פנינו לאן../images/Emo35.gif
כעת, לאחר שהתגבשה כאן קבוצה קטנה ומעניינת, תהיתי לאיזה כיוון כדאי שניקח את הפורום כדי שלא יתמוסס ושימלא אחר צרכינו השונים כקהילונת מתגבשת. מהכרותי עם פורומים אחרים ידוע לי שיש כמה דפוסים פופולריים:
הפורום הוא אתר אליו נכנסים כאשר עולה שאלה מסוימת לשאול או עניין נקודתי להעלות (פתאום בוער לי לדעת טלפון של מלון בלי ילדים או שאני רוצה שנקטר ביחד על סעודת החג הרועשת);
הפורום מתנהל לו לאטו, כאשר פעם בכמה ימים מישהו נכנס, מרפרף, עונה, שואל וכדומה. יש תקופות סוערות יותר ויש פחות, אבל לרוב אין סיבה להיכנס יותר מפעם ביומיים בערך לראות מה קורה.
הפורום הוא גועש וסואן משום שנושאו מספק הרבה חומר בעירה;
הפורום מקדיש את רוב הזמן לנושא שעבורו הוא נפתח, אך מתפתחות בו לא מעט סטיות לכיוונים שונים. הסטיות אינן קשורות בהכרח לנושא המקורי, אך נשמרת בהן רמת דיון אינטיליגנטית ומעניינת, וכעבור זמן מה - הן דועכות מעצמן;
הפורום פעיל משום שמנהליו מרבים לשעשע את הקהל בסקרים, שאלונים, תמונות, שאלות יזומות, קישורים וקונפטי;
פורומים שהפכו לקהילות של ממש - מפגשים, פיקניקים, התארחויות וטיולים. הפורום שומר על קשר וממלא את הזמן בין מפגש למפגש. בוודאי שכחתי או לא הבחנתי בכל מיני סוגים נוספים, אתן מוזמנות להוסיף ובעיקר לומר את דעתכן בנושא. בין המשתתפים יוגרלו אטמי אוזניים לתקופת החגים. הערה ראשונה: כמובן שגם גברים מוזמנים להשתתף בדיון. הערה שניה: "אז למה בעצם לא להשאיר את זה כמו שזה ולראות לאן זה הולך?" - בגלל שאין כזה דבר (או בעצם יש כזה, אבל פורומים כאלו מתמוססים באיטיות ובייסורים). כל מערכת יחסים (ויש לנו כאן מערכת יחסים
) דורשת טיפוח כזה או אחר (במקרה של פורומים הטיפוח יכול להיות של ההנהלה לבדה או בשיתוף פעולה של חברי הפורום) אבל אם לא ניגע בזה - זה ידעך וימות. ומי שמעדיף לראות לאן תנשוב לה הרוח, מוזמן להתרווח לאחור ולצפות.
כעת, לאחר שהתגבשה כאן קבוצה קטנה ומעניינת, תהיתי לאיזה כיוון כדאי שניקח את הפורום כדי שלא יתמוסס ושימלא אחר צרכינו השונים כקהילונת מתגבשת. מהכרותי עם פורומים אחרים ידוע לי שיש כמה דפוסים פופולריים: