פסטבלים (המשך). מיכל וג´רלד : לכאן.

פסטבלים (המשך). מיכל וג´רלד : לכאן.

אני לא אוהב שרשראות ארוכות, פחות מזה אני אוהב שרשראות טעונות באנרגיות לא רגועות. אז העברתי את המשך הדיון לכאן. ראשית הבהרה קטנה : המפגשים של משפחת הריינבואו (שנוסדה "רשמית" אחרי וודסטוק) קדמו כמובן לפסטיבלי הניו-אייג´ המקומיים. אלה האחרונים שואבים השראה מהמפגשים, וניתן לראות זאת בהתפתחות התוכן שהציעו במשך השנים. במפגשי הריינבואו, יש לציין, שום דבר לא השתנה. ההבדל המהותי בין השניים הוא שבכינוס ריינבואו, המשתתפים הם הכינוס. מה שהם יביאו איתם - יהיה, ומה שלא - לא יהיה. הם התוכן. כבר הסברתי מה לדעתי רע בפסטיבלים. אני רוצה להבהיר שוב מדוע אני חושב שהם גורמים נזק. דוסר כתב בשרשור אחר שכל התורות הללו ש"מככבות" בפסטיבלים מעודדות סובלנות. נניח שהוא צודק (אני לא מסכים איתו, אבל אין ספק שמארגני הפסטיבלים מנסים ליצור אווירה של סובלנות ואי-שיפוט). האם ה"פסטיבל" שעושים מתורות אלה הוא סובלני ? האם לא הופכים כל אחת מהן לעוד feature בחגיגה, עוד מוצר צריכה ? - העובדה שתורות שונות מציעות מרכולתן במקביל אינה סובלנית. יש כאן תחרות. בתחרות זו, סביר להניח שהתורות שיציעו מוצר יותר מיידי - יותר "פרובוקטיבי", לאו דווקא במובן הרגיל של המילה - יאפילו על תורות אחרות. האם זו סובלנות ? האם יש כאן כבוד ? - בעיני, לא. ואני אומר : הם כאילו הופכים את התורות הללו ל"שרופות". וגם את המשתתפים. אלה יתרגלו להכיר טנטרה כמוצר צריכה (ואני גם אתעכב ספציפית על טנטרה עוד כמה רגעים). יתרגלו להכיר רייקי כמוצר צריכה. יתרגלו להכיר מדיטציה כמוצר צריכה. אולי אפילו יתרגלו להכיר אהבה ופתיחות כמוצר צריכה ! מיכל, לגבי מה שכתבת על זה שבסופו של דבר מה שחשוב הוא מה שאת חווה : הרי כבר הסכמנו (אני חושב), שמתרחשים סביב ובתוך הפסטיבלים דברים לא כ"כ יפים. אבל הדברים הללו מתרחשים כדי לאפשר את החוויה שלך. אנשים נפגעים, אנשים מנוצלים (גם *לדעתם* ! - לא רק לדעתי !) כדי שאת תוכלי להתפסשט לך בנעימים ולחוות את החוויה המשחררת שלך. איך את מרגישה עם זה ? וזה ימשיך ויקרה בכל פסטיבל, כי הפסטיבלים הללו הם עסק. האירגון והאופרציה שלהם כרוכים בשיקולים כלכליים קרים. בכלכלה *קרה* יש נפגעים (וזה מה ששונה למשל, בסחר חליפין ומטבע קהילתי - שהמסחר בהם הוא *חם*, אנושי - הוא חלק מקשר אנושי בקהילה לא מנוכרת). * לגבי טנטרה : עד כמה שאני הבנתי, הזכרת את המילה "טנטרה" בהקשר למדיטציה בעירום בפסטיבל. בכל מקרה, טנטרה היא דוגמא מצויינת לתרגום תורה מזרחית למשהו שיקלט ויאכל בקלות במערב : הפכו אותה לתורה שעיקרה מין. איך להזדיין בצורה ניו-אייג´ית. איך להפוך עירום לניו-אייג´י. במקור, מין הוא רק חלק ודרך אחת בטנטרה. אולי אני ארחיב על זה בנפרד. אם זה בכלל מעניין מישהו. ג´רלד, הלוואי שיהיה טוב וסבבה לעולם ולכולם. אמן. הבהרתי למעלה שוב, מה רע בלקחת חלק בפסטיבלים הללו. אני אישית מעוניין ככל הניתן לצמצם את הנזקים שאני גורם. בערך פעם בשבוע מתחוור לי עוד משהו שאני לא מודע אליו. ואני מנסה לראות איך אני יכול להפסיק לגרום את הנזק הזה. ואני מנסה גם לאחרים לעשות אותו הדבר, כן זה נכון, אני מודה. אני לא מסתפק בלא לאכול במקדונלד´ס, אני מנסה להסביר גם לכאלה שאינם צמחוניים מה הנזקים שהרשת גורמת ללא קשר לרצח בע"ח. אולי זה קיצוני, אבל אני לא מאמין, ספציפית בהקשר זה, ב"שביל ביניים". או שאתה אוכל במקדונלד´ס, או שלא. או שאתה שותה קוקה-קולה (וכמו שאומר הפרסום של גרינפיס, "enjoy Climate Change") או שלא. אז נכון שסטארבאקס משתדלים מאוד להיות ידידותיים לסביבה, וראוי לרשתות אחרות לחקות אותם, אבל כשמסתכלים על הגלובליזציה (במובן השלילי) שהם מעודדים, אין שום סיבה לשתות אצלם קפה.

