פסי רכבת

פסי רכבת

לפני כמה ימים נסעתי בכביש, מספר מטרים לפני פסי הרכבת פתאום החלו האורות האדומים של הרמזור (בפסי הרכבת) להבהב אדום. אני הייתי רק מספר מטרים כאשר הם התחילו ולכן לא הספקתי לעצור וחציתי את המסילה. המחסום עדיין לא החל לזוז אפילו - זה היה ממש ההתחלה. אתמול הייתי שם שוב וגיליתי שיש מצלמות בצומת. ניסיתי לאמץ את מוחי ולהיזכר האם ראיתי את פלאש המצלמה (זה היה בלילה) ולא יכולתי להיזכר. אני מאוד מאמינה שלא היה פלאש כי דבר כזה לא מפספסים בלילה אבל לא בטוחה. שאלתי היא מה קורה אם צולמתי ? הרי ברמזור רגיל יש ירוק מהבהב ואחר כך כתום ורק אז אדום, יש לך די זמן להתכונן. אך בפסי רכבת אין כלל זמן הכנה, הרמזור יכול לתפוס אותך על הפסים ויחשב הדבר כי חצית באדום... אולי יש איזו השהיה של מספר שניות עד להפעלת המצלמה ? בקיצור אני אפילו לא יודעת מה לשאול כל שאני יודעת שהרמזור תפס אותי לא מוכנה, המהירות בה נסעתי היא המהירות המותרת אך לא הספקתי לעצור כאשר החל הרמזור. הצעות ???

guya72

New member
רכבת

במידה וצולמת, עוד כ-4 חודשים את אמורה לקבל לביתך מכתב נחמד מאת משטרת ישראל המזמין אותך לביקור חברתי בבית המשפט המתאים. נכון שהרמזור יכול לתפוס אותך בהפתעה - אבל בגלל זה החוק מחייב אותך ליסוע במהירות כזאת שתאפשר לך לבלום במידה והרמזור מתחיל להבהב. זאת אחת הסיבות שבגללה יש גם תמרורים המתריעים על התקרבות למפגש פסי רכבת. וכדי לסבך את זה עוד מעט, אזכיר לך שאותה חובה מוטלת עלייך גם בהתקרבות למעבר חצייה.

be_roo

New member
לא קיימת מהירות שבה תוכל לעצור בכל מצב

והחוק הזה מייצר עבריינים בגלל שהוא מנוגד לעקרונות פיזיקלים פשוטים. גם אם תהיה במהירות 0.1 קמ"ש, אם האור ידלק כשאתה במרחק מיקרון מהמסילה, לא תוכל לעצור. הדרישה לעצור במקום מיד עם הדלק האור פשוט אינה אפשרית. זו בדיוק הסיבה לקיומו של האור הצהוב ברמזורי צמתים, ולא מובן לי למה במקרה של מסילה לא השכילו לעשות זאת בצורה דומה.

יש מישהו שיודע ודאי ???

האם יש איזה אדם שיודע בוודאות אם יש איזו השהייה, או שבאמת כפי שתארת, במהירות 0.1 קרוב לפסים.... אם יפעל הרמזור - ירשם דו"ח ? מה קורה ? יש למישהו ניסיון ? אגב, הבנתי שהפלאש של המצלמה במיוחד בלילה הוא לא דבר שניתן לפספס, האם הוא כה חזק ?

be_roo

New member
הפלאש מורגש מאוד בלילה, קשה לפספס

אין לי מידע לגבי השהייה במצלמות של פסי רכבת, אוכל רק לומר שמצלמות בצמתים נדרכות לפעולה רק שניה אחת אחרי שהרמזור התחלף לאדום, אז יש סיכוי שזה קיים גם בפסי הרכבת, אבל אי אפשר להשליך בודאות.

אילנית12

New member
לי קרה אותו הדבר לפני חצי שנה

לא נרשם דו"ח ,ולא צולמתי .יש השהיה מסויימת.

asaforon

New member
ישנה הוראת חק שעלולה לסבך נהג שבמצבך

מחד ניתן לטעות כי כשם שהחוק מאפשר לחצות באור צהוב ברמזור רגיל , אלא אם ניתן לעצור את הרכב (אור צהוב דולק 3 שניות), ומכיוון שקיים מרחק עצירה - לא ניתן לקבוע כי העבירה בוצעה אם האור נדלק זמן קצר טרם חציית המחסום. מאידך קיימת הוראת חק המחייבת נהג להאט לפני מפגר רכבת, באופן שיוכל לעצור את רכבו בכל עת.. אם הנתונים שתארת מדוייקים, אני מניח שלא ירשם נגדך דו"ח. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי.

שלום לך

לא הבנתי את כוונתך - אם הנתונים שמסרת נכונים... אני נכנסתי לפסי רכבת ולא יכולתי לעצור כי הייתי מאוד קרובה אלו עובדות המקרה, האם לזה התכוונת ? האם אתה יודע אם יש השהייה מסויימת עד להפעלת המצלמה ? כמה השהייה ? אגב, כמה זמן לקוח למחסום לרדת מהרגע שהופעל הרמזור כי במקרה שלי המחסום כלל לא הספיק לזוז, שהרי עברתי אותו . שבוע טוב

למעלה