פעם התנהל פה ויכוח על שינוי שמות

giingiit

New member
פעם התנהל פה ויכוח על שינוי שמות

של חיות מקראיות, בעברית של היום. הויכוח היה בעיקר לגבי העטלף, ונאמר שמה שאז הוא היום וכולי. היו שטענו שהעטלף אז הוא עטלף של היום ולכל אלו שמנסים בדרך עלובה זו להוכיח שחז"ל טעו, הנה דוגמא נפלאה, לשינוי של מהות החיה הנושאת את השם המקראי. שממית מי יודע מהי השממית?

giingiit

New member
והנה המקור לשם

[משלי ל,כח] "שממית, בידיים תתפש; והיא, בהיכלי מלך." מדובר על השממית שהיתה בבית המקדש ויש לשמה משמעות

אם כך אז למה....

מובא בראשונים ז"ל שהסיבה שרבנו הקדוש זכה בכינוי "קדוש" הוא בגלל שלא נרתע לומר את האמת כלפי חז"ל גם כשהיה צריך להצדיק את חכמי אומות העולם ולקבוע שחז"ל טעו?! אם חז"ל כלל לא יכלו לטעות אז על מה הם מדברים?

uuuaaa

New member
לא נכון

"ולמה נקרא שמו רבינו הקדוש שלא הביט במילתו מימיו" (ירושלמי ע"ז ג,יח)

למה לא נכון?!

הרי אתה יודע ששבעים פנים לתורה, אז מה רע בזה שרבנו אברהם בן מיימן הספרדי מגדולי הראשונים סבר אחרת.

כן giingiit הנה המקור

בספר "עין יעקב" בחלק א' בהקדמה מובא מאמרים של גדולי ישראל על הש"ס ואיך יש לפרש את דברי חז"ל. ושם יש מאמר על דרושות חז"ל של "רבנו אברהם בן משה הספרדי" זה מופיע שם בטור השלישי למאמר.

giingiit

New member
מוכן להביא ציטוט מדוייק?

אני רוצה לראות ציטוט מדוייק שם הוא אומר לחז"ל שהם טועים כפי שרמזת.

uuuaaa

New member
ובכן

גם רבנו תם הוא מגדולי הראשונים, והוא אמר שלמרות שרבינו הקדוש הודה לאומות העולם - בכל זאת הצדק איתו. ויש הרבה מאוד ראשונים ואחרונים (נראה לי שהרוב) הטוענים שכל דברי חז"ל הם אמת מוחלטת ואסור לפקפק בהם.

שואל098

New member
חוסר היכולת לטעות נמצא או אצל

הקב"ה, או, להבדיל 1000 הבדלות בעולם הדוממים. לאיזה מן השניים את משווה את חז"ל?

giingiit

New member
אני בטוח לא משווה אותם אלי או אליך

ואתה? למי אתה משווה אותם? לאנשים בני דורינו?

שואל098

New member
אין כמעט ספק שהעטלף של חז"ל והתנ"ך

הוא זה שידוע היום באותו כינוי. התיאור של חז"ל והתנ"ך זהה כמעט לחלוטין לזה הידוע לנו היום (עוף לילי, יונק, אוכל פירות). הדבר היחידי שלא מסתדר זה התיאור של הטלת ביצים, ונימצא שחז"ל טעו בכך, ואין בכך כלום. עם זאת אני מסכים שיש קושי בזיהוי של רבות מן החיות, אבל לגבי העטלף נראה שאין קושי כזה.

giingiit

New member
כמעט היא מילת המפתח

ואני חושבת שהדוגמא שהבאתי מצביעה בבירור על טעות שיש לאנשים לחשוב שהם באמת יכולים לפרש ולהבין את דברי חז"ל כרצונם, ולהצביע על טעויות שלהם.

למעלה