פניה לנשים

אני החלטתי לענות לך בכנות

א אני חושבת שנושא הכסף מעסיק אותך בתעצומות שגורמות לך להשליך אותו או את הבעיה שהוא יצר או יוצר אצלך על בנות זוגך ב. אתה מתאר מערכת יחסים כמו הנהלת חשבונות או משא ומתן עסקי אם הגבר לא מוציא אותי למסעדות לחו"ל להופעות ולטיולים אז...... אין עסקה ואם הוא משלם .....יש ג. גבר נאה מעניין איש שיחה שיודע להקשיב רוחני, אמין ונאמן מי שמעוניינת בערכים אותם ציינת סביר להניח שתעשה וי על הפניה שלך זה מה שאתה מוכר חפש את מי שתקנה אם תדע לחזר אחריה תאמין לי, היא לא תבדוק לך את חשבון הבנק ד. יש לך נסיון והנסיון שלך הוא מצוין לדבריך כשאתה אוהב ואוצה מישהו כל מקום גן עדן תהרוג אותי, איפה הבעיה ?

yos49

New member
תגובה לתגובות

התגובות היו שונות ומגוונות ושמחתי לקרוא אותן.מצטער שחלק מכן קיבלו רושם שאני איזה טמבל שלא יודע איפה הוא חי.אז תתפלאנה אני כן יודע.וזו ששאלה איפה הבעיה.שיש נשים שפוסלות אדם אם אין לו מספיק .אבל תכלס ,רציתי לשמוע תגובות שאומרות לי שאני טועה בדעתי על חלק מהנשים. נושא הכסף לא מעסיק אותי בתעצומות ולא בטיח.אני אדם שמסתפק במועט והכסף הוא רק אמצעי כדי שאוכל להנות מהחיים.וכפי שציינתי יש הנאות שלא דורשות הרבה.רק לפני יומיים נפרדתי מהחברה שלי .{שהקטע החומרי בכלל לא הפריע לה,אבל היא טענה שכשאצא ל"גונגל" תהיה לי בעיה עם דייטים כי נשים מצפות לבילוים ביג טיים.ואז עלה לי הרעיון לשאול לדעתכן} כשאמרתי אקח אותן ציפיתי לאיזה קטע של מה אנחנו מזוודה או משהו בסגנון. אבל לדעתי נשים שחושבות שהדייט שלהן "חייב" לשלם עליהן אפשר לומר עליהן שאני לוקח אותן והיו מקרים שהביטוי הזה יצא מפיהן. צר לי שנשמעתי כמקרה סעד.אבל זה לגמרי לא נכון. אשמח לשמוע תגובות לתגובה. נ.ב. לאלו שלקחו את הדברים קצת כבד..קצת הומור לא יזיק .{זו עוד תכונה שלי ששכחתי לציין...סתם...} לילה טוב לכולם.

אתה טועה בדעתך על חלק מהנשים ../images/Emo13.gif

יוסי אתה איש נפלא נכון לך עתיד מזהיר אתה רוצה לאהוב ואתה נשמע גם מאד רומנטי החברה שנפרדה ממך בעצם כבר מתגעגעת וציידה אותך בהפחדות סרק גם היא וגם אנחנו יודעות שלא רק שאתה לא טמבל אתה יודע בדיוק איפה אתה חי אף אחד לא יבלבל אותך ואתה לא יוצא לג'ונגל מקסימום לתל אביב ודומותיה כל דמיון מקרי ואף לא מתאים צא לדרך אתה לוקח אותנו ביג טיימ

