פעילות מחוץ לבית

גיתית6

New member
פעילות מחוץ לבית

היי לכולם וחג שמח! אני אמנם לא אבא אלא אם חד הורית לילד מקסים בן שנה וארבע אבל נכנסת מדי פעם לאתר. יש לכם הצעות לפעילות מחוץ לבית לגיל הזה? אני רוצה לרשום אותו בקיץ לשחיה.חשוב לציין שהוא עדיין לא הולך עצמאית אלא נאחז במיטה או שולחן. תודה מראש

wild sands

New member
פשוט להיות מחוץ לבית

בגיל הזה לדעתי אין מה לחפש דברים מוגדרים. אין צורך בפעילות מחנכת, ייעודית ומקדמת כלשהי. דווקא התרשמתי מהשניים שלי ומהארבעה של אחי שחשוב פשוט להיות איתם בחוץ. טיול רגלי או על אופניים עם ידית; ביקור בגן המשחקים, בפארק הקרוב, או בואדי הסמוך; איסוף פרחים, אבנים או כל דבר אחר. בקיצור לחוות משהו שיהיה מחוץ לסביבה המוכרת, אבל ביחד איתך. כל דבר פשוט כזה מאוד מהנה את הילד ויכול למלא שעות ארוכות שבבית לפעמים נמתחות ומתמשכות בציפיה לתנומת הצהריים או מקלחות הערב. אבל אזהרה: זה ממכר. הילדים שלי מהר מאוד התחילו לדרוש את היציאה מהבית ולמחות על אותם הימים שנשארנו בפנים. לא תמיד זה נוח לצאת החוצה, ולא תמיד יש חשק וכוח לטיול נוסף. אבל לרוב חוזרים מסופקים ומרוצים.

מצטרף וממליץ

לצאת איתו לגן שעשועים. להתנדנד בנדנדה. להתגלש במגלשה. לטפס על סולמות. סתם לזחול על הדשא... את יכולה ללכת איתו לגן חיות/פינת חי וכדו' העיקר לבלות איתו ולצאת איתו החוצה...

גיתית6

New member
גם

את זה אני כבר עושה.חוץ מזה.התכוונתי לפעילות שאתם עושים במסגרת הפורום כשאתם נפגשים.

אנחנו לא נפגשים

הפורום הזה הוא די קטן ולצערנו גם לא כ"כ פעיל... אני מספר לך מה אני עושה עם הילדים שלי. בד"כ אני עושה פעיליות שמעודדות אותם להתקדם ולעשות דברים.

gils33

New member
תיקון קטן../images/Emo13.gif

הפורום אמנם קטן אך פעיל מאוד,פגישות פורום עדיין לא ניסינו בגלל שהוא קטן אבל זה רעיון לא רע.

elotan

Member
אני חושב שבתור התחלה שינוי שם הפורום למשהוא

שיישקף יותר את רוח הפורום ואת חבריו תהיה פעולה מבורכת.

gils33

New member
שינוי שם הפורום?????

הרי בפורום ששמו להיות אבא אתה יכול לדבר על הכל ולא רק אבהות. כדורגל. בירות. פסיכולגיה. פילוספיה. חוות הגידול של האבוקדו אפילו למעשה על כל נושא שבעולם,אז למה לשנות? תן דוגמא למשהו שמשקף את רוח הפורום?

elotan

Member
למשל "פורום להיות הורים", או רק "פורום הורים"

כי מה שקורה עכשיו זה אחד משני דברים: 1. גברים שרואים פורום שקוראים לו "להיות אבא", נכנסים, רואים אמהות, מבינים שזה לא מה שהם חשבו (פורומי הורים יש מליון ולזה אין שום ייחודיות) ולכן עוזבים 2. נשים שרואות פורום "להיות אבא" ומבינות שאין להן מה לחפש שם. ולכן אני מציע להתאים את שם הפורום לרוחו (ולא להיפך). אני כמובן מתנגד להצעתך לקרוא לו "פורום שאפשר לדבר בו על הכל" כי פורום כזה מהר מאוד הופך לפורום שלא מדברים בו על כלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
את סעיף 1 לא הבנתי למה לדעתך מצפים אבות שנכנסים לפורום? ולמה נוכחות אימהית מצומצמת גורמת להם לעזוב? אבל אם ללכת עם הכיוון שהצעת (למרות שאני דוקא אוהבת את השם הנוכחי) אז אולי פורום הורות שיוויונית/פורום אבאמא. משהו שיבטא את הרעיון שאבא הוא חלק אינטגרלי ויסודי מצוות ההורים, ולא נספח ../images/Emo13.gif

gils33

New member
מסכים לחלוטין

אבל עדיין חושב ש"להיות אבא" זה יחודיות גם אם יש אמהות. לי אין בעיה עם זה

gils33

New member
להיות הורים - כבר יש.

