פעילות של שינוי

קימי

New member
פעילות של שינוי

לכל מי שעוקב אחרי החקיקה של שינוי הייתי שמחה לדעת האם חוץ מפורז שמחוקק חוקים כלכליים, שאר נבחרי הציבור של שינוי עושים משהו? האם טומי לפיד חוץ מלצעוק בפופוליטיקה, דבר שעכל לעשות גם מבלי להיבחר לכנסת.

לקימי לגבי פעילות ח"כ../images/Emo9.gif

הי קימי ! לשאלתך יש חברים מאוד פעילים כח"כ פריצקי , ח"כ יהודית נאות שמאוד פעילים לפעמים שומעים יותר לפחות פחות תוכלי לדעת בדיוק בעתון שינוי היוצא אחת לחודשיים את פעולות חברי הכנסת מומלץ שתעייני בו , נשמח לשלוח לך עיתון ופעילויות שינוי ונשמח לצרפך לאוהדי / פעילי שינוי . אל תשכחי ששינוי באופזציה והצעות חוק פרטיות הם תהליך ארוך וקשה בכנסת! בברכה פורים שמח ואל תפספסי להתחפש ...

חקיקה של חברי הכנסת משינוי

קימי היקרה, שמי יהודית נאות והנני חברת כנסת מטעם שינוי. באופן אישי חוקקתי עד היום 11 חוקים בקריאה שלישית וסופית. לפחות עוד שישה חוקים שלי נמצאים בשלבים שונים של חקיקה (אחרי קריאה טרומית). כל חברי הכנסת של שינוי פעילים מאד בועדות הכנסת השונות. לכל אחד מאיתנו יש ועדות בהן הוא חבר. אני עוסקת בחינוך, פנים, איכות סביבה ובריאות. חלק בלתי מבוטל של החוקים שזמתי עוסק בטוהר מידות ברשויות השלטון. לידיעתך-יש אתר לכנסת דרכו תוכלי למצוא את החוקים שחוקקנו. כתובתו: knesset.gov.il בהצלחה. שלך יהודית נאות

אנדרי ז

New member
מחיאות כפיים סוערות

לח"כית הראשונה של שינוי שכותבת בפורום הזה. במוצ"ש הקרוב גם מבטיחים לנו את פריצקי, להזכירכם. הלוואי שזה יימשך כך ושיהיה ערוץ תקשורת פתוח בינינו לנציגינו.

תודה רבה לח"כ נאות../images/Emo36.gif

שהצטרפה לפורום וענתה לשאלות הגולשים. גרשון צור, מנהל הפורום

ולדי

New member
כל הכבוד

סוף סוף ח"כית שלא מסתתרת מאחורי המחסומים של משמר הכנסת, ומוכנה לתת דין וחשבון לבוחריה. ישר כח, יהודית!!!

קימי

New member
ח"כ יהודית נעות, תודה רבה על התגובה

טוב לדעת שיש חכ"ים שקשובים לציבור ולרחשי ליבו לא רק פעם בארבע שנים, אכן נכנסתי לאתר שינוי, כמו שהבנתי את פעילה מאוד בתחום החקיקה החברתית, כל הכבוד, מענינת אותי בטח כמו את יתר מצבאי שינוי מה ההחלטה לגבי הצבעות בשאלות בנושאים המדיניים, לפי מיטב הבנתי תקנו אותי אם אני טועה יש החלטת סיעה להמנע מהצבעות אלו. גם אם זו ההחלטה לדעתיאת עושה עבודה נפלאה בתחום החקיקה החברתית, הלואי וירבו חברי כנסת כמוך, גם בתוך הסיעה שלכם.

העמדות המדיניות של שינוי

קימי יקרה, קודם כל עלי לתקן אותך לגבי שמי: יהודית נאות. ולא נעות כפי שכתבת. גם אם יש בשינוי חברים שהשקפתם שמאלית וכאילו שהשקפתם ימנית אני סבורה שרוב מצביעי שינוי הם בעלי השקפה מדינית מרכזית. שמאלה מהאיחוד הלאומי וימינה ממר"צ. כולנו למשל מאוחדים בכך שאנו שוללים לחלוטין זכות שיבה. אין החלטה גורפת להימנע בהצבעות מדיניות. אני גם מאמינה שאם (וזהו אם גדול מאד היום) יונחו על שולחן הכנסת הסכמי שלום רציניים-שינוי תתמוך בהם. לצערינו אין כרגע פתרון מדיני בעתיד הקרוב הנראה לעין. אני באופן אישי מוכנה לוותר על הרבה שטח בתמורה לשלום אמת. במצב היום אני סבורה שיש להאחז בהצעות הסעודיות ויש גם להקים גדר הפרדה. שלך, ח"כ יהודית נאות

המצור על עראפת

לאנדרי שלום, לדעתי המצור על עראפת אינו מועיל. החלטת הקבינט האחרונה הובילה לארועי הטרור האחרונים ולמותם של חפים מפשע. לכן מבחינתי היא שגויה. המצור אולי מועיל לתחושתם של אילו המבקשים נקם . יתכן שהוא נועד לתת הרגשה לציבור שהממשלה עושה משהו. מה אתה חושב ? יהודית נאות