s h o o s h a

New member
בין חסכן לקמצן

אתה לא הגבר היחיד עלי אדמות שכיסיו לא מלאו שקלים ושטרות. תתעודד, יש עוד רבים כמוך. וגם אם כיסיך מלאים כל טוב, אין כל הכרח כי 'תממן' את האשה עמה אתה יוצא. אבל! יש הבדל עצום בין מי שכספו אינו מצוי בשפע או שמצוי אבל בוחר בקפידה איך להשתמש בו לבין מי שמקמץ בו. ומהו הקמצן עליו אני מדברת? זה שבפגישה, ראשונה למשל (ואני מאלו שנחמד לי שהמזמין אותי משלם), מושך זמן בשיחה יבשה מול הים, או בתוך הרכב או בצעדת הלוך ושוב על טיילת ועד שלא נאמר לו מפורשות כי גרונך ניחר וראייתך מתערפלת לא מציע לך אפילו כוס מים, וכשסופסוף הבין כי לשתות הוא צורך חיוני להמשך הפגישה, מזמין אותך ומזמין לעצמו קנקן מים ומשדר כי רחמנא ליצלן אם תזמיני יותר ממוצר אחד שיהיה אף הוא יותר ממים. והיה והזמין שתיה קרה/חמה, אזי, בודק, חזור ובדוק את החשבון, מוציא מכיסו עשרות של מטבעות וסופר אותן היטב היטב, מחשב במדוייק את התשר (10% בד"כ) ומסנן מתחת לשפמו עד כמה במסעדה/בית קפה זה המחירים יקרים. בקיצור - מין גירסה מודרנית של הרפגון (האוחז את כל הונו ואוצרותיו קרוב לליבו ושאיש לא יעז געת בהם). אין אני שואלת או מבקשת ממך לקטלג אותך בין שני אלו, כאן, קבל עם ופורום, הרי אתה יודע טוב מכל אחד לאיזו 'קבוצה' אתה שייך. אולם, עשה חושבים בינך לבינך ועל פי מסקנותיך תבין, בדרך כלל, מדוע נוהגות עמך נשים בדרך זו או אחרת.