deep ocean

New member
בקשר לטנטרה

אני יודעת שהעירום/מין הוא חלק קטן בטנטרה, אבל לאנשים יש נטייה להידבק בעיקר לזה. אוקיי... אני אשמח אם תכתוב פה יותר על הטנטרה כשיהיה לך כח קראתי בעבר קצת על זה אבל אם תכתוב פה-אני אשמח :))

deep ocean

New member
רציתי להגיד בהקשר של אידיאלים!!!

אחרי קריאת הרבה הודעות שלך: אני מעריכה את זה שאתה פועל עד הסוף למען הערכים שלך. זה אחלה ואני מתכוונת לזה. אבל! לי יש את הערכים שלי ואני פועלת למענם בדרך, בזמן ובכמות שטובה לי ושרצויה לי- למשל בעלי חיים- בשר לא אוכלת כמעט (פעם בחודש אולי בשביל ה- B12) לא משתמשת במוצרים שנוסו על בעלי חיים מתכוונת להתנדב באנונימוס כשאגור בת"א וזהו זה מה שמיכל יכולה לעשות למען האידיאל הזה אם אתה מוכן לעשות מעבר לו-אחלה, לא כולם יכולים/רוצים כל אחד עושה מה שהוא יכול במידת האפשר וזה בסדר אני מבינה שאתה רוצה שכולם ייעשו כמוך או ממש יקדישו את חייהם לאידיאלים שלך, אבל: 1. האידיאלים שלך לא זהים לשל אחרים 2. לכל אחד יש אפשרות בחירה לעשות כמה שהוא רוצה למען האידיאלים שלו בוא ניתן דוגמא הפוכה- לי מאד חשוב זכויות הנשים אז מה אני עושה במסגרת זאת: הדרך הכי טובה לדעתי, ושוב במסגרת האפשרית שלי, היא שאני מדברת עם אנשים ומצליחה ללמד/להחכים אותם בנושא. אבל אני מדברת על זה רק עם מי שרוצה ולא כופה את דעתי על הסביבה שלי. מי שרוצה לשמוע את דעתי בעניין נשים-אני אשמח לדבר איתו על זה. מה עוד בחרתי לעשות? ללמוד תואר שני בסוציולוגיה ולהתמחות במגדר. דרך זה אני רוצה ללמוד את הנושא יותר לעומק, לקבל את הלגיטמציה החברתית שתאפשר לי לדבר בעתיד על הנושא וכך לגרום לשינוי ממשי. יש לי עוד אידיאלים שאני פועלת למענם רק כרגע כל המשפחה שלי מחכה לי בשולחם האוכל...אז אני אדבר עליהם בפעם הבאה הסיבה שכתבתי את כל מה שכתבתי היא שאתה נותן תחושה ש- האידיאלים שלך הם מה שכולם צריכים לאמץ וכולם צריכים לפעול בדרך שלך ולחשוב כמוך זאת הבעייה שלי עם ההודעות שלך שאתה נותן הרגשה שמי שלא מאמין בדרך שלך או לא מיישם אותה עד הסוף-הוא פסול, הוא לא בסדר, הוא לא מתחשב, לא אכפת לו (הרי זה מה שטענת לגבי, שאם אני נהנית בפסטיבל בראשית בלי לחשוב על הכלכלה הנוכחית/הסבל של אנשים אחרים-אז אני חושבת רק על עצמי. ואני טוענת-שאתה כופה את הדעות שלך, ואני לא אומרת את זה בכעס או משהו, פשוט זאת התחושה שאתה מעביר). אני לא חושבת שבגלל שאתה או מישהו אחר לא שם זיין על בעיית הנשים בארץ, או בעיית הזנות או לא יודעת מה-אז אכפת לו רק מעצמו לא כולם צריכים או אמורים לחשוב כמוני!! וזה נתון לבחירתם החופשית איך וכיצד לחשוב בחירה חופשית הדבר היחידי שכבר נשאר לנו.

