פניה למפקחת על המקרקעין

אהרון179

New member
פניה למפקחת על המקרקעין

שלום רב,]
אני ממתין כמתנגד לועדת הערר כי מיקום הממ"דים המתוכננים ע"י השכנים מפריע לי, כיוון שהשכנים פוגעים גם בבעיות קניין חשבתי לפנות למפקחת על המקרקעין. האם לפנות כבר עכשיו, או, לאחרהחלטת ועדת הערר, או, כמו שיש אומרים שבמילא המפקחת תפנה אלינו כמתנגדים?
בתודה מראש
אהרון.

התנגדות לתמ"א 38 לפי תקנה 149.

לפי מה שניתן להבין אתה לא בעל דירה בבניין עצמו (?) ואין לך כל נכס הקשור לרישום בעלות משותפת עם הבניין הנמצא בתהליך, אם כן כך לא אמור להיות לך כל קשר למפקחת על המקרקעין.
אם הגשת ערר על החלטת ועדה ניתן להסיק שהועדה המקומית פסלה את ההתנגדות שלך. אי לכך הגשת עררה נעשתה במקומה, כל מה שנותר לך זה להמתין לקבלת מועד לדיון בועדה המחוזית. בהליך התכנוני המוסדר הם יהיו הפוסקים הסופיים.

אהרון179

New member
פניה למפקחת על המקרקעין

לאדריכל טימסית,
תודה על המענה, ברצוני להבהיר כמה דברים:
אני כן בעל דירה בבנין (הותיק ביותר). פניתי לועדת התכנון ואח"כ לועדת הערר (עומדת להתכנס) בקשר לבעית תכנונית.
אבל, יש גם בעיות קניין , למשל שלשכנים היוזמים את הבניה (ממ"דים,מרפסות,מחסנים) אין את הרוב הדרוש ומכאן נבעה שאלתי מתי לפנות למפקחת : במקביל, או ,לאחר הדיון, או, יש אומרים להמתין שהיא תפנה למתנגדים ?
בתודה מראש
אהרון

מועד לפניה.

בדר"כ מי שלחוץ לפנות למפקחת זה היזם מאחר וללא פסיקתה בנוגע לשאר הבעלים בנכס שלא הסכימו במועד הגשת הבקשה להיתר הוא לא יכול לסיים את המהלך. אם יש בידך החלטת ועדה של הועדה מקומית אין מניעה שתפנה אליך מצידך ללא תלות ביזם או בועדה המקומית מאחר והערר ידון בנושא התכנוני והמפקחת בעניין הקנייני.

אהרון179

New member
מועד לפניה למפקחת

תודה על המענה.
אני חושב שאמתין לועדת הערר (השבוע) ואחר כך אפנה למפקחת
כדי שלא אהיה תלוי באיזה טעות ביוקרטית או אחרת של המפקחת.
בתודה
אהרון

פנייה למפקחת

היי,
כשהתיק יגיע לוועדה תיקרא לתת הסבר תכנוני.
ככל שהוועדה לא תחזיר את התיק ליזם ותבקש ממנו לשנות את התכנון תועבר התנגדותך למפקח על המקרקעין.
אתה תיקרא על ידי הגופים הללו להסביר ולנמק את התנגדותך.

למעלה