פעילות עם התינוקות (שוב...)

פעילות עם התינוקות (שוב...)

אני יודעת שהיו שרשורים בנושא, אבל אני מבקשת קצת יותר פירוט. לוטן מבלה את רוב היום והלילה בלישון ובין לבין היא מאוד שמחה ונמרצת, כל פעם לבערך חצי שעה-שעה (ואז אוכל ולישון). היא אוהבת להיות בלול ואני גם שמה אותה באוניברסיטה. יש לה כל מיני צעצועים רכים שהיא מחזיקה וקצת מנערת. היא מתהפכת הרבה בימים האחרונים מהגב לבטן ובודקת מה יש מתחתיה. חוץ מזה אני שרה לה, עושה לה מסאז' ואמבטיה, מטיילת איתה בעגלה וגם שמה אותה על המיטה שלנו ומדגדגת אותה ומדברת איתה "בשפתה". מה עוד אתם עושים עם התינוקות שלכם? לפעמים נראה לי שקצת משעמם לה ושאני לא אמא יצירתית מספיק. יש משחקים כיפיים עם התינוקות שמפעילים גם את התינוק וגם את ההורה? באותה הזדמנות, האם תוכלו להמליץ על פעילויות כשהתינוק על הבטן? היא כל הזמן מתהפכת ועוד לא יודעת לזחול או להתהפך בחזרה ולכן נשארת הפוכה וחסרת מעש. באוניברסיטה היא מושכת כל מיני דברים על המצע, אבל היה נחמד אם הייתי יכולה להשתתף או למצוא לה פעילויות נוספות... לוטן כמעט בת ארבעה חודשים. תודה!

רות1974

New member
שרון, לדעתי זה המון פעילויות. לא

עולה לי לראש פעילות נוספת. וחוץ מזה, תני ללוטן זמן קצת להעסיק את עצמה ולהיות עם עצמה בלי אקשן וצוות הווי ובידור - גם זה חשוב. וד"א, ממש ממש לא נראה לי שהיא עלולה להשתעמם במחיצתך

אולי אני אחדד את השאלה:

היא רוב היום מעסיקה את עצמה בלול ובאוניברסיטה. אולי אני פשוט מרגישה שאין לי מספיק פעילויות שממש מערבות את שתינו באופן פעיל. לוטן מאוד עצמאית ולא אוהבת להיות הרבה על הידיים או במנשא ולכן נראה לי שאנחנו לא פעילות מספיק ביחד. היא הרבה יותר מעסיקה את עצמה מאשר אני מעסיקה אותה.

עמית@

New member
אני בעיקר איתה..

באמת- זו הפעילות הכי טובה- אני הולכת איתה המון (המון!!) במנשא- זה נותן לה ביטחון ויציבות והיא חווה בעצם כל מה שאני חווה. היא ישנה ומשחקת לעצמה לבד על הרצפה- אני מחליפה לה מדי פעם צעצועים אבל יש כאלה שכבר מסתמנים כחביבים עליה במיוחד- אני משתדלת שיהיו מרקמים מעניינים בסביבה.. על הבטן אחנו משחקות בלשלוח ידיים לדברים ולנסות לאכול אותם
להעביר חפץ מיד ליד - אני מושיטה לה דברים ואז מנסה לעדינות למשוך אותם או לנענע אותם- היא כבר שולחת את שתי הידיים יחד..(המנשא אגב גם גורם לה לזקוף את הראש ומחזק לה את הרצון להיות כבר פעילה ולא על הגב כמו חיפושית) אני בטוחה שמעניין ללוטן- בשבילה זה לא שיעמום כמו שנדמה לך- בשבילה זה עולם ומלואו בשלב הזה-כל יום וכל תזוזה הם התפתחות מנטלית ופיזית..