deep ocean

New member
יא איזה כיף!! באמת?!

אני אדבר על זה בהזדמנות- או פה כשיהיה לי כוח או במפגש. כרגע בכל אופן אין לי כח לכתוב הודעות ארוכות... :) חברים שלי יושבים לי על הוריד שאני אבוא עכשיו לראות איתם ב-DVD את שוקולד. אחלה סרט, אבל למי יש כח לראות אותו שוב?! אז כרגע אני שוקלת מה בא לי לעשות......המממממממממ.....מיכל עדיין חושבת......

deep ocean

New member
מיכל הגיעה להחלטה!

חברה שלה שמזמן היא לא פגשה-טילפנה אליה......והיא הולכת לפגוש אותה עכשיו ולשבת באיזה מקום מדליק ביותר...נחמד לדבר על עצמי בגוף שלישי, אך מוזר משהו. מתוקים-שיהיה לכם לילה כיפי תהנו-בכל מה שאתם עושים! and stay positive ALWAYS המון אהבה.

רציתי לענות בהקשר של אידיאלים!!!

שלומות מיכל, אם הייתי מדבר על אידאלים הייתי מסכים איתך. אבל אני לא. אני משתדל מאוד מאוד לא. הסיבה שהפסקתי לעסוק בחינוך היא אידאלים. לא רציתי אותם. פחדתי מהם. אני עדיין מפחד. ערכים ואידאלים מסכנים את קיומנו ומרחיקים אותנו מהאמת. אני איני רואה שונה בין מערכת החינוך של המכונה הנאצית לבין מערכת החינוך של קנדה, למשל : בשתי המערכות מלמדים ילדים "אמת". מהי ? - היא מה שהמחנכים רוצים. במקום אחד, הערך הוא "בני האדם הם שווים", במקום אחר הערך הוא "בני האדם הם שווים, ויש ששווים יותר", ובממקום נוסף הערך הוא "בני האדם אינם שווים". כשמחפשים את האמת במילים (ולעזאזל, כ"כ הרבה פעמים אנחנו עןשים זאת כאן) לבדן ומבססים את החיפוש על אידאות, אין ערובה לגילוי אותה אמת שהיא אחת ויחידה. שאני טוען שקיימת. אינני פוסט-מודרניסט. אינני רב-תרבותי. אינני פלורליסט. יש אמת. המציאות היא אחת. בטבעה היא לא-דואלית. אני מרגיש שחלק מהדברים שאני אומר כבר אינם מבוססים על שיפוט ערכי. אלא נובעים ממקור אחר, בלתי משתנה. אני מקוה שזה נכון. אני מקוה שזה לא יאבד. במיוחד ככל שאני מדבר על זה יותר, החלק הזה פוחת. כולנו רגילים מאוד לשיח הערכי. אבל המילים מרבעות את המציאות. כך שאני מוצא את עצמי יוצר ערכים חדשים תוך כדי דיון. בשלב זה אולי הפתרון הוא להפסיק לדבר...
אם הייתי מרגיש בספק כלשהו לגבי מה שאני אומר, אז הייתי אולי משדר פחות נחרצות בדברי. אבל דבר שמבחינתי הוא עניין מוגמר, איני רואה סיבה לסייג אותו. מצד שני, אין פירוש הדבר שניטרלתי את הספק שלי. אני מקשיב באמת למה שאומרים לי. האידאות שלי ממשיכות לחיות את מחזור חייהן הרגיל, שבו הן מעומתות מול אחרות, ומשתנות בהתאם כשיש סיבה לכך. כו, בעיני לעשות מעשה בידיעה ברורה שמישהו אחר נפגע ממנו זה בעייתי, וזה נקרא לחשוב רק על עצמך. כמובן שאי אפשר להכליל הכללה כזו, הרי זה תלוי סיטואציה. לגבי בראשית, הסיטואציה היא כזו שאני אומר שכן אפשר לומר שלקחת חלק זה לחשוב רק על עצמך. הסברתי כבר למה. ועכשיו : זאת דעתי. או.קיי ?

deep ocean

New member
אחלה אחלה אחלה

וזה בדיוק מה שהתכוונתי להגיד "זאת דעתיי אוקיי?" לך יש דעה לי יש דעה זה שאנחנו חושבים אחרת זה מבורך וזה שאני לא חושבת כמוך-לא אומר שאני X... מבין את כוונתי?

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב :

העובדה שיש לנו דעות שונות לגבי מציאות שהיא (למיטב ידיעתי) אובייקטיבית, אינה משמחת. לא היית מעדיפה לדעת את "התשובות הנכונות" ? לשם מה את לומדת לימודים אקדמיים ? כמובן שהשוני יוצר גיוון ועניין בלתי נדלים. אבל זה שאנשים "ידעו את האמת" (אויש... אני שונא ניסוחים כאלה...
) לאו דווקא פוגע בגיוון ובשוני, אלא פשוט חוסך את המשאבים המנטליים שמופנים לשאלות, שהן מבחינתנו כיום יסודיות. (ו... יש לי הרגשה שלמרות הכל, ההודעה ההיא הותירה בך רישום חזק. אז אני חוזר על ההודעה האחרונה : אם מדובר באידאה, אז אין לי ויכוח איתך. אבל אני מעוניין לנפץ את האידאות ולראות את המציאות כמו שהיא. בן ! יש לך אולי איזה ציטוט מתאים מקסטנדה ?...

chips

New member
אמת אחת?

אני לא חושבת שבדברים כאן יש אמת אחת אלה אמת שלי ושלך. למשל אני לא מאמינה בגילגול נשמות וכו אתה כן? זו האמת שלך ולא שלי. הרי לא מדובר כאן במדע מדוייק.

אמת.

למה לא ? רק בגלל זה שה"מדע" עדיין לא נתן תשובה סופית ומנומקת בעניין ? האם גם מוות אינו מדע מדוייק (כלומר - העובדה שאנשים מתים, אינה "מדע מדוייק") ? לדעתי כן. הקריטריונים לקביעת מוות הם בפירוש מדוייקים. טוב, אני חייב להודות שהרקע שלי בביולוגיה מצומצם מאוד, אבל גם היא הולכת ונעשית מדוייקת יותר ויותר. כך שאיני רואה מדוע על השאלה "האם יש המשכיות לחיים שאינה תלויה בקיומו של הגוף הזמני ?" (ניסוח מתאים ?...
) אינה ראויה לקבלת תשובה חד-משמעית. הרי כנראה שמתקיים אחד מהשלושה : או שהתשובה היא כן, או שהיא לא, או ששני המצבים מתקיימים - באופן תלוי מצב או אקראי כלשהו. את לא רוצה לקבל לשאלה הזו תשובה סופית וחד-משמעית מגורם מוסמך ?

Jerald_Admonds

New member
ערן אחי

אני מזדהה עם הדעות שלך, ועם הפעולות שלך. אבל אני גם מסכים עם מיכל.. לא כולנו יכולים ללכת עד הסוף! בנוגע לעקרונות שלי.. לפעמים צריך פשוט לקחת את שביל הביניים. אבל דווקא הייתי שמח אם היית מפרט על הפסטיבל הזה של משפחת ריינבאו. זה נשמע אחלה שחבל"ז והייתי רוצה להספיק להיות באחד כזה לפני שאני מתגייס.. אם כבר מדברים על קהילות שוליים, אז ברצוני לציין לשבח את הכנסים העונתיים של קהילת משחקי התפקידים בארץ!
ישנם מספר גופים שונים אשר מהווים מרכזים ארציים לתחום זה, ופעם ב.. כל אחד מהם עורך מפגש, או כנס כלשהו בנושא.. ובאותם מפגשים יש מקום קבוע שבו זה נערך, אלו שמריצים את המשחקים עושים את זה בהתנדבות! ולו בגלל שהם רוצים להריץ(ככה זה עם שה"מים...) נכון השחקנים משלמים מחיר דיי גדול יחסית על מנת להשתתף בכנסים אלו(בסביבות ה70 שקל ליום שלם) אבל הסכום הזה דרוש כדי להעלות את כל הכנס.. הכנס עצמו לא נעשה למטרות רווח, מכיוון שבקושי נשארים בקופה של אותם אירגונים כמה שקלים אחרי שהארוע נגמר. אם כבר עושים שם כסף זה ממחירת ספרים, או למשל באירגון מסויים על מנת לקיים את העמותה כולה.. עוד קטע שיש לציין, הקהילה של משחקי התפקידים בארץ היא פשוט כל כך דרך הלוחמים! בסגנון אחווה עולמית כזאת.. אין יריבויות בין גופים, וכולם נמצאים אחד עם השני בסבבה.. אורגיות של דמיון, יצירתיות, כיף, ושיחרור מעמסות יום יומיות.. יחי RPG!!!!!! באהבה, שי. :)

shant

New member
טנטרה...

