פניה להורים לאוטיסטים בוגרים

גם נוירוטיפיקליים לא עושים מה שכתבת בגיל 19

הם הולכים לצבא או בנות דתיות לדירת שירות לאומי שם מישהו אחר דואג לשכירות ולחשבונות חשמל/מים (הן כן עושות קניות מבשלות, משלמות חשבון טלפון וכדומה).
אחר כך אנשים הולכים לאוניברסיטה וגרים במעונות הסטודנטים, שם הם מנהלים חיים עצמאיים אבל שוב נושא התשלומים פשוט בהרבה. או שוכרים דירה עם שותפים ואז ההתנהלות הכלכלית מתחלקת.
כביסה?
חיילים בנות שירות וסטודנטים סוחבים בתיק גדול הביתה לאמא.
חשבת על התוכנית באוניברסיטה באריאל?
יותר נורמטיבי מדיור חוץ ביתי.

yonitbrk2

New member
כן, אבל לצערי הבן לא רוצה

הוא רוצה ללמוד תקשורת וקולנוע, ומעדיף מסגרות לימוד "רגילות". אבל אנחנו עוד לא שם, כרגע עושים צעד צעד. כל דבר בזמנו. לגבי כל היתר, צודקת . מבחינת דיור חוץ ביתי, חברת א.ד.נ.מ, המוכרת בצפון, ומנהלת רשת של מערכי דיור למגוון לקויות, כולל אוטיסטים בתפקוד הגבוה, תכנס בקרוב גם למרכז הארץ, ועומדת לפתוח דיור לעצמאיים, כאשר בעצם מדובר יהיה בדירה בשכירות. אפרט בהמשך.

TikvaBonneh

New member
אריאל תפור עליו

אני מכירה בחור על הספקטרום שלומד שם תקשורת במסלול קולנוע.
אוניברסיטת אריאל היא אוניברסיטה רגילה, והילדים על הספקטרום משולבים שם ואינם לומדים במסלול נפרד.
יש להם סטודנט שהוא חונך והם גרים איתו בחדר במעונות.

yonitbrk2

New member
תודה

הוא מפחד מדבר אחד - שלא תדבק אליו סטיגמה של תלמיד חריג, כמו בבית הספר ובתיכון. הוא מבין את הקשיים שלו הנובעים מהלקות, אבל מצד שני מאוד רוצה להשתלב בחברה.

גלמיש1

New member
לגבי יציאה מהבית - אני מכירה 'ילדים' רגילים לגמרי

שגרים בבית גם בגיל 27 , ככה שלדעתי אין מה למהר.
אצלנו היתה האפשרות - אז סידרנו לבתי יחידה במרתף (עם חלונות, לא בור) עם מקלחת+שרותים ויציאה ]פרטית. אז היא גם נפרדת אבל עדיין חלק מהבית.
מכרים שיש להם בת עם מחלת נפש - שכרו בשבילה דירה קטנה בבנין שלהם, ככה שהיא עצמאית (בת 30+) אבל גם קרובה לבית.
&nbsp
גם אני שמעתי טובות על הפרויקט באריאל. אבל לא שמעתי עד כה על חברת א.ד.נ.מ, - אשמח לשמוע עליהם עוד.
&nbsp

למעלה