פסטבלים (המשך). מיכל וג´רלד : לכאן.

deep ocean

New member
הממממממ מעניין!

שמחתי לשמוע עוד קצת הסבר על הנושא...אבל וואו נראה לי שיהיה לי מאד קשה ליישם את מה שהצעת. להינמס לתוך האחר, ביטול העצמי.....פפפפפפפפפפפ לא יודעת אולי אם אהיה מספיקה חזקה מבפנים אוכל לתת לעצמי להינמס לתוך האחר, מבלי לאבד את חיי :) בכל אופן הרעיון הזה ממש קשה לי לעיכול :)

ברוכה הבאה.

שלום שאנט (ככה לכתוב ?...). את לא יכולה מצד אחד לכתוב הודעה כל כך ארוכה ומפורטת ומצד שני לומר "אני לא יודעת כלום"...
תודה על ההודעה. באשר לי, אני לא מסכים איתך שצריך להתייחס בשיוויון נפש כזה לתמורה שהתחוללה בטנטרה כשהגיעה למקומותינו בעת זו. אני לא טענתי שטנטרה היא דרך ניו-אייג´ית להזדיין, אלא שפחות או יותר, אני חושב שזו בוודאי יכולה להיות ההתרשמות של אנשים רבים. מהסיבה שפחות או יותר, זו הדרך שבה חלק גדול מהציבור נחשף אליה. מאוד "אינסטנט". אגב, אני חייב לומר לגבי תוכן הדברים שכתבת, שנראה לי שרוב האנשים היו ממקמים את עצמם לפחות באמצע ה"תהליך". אני מסתכן ואומר אפילו שחלקם הלא קטן היה ממקם את עצמו בסופו. אהבה ללא-תנאי היא באמת דבר כ"כ "גבוה" ?... עוד אגב : הבסיס שאני מכיר לטנטרה, בכלל לא עוסק באהבה. כלומר, עד כמה שאני יודע, טנטרה בכלל לא עוסקת באהבה - לפחות, אין מטרתה לעסוק באהבה. האהבה היא רק כלי, וגם תוצר לוואי, של תהליך אחר שאותו מבקשים בטנטרה. וכן, זה סוד. כל תורות המהאיאנה, עד כמה שידוע לי הן "סוד". כי כנראה שאין טעם לדבר על הדברים האלה. מה התועלת בכך ? כמו שלקרוא על סקס לא יכול לתת מושג על איך הוא "מרגיש", כך לדבר על "XXXXX" לא יכול לתת מושג אמיתי לגבי מהו... ומשיקולים נוספים המשתנים מתורה לתורה. אשר לדרכי ההינאיאנה, בהן יש קצת יותר "עבודה מנטלית" הקשורה ומסבירה את סוג התרגול שמבצעים. אם אינני מפספס כאן דרך כלשהי שאיני מכיר. בכל מקרה, כמובן שזה מתחבר היטב ותואם לשתי הגישות הללו. אחרון חביב : סגול. מקום של עבודה רוחנית ? תראי, אני איני מכיר מקום שאינו של "עבודה רוחנית". ממתי ה"רוח" היא תלויית מקום ? לא, לא השתתפתי בסגול, ולמעשה לא השתתפתי באף אחד מהפסטיבלים האלה. אבל מסיפורים ששמעתי ממשתתפים, ומעצם העובדה שקיבלתי הזמנה צבעונית בכרומו, ושמי שנענה להזמנה והגיע ושילם קיבל צמיד זיהוי ליד, אני מרשה לעצמי לומר: סגול הינו פסטיבל ניו-אייג´ לכל דבר. מה עוד, שבכל צורות המדיטציה שאני מכיר, מקובל להמליץ למתרגל חדש שיבחן את הדרך המסויימת אותה הוא מנסה במשך מספר ימים, מבלי לערבב אותה עם תרגולים נוספים. בקורס ויפאסנה למשל (בגישה של גואנקה), מבקשים מהמשתתפים להמנע מכל תרגול מדיטטיבי לו הם רגילים במשך 10 ימים - כדי לקבל מושג אמיתי מהי ויפאסנה (וזוהי באמת מדיטציה מה"פשוטות" ביותר, הנקיות ביותר שיש), לתת לשיטה צ´אנס. לתת לעצמם צ´אנס. כך שלא נראה לי שיומיים-שלושה של "סלט" ושל "מעורב" יכולים להיות בריאים באמת. אבל כן נראה לי שהמארגנים של הפסטיבל לא כ"כ מחוברים לרוח התורות שאותן הם משווקים. אני פתוח לשמוע דברים שיסבירו לי מדוע אני טועה.