הי, קודמכל...
כבר קוראת כמה זמן את הפורום המופלא הזה, ופשוט כיף... ערן- אני קוראת את ההודעות שלך בנוגע לתרבות הניו אייג´ והפסטיבלים, והמון מתרוצץ לי בראש.. הרבה מה להגיד, בינתיים אני בוחרת להתייחס רק לכמה נקודות... [לפני שאתחיל- חייבת הארה קטנה, שממש לא באה ליחצ´ן שומדבר, אבל, קצת קשה לי כשאתה מכניס אירוע כמו ´סגול´ ל´פסיטבלים´. סגול זה מקום של עבודה רוחנית, הוא גם מוגבל במשתפפים אולי לכן עדיין לא התמסחר, והדברים שם נראים אחרת לגמרי... זה בקשר לסגול.] טנטרה. (על רגל אחת ועוד הרבה פחות
יש לציין כי רפיק עזר לי בעניין הזה, ותמצאו כאן גם מילים שלו) טנטרה היא דרך חיים! המין הטנטרי הוא רק חלק מכל העניין הזה.. אני אנסה להסביר קצת, וזאת ממש (ממש)ההתחלה, דברים די בסיסיים... העניין כאן או לא איך להזדיין בצורה ניו-אייג´ית כמו שאולי התקבל הרושם, ולא איך לשפר את הביצועים (למרות ש...
). זאת לא המטרה. תראה, הטנטרה של היום היא לא הטנטרה של פעם. מה לעשות שכשדרך חיים כזו יוצאת לעולם המערבי- נדבקים ומצטברים אליה דברים [לאו דווקא לרעה].. אם תדבר על זה עם סאדו הודו- הוא יגיד לך שטנטרה זה סוד. שלא מדברים על זה...נקודה. אתה מבין? הטנטרה ויחסה למין: הטנטרה מתחילה את העבודה הרוחנית עם הליבידו- האנרגיה שאחראית באופן ישיר על היצר ובאופן עקיף על היצירה. מה זאת אומרת? בוא נצא מנקודת הנחה שהכל זה מין. הכל... הטנטרה ממליצה ´לעדן´ את היצר- ללמוד להכיר בעוצמה ובהשפעה הענקית שלו על כל תחומי חיינו ולהפוך אותו ליצירה, לאומנות, למדיטציה. הטנטרה טוענת שאם עוברים דרך הסקס, מבינים אותו מתגברים עליו, אפשר להגיע להארה. בגלל שהכוח המיני הוא כל-כך חזק, צריך להתחיל איתו את הדרך ולא להשאיר אותו לסוף, כי מי שיודע להשתמש באנרגיה המינית יכול להגיע בעזרתה למקומות שמימיים לגמרי, להשתמש בה כבכלי רכב... הטנטרה כל הזמן זוכרת להזכיר לנו: סקס הוא לא המטרה בפני עצמה . האהבה המינית אינה אהבה גבוהה בכלל, וחשוב לא להתבלבל כאן. הטנטרה אומרת שיש 3 סוגי אהבה. הנמוכה ביותר היא סקס (המימד הפיזי) והגבוהה ביותר היא סובלנות. סקס הוא מתחת לאהבה, סובלנות היא מעל האהבה. האהבה היא בדיוק באמצע.. אושו אומר שמעט מאוד אנשים יודעים מהי אהבה, ו99% מאתנו חושבים לצערנו שסקס זה אהבה- וזה לא. עוד מדבריו- סקס זה עניין חייתי. יש לו פוטנציאל לגדול- אבל צריך לעבוד... אם אתה נהיה מודע, מדיטטיבי, אז סקס יכול להשתנות לאהבה ואם אתה הופך לטוטאלי, מוחלט, האהבה שלך יכולה לגדול לסובלנות. סקס הוא הזרע- אהבה היא הפרי- סובלנות זה הניחוח. (בודהה הגדיר סובלנות כ´אהבה פלוס מדיטציה´). כאשר אהבה אינה רק תשוקה לאחר, לא רק צורך| , אלא כאשר אנחנו שופעים אהבה, חמלה, כאשר אנחנו מלכים ולא קבצנים (אא....באדולינה! גבי ניצן... קראתם?), כאשר האהבה שלנו לא מבקשת דבר לקבל אלא רק לתת-מתוך תענוג הנתינה- אז תוסיפו מדיטציה ונפלא..... הטנטרה טוענת שמה שאנחנו קוראים אהבה אינה אהבה בכלל, אלא הליבידו שלנו. שאנחנו אוהבים בד"כ רק אהבה מינית ולכן היא קצרת מועד (אהבה חייתית, מקורה באיזור החלציים, נמוכה, שנגמרת עם הפורקן...). היא אומרת שברגע שנלמד אהבה אמיתית נבין כמה כל השאר זה קישקוש... אהבה ´רגילה´ בין בני זוג, בניגוד לסוגים הגבוהים של האהבה היא חזרה מדוייקת על יחסינו עם אבאמא. אנחנו משחזרים... [´מאמי שלי, קוקי´, מוכר?