עמית, יש לי כמה שאלות לגבי המנשא:

ניסיתי כמה פעמים לשים את לוטן במנשא (מינסארי) בתנוחת "רואים עולם" ובתנוחת "בטן לבטן". בבטן לבטן היא תוקעת א הפנים שלה בחולצה שלי ומתחילה ללקק אותה ועושה פרצופים כאילו שזה ממש לא טעים לה אבל זה מה יש. ב"רואים עולם", הראש שלה לא יציב ואני חוששת ללכת איתה כך, לרדת מדרגות וכו'. היא יכולה ליצב את הראש ועובדה שהיא עושה זאת כשהיא סתם על הידיים. אני חושבת שהיא בוחרת לשמוט אותו ולהסתכל למטה. באיזו תנוחה את משתמשת? האם גם תמר לא יציבה בתנוחה הזו? ראיתי כמה אמהות הולכות כך עם התינוק וגם הראשים של התינוקות שלהם התנדנדו בהתאם לקצב הליכתן. זה לא מזיק? חוץ מזה, לוטן מאוד אוהבת ללכת לישון כשאנחנו מטיילות. לכן אני לוקחת עגלה, למרות שאנחנו בקומה השלישית בלי מעלית וזה די סיוט. איך תמר הולכת לישון במנשא? אפשר בכלל? לוטן כבר לא נכנסת למנשא בתנוחת ערסול שבה היא מאוד אהבה לישון. סליחה על האורך!

wildcat6

New member
אור גם בן 4 חודשים

והסבתא שלו לוחצת אותי הילד אוהב לישון ישן כל הבוקר מתעורר לארוחות מתעורר לשחק אחר צהרים וכבר כימעט ישן כל הלילה

niniv

New member
אנחנו עשינו ועושים עדיין

פעילויות יחד עם "ג'אמפי" (קלטת וידאו) נורא נחמד.. אמנם לא כל השירים והמשחקים מתאימים לגיל שלנו, אז בשירים שלא מתאימים אני פשוט מאלטרת....

קט קט

New member
לי זה נשמע מצוין

ומאד דומה למה שאנחנו עושות (אורי כמעט בת 3 חודשים). נראה לי שהכי חשוב זה לדבר איתם ולעשות להם פרצופים, וגם להסתובב איתם על הידים. גם אם לוטן לא מתה על מנשא, בטח לא אכפת לה סתם להיות על הידיים - לא? אנחנו גם מסתובבות הרבה ומבקרות אנשים. זה יותר מן תחושה של "פעילות" בגלל כל הנסיעות וההסתובבויות. בכל מקרה - מה שלנו נראה משעמם או לא מספיק, בשבילהם זה באמת עולם ומלואו. היא פשוט צריכה את העולם שסביבה - זה עדיף על כל הצעצועים. עוד דבר שאנחנו עושות הרבה - לרקוד! נשמע דבילי אבל אורי מתה על זה. אני שמה לנו מוסיקה (לא של ילדים) בקול רם ומחזיקה אותה עלי ואנחנו רוקדות. זה מאד מרגיע אותה.

עמית@

New member
גם אנחנו רוקדות (גם טנגו- כשהיד שלה

בתוך היד שלי) והיא נקרעת מצחוק ואני איתה.

נכון! אנחנו גם רוקדות והיא נקרעת

מצחוק! מותר להקפיץ את השרשור עם תמונות מהערב, נכון?... אז כאן לוטן מקבלת מסאז' לפני האמבטיה.

וחוץ מזה, תודה על התשובות!../images/Emo39.gif

נרגעתי! אני פשוט מאוד לא מנוסה עם תינוקות ואין לי מושג אם אני פועלת נכון או לא. כנראה שצריך להמשיך לזרום עם לוטן ומה שהיא אוהבת לעשות.

niniv

New member
איזה תמונות משגעות...

תגידי, היא לא ממלאת את כל החדר במים? אליאורי יצא מזמן מהאמבטיה הקטנה (לפני שהוא מילא אותה בבטן ופולקעס כמו לוטן), פשוט בגלל שהוא היה משפיץ כל כך הרבה, שעל הריצפה היה כל כך הרבה מים - יותר מאשר באמבטיה....

לא! היא שוכבת נינוחה באמבטיה

ולא כל-כך משפריצה. אני חושבת שהיא נהנית יותר לשוט הלוך וחזור ולא להשפריץ... ותודה!

טאש

New member
וואי שרוני - פה בתמונה של "המבט הממ

זרי" לוטן ממש ממש דומה לך. ככה ברגיל אני לא רואה דמיונות בין צוציקים להוריהם (כולל בין נדבי לבין הוריו), אבל בתמונה הזו פשוט רואים. ובכל התונות ראים שהבונבונ שלך פשוט מקסימה. ביס ממני

lovely2

New member
שרון רוחצת את שרון../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

הילדה הזאת היא ב-ו-ל את
זה מדהים
מעניין מה ודים אומר על הילדה המשובטת משהו... מתוקה

למעלה