חוכמית

New member
אני רוצה להתייחס למה שכתבת.

האמירה ש"אני לא יודעת כלום" לדעתי מתייחסת לתחושה. ככל שאנחנו מעמיקים בידע, בתחושות, כך אנחנו מגלים שבעצם אנחנו יודעים מעט מאוד. ככל שלומדים יותר יודעים פחות. זאת התחושה. נכון שההודעה שלה היתה מאוד מפורטת אבל התחושה שלה היא כזאת ולכן היא בטאה אותה בדרך זאת. היא בהחלט יכולה לכתוב את שני הדברים בו זמנית, בעצם...היא יכולה לכתוב מה שהיא רוצה! באופן כללי, נראה שדעותיך מאוד מגובשות לגבי דברים רבים ונושאים רבים.סחטיין. אני חושבת שאם יש הרבה אנשים, הרבה דיעות, הרבה התנסויות, תחושות וכו´ אז עושים פסטיבל וכל אחד יכול לבוא לשם אם הוא רוצה, ולעשות שם מה שבא לו או לא לעשות כלום ולא לבוא. מטרת מארגני הפסטיבל היא-כסף, זה מאוד ברור. כל אחד מאיתנו יכול לחשוב אם הוא רוצה לתת להם את הכסף ולהנות ממה שמתאים לו או לא!!! מתרגל חדש של כל סוג של תרגול יכול לנסות לעשות "סלט" - להגיד זה טעים לי או לא!! חופש מוחלט בכל דבר. דוגמא אישית לכך: אני קוראת את ים התרגילים שהפורום (בן בן) מציע. מנסה לראות תוך מחשבה מה יתאים לי, ואז מתרגלת לי את מה שבא לי מתי שבא לי , או , מה שלא מתאים לי - לא מתרגלת. זהו. זה מאוד פשוט. יש כל כך הרבה תורות, גישות, תורות משופרות מהמערב וחדשות מהמזרח,כי...לכל אדם מתאים דבר אחר. ולסיום, מדוע חשוב לך שיסבירו לך למה אתה טועה?

אם כך גם אני רוצה להתייחס ! ../images/Emo62.gif

שלום חוכמית. אני מסכים איתך במאה אחוז לגבי ה"ככל שירחיק אדם לכת, כן ידע פחות" (טאו טה צ´ינג). אני לא יודע אם זה המקור שלך, כי בכל מקרה זה כנראה משהו מאוד אינטואיטיבי (אני למשל חווה את התחושה הזו בצורה חזקה מאוד עכשיו בלימודי הטאי-צ´י). לאו צה התכוון למשמעות נוספת אולי : ככל שמחפשים יותר את הידע, כך מאבדים אותו, כי כל מה שאנו צריכים לדעת אנו כבר יודעים. החיפוש משכיח מאיתנו שאנו כבר יודעים, שאין לאן ואין צורך ללכת. בכל מקרה, העיקר : לא סתם שמתי סמיילי בסוף המשפט ההוא. אבל שיהיה... לגבי הפסטיבלים, הרי ברור שלאדם יש הזכות לטעום מכזה סלט. זה לא העניין. כמתרגל טאי-צ´י, לא הייתי מציע למישהו שמתעניין בתחום לבוא לשיעור יוגה ומיד אחריו לשיעור טאי-צ´י ומיד אחריו למדיטציית קונדליני ומייד אחריה לאכול קצת ולעשן קצת ומייד אחרי זה לעשות תיפוף מדיטטיבי ומיד אחרי זה למצוא בת או בן זוג מזדמן לסקס טנטרי. כי הרווחים שלו מחוויה כזו, עד כמה שאני יודע, מועדים להיות דלים. השיטות הללו מאוד מעודנות בחלקן, וחוויה כ"כ אקסטטית כנראה שלא תאפשר לשום רישום ושום איכות עדינה לגעת בו ולהחקק בו. מלבד בשיטות ה"אגרסיביות". ולכן אני אומר שקשה לי המחשבה שמארגני הפסטיבלים מחוברים באמת לרוחן ולתלמודן של התורות שהן משווקים, ומה דרוש יותר מזה כדי לבחור שלא ללמוד (וכן, גם לא להחשף ולהפגש) אותן אצלם ? ולסיום : לא חשוב לי שיסבירו לי מדוע אני טועה. קיבלתי כאן מסרים ממספר כותבים בפורום, שלדעתם נחרצות דעותי אינה מוצדקת או לפחות גורמת תחושות לא נעימות או לא מזמינות לדיון. מדוע דעותי נחרצות כבר הסברתי (את יכולה למצוא את ההודעה למעלה בשרשור). אבל כך אני מנסה באופן רשמי לפתוח פתח בפני מי שחולק עלי. שידעו שאני מוכן לשמוע דעות שונות... שאני לא אטום, רק שלם עם עצמי בעניינים מסויימים...