] למה אהבה כזו היא קצרת מועד? כי היא תלויה בדבר. היא תלויה במה שאומרים.. ובפחדים.. מאינטמיות, מנטישה, מ, מ, מ,.. הכל על פני השטח, אין בה נצחיות... מערכת יחסים? איזה ביטוי..בעע. מערכת יחסים זאת לא אהבה, זה עסק, שנועד להגן ולבטח את בני הזוג... מצד אחד ה"מערכת" (הסדרים, ביקורים, קניות, מין..) מצד שני ה"יחסים" (יחסי מין, יחסי אהבה, קנאה, רכושנות, שליטה, רחמים, פחדים וכו´..) איך אנחנו יכולים לחיות בתוך דבר כזה? "בני הזוג היום אינם אוהבים, הם פשוט יריבים אינטימיים"- אושו. אנחנו יותר מתגוששים ורבים ואשר רוקדים- ביחד... אף אחד לא מספר לנו שעל אהבה צריך לעבוד, בשבילה ולקיומה, אף אחד לא מספר לנו שצריך להתאמץ, שצריך ללמוד.. להפסיק לחשוב שהכל מגיע לי ולהתחיל לעבוד- כלומר להתחיל לאהוב במודעות... יש גם אהבה של הורים לילדיהם, אהבה של רגש ומקורה בלב. היא יותר מחוייבת, שקטה ומאוזנת.. אמא תקבל את בנה לא משנה איך מי למה וכמה, זו אהבה גבוהה, יותר שקטה ומאוזנת. אולם... יש בה משהו שטוח, אוטומטי, שהרי היא מובנת מאליה... לא צריך ללמוד אותה, רק להתמסר אליה ולאפשר לה להשתלט עלינו. בתרגילי טנטרה- אנחנו עושיה אהבה עם בני זוג, משפיעים עליהם את אהבתנו הבלתימוגבלת- ללא קשר אם הם יפים או חכמים או מוכרים וכו´.. התחושה אחרי דבר כזה דומה לתחושה שמתקבלת אחרי החזקת תינוק ביד...
אחרי סקס טנטרי יש תחושה הרמונית ש אין יותר לאם ללכת, הכל כבר כאן ... אנשים שמאומנים באהבה כזאת ידעו חיי זוגיות מספקים יותר, יסלחו לבני זוגם ולא ישפטו אותם כאילו בן/בת הזוג הם ילדם. הסוג השלישי של האהבה- סובלנות... הוא קורה כאשר הרוחניות והרגש נפגשים. אהבה כזאת אינה תלויה בדבר, ולא רק שהיא לא מובנת מאליה, אלא שהיא לא תלויה במשהו, באובייקט. אנשים כאלה הם אנשים מוארים.. הם סולחים לאנשים שאינם מכירים, אפילו אם פגעו בהם. זוהי האהבה הגבוהה ביותר ועבור רובנו היא מופשטת מדי- ולא נורא שכך. מה שחשוב שנדע כמה ארוכה היא הדרך וכמה שאנחנו תקועים .. *"ה "מגיע לי" הוא התכנות הראשוני שאותו הטנטרה מבקשת להרוס. זוהי תפיסת האהבה התינוקית שגורמת לאוחז בה לחשוב שהוא מרכז העולם ושזוהי פריווילגיה גדולה לכולם לאהוב אותו" [רפיק]. באהבה אנחנו צריכים לשחרר.. להרפות.. לא להחזיק. אין "שלי". האדם שאיתי אינו שייך לי... "לחיים יש סוד אחד: כאשר אתה חי בשביל מישהו אחר, אתה קיים בפעם הראשונה. את הסוד הזה יודעים ההורים של התינוק, לא התינוק. אהבה היא הקפיצה הגדולה ביותר, אתה מפסיק להיות המרכז, אתה זז הצידה והאחר הופך להיות המרכז. זה פירושה של אהבה- ללכת לאיבוד בתוך האחר. שאתה נמס, מתמזג עם האחר, לא עם עצמך" [רפיק] זה מדהים... וחשוב כל הזמן לזכור שזה שבשביל להתמזג טוטאלית באחר- קומדמכל צריך לעשות את זה עם עצמנו- ע"י מודעות.. ואח"כ- זה כמו מוזיקה.... "אהבה היא אומנות. האומנות הגדולה של החיים. זה לא קורה הרבה. מיליוני אנשים נפגשים, עושים אהבה, נכנסים למערכת יחסים אבל זה לא אהבה. אהבה אמיתי קורת אחת לאלף. אהבה אמיתית קורת רק למי שמתאמן בה מספיק זמן. מתאמן בלתת, בלקבל, בלא-לקחת-דברים-כמובן-מאליו, בסובלנות, בלזוז הצידה" [רפיק]. הצעד הראשון בדרך לחוכמה: להכיר בזה שאנחנו לא יודעים כלום. ובדרך של הטנטרה הצעד הראשון הוא להכיר בזה שאנחנו לא יודעים לאהוב. מי שיודע את זה כבר עשה את הצעד הכי גדול בדרך... ואחר-כך, פתאום, האנשים יפים יותר והאהבה איתם עמוקה יותר... ויש עוד כל-כך הרבה מה להגיד, אבל בינתיים.... מקוה שעזרתי, איכשהו, קצת, ובעיקר- שהדברים לא נקראו כהטפה מכל סוג שהוא, סליחה אם כן- זאת ממש לא הכוונה... אני לא יודעת כלום, באמת שלא, אבל יפה לי ככה, וזה טוב, וזאת ההתחלה..
יום נוצצ...