s h o o s h a

New member
הקמצן

מתוך הבלוג של "האחת, רק האחת" יש הבדלים מאד דקים, אך ברורים, בין קמצנות, חסכנות, נדיבות ופזרנות. יש אנשים שקשה מאד לזהות אצלם את ההבדלים האלה, ולפעמים נותר רק תהות, "הוא ספר את המטבעות של הטיפ כי הוא חסכן או קמצן?". אני יודעת שאני נעה לפעמים על הקו שבין נדיבות לפזרנות, וזה משהו שרץ אצלנו במשפחה. אני מניחה שירשתי את זה בעיקר מאבא שלי, שלא מוכן לקחת דברים בחינם מהעסק של חברים שלו, ושמזמין את כל העולם לפיקניק משובח ונוטף בשר פעם בכמה שבועות, הכל על חשבונו ומהכיס שלו. אני מודעת לערך הכסף, ובימים קשים כמו שעברתי לאחרונה, אני לא מעיפה שקלים ברוח. אבל אם אני ואנשים הקרובים אלי הולכים ליאקימונו או למיט-בר, מסעדות שהמילה "זול" לא מתחברת אליהן בכלל, אז לא עושים חשבון. לא עושים חצי-חצי או שטויות כאלה. מישהו מוציא את כרטיס האשראי ומשלם. בפעם הבאה, יהיה זה מישהו אחר. אבל קמצנות ו"ספרנות" נמדדות לא רק בכסף, אלא בשלל התנהגויות והרגלים שיש לאנשים. הנה, למשל, בחור שעובד איתי. כבר יותר מפעם אחת יצא לי לומר לו את המשפט שלמדתי בעברי הרחוק - "מי שסופר חי בתסכול". וכל זאת למה? משום שהאיש לא מפסיק לספור, לבחון, לבדוק, לדקדק, לראות איפה הוא מרוויח ומפסיד, ובעיקר - לנסות לעשות רושם כמה שיותר טוב, על חשבונם של אחרים. בהתחלה חשבתי שהוא איש נחמד, עם חוש הומור קליל, עניין בספורט ושפשוט כיף לדבר איתו. בשבועות האחרונים, לעומת זאת, קצת קשה לי לסבול את נוכחותו בחדר ובעולם בכלל. הנה, למשל - היינו אמורים ללכת יחדיו ל"הארי פוטר". לא קבענו משהו קונקרטי. אבל מה היתה השאלה הראשונה שלו כשהצעתי את העניין? כמובן: "את מזמינה?". אז עוד חשבתי שזה בצחוק. אבל אתמול, מכיוון שכבר הלכתי לסרט פעמיים בלעדיו, שאלתי אותו אם הוא מתכנן ללכת. והתשובה? "אח שלי כבר יוריד את זה מהאינטרנט". חס וחלילה, שלא תבזבז איזה 30 שקל על סרט, שלא לדבר על פופקורן, השם ירחם. כששאלתי אותו אם קמצנות זו תכונה גנטית אצלהם, הוא ענה, בלי בושה - "בטח!". כשמישהו יוצא להפסקה, הוא ממש סופר לו את הדקות. ואם, אבוי לנשמתך, חזרת אחרי 33 דקות, במקום אחרי 30 (וזה ממש לא משפיע על העבודה, מן הסתם), הוא יזכיר לך את זה כל היום, רצוי לפני הבוסים. והכל בהומור, כמובן. אם עשית טעות (וטעויות קורות לנו מדי פעם, כי מתברר במפתיע שאנחנו בני אנוש), הוא יטחן לך בראש כל היום על זה. במקרה הטוב. במקרה הרע - כל השבוע, ולפעמים יותר, תלוי בחומרת הטעות. וכל זה למה? כי הוא סופר. הוא לא מפסיק לספור ולבדוק, לראות איפה הוא מנצח ואיפה הוא מפסיד, אוסף נקודות זכות (?) כמו נמלה מטומטמת, ולא טורח לעצור אפילו פעם אחת ולהסתכל על התמונה הגדולה. בכמה פעמים שהלכתי למכולת לקנות לי ארטיק, חזרתי עם חטיף שוקולד בשבילו. סתם ככה, בלי חשבון. האם זכיתי למחווה דומה? מעולם לא. למה? כי זה עולה כסף, טיפשים. והוא, הוא לא מבזבז כסף. וגם לא שום דבר אחר. אני פשוט לא מסוגלת להיות בקרבתם של אנשים כאלה. אם אני מביאה Jacobs מהבית ועושה לי קפה - אני אציע לאנשים שמסביבי. פעם, פעמיים, 10 פעמים. אבל כשאני מבינה שזה רק אני, שרק אני לא סופרת ונותנת בנדיבות, אני אפסיק - כי אני גם לא מוכנה להיות מנוצלת. זה תמיד מזכיר לי פעם אחת, שהלכתי למסעדה לחגיגת יומולדת של מישהי, חברה שלי דאז. היינו 6 איש, משהו כזה. אכלנו ושתינו כטוב ליבנו, ואז הגיע החשבון. כשיש הרבה אנשים בשולחן זה בדרך כלל יותר מסובך, ולא מחלקים ל-6 את החשבון. אבל אני פשוט העפתי מבט, עשיתי חשבון גס מאד, עיגלתי למעלה עוד איזה 20 שקל, והוצאתי כרטיס אשראי. ואם היו אומרים לי - את צריכה לשים עוד 30 שקל, בטח לא הייתי מתעלפת. אבל זוג אחד מהחבורה הדהים אותי לגמרי. הם הוציאו מחשבון וחישבו, על האגורה, כמה הם צריכים לשלם. כל הבשר שאכלתי כמעט עלה לי לגרון, מהבחילה. דודה שלי אומרת תמיד - מזה לא בונים בית. ואני מאד מאמינה במשפט הזה. מהקטנות, מהאגורות, מה-10 שקלים שתיתן לקבצן, מעוד 20 שקל שתשלם במסעדה (הרי אם לא היה לך כסף, אם אתה עני מרוד, לא תצא לאכול במסעדות יוקרה), מה-5 שקלים שתלווה לחבר שלך, מפחית הקולה שתקנה לו בקיוסק על חשבונך - מכל אלה לא תבנה בית, לא תשלם משכנתא ולא תהיה מיליונר. לך תסביר את זה לאדם שמשאיר 2 שקלים (בדיוק!) טיפ על חשבון של 20 שקל בבית קפה. לך תסביר, באמת. הקמצנים ימשיכו לספור. וימשיכו לחיות בתסכול. ואני? אני אמשיך בנדיבות-פזרנות שלי, אבל רק עם אנשים שיחזירו לי באותו המטבע, אם כי על הסכום המדויק שלו לא נתחשבן.