1.אני לא מוצא בעיתיות בכך שיש נשים בפורום,להפך אני מוצא זאת מאוד מוסיף. 2. אני לא חושב שיש אבות שיש להם בעיה עם אמהות בפורום. 3. לגבי הנשים - הן מוזמנות להכנס והן נכנסות כי עובדה שיש כאן כמה. מצטער - לא מקבל את הצעתך לשנות את שם הפורום. אני עדיין עומד על דעתי שניתן לדבר כאן על הכל סביב ההורות והאבהות שלנו.

elotan

Member
אז אל תתפלא למה המקום שומם

כי את זה שניתן לדבר כאן על הכל אפשר לדעת רק אחרי שנכנסים, מריחים קצת ומכירים קצת את הנפשות הפועלות. וכרגע השם של הפורום לא מתאר נכון את תוכנו ואת פעילותו. בקשר לדבריך: 1. גם אני 2. גם אני ולכן אני מציע לשנות את שם הפורום כדי שיהיה ברור לכולם שזה לא פורום של אבות בלבד ש(ואני מצטט הודעה מאחד מימי הראשונים כאן בפורום):"תוקעים גרעפסים, מפצחים גרעינים ויורקים". אני אומר לך שלא רק אני חשבתי שזה ככה אלא גם מספר מחברי שניסיתי למשוך לכאן כדי לנסות "להעיר" קצת את העניינים, ללא הצלחה. בנוסף, היות ונוכחות נשית כאן היא רצוייה ומבורכת, אין למעשה הבדל בגלל בין הפורום הזה לפורום "להיות הורים" (וידעתי שהוא קיים כשהצעתי את השם הזה), אבל: אני מצטרף לדעתה / הצעתה של שלומית לקרוא לפורום "הורות שוויונית". זה יסביר בדיוק מה הולך כאן וגם יבדל אותו מסתם פורומי הורים אחרים שיש (גם "בחוץ" וגם כאן בתפוז).

schlomitsmile

Member
מנהל
לא מכירה מקרוב את פורום להיות הורים אבל אני זוכרת שבזמנו, הצצתי בכמה פורומי הורים/אימהות, ורק פה הרגשתי נוח. בפורומים האחרים הנוכחות הנשית דומיננטית, מה שמשפיע על סגנון השיח- שפע שירשורים ארוכים ומתישים, ברבים מהם המון קשקשת חמודה שכזאת "היי מותק!../images/Emo24.gif" ואו../images/Emo70.gif ../images/Emo68.gifוכאלה... ../images/Emo178.gif אני לא עומדת בזה. שלא לדבר על מה שקורה כשהן מתווכחות על משהו... שאלוהים ישמור... אז מבחינתי האגואיסטית דוקא חשוב לשמור על שמורת הטבע הזאת, שיהיה ברור שפה אמנם אימהות מתקבלות בברכה, אבל סגנון השיח שונה. זה לא עוד פורום הורים/אמהות. אולי אפשר לנסות שינוי זהיר של השם, או שכולם ינסו לעניין חברים ומכרים לבקר כאן או רעיון שעולה בדעתי תוך כדי כתיבה- שת"פ בין פורומים: זה אומר שמנהלי שני פורומים מדברים ביניהם, ומעלים כל אחד בפורומו בעת ובעונה אחת, סוגיה לדיון שרלוונטית לשני הפורומים (למשל: ילדים דו-לשוניים- הבעיות והרווחים, בפורום הזה ובפורום ישראלים בחו"ל) ושניהם מזמינים את גולשי שני הפורומים להשתתף גם בדיון שמתפתח בפורום השני. אגב, לא הבנתי- אותם אבות שהזכרת חששו שפה "תוקעים גרעפסים, מפצחים גרעינים ויורקים" או קיוו שזה כך והתאכזבו להתבדות?

elotan

Member
אני מניח שגברים קיוו, נשים חששו

החשוב הוא ששני המינים התבדו. דרך אגב - גם אני לא סובל את השרשורים הדביקים מלאי הסמיילים. אני מאוד אוהב את האווירה העניינית כאן, בלי הרבה בלבולי מוח ושטויות שמסביב.

gils33

New member
אבל אווירה ענינית ולא חברתית

לפעמים גורמת לבריחה מהפורום אנשים מחפשים מקום שכיף בו ולא רק עניני לא חושב?

elotan

Member
כשאמרתי אווירה עניינית התכוונתי שאין כאן מה

ששלומית תיארה ושהרחיק אותה מפורומים אחרים. אני נורא מנסה להימנע מהמלים "שרשורי נשים" אבל אתה פשוט מושך אותי בלשון............

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif חופשי- גם אני קראתי להם ככה../images/Emo68.gif נאמר- שירשורי בנות (כשהבנות מבוטא בהגייה דביקה-מתחנחנת כזה כאילו). יש גם נשים אחרות...../images/Emo8.gif

למעלה