חוכמית

New member
shant!! you made my day!!!!

תודה לך. התחברתי לכל אות, פסיק, ומשפט שהיה במה שכתבת. נדהמתי לקרא דברים שאני מאמינה בהם חושבת אותם ומרגישה פתאום קיבלו איזה מימד כשכתבת אותם. החיים הביאו אותי למקומות האלה מבלי להכיר את האנשים אותם את מצטטת ויודעת. אם תוכלי להוסיף לי מידע לגבי "רפיק" "טאנטרה" ועוד.

וואו, shant - איזו כניסה מרשימה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

ברוכה הבאה לכותבי פורום דרך הלוחמים (כי ל"קוראי" אני מבין שכבר הצטרפת מזמן...)
באהבה (סובלנות?) מלאת ניחוחות בן

deep ocean

New member
כתבת הרבה דברים שחשבתי לעצמי

כן, כן זה נכון וחלק דברים שהפריעו לי, למשל המשפט הבא: "זה פירושה של אהבה- ללכת לאיבוד בתוך האחר. שאתה נמס, מתמזג עם האחר, לא עם עצמך" לי אישית קצת קשה ללכת עם המשפט הזה- להתמזג באחר, ללכת לאיבוד בו? מה הכוונה? זה קצת נשמע לי כמו לאבד את עצמי כאילו אני והוא זה אותו בן אדם וחיי הם חייו שלו? אבל אולי לא הבנתי את הכוונה של זה אשמח לשמוע יותר על הטנטרה או לקבל ממך כתובות של מאמרים שאת מכירה שעוסקים בטנטרה...

deep ocean

New member
התכוונתי לכתוב ש...

עם הרבה דברים שכתבת הזדהיתי אבל עם חלק לא הזדהיתי והם אלה שהפריעו לי...

shant

New member
וואלה...

בהתחלה, גם לי היתה בעיה, או שפשוט הפריע לי העניין של איבוד האני וההתמזגות... אבל אז, אדם יקר קרא משהו שכתבתי בנושא, ואמר שזה מזכיר לו את סופרמן...: העיתונאי החנון הוא היחיד שאף פעם, אבל |אף פעם| לא רואה את סופרמן... את מבינה?
אני לא יודעת מהו פירושה של אהבה, מה שכן, אני מאמינה שהיא מבטלת את האני... מכירה את המשפט שאומר ש האהבה תמיד נמצאת כשאני לא כאן ? אא..רגע...לאט לאט :) החיים שלך תמיד יהיו חייך, וחייו של בן זוגך תמיד יהיו חייו.. אבל ברגע שאת שוזרת את חייך שלך בחייו שלו- רק התמזגות טוטאלית תלד אהבה שמיימית... [אוף, מצטערת, אני לא מוצאת הגדרה טובה יותר... איך אפשר להגדיר בכלל?!
) כדי להגיע למצב כזה, של מיזוג בכזאת רמה, טוטאליות מוחלטת, בשביל להנמס ככה לתוך האחר, והאהבה- צריך לדעת מי אני... להיות מודעת לעצמי. וכשזה קורה- אני יכולה להתחיל את התהליך של ביטול האני.. עכשיו, זה לא עניין של -סיום תהליך והתחלת חדש, אין כאן חוקים, את הרי יודעת.. אין שחור לבן ונכון או לא נכון, הכל יחסי, הכל נזיל, הכל יכול לקרות בכל הצורות האפשריות... ובקשר לטנטרה- נראה מה אפשר לעשות
שאנטי

למעלה