פנייה לנכי צה"ל שלומדים במכללות

• פותח הנושא munbi
  • פורסם בתאריך

munbi

New member
פנייה לנכי צה"ל שלומדים במכללות

שלום, אני נכת צה"ל , מעוניינת במידע על מימון לימודים של משרד הביטחון לסטודנטים נכי צה"ל הלומדים במכללות. תודה

רינו

New member
מדוע לא לתת פה את התשובה?

קרדיט,קרדיט,לאתרך,אבל זכות תשובה ראשונית וידע שמורה לכאן. בכל זאת פורום נכיי צהל שניפתח לראשונה זה כאן. וכל הקרדיט מגיע למני-מנהל פורום זה.

smile2life

New member
אני לא רואה מניעה

שאנשים ימצאו תשובות גם באתרים ו\או בפורומים אחרים. ישנו שיתוף פעולה מלא בין מנהל אתר "אגף השיקום" לביני. אני לא נעלב והאגו שלי לא קטֶן כתוצאה מפרסום האתא או הפנייה אליו. בכל מקרה לגבי לימודים הייתי מעוניין לשמוע היכן את גרה והיכן את לומדת, כמה אחוזי נכות יש לך ועל מה את מוכרת.

רינו

New member
וואלה אתם שמה בשמאל........./images/Emo108.gif

לא מבין וכניראה לעולם לא אבין.כניראה באמת הכל עניין של מנטליות. וזר לא יבין זאת. בכל מקרה...שיתוף או לא,אני נישאר פה.(ולא בגללך ).

smile2life

New member
מה קשור שמאל או ימין?

מרגע שנפצענו בצבא כולנו אותה מפלגה.

רינו

New member
ןתגיד לי בבקשה......../images/Emo163.gif

אייך אתה שם ניקוד? או שאתה מעתיק מה-וורד?

smile2life

New member
ניקוד בכל יישומי החלונות

בכל יישום בו ניתן לכתוב בווינדוז אפשר לנקד לפי הדרך הבאה: לוחצים על הקאפס לוק (CAPS LOCK) ותוך כדי שמקש השיפט לחוץ מעבירים את הסמן ליד האות שרוצים לנקד ולחוצים על המספרים בשורה העליונה של המקלדת (לא מצד שמאל היכן שהחצים) לדוגמא: ;=ְ 1=ֱ 2=ֲ 3=ֳ 4=ִ 5=ֵ 6=ֶ 7=ַ 8=ָ 9=ׂ 0=ׁ -=ֹ ==ּ(דגש, מפיק שורוק) מקווה שעזרתי, מני

תשובה לרינו

רינו אני מכבד גם את הפורום בתפוז וגם את מנהל הפורום, הפורום לנכי צה"ל שנפתח כאן בתפוז הוא יוזמה ברוכה ומגיע על כך ברכות ברכות וברכות. אין לי כוונה לפגוע באף אחד מהאנשים היקרים שמבלים פה, אך כמו שאתה לא אוכל שלוש ארוחות באותה מסעדה באותו יום, (מקווה שאני לא טועה הרי אנחנו לא מכירים). כך ניתן לבלות בשתי המקומות, מצפה לראותך בין החברים הפעילים, אריק

רינו

New member
אחלה אריק !!!סליחה על חשדנותי..../images/Emo150.gif

אבל ככה אני ...קצת עוקצני,קצת תוקפני,מה לעשות שהחיים לא מטיבים. אבל מטבעי אני אדם חם ואוהב...וכמובן מכבד את כל הנפשות שפועלות למען הכלל. אז בואו ביחד ונדליק את הנר,אני מקווה שיהיה לי הכח להיות לעזר. יודע שאתם נשמות טהורות. ושוב המון תודה על הכל. אפילו קצת בדמעות.

רינו

New member
יש מספר תשובות לשאלתך.../images/Emo150.gif

א-האם המכללה בפיקוח ממשלתי או ציבור בארץ? ב-האם זה כשיקום לרכישת מקצוע? ג- מה התקופה של הלימודים? ד- האם את נכה מעבר ל-20% ? ה-האם הגשת בקשה בלשכת השיקום שמצאה לנכון שאת מתאימה ללימודים אלו? כעיקרון: עד 19 % המשרד ממן מחצית מעלות הלימודים+דמיי מחיה. מ20% ומעלה יבמידה וזה מוכר כשיקום ,אזיי הינך זכאית למימון מלא +דמיי-מחיה לכל משך תקופת הלימודים. כמו כן ברצוני לשאול?עובדת השיקום לא מסבירה לכם למה אתם זכאיים? אני משתגע מזה שמשהב"ט לא מספק שום מידע לזכאותכם,ורבים האנשים שכאשר פונים,כבר מקבלים תשובה "שזמנך תם. אוליי אתחיל לכתוב לכם כל זכאותכם שאוליי אתם לא מודעים בכלל.

DCS

New member
אני אענה לך פה למרות שעניתי לך

באימייל כמו שביקשת. בהמשך לדברי של רינו עד 19 אחוז 2 לימודים(מתי הוגשה התביעה ?) מעל 20 אחוז 4 שנות לימודים לזה תוסיפי דמי מחיה חודשיים ע"פ מעמדך וכן עלות הוצ´ נסיעה אם המכללה במרחק העולה על 20 ק"מ מביתך. בעיקרון לא משנה מה העלות לשנה, המשרד מחליט על פי השכר הקובע של האוניבר´ (היום סביב 9000-10000) המשרד לא משתתף בשכר שמירה,ספרים וכו´ סיפור קטן לי לא שילמו עבור התוספות ולחברי שילמו אני שייך לחיפה הוא לדן-מה זה אמור -שלא הכל שחור לבן. התהליכים שאני עברתי: בקשה ללימודים יום עיון ובחינה על המחשב-ע"מ לבדוק אם את מתאימה פגישה עם יועצת ועובדת שיקום ע"מ שימליצו על מסלול וזהו לימודים זהו בגדול. יש הטבות שמקבלים תוך כדי לימודים ואלו הטבות שידועות מחבר לחבר -אינן כתובות שום מקום. בברכה DCS

munbi

New member
תודה על כל התשובות אבל...

אני לומדת במכללה לא מתוקצבת ומשרד הביטחון אישר לי שכר לימוד אוניברסיטאי (9075 ש"ח) כאשר שכר הלימוד שאותו אני משלמת הוא מעל 20,000 ש"ח. מבירור שערכתי עם מספר גורמים במכללה (ביניהם הגזברות ) הובהר לי שישנם נכי צה"ל שמקבלים מימון מלא של שכר הלימוד במכללה, ואפילו מעל לסכום אותו אני משלמת!! בכל פניותיי למשהב"ט נעניתי בהכחשה של עובדה זו או בחוסר מידע לגבי הנוהלים.וחשבתי אולי למישהו יש הסבר לתופעה זו?! בכל מקרה תודה!

למעלה