אלמרה

New member
על ארפגון, מולייר ו"אלמיזיריה"

המקרה המוזר שקרה לך מזכיר לי בדיוק מקרה דומה של זוג מתוך חבורה, שבעת התשלום במסעדה הוציא מחשבון ובצע תחשיב מדויק גם של החלק היחסי בטיפ.
זה היה זוג שיכול היה להזמין את כל החבורה (חמישה או שבעה איש - אני באתי לבדי) ולא היה נודע כי בא אל קרבו של איש השומה במס הכנסה יען כי הכל היה בקלילות נכנס כ"הוצאות ארוח לקוחות מחו"ל". מזלי שחבר טוב שלי שהכיר אותם הזהיר אותי דקה מראש, אחרת הייתי לוקח את החשבון ומשלם את כולו בעצמי... (טוב אל תתנפלו עלי אני לא ממש טמבל
וגם לא קורח, אך יעידו מי שאכלו איתי במסעדה לאחרונה... בעצם הן לא יודעות ולא תדענה מה היה המחיר או אחוז התשר). זה מביא אותי לארפגון (ול"אל-מיזיריה" ו"אל קסידה דל מיזיריה") של מולייר: שתי הצגות יציר כפיו של ידיד יקר, תרגום, המחזה, עיבוד, עיבוד מוסיקאלי, בימוי ומשחק אשר כהן ממגדל העמק. האיש שהמציא את התיאטרון המרוקאי "אל מאג'רב". מי שעדיין שומע ומבין את השפה המוג'רבית (מרוקאית) או אפילו רק אם מכיר את המחזה (ומי לא?) מוזמן בתוקף! לחוות את חוויית חיו. ההצגות עובדו לעידן ולמקום אי שם במרוקו ואין בהן לו רגע דל עושים שם פיפי במכנסיים - נא להצטייד בטיטולים חד פעמיים. בפעם אחת ישבה לידי אישה פולניה שלא מבינה מילה במרוקאית ורק אהבת התיאטרון שלה והכרתה את המחזה (טוב גם תרגום סימולטאני שלי) עזרו לה להנות ממהצגה ובשניה אישה ממוצא תימני שבעלה היה מרוקאי. יש מילה נוספת אחת יותר גרועה מ"קמצן" והיא "כילי", שתיהן תארי שם לאדם צר עין, חמדן, נבל, רשע, שפל, קטנוני ועלוב.

כמה דברים לי אלילך אלמרה

ראשית עשית לי חשק לראות את ההצגה בפרט אם יש תרגום זה נראה לי כמו להציץ לבית של השכנים כמו תיאטרון אידיש קראתי גם בעיון רב את המאמר שהציעה שושה ובשילוב עם הפתיחה שלך אתם מדיעים לאותו מקום סוג של שיפוט פתטי את הקמצנים ותנו לי להוסיף לכם משהו מנסיוני הקמצן לא מתחיל וגומר בלספור ולדייק במחיר ולהביך את יושבי השולחן הקמצן הוא סוג של שודד אנרגיות ומידע ותשומת לב ומילא אם הוא היה עושה עם זה משהו כלום הוא כל כך בתוך עצמו עם הקלפים קרוב ללב עד כדי התבזות שהוא בדרך כלל מאבד פרופורציה קיומית ורוב השיקולים שלו הופכים מופרכים מנותקים כאילו העולם נחבא בתוכו והוא לא יראה לנו אותו כי עצם הצפיה בעולמו גורעת ממנו האנשים האלה (קבוצת ההרפגונים) הם בדרך כלל אנשים שמעוררים עניין מאד מוגבל כל הדרכים מובילות בדרך כלל אל תיסכול לא פגשתי קמצן אחד אבל אחד לא מתוסכל ואני לא מרחמת על איש מהם זהלא שאלוהים מעניש אותם הם פשוט מענישים את עצמם בלי שהם מודעים לכך בכלל רחבת לב ככל שאהיה בדרך כלל כשאני פוגשת קמצן החיים שלו נהיים עלובים תיכף ומיד 20 שנה הספיקו לי לעשות גם את הפוסט דוקטורט בנושא

וואלה

דור לפני האינטרטנט התחיל איתי ישראלי שישב בחו"ל. הוא היה כותב על איגרת אויר מהפינה הימנית העליונה עד לשמאלית התחתונה כדי לנצל כל מ"מ על הנייר. לא היה מקום לנשום. כשנפגשנו גיליתי שזה לא רק הנייר. גם היחס לאנשים. יחס שלא צ' אגורה בשבילו. האנשים האלה גם מתקמצנים ברגשות.

