פניית פרסה מהנתיב הימני - הייתכן שמותר?

UrbanDK

New member
פניית פרסה מהנתיב הימני - הייתכן שמותר?

מדי פעם אני רואה אנשים עושים פניית פרסה מהנתיב הימני (במקרה שבו יש שני נתיבים המאפשרים פנייה שמאלה).

זה תמיד נראה לי מסוכן, טיפשי, אנוכי וכמובן - לא חוקי לחלוטין.

מצד שני - מהיכרותי עם חוקי התנועה - אני לא מכיר התייחסות למצב הזה כלל. לא זו אף זו - יש שלט שמציין ש"מותרת פניית פרסה מהנתיב השמאלי בלבד", מה שרומז על כך שכשאין שלט שכזה - פניית פרסה מהנתיב הימני מותרת דווקא (בבחינת "מה שאינו אסור - מותר").

הכצעקתה?

תודה.

גבע אבי

New member
אסור

ציטוטים מתקנות התעבורה:
סעיף 43
. (א) נוהג רכב המתכוון לפנות שמאלה יתחיל את פנייתו —
(1) מכביש חד סטרי — כאשר רכבו נמצא בצד שמאל של הכביש;
(2) מכביש דו סטרי — כאשר רכבו נמצא ככל האפשר קרוב לאמצע הכביש ובלבד שלא יפריע את התנועה מכל כיוון אחר;
(3) מכביש דו סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר — מהנתיב השמאלי ביותר שבכיוון הנסיעה.
(ב) נוהג רכב הפונה שמאלה ייכנס לכביש שלתוכו הוא פונה —
(1) בכביש חד סטרי — לנתיב השמאלי ביותר שבכיוון הנסיעה;

סעיף 44
(ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

מכאן אתה למד שאסורה פניית פרסה מנתיב המיועד לנסיעה ישר.

be_roo

New member
מותר.

אם מסומנים שני נתיבים לפניה שמאלה, כמו שמותר לפנות שמאלה משניהם, מותר לבצע פרסה משניהם, כל עוד לא מפריעים לתנועה, כלומר לא מסכנים או מפריעים לרכב בנתיב השמאלי

הדבר חיוני למשל לרכבים גדולים שאינם יכולים להשלים את הפרסה מהנתיב השמאלי ביותר.

גבע אבי

New member
מסכים, בהסתייגות

ביום יום לא רואים הרבה משאיות אבל רכבים פרטיים כן.
אני מאמין כי לכך התכוון השואל וכך גם נענה.
לא הייתי רושם דוח לנהג משאית כפולה/מחוברת אבל בהחלט הייתי שוקל לרשום דוח לנהג פרטית אם היה כאן סיכון או הפרעה לתנועה.

be_roo

New member
בחוק אין הסתייגות. זה מותר לכולם, גם לאופנוע

סיכון או הפרעה אסורים על כולם, גם למשאית שאין לה ברירה אחרת, וגם לאופנוע שיש לו אפשרויות.

השורה התחתונה היא שמותר לבצע פרסה מכל נתיב שאינו אוסר זאת, גם אם אינו הפנימי ביותר.

mr dish

New member
אני אקבל את דעתך, ביום שנהגי ישראל ילמדו איך

נוהגים בכיכר דו נתיבית...

עד אז, הייתי אוסר זאת, מטעמי סיכון יתר ...שרכב מימין לא יחתוך את זה שמשמאלו. הנהג הישראלי (ככלל) עדיין לא נוהג ברמה זו, כולל נהגים מקצועיים כנהגי אוטובוסים, מוניות והסעות...

למעלה