פנטזיות

השאלה המקורית שלי היתה

על פנטזיות בכלל. לחלום? להגשים? לשכוח מהחלום? מה עושה אותנו "פנטזיונרים"? מי הם ה"לא פאנטזיונרים"? האם פנטזיות של נשים שונות מפנטזיות של גברים? אם כן, האם זהו מקור השוֹנוּת? לגבי ה"מסוגלות" sorry באמת לא הייתי צ' להשתמש במילה. אבל אני מאוד וצה לדעת מה אנשים עושים / או לא (מה רע שיש פנטזיה?) ע"מ להגשים את החלום.

שאלת אל פנטזיות וקבלת מגוון רחב

של אפשרויות המפרטות פנטזיות פנטזיה היא לא חלום בפנטזיה יש מזהו פנטסטי לא מציאותי רחוק ממנה (מהמציאות) אם את מכירה את המחזה "קרקס פלשתינה" מספר על פנטזיונר שהחליט להקים קרקס בפלשתינה לפני הכרזת המדינה הוא אולי חלם קרקס אבל הפנטזיה להקים קירקס בפלשתינה המדברית חסרת התשתיות ובוודאי נטולת כשרונות לביצועי קרקס דווקא השאירה אותו במעמד של פנטזיונר ולא של חולם ומגשים אין לי מושג מה עושה אותנו פנטזיונרים עודף דמיון אני מנחשת ונטולי דמיון בהתאמה אין להם פנטזיות אבל חלומות אני בטוחה שיש פנטזיה היא התרחשות פנטסטית אישית לחלוטין כשאת מעקרת את אלמנט המין מהפנטזיה לא תמצאי שום מכנה משותף בין קבוצת הנשים לבין קבוצת הגברים כל אחת מהקבוצות בנפרד ושתיהן יחד דמיון יונק מנופי ילדות מחינוך, מסקרנות מתפתחת ומעוד גירויים שאו שנחשפת או שלא ובהתאם הפנטזיה מעניין שיש יותר סופרי מדע בדיוני גברים מנשים אולי שאלה שכדאי להרהר בה פנטזיה היא תופעה חיובית לטעמי כי כי משתמשת בדמיון כמו בחומר גלם ויוצרת מעשה אמנות אישי לא יכול להיות בה רע כי היא לא מוגשמת אלא אם כן מדובר באיש מטורף שהפנטזיה שלו היא להרוס את העולם

s h o o s h a

New member
החולמים

אדם שלא ניחן בכישרון לחלום אינו אדם אלא רובוט. וכל אדם, כשם ששונה הוא מחברו, כך גם חלומותיו שונים ומותאמים לצרכיו ורצונותיו. אולם בסה"כ כולנו חולמים/מפנטזים מאד דומה אמר לי איש אחד, ואימצתי את האמירה שלו בכל לבי 'לא מספיק לחלום, צריך להעיז לשאוף שיתגשם החלום'. אז יש כאלה (חלומות) שאנחנו מבקשים להגשים ויש את אלו שאנו מעדיפים שיישארו בגדר חלום. לשכוח? מה פתאום? הרי אם נשכח מהחלום, אנו עלולים לשכוח גם מהרבה חלומות אחרים ואז, נהפוך לנטולי חלומות - רובוטים. האם יש הבדל בין פנטזיות/חלומות של גברים ונשים? לדעתי - לא כולנו חולמים פחות או יותר על אותם דברים. רק הדרך למימושם אולי קצת שונה, כאמור, כשם ששונה אדם אחד ממשנהו. וככה, תוך כדי כתיבה והתקלפות מאד שיכבה קטנה אני מעזה לחלום על ימים אחרים, ולא רק לחלום אלא להאמין בכל לבי שהם יתגשמו לי ... חלומות מילים: רחל שפירא חלומות של אתמול הם שלהבות נרעדות לא יכול כל החושך לכבות. על מצע השלכת החלומות מלחשים רק פרחים מיובשים דוהים בין הדפים. חלומות של אתמול... אל תסב את פניך אתה מלא דברים כמוסים אל תגיף את התריסים חפש בין המילים. חלומות של אתמול... שיר בדרך אליך נרקם בסבלנות אין קץ הן תיקח ותאמץ אותו אל לבבך חלומות של אתמול הם שלהבות.

ומה לגבי חלומות שהם סיוטים???

עם הפנטזיות אין לי בעיה...אצלי יש להם רק קונוטזציה חיובית ומשתדלת להגשים אותם עד תום.לא מאמינה בקלישאה שפנטזיה שמגשימים היא כבר לא פנטזיה... so what??? זו סיבה לא להגשימה???אבל ראבבקקקקקקק , מה עושים עם החלומות????אלו שמופיעים באמצע הלילה...אלו שמעירים אותך...אלו שאתה מעיר את עצמך מהם כדי להפסיק אותם,וברגע שאתה שוקע שוב בשינה-הם ממשיכים מאותה נקודה?אלו שאתה שואל את עצמך לילה אחר לילה,האם "כדאי" ללכת לישון?אלו שמכריחים אותך להגיע למיטה שדוד מעייפות על מנת לנסות לצמצם נזקים????אלו שאתה מבין לגמרי מאיפה הם באים ולאן הם מובילים?אלו ש"ידועים" כסה"כ בריאים לנפש אבל מדירים שינה מעיניך???מה עושים איתם??? יאללה,הלכתי לצלול.לילה טוב.

s h o o s h a

New member
סיוטים

סיוט הוא דרכו של המח להתמודד עם הפחדים מהם אנו מנסים להתעלם בשעות הערות שלנו. הסיוט אינו שונה מכל חלום אלא באפשרות שהוא נותן לנו, כאמור, להתעמת עם פחדינו, כעסינו, כאבינו. מה עושים אתם? חולמים אותם, נותנים להם להשתלט על מוחך למספר שעות ואם יש צורך, נאבקים בהם ומגרשים אותם, ע"י הבנתם, למען לא ישובו עוד. זוכרים אותם כשמתעוררים ומתמודדים עמם. אכן, לסיוט יש תכלית ויש תועלת. אסור 'לצמצם נזקים' כי ע"י בריחה מהם לעולם לא תצליח לפתור את הטעון תיקון. מאד מאמינה כי לכל חלום או סיוט מטרה בחיינו והיא להדריך אותנו ולעזור לנו לנווט את חיינו.

התשובה מאוד פשוטה -

מה שעושה אותנו פנטזיונרים זו הדעה של אחרים. מה שלי נראה כחלום בר-הגשמה לאחר נראה כפנטזיה...זה כל ההבדל. האמונה שהדבר יתגשם.

דרך אגב...

אם כל אחד שקראו לו 'פנטזיונר' היה מקבל את הדבר כחלום שאינו בר-מימוש... לא היו לנו הרבה דברים טובים היום - כמו חשמל לדוגמה :)

למעלה