פסילה מעל לשנה

capoeirista

New member
פסילה מעל לשנה

חבר שלי קיבל שלילה של שלושה חודשים על נהיגה בשכרות, ולאחר משפט קיבל עוד שנה וחודש שלילה. לאחר שריצה את תקופת הפסילה, הגיע לתחנת המשטרה לבטל את החסימה ע"מ שיוכל להתחיל רישיון מחדש, אך נאמר לו כי קודם המכון הרפואי של משרד הרישוי צריך לזמן אותו לבדיקות. איזה בדיקות הוא צריך לעבור בדיוק אם בכלל? מה הפרוצדורה במקרה הזה לביטול הפסילה ואיך אפשר לזרז את התהליך הזה?

guya72

New member
פסילה

הבדיקות שנערכות הן פסיכולוגיות ו/או רפואיות (נראה לי שיסתפקו בפגישה עם פסיכולוג ). זירוז תהליך - לא ניתן. יש צורך למלא במשרד הרישוי טופס, והם מזמנים אותך לפגישה (זה יקרה מתי שהוא בעתיד. תלוי בעומס). בכל מקרה - מה הקשר של המשטרה ?? עליך לפנות למשרד רישוי עם עותק מפסק דין ועם אישור על הפקדת רשיון נהיגה, והם מטפלים בשאר הנושאים (אינני יודע האם בכלל ידרשו ממך לגשת למכון הרפואי).

capoeirista

New member
הקשר של המשטרה...

הוא לפי הכתוב באתר הרשמי של משרד התחבורה: "רישיון נהיגה שנפסל על ידי המשטרה יתקבל בחזרה בלשכת התנועה במשטרה. רישיון שנפסל ע"י משרד הרישוי יתקבל בחזרה בסניף המשרד שבו הוא נלקח לקבלת רישיון שנפסל ע"י בית המשפט, יש לפנות למשרד הרישוי לאחר תום תקופת השלילה, עם טופס הפקדת רישיון בבית המשפט, כתב אישום וגזר דין." כמו שאמרת, יכול להיות הוא בכלל לא ידרש לגשת למכון כי זה מה שאמרו לו במשטרה, ואני לא יודעת עד כמה הם מבינים בנהלים של משרד הרישוי לגבי חידוש רישיון... אם הוא כן צריך לעבור איזושהי בדיקה במכון הרפואי, אני פשוט כבר לא יכולה לחכות לבירוקרטיה הזאת ועד שיזמנו אותו... שנים..
אני חושבת שאנסה להשיג את המכון לברר מתי הם מתכוונים לערוך ת'בדיקות...

shlang

New member
הגיע הזמן להוריד מהכביש נהגים שכורים לצמיתות

asaforon

New member
לא צריך להיות שיכור כדי להיות שיכור

אם היו עורכים סקר 99% מהציבור היה אומר שיש להחמיר עם נהגים שיכורים. אלא שהיום מדי חודש נפסלים כמאות נהגים "שיכורים". "שיכור" הוא עפ"י החוק נהג שבגופו אחוז מסויים של אלכוהול, ובמרבית המקרים מדובר בנהגים טובים אשר שתו 2-3 כוסות משקה, לא היו שיכורים כלל ותפקדו באופן רגיל (ובמקומות מסויימים בעולם מותר היה להם אף לנהוג) . נהגים אלו בטוחים שהם נוהגים כדין כי הם לא שיכורים (ל באופן מילולי - אך כן עפ"י החוק). אותם נהגים מאבדים את רשיונם למשך שנתיים , דבר שעלול לגרום להשלכות מרחיקות לכת לחייהם. יצוין כי המשטרה עומדת מחוץ לאזורי בילוי - ואחוז גדול מבן הנבדקים - "זוכים". עו"ד א.אורון מנהל הפורום

למעלה