אנדרי ז

New member
לפני שינוי תמכתי במרצ, מפלגתך לשעבר

אי-לכך הדיעות שלנו די דומות, למרות שהיום מרצ שמאלנית הרבה מעל המידה מבחינתי. ברור שמדיניות הממשלה היום מתנהלת בשלומפריות חסרת כל אחריות. שרון החליט שהוא רוצה להיפטר מערפאת ולא יסטה מזה ולו במילימטר, גם במחיר של עוד מאות הרוגים ישראלים. בהתחלה תמכתי ב"מעצרו" של ערפאת, אך לא לאחר מעצר רוצחי גנדי. אני יודע שייתכן ואותם רוצחים ישוחררו די מהר, אבל זה יוצר רושם שערפאת עמד בתנאים ושישראל היא זו שמחבלת בסיכוי לשלום. רושם זה פוגע בנו קשות בזירה הבינלאומית. וכמובן ששרי העבודה כמו בכל השנה האחרונה משמשים בתור המריונטות של שרון. ולסיום שאלה. האם יש ויכוחים בנושאים מדיניים בצמרת שינוי, ובמיוחד בין הח"כים, והאם הדבר עלול לסכן לדעתך את יציבות המפלגה?

עראפת

אנדרי שלום, אכן נראה שדעותינו די דומות. יש לנו ויכוחים מדיניים בסיעה וגם במזכירות שינוי כמו גם דיונים במועצה. יחד עם זאת אפשר לומר שרוב רובם של החברים וגם המצביעים שלנו הם בעלי עמדות מרכזיות מבחינה מדינית. לרוב הדיונים הללו אין היום משמעות כיוון שאף אחד לא מאמין שבעתיד המאד קרוב יונח על שולחן הכנסת הסכם שלום כלשהוא. בנגוד לאנשי מר"צ כולנו בשינוי סבורים שעראפת פישל בגדול בקמפ-דויד. בנגוד לאנשי מר"צ אני סבורה (כמו גם שאר חברי הסיעה) שאין בשום פנים להסכים לזכות השיבה. לעומת זאת- בנגוד לעמדת הימין הקצוני-אנחנו סבורים שיש לקיים אפיק של שיחות. טומי אפילו יצא בהודעה פומבית בזכות משא ומתן תחת אש. בברכה, יהודית נאות

אנדרי ז

New member
לא נעים לי לומר

אבל משתמע בעקיפין מדברייך שסיכוי אמיתי להסכם שלום עלול לסכן את קיומה של שינוי לא פחות מאשר את קיומה של ממשלת שרון. אני באמת מקווה שקשר גרוטסקי כזה לא באמת קיים בינינו לממשלת האשליות הזאת.

מה לגבי החזרת אבו-דיס../images/Emo35.gif

בזמנו רוב חברי סיעת שינוי תמכו בהחזרת אבו-דיס לעראפת. (חוץ מח"כ זנדברג שנמנע וח"כ בריילובסקי אשר נעדר מן ההצבעה) ושאלתי היא האם לדעתך זו היתה טעות לתמוך בהחזרת אבו-דיס אשר יכול לשמש כקלף מיכוח חשוב במשא ומתן עם הפלשתינאים ? והאם היום החלטת הכנסת עדיין תקפה ? גרשון

אבו-דיס

החלטת הכנסת שרירה וקיימת. מועד הביצוע אינו קבוע. אם שוב יגיע יום בו נהיה ערב חתימה על הסכמי שלום אפשר יהיה לבצע ההחלטה. עד אז עלינו להגיע קודם כל להפסקת הטרור ומצב הלוחמה משני הצדדים. אין לי שום הסוס לומר לך שמבחינה לאומית יהודית מוטב לנו להפרד משטחים וכפרים שכל אוכלוסיתם פלשתינאית. גם כיום אני תומכת בהפרדה. בברכה, יהודית נאות

I t a M a R 1 1

New member
בטח שעושים לפי דעתי שינוי הכי אחי

שינוי הבטיחו משהו, הם הבטיחו לא לשבת עם חרדים בממשלה והם היחידים שקיימו זאת, וכל הכבוד להם !!!!!!1 הם המפלגה היחידה שיש לה מילה ולא שקר! עכשיו בנוגע להודעה שלך אני מסכים איתך חלקית , תראי טומי חבר בועדת חוץ וביטחון ותורם המון והוא צודק אני באותם דעות של טומי לא אוהב חרדים ושונא ערבים וזה טוב ששינוי פעילים גם מבחינה בטחונית עכשיו בקשר לפריצקי אני מת על הבן אדם הזה אין לו בושה וככה צריך הוא יודע להכניס לחרדים ושומעים עליו הכי הרבה אני חושב שהוא יהיה היורש של טומי בבוא היום מקווה שזה יהיה עוד הרבה זמן. על פורז עם שומעים אבל קצת פחות עכשיו על יהודית נאות אנחנו שומעים אבל לא כל כך כי היא מסוג החברות כנסת שעובדות בשקט היא פועלת שחורה עכשיו בנוגע לזנדברג והחבר כנסת השני לא שומעים בכלל מה הם עושים בכלל הכנסת אני לא מבין ובאמת לא שומעים עליהם וחבל . איתמר, חבר נוער שינוי

למעלה