פניה לחברות גדולות.

הראל 86

New member
פניה לחברות גדולות.

שלום רב, אני סטודנט באוניברסיטה העברית, ויש לי רעיון שאני רוצה להפנות לגוגל ומיקרוסופט. לעניות דעתי מדובר ברעיון טוב בעל פוטנציאל רווחיות ולמיטב ידיעתי (בדקתי גם באתרים של האמריקאנים והאירופאים לרישום פטנטים) הוא לא קיים בשוק. אתם מכירים דרך לפנות אליהם ולהציג בפניהם את הרעיון ועדיין לשמור על הזכויות מהרעיון (למנוע מהם לפתח את הרעיון וליישם אותו בלי רשותי). התקשרתי למיקרוסופט ישראל והם שלחו אותי לדף הצעות, שבו כדי לקבל התייחסות אני צריך לפרט את הרעיון - וזאת בלי לקבל שום תמורה או התחייבות (למיטב הבנתי הם לא מתחייבים אפילו לשמירת סודיות) - בטח לא אופציה טובה מבחינתי. אני מאמין שאפילו 10 דקות להציג את הרעיון בצורה מוגנת מול נציג של החברות הללו יספיקו כדי להבהיר את מהות הרעיון ואת הפוטנציאל. כל עזרה בנושא תתקבל בברכה.

עניות דעתך עלולה ליהיות עניה

הראל שתי דרכים יש לשמור על זכויות מרעיון: האחת - לשמור אותו בסוד לעצמך (ואז אתה 100% בעלים של רעיון ששוויו 0 כי אף אחד לא יודע עליו). השניה - לקבל פטנט רשום על הרעיון (תהליך לא זול ולא קצר) בין שתי הדרכים ישנן אין סוף אפשרויות ביניים. אין אפשרות להמליץ מרחוק בפורום על דרך אחת עדיפה. למרות הנ"ל, הייתי ממליץ לך להתחיל מבדיקה ראשונית של היתכנות פטנטית אצל מי שמתמחה בכך. זה עולה בין מאות לאלפי שקלים בודדים בלבד. ברוב המקרים, חיפוש מקצועי מוצא שהרעיון כבר קיים (עם כל הכבוד למיטב ידיעתך ובדיקתך העצמית). במיעוט המקרים החיפוש ממקד אותך לחלק ממחשבותיך הראשוניות, ופותח לפניך תחומים עליהם לא חשבת. אם ברצונך בהמלצות על מבצעי בדיקות כאלו, אנא פנה ישירות. בהצלחה

הראל 86

New member
אני מעריך את דעתך המלומדת אבל...

ארגיש הרבה יותר בטוח לו הבדיקות ייעשו על ידי אחת החברות הללו - ויש לכך מספיק סיבות טובות. כרגע אני רוצה להתמקד בידע המשפטי בפורום זה: בהנחה שאני נפגש עם נציגים ממיקרוסופט / גוגל, על איזה מסמך הייתם מחתימים אותם כדי לשמור על זכויותיי - אבל לא להבריח אותם מצד שני, בצורה שלא תפגע בסיכויי לפטנט.

ראה תגובת שילון צוקרשטיין מ- 28.3.2010

כאשר בדיקות אלו נעשות על ידי אחת החברות הללו, האינטרס שלהן הוא להמעיט בערך המצאתך. כאשר בדיקות כאלו נעשות על ידי מי ששכרת, האינטרס הוא למקד את הייחודי בהמצאתך. הרגשת הביטחון שלך בביצוע הבדיקות על ידי מי מהלקוחות הפוטנציאליים שלך היא מוטעית. יש ניגוד אינטרסים ביניכם. מובן שכל עצה בפורום (זה או חינמי אחר כלשהו) אינה תחליף לייעוץ פרטני - בתשלום האמור בהודעה זו (ובהודעות אחרות בפורום) אינו ייעוץ מכל סוג שהוא ואין לבצע או להימנע מכל פעולה עקב הודעה זו. להלן תגובת שילון צוקרשטיין האמורה: הסכם סודיות הוא כלי בלתי אכיף ברוב המקרים. ו SZ Co ו 16:41 | 28/03/10 על כן, מניעת ה"גניבה" היא באמצעות הגשת בקשה לפטנט, לדוגמא. בברכה, שילון צוקרשטיין ושות' משרד עורכי פטנטים מרכז עזריאלי 1, המגדל העגול, קומה 19 טל': 03-7585777 פקס: 03-7581999 דוא"ל: [email protected] תמיד יש לקבל ייעוץ פרטני, אין לראות באמור בהודעה זו ייעוץ מכל סוג שהוא ואין לבצע או להימנע מכל פעולה לאור האמור בהודעה.

SZ Co

New member
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

חברות גדולות אינן חותמות על הסכמי סודיות ברוב המקרים. אם הן מסכימות לחתום צריך לבדוק היטב את תוכן המסמך (ולקבל חוות דעת בנוגע ליכולת האכיפה של אותו מסמך) ואת סמכויותיו של החותם (כי יתכן שאין בסמכותו להתחייב בשם החברה). בכל מקרה הסכם סודיות הוא כלי חלש ובעייתי. החוק מאפשר דרך אחת להגן על זכויות הממציא בהמצאתו וזאת באמצעות הגשת בקשת פטנט בטרם חשיפת ההמצאה. אין דרכים חוקיות אחרות להגן על המצאה. להגיע להצגה פרונטאלית מול שתי החברות הספציפיות שציינת - מאוד קשה. אתה בוודאי יכול לתאר לעצמך כמה פניות הם מקבלים כל יום. בכל מקרה אני מציע לבדוק היטב האם החברות שאתה רוצה לפנות אליהן בכלל מוכנות לקבל UNSOLICITED IDEA SUBMISSION. אם איני טועה מייקרוסופט לא מוכנה לקבל. בברכה,

למעלה