פניה לדוברים: היקארו, עמית וכולם:

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
פניה לדוברים: היקארו, עמית וכולם:

מחר אני מעוניין להתחיל בפינת הקאנג'י היומי. האם מישהו מכם יכול להכין עד מחר אחה"צ מאמרון קצר על הקאנג'י, שיסביר קצת את אופני השימוש בקאנג'י (פונטי וענייני) ואת ההבדל בין Onyomi ו Kunyomi (שתי צורות ה"קריאה" של הקאנג'י)? בנוסף, החלטתי שאני אלך לפי סדר הלימוד בביה"ס, כולל מספרים. אם יש למישהו השגות, נא להגיד.

Hikaru

New member
לצערי

אני לא אוכל להספיק עד אחר הצהריים מחר, צריך להתכונן לבית-הספר ואני לומד עד 4 ביום הראשון ;_;. אני אנסה אחרי שאני חוזר מבית-הספר.

מורן 1986

New member
עד 4 ביום הראשון ???

למה מה קרה
איזה בית ספר רשע יש לך
עד 4 ? זו ממש חוצפה !!
באיזה בית ספר אתה לומד ??
אני מחר מתחילה ב- 9 ומסיימת ב- 11 - 12 .... אני במקומך - עוזבת את בית הספר על היום הראשון
חחח סתם
תהנה שם ...
אם תצליח

lgmtk

New member
גם אצלי עד שלוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

くそ!!!!!!!!!!!!

מורן 1986

New member
אבל מה יש כבר לעשות ביום הראשון ??

רק צריך לבוא ולהגיד שלום למכשפה החדשה שתלווה אתכם כל השנה ...

ketty the sheep

New member
ללמוד ../images/Emo3.gif

אצלנו, בכל מקרה, לומדים ביום הראשון. (יאיי, הלכתי היום הביתה באחת וחצי במקום שלוש. שינו לנו את המערכת
)

lgmtk

New member
ヒカル セン&#12

שמלמדת רק חלק קטן מהאותיות היפניות. היא גם מלמדת כתיבה וקריאה והיגוי. עכשיו הבעיה היא שאני רוצה תוכנה יותר טובה-עם כל האותיות!!!!!! אגב תוכנה זו מלמדת רק היראגאנה, אבל יש גם גרסאות לקאטאקנה וקאנג'י או רומאג'י. אתה יכול למצוא לי? בבקשה!!!!!!!(איך אומרים ביפנית? שכחתי כי זה ארוווווך).............

lgmtk

New member
ヒカル セン&#12

עם זה אולי יש לי בעיה במחשב אבל בכותרת אמורה להיות כתובה המילה תוכנה...........-_-.........

star_female

New member
אממ דרך אגב

את הסיומות (עד כמה שידוע לי) תמיד כותבים בהירגנה/קנג'י (לאלה שיש), אז זה צריך להיות ヒカルさん. (ובמקרה שלו זה ヒカルちゃん ^_^)

star_female

New member
כתבת את ה"-סאן" בקאטאקאנה

katakana: サン hikagana: さん את השם שלו (היקארו) כן כותבים בקאטאקאנה למרות שיש לו קנג'י (היקארו מיוחד ^^)(לא זה שבפורום, זה שהניק בא ממנו
).

star_female

New member
עכשיו כשאני מסתכלת על זה...

כתבת セン - sen. עכשיו אני מבולבלת.. למה התכוונת? סאן? סמפאי? x.x

lgmtk

New member
התכוונתי ל-sensei כאילו מורה.......

ולא כל כך נורא אם זה בקאטאקנה. פשוט היראגאנה יותר מקובל.......

lgmtk

New member
אם אתמתכוונת לסיומת של המילים

hikaru sensei אז אני אולי טעיתי............

amitwagner

New member
kanji in short

kanji, chinese characters. as can be understood from the name, kanji, unlike kana (hiragana and katakana) that was "invented" in japan, came from china. a person needs to know about 2,000 kanji in order to be able to read a newspaper. in china by the way, it's around 3,000. almost all kanji have more then one way to read. ONYOMI-the chinese reading. a reading that came from china but been adjusted to the japanese way of speaking which means that even if a person knows the onyomi for all the kanji in the world, still nobody in china will understand a word he say. KUNYOMI-the japanese reading. in most cases you will need a combination of at least two kanji in order to have their onyomi form a word while the kunyomi either stand by itself or with the addition of hiragana. example: 木曜日ーmokuyoubi-thursday. moku/you/bi are all onyomi. 木-ki-tree. kunyomi. the simple kanji express a word by their own right. few examples: 女-onna-woman 人-hito-person 目-me-eye more complicated kanji are made from two characters together. examples: 好き-suki-like(as in i like you). the kanji of 女(woman) together with the kaji 子(child) have the meaning of-to like. the kunyomi is SU, the hiragana complets the word. 明るい-akarui-bright. the sun and the moon together makes bright.​

למעלה