shant

New member
תודה ../images/Emo9.gif

הי ערן :) בטח שאני יכולה... [אני יכולה הכל!
] נדמה לי שיש לי הרבה מה ללמוד ממך [ומכולם, בעצם]- בנוגע לטנטרה.. אני בראשית הדרך, כלומר- בשנתיים האחרונות התחלתי לעבוד על המודעות שלי, ונכנסתי לעניין הטנטרה, אבל הדרך עוד ארוכה, והלמידה והמלאכה מרובה... הבנתי את טענתך, פשוט ניסיתי לתת את הזווית שלי.. להאיר על הנושא מכיוון קצת שונה, לא מנוגד, פשוט אחר. נכון, ההתרשמות היא באמת שככה הציבור נחשף לטנטרה- ´איך תקיימו יחסי מין, לא תגמרו ואפילו תהנו מזה´, אבל אני חושבת שמי שבאמת מתעניין, לא מסתפק רק בזה... בטח שלא רק בסדנאות בפסטיבלים וכדומה. לא הבנתי את ההסתייגות שלך מכך שאהבה ללא תנאי היא ´כזה´ דבר גבוה... אני אשמח ואפילו מאוד להסברים.. ויותר מכך- שתף בדברים שאתה מכיר, תמיד כיף להגיד- ´וואלה? לא ידעתי´ :) יכול להיות שבלהט הדברים והמילים לא הסברתי את עצמי כמו שרציתי- לא התכוונתי שאהבה זוהי מטרת הטנטרה... מודעות. לא יודעת אם אני יכולה להגדיר אותה כ-ה-מטרה, או כ-דרך, לא יודעת... לגבי הפסטיבלים. ניסיתי לא להכנס לזה יותר מדי, אני לא סגורה בדעותיי על כמה נקודות שכתבת, לכן לא כתבתי יותר מדי... אבל... תראה, אני מסכימה איתך בעניין שבטח לא מספיקים 3 ימים בשביל להבין, לעקל, להפנים, ובטח ובטח שלא כשיש כזה ´סלט´ מהול בכל התורות ומה שנלמד מהן.. (תובנות, מדיטציות, תרגולים...]. אבל, אני לא מתנגדת כמוך לפסטיבלים האלה כי זאת חשיפה . אנשים מגיעים לשם מסוקרנים, באים לעשות חיים, אבל גם ללמוד [מלעשות חיים אגב לומדים המון! אם רק שמים לב...]. נכנסים לסדנאות, לכל ה´סלט´, אוקיי, אבל יכול מאוד להיות שמשהו כן יתפוס אותם... שמאיזשהו מורה הם ילמדו משהו שירגישו שיהיה להם ממש טוב, שיעזור להם, שידריך אותם בבעיה, בדרך, בחיים... מה שהם למדו שם ברור שלא יספיק להם, אבל אולי, מי יודע [זה קורה...]- אולי ימצא חן בעיניהם והם ימשיכו להתעניין וללמוד... אני לא חושבת שיש כל רע בחשיפה לכל מיני תורות שונות. כל אחד מאתנו יבחר את הדרך שלו, את מה שיעשה לו טוב... לא בריא??? אני לא מסכימה.. אם אתה מכיר אנשים שזה מה שערער אותם או את השקפת עולם, אפשר להסיק מכך שהם לא היו יציבים יותר מדי לפני זה.. הלא כן? דוגמא? למפעילי מתחם הטנטרה, יש אתר באינטרנט. מקסים! נוצרה שם ממש קהילה קטנה. הם הגיעו לבראשית, אפילו החליטו לנסות שם משהו חדש- מדיטציה בעירום [מארגני הפסטיבל לא הרשו יותר מזה...], וזה כמובן לא ה´עיקר´, כיוון שהיה עוד הרבה יותר. אנשים שלא הכירו או שמעו קצת- נכנסו... הקשיבו. הקשיבו!! [היום אנחנו שומעים רוב הזמן, לא ממש מקשיבים...] היו כאלה שנשארו למשך כל הזמן.. אפילו כשנגמר, היו כאלה