ואני מכירה גם בנות שרוצות רק לבצע פליק-פלק בשביל הכיף, לא משנה איך, או שחקני כדורגל שרוצים לבצע פליק-פלק ואני לא יודעת מה עוד. על כן אני מציגה את כל מה שאני מכירה ולא רק את השיטה האישית שלי. וכאמור אני אישית מסכימה איתך שדרוש חוזק וכושר על מנת ללמד ילדה פליק-פלק. לא ניתן להכליל לגבי על הפעולות, כי כל פעולה שנבצע המון פעמים לא תגרום כמעט בכלל לחיזוק. יש פעולות שנבצע אותן חזרות רבות והעומס יהיה קל עבורנו (כמובן אינדיבידואלי לכל אדם) ולכן לא נתחזק כמעט בכלל, ויש פעולות שנעשה שוב ושוב המון פעמים וככל שנבצע אותן יותר אנחנו נתחזק יותר. לדגומא: פעולת עמידה, עמידת שש, ישיבה, הליכה. אנחנו מבצעים אינספור פעמים ביום ולא מתחזקים. לעומת זאת, ריצה וכפיפות בטן אלו הן פעולות שככל שנבצע אותן יותר פעמים נתחזק יותר. פליק-פלק זאת פעולה שמחזקת, את מרבית האנשים. יש בפליק-פלק ניתור ונחיתה על הידיים. מבחינתי זה כמו שהמתעמלת תבצע אפילו סתם ניתורים למעלה- היא תתחזק מזה, אי אפשר להגיד שלא. אבל אם היא תעשה כושר ספציפי יותר לרגליים זה יהיה חיזוק יותר יעיל. לגבי חגורת כתפיים- נחיתה על הידיים מהאוויר ודחיפה זה תרגיל מחזק מאוד. והוא גם שונה במהותו מכל תרגיל כתפיים אחר- סטטי, איזומטרי או דינאמי. אני לא מכירה תרגיל אחר שמשתווה לו. גם כפיפת כתף מהירה לאחור מחזקת מאוד. שוב, אני חוזרת, אני מסכימה איתך שצריך לחזק ביסודיות ילדה שלומדת פליק-פלק. לחזק אותה בדרך של תרגילי כושר ספציפיים ולא רק ע"י ביצוע פליק-פלקים. אבל אני טוענת שגם ביצוע פליק-פלקים מחזקים משמעותית את הגוף, אם כי אולי פחות מתרגילים אחרים.

נעה

הכוונה היא לחיזוק משמעותי. מתעמלת תתחזק באופן מינורי אם תחזור שוב ושוב על הפליק פלק באימון בהשוואה לזה שתקבל תכנית כושר מסודרת ותגיע לפליק פלק מוכנה גופנית ומחוזקת.מניסיון של 25 שנה חזרה סתמית על אלמנטים לא תורמת דבר. נכון שיש בנות שרוצות לעשות פליק פלק רק לכיף וזה עדין לא אומר שיש לאפשר להן לעשות זאת המאמן המקצועי צריך להפעיל שיקול דעת. אגב אולי רצוי לנצל את הפורום על מנת לכוון את המאמנות לעבוד בצורה נכונה.

למעלה