תשובהפנסייה
שלום רב אני הולכת להתגרש והבנתי שאני אקבל מהפנסייה של בעלי רק ברגע שהוא יצא לפנסייה (יש לציין שהוא בן 55 והתאריך המשוער שלו לצאת לפנסייה עוד 10 שנים) הייתי מעוניינת לדעת האם קורה משהו לבעלי האם אני אקבל את הפנסייה בלי קשר
המשך שאלהתשובה
1. הינך זכאית למחצית מזכויות הפנסיה שנצברו במהלך החיים המשותפים. 2. לבעלך שמורה האופציה להוון את חלקך בפנסיה ולתת לך את הכספים כעת או להעביר לך את חלקך עם יציאתו לפנסיה. 3. בכל מקרה בעת עריכת הסכם הגירושין יש להחתימו על מתן הוראה בלתי חוזרת להעביר לך את חלקו בפנסיה. 4. יש לבדוק בתקנון קרן הפנסיה האם הוראה זו תקפה גם אם קורה לבעלך משהו.
תשובהפנסייה
שלום רב אני הולכת להתגרש והבנתי שאני אקבל מהפנסייה של בעלי רק ברגע שהוא יצא לפנסייה (יש לציין שהוא בן 55 והתאריך המשוער שלו לצאת לפנסייה עוד 10 שנים) הייתי מעוניינת לדעת האם קורה משהו לבעלי האם אני אקבל את הפנסייה בלי קשר
על קרן הצביתשובה
מאוד רצוי להסדיר ענינים כאלה בהסכם גירושין. לפי חוק יחסי ממון ובהעדר הסכם שקובע אחרת, נכסי בני הזוג מתחלקים ביניהם שווה בשווה עם פקיעת הנישואין. הרכוש שמתחלק כולל גם את הפנסיה. לכן לא נראה שאם קורה לו משהו לאחר הגט הוא ישפיע על חלקך.
תגובהעל קרן הצבי
לפי מיטב ידיעתי תקנון הקופות מתייחס לעמית ולשאריו בלבד. משמע גרושתו לא זכאית אם העמית הולך לעולמו. לכן מומלץ תמיד לאישה להגיע להסדר היוון. עד כמה שידוע לי יש כעת יוזמה בכנסת לתיקון בחוק שיעגן את זכויותיהן של הגרושות בפנסיה של בעליהן.
זכויות בקרן פנסיה ושמירתן?תגובה
למותר לציין שאם לא מגיעים להסכמה אפשר להגיש תביעה ולפי חוק יחסי ממון בין בני זוג יש לביהמ"ש סמכות להוון את הזכויות.
טבלת היווןזכויות בקרן פנסיה ושמירתן?
המצב בקרנות הפנסיה קשה. אין לו פתרון צודק, לאור תקנון קופת הפנסיה. לא ניתן לעקל את הזכויות האלה וגם לא ניתן להוון אותן בניגוד לרצונו של העמית בקרן. ישנן 3 דעות בפסיקה באשר לאופן חישוב חיוב הסך המגיע לצד השני בהגיע מועד פדיון/פרעון הסכומים. לצורך זה, יש לפנות למינוי אקטואר מטעם ביהמ"ש, כי רו"ח רגיל לא מספיק, שגובה 500$ לחוות דעתו כאשר הוא מתייחס ל - 3 שיטות החישוב ופירותיהן שאינן כוללות רק ריבית והצמדה. נניח שהעמית מתחתן עם אשה שנייה. ברור שרק היא תהיה זכאית לכל הזכויות לפי תנאי הקרן. בנסיבות אלה, האשה הראשונה, צריכה להגיש תביעה לפס"ד הצהרתי כנגד האשה השנייה, הקובע את זכויותיה ואופן חישובן. נניח שהעמית בהגיע לגיל 65, מחליט חלק מהכסף להוון ואת חלקו לקבל באופן חודשי קצוב לכל חייו (בהנחה שיחה לפחות חודש אחד לאחר גיל 65). הרי אשתו הראשונה תקבל חלק מסויים במשך עשרות חודשים, כאשר הסכום לא יהיה מהותי עבורה. בנסיבות של מו"מ עדיף מראש לעשות פשרה והיוון נדיב (לפי טבלה) ולוותר על 30% מהסך המגיע ולראות את הכסף ביד. כיום, בימ"ש לענייני משפחה לא יכול לעשות כלום. אפילו אין טעם בחוות דעת של רואה חשבון מטעם ביהמ"ש, משום שחוו"ד אינה צופה פני העתיד. בעל ששונא אשתו הראשונה, לא יהוון, אלא יבקש בהגיעו לגיל 65 סכום חודשי קצוב כל חייו וידאג להתחתן כמה פעמים רק שמרוב מבולקה בין הנשים,עיקר הכסף יצא על עורכי דין ומשפטים.
טבלאות היוון - תגובהטבלת היוון
שלום אריאל! האם אתה יכול להפנות אותי לטבלת היוון כפי שאתה מציין בתגובתך. תודה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.