אישון36

New member
יש לי רק שאלה אחת ?

אולי אתה לא בעל התכונות שאתה טוען להן ? או שאתה לא מצליח לגרום לנשים להבחין בנוכחות התכונות אצליך (אותו הדבר) ? אולי להפסיק לראות את היציאה ללא הוצאה לנחיתות ולראות בכך יציאה עם נופך אחר. אישון. סורי ממהר טיפ טיפה.

יוס

אם "הוא" נאה, מעניין, איש שיחה, יודע להקשיב, אמין ונאמן - מספיק לי שאינו מצפה שאפרנס אותו ו/או אשלם את החובות שצבר בטרם הכרנו. בילויים מינוריים, כמו לטייל על שפת הים ואחר כך לשתות כוס קפה ביחד זה על הכיפק. גם סרט ביחד בבית - לפעמים אפילו עדיף (אפשר להשאר בלבוש נוח ולא צריך לצאת מהמיזוג שבבית). אני סבורה שבדייט הראשון (אם הוא לא נמשך עד לרעב לאוכל) זה רק קפה/תה/משקה קל. משלם מי שמזמין. מכיוון שגבר לא יתן לי לתכנן מתי הוא ירצה לצאת לדייט ראשון - ככל הנראה הוא ישלם על הקפה. בדייט השני ובשאר הבילויים, שלא לדבר על נסיעות לחו"ל - מתחלקים! גם לדעתי כאוהבים ורוצים להיות ביחד - כל מקום הוא גן עדן. אבל לפעמים רוצים לשנות את הנוף (הגן הוא גדול, לא?). יש לי רק בעיה אחת: אמרת "רוחני". אני לא כ"כ מבינה מה זה אומר. מאמין בטלפטיה? בתיקשור עם חוצנים? בהגשמה ע"י מבט או ע"י תקווה? הא, כן - כשאני קוראת מה כותבות נשות הפורום הזה (ורק אז) אני מצטערת על שלא עשני גבר...

למה מה?

למה הוא משלם על הקפה הראשון? למה 1/2 1/2 למה אנ'לא גבר? במחשבה שניה: איזה מזל. לא הייתי מסתדרת עם אשה...

עלמה 3

New member
חביבתי ד', לא להצטער......היום

בעידן המודרני, כל המשאלות מתגשמות, רק תבקשי, תשלמי, קצת כואב, ואת גבר, בכל רמח איברייך.

האם אפשר

לבחור אם לשנות או לא את ההעדפה המינית לפני הניתוח? ותתעורר עו"ד שאלה: אם הניתוח יקר, אולי אח"כ לא אוכל להציע 1/2 1/2

עלמה 3

New member
הכל אפשרי.......

הרי אנחנו אלה שבוחרים !!! (כך אני מאמינה לפחות) והתשובה ל- 1/2 1/2 , יתכן ויצא גבר גבר (כמו מראינו
) וגם ג'נטלמן ששר סרנדות.

אני חושבת שאוותר על הניתוח

כי כסטרייטית אני לא יודעת אם בתור גבר ארצה להיות סטרייט או לא. ואם אחליט כעת ככה ואחרי ארצה אחרת אז זה נורא מבלבל. עדיף המצב הנוכחי אשר בו (למרות הבָּנות השוות שבפורום הזה) אני בכ"ז מעדיפה בנים. בלי התלבטות בִּכלל-בֶּחלט. יש לי אמנם אי-הבנות עם חלקם אבל 'ני לא יודעת אילו אי-הבנות יכולות לצוץ עם חלקן. 'סתבכתי.

למעלה