שלא התאים להם, והם המשיכו בדרכם, היו כאלה שהולכים להגיע לוילה במרכז הארץ כל שבוע ביום מסוים אחד- לסדנאות ותרגולים... אני לא מוצאת בכך כל רע... אני לא חושבת שאף אחד עשה עליהם כסף. אפילו לא על מי שלא אהב את הפסטיבל... מה שאמרת על הצמידים תפס לי את העיניים. נכון, זה יכול להראות נורא. צמידי זיהוי! זה נורא... זה זורק אותי למקומות אחרים ברגעים מסויימים. אבל, אין מה לעשות. אין מה לעשות. עם העולם שלנו, והשקרים, והרמאות, והתחמנות ו, ו, ו...- פשוט אין מה לעשות. אני לא מתייחסת לזה בשוויון נפש. זה מרגיז אותי ומאוד, אני רק מקווה שנמשיך לנסות לעשות את המקום הזה שלנו קצת יותר טוב... מי יודע. אתה מדבר על ´מארגני הפסטיבלים´ כאילו זו חבורה של אנשים שמחפשים איך לעשות כסף- והרבה. במקרה יצא לי להכיר כמה, ואני חושבת שאתה טועה. כן, אנשים רוצים לעשות כסף, וכן, הכרתי כמה וכמה יחצ"נים שלא היה להם הרבה מושג מה הולך להיות שם חוץ מ-´יהיה פצצות, מדהים וכו´ וכו´, גראס, גראס, ושוב, הופעות חבל על הזמן´ ו.. הבנת את הרעיון:) אבל הם בעיניי מייצגים את הלך הדברים בעולם הזה בכלל... מארגני בראשית ושאנטיפי הם משפחה... יותר מזה- הייתי אמורה ללכת לעבוד השנה בבראשית. ללכת לעזור שם... אפילו לא שאלתי אם אני הולכת לקבל כסף על זה! זה בכל לא עניין אותי... אולי זה מפליא. [בסופו של דבר לא עבדתי בהכנות כיוון שהצטרף ילד למשפחה
.] אנשים שם נותנים את הנשמה, את הלב, וכל איבר אחר בגוף שרק תחשוב עליו- לטובת העניין... ואני לא בטוחה שכל סכום כסף שיהיה יכול ´לכסות´ על זה. יש ויש, אתה יודע. שוב, ברור שישנם האנשים שהכל בשבילם זה כסף, ויחסי ציבור, וכסף וכסף וכסף... והפריע לי מאוד לראות את ערמות הזבל שאנשים השאירו אחרי כל הופעה ובסוף כל יום- אחרי כל ההופעות בכלל... לא הבחנתי בזה עד שהלכתי עם בן זוגי לטיול אחרי ההופעה האחרונה באחד הימים. אמרתי לו שזה עושה לי רע לראות את זה [וזה באמת עשה.. זה שוב החזיר אותי לקרקע..]. הוא שאל מה אני אעשה עם זה, התחנו לדבר על תמורות... איך שתפסתי את עצמי- אמרתי לו שעודמעט אנחנו הולכים לעזור בנקיון [באותו הרגע היתה בעיה]. וזה מה שעשינו! רבע שעה לאחר מכן כאשר נפתרה הבעיה הלכנו לעזור שם, והצטרפנו אפילו לעוד אנשים שעבדו שם [חלקם כי זאת היתה העבודה שלהם? אני לאיודעת]. אוהה... השעה הגיעה וחייבת לעוף לי... חייבת רק להגיד שאם ההתבטאות שלי בהודעה הזאת קצת מבולבלת, הזויה.... אתה לא טועה !
חזרתי עכשיו מיום עבודה לא קל... אחרי לילה הזוי גם הוא, ככה ש... זה לא שאני מתנצלת על כך, רק מרגישה שצריכה לכתוב. שתדע :) ערב נוצצ.... (הוא כבר תכף מתחיל לא? איבדתי תחושת זמן!) וגמר חתימה טובה.. אם אני לא אספיק להכנס...

Jerald_Admonds

New member
תודה על שאת משקיענית כזאת חמודה!

חחח :) אני מסכים איתך.. זה לא רק כסף.. ועדיין אנשים צריך לאכול איכשהו. זה טוב שיש אידיאלים, שמתאימים לזמנים שונים. לא הכל מתאים להיום ולפעמים צריך להתכופף עם הרוח, או להשבר. ככה זה, אני יכול לרצות לחיות בטבע, ניזון רק ממים ומפראנה שבאויר.. אבל מה לעשות, קודם אני צריך להתרגל במשך עשר שנים לסיגנון חיים כזה בגלל כל מה שהשפיע עליי סביבתית עד עכשיו. ובשביל זה אני צריך לקיים את עצמי כמו כל אחד אחר.. ואז בסופו של דבר אני צריך לעבור למקום אחר, כי המים לא נקיים והאויר מזוהם.. וזה לא תואם את האידיאל שלי של החיים.. ככה זה.. לא חייבים להסכים עם זה, אבל לא צריכים תמיד לשחות כנגד הזרם. באהבה,שי.

deep ocean

New member
אהבתי את ההודעה שלך!

ושמחתי קצת לשמוע יותר על הפסטיבל מהצד של המארגנים/המקורבים :) אוהבת את ההודעות המושקעות שלך! את כותבת דברים חכמים ויפים -תודה לך-

תודה ?... תודה לך !

אבל בסוף לא עניתי לי : לכתוב "שאנט" ?... תראי, אני מסכים איתך לגבי האווירה הקיימת, ושיש פוטנציאל חשיפה אדיר. אבל הסברתי את זה כאן מספר פעמים : ה"סלט" מעיד בעיני על יחס לא רציני של המארגנים לתורות ולתרגולים. ולכן לא הייתי סומך עליהם כעל מורים. ולא הייתי סומך על מורה שמשתף איתם פעולה. ויש בעיני פוטנציאל נזק אדיר בכך שהופכים ´דרך´ למוצר צריכה (על כל סממני השיווק שנובעים מכך, בפרסום המוקדם ובהתנסות). ויש חוסר כבוד לתורות ה"מעודנות" יותר בכך שמביאים אותן בתחרות עם דרכים מהירות ואגרסיביות (מה לעשות - תרבות האינסטנט עדיין מושלת בנו). וסיבות נוספות... את כל אלה שהעלתי על דעתי כבר רשמתי, כבר קראת, ונראה לי שאנחנו לא נתקדם רחוק מכאן... (ואני באמת לא מוצא שום אייקון מתאים לסיום המשפט הזה
) לגבי משפחת שנטיפי ובראשית (המשפט הבא פרובוקטיבי לשם המחשה בלבד !) : גם לדון קורליאונה היתה משפחה ! ו... אני מניח שהיית פעם בכינוס של משפחת הריינבואו ? צ"ק, וגח"ט ! נ.ב. מזל"ט לרך נולד !

deep ocean

New member
אני אנסה עכשיו להקפיץ את ההודעה

למעלה..... נראה אם זה עובד :)

למעלה