פעם כבר כתבתי על התופעה......

טומי*

New member
פעם כבר כתבתי על התופעה......../images/Emo10.gif

נכנסים חברות/ים לפורום, שואלים שאלה ו......אפילו את המינימום שבמינימום, להגיד תודה שוככים. נראה לי שזו התנהגות ישראלית טיפוסית... האומנם כאלו אנחנו?

orlu

New member
טומי יקירי עם הנסיון שלך כבר../images/Emo141.gif

היית אמור לא להתיחס אתה מאוד מאוד צודק השבוע בקשה מצטרפת חדשה חומר על PAPA ןדאי זכור לך לא רק שנעלמה השארתי לה מספר נייד במסר פרטי כי באמת יש לי הרבה חומר והנל נעלמה כלא הייתה,,,,,אז זו רק דוגמית וחבל שכך,,,,מיילא למרות שיאמר לזכותה שאמרה תודה במסר פרטי אבל התחושה של נכונות לעזור לעומק והתיחסות שטחית של המתעניין לא מעידה על רצינות ישראלית(?)

vera2

New member
טומי קראת את מחשבותי../images/Emo140.gif

אני מקוה שיציצו לפורומינו ויראו את התגובות.

ju100

New member
טומי..חולקת קצת...../images/Emo41.gif

נכון שיש לנו ישראלים מין תדמית של חוסר תרבות..ובהרבה מיקרים זה גם נכון..אבל יש גם הרבה תרבות..תרבות של שלום,תודה ,בבקשה..בחיי..אני ניתקלת בזה די הרבה לאחרונה..יש שינוי מאוד חיובי..ואולי רק במעגלים בהם אני סובבת? "מסכת" הגלישה בעולם הוירטואלי..והאנונימיות שהיא מקנה לאנשים..מוציאה מידי פעם את החוסר תרבות..ואלה המיקרים של אותם אורחים פורחים שניכנסים בדלת של הפורום..זורקים מישפט או שאלה ונעלמים..אלה טומי לא נחשבים! נחשבים הם אלה שמהווים גרעין שמשוחחים..שנעזרים איש ברעהו..שמחליפים דעות..שמחליפים חיוך דרך המסך..וגם רואים את החיוך של זה שיושב מולם!

ערב טוב אורלו

חבל, כל כך חבל שאת קופצת למסקנות.לאחר מספר ימים שבהם לא היה לי מחשב אני נכנסת הערב לכאן ובמה אני נתקלת? אני מוכרחה לומר שנעלבתי עד עמקי נשמתי. יתכן שאנחנו הישראלים לא רציניים אבל משום מה אני לא זוכרת את עצמי ממהרת לקפוץ למסקנות כאלו.שוב, אני חוזרת ומודה לך על הנכונות לעזור אבל מן הסתם את החומר שאני מחפשת אצטרך למצוא במקום אחר.

דרדרית

New member
לא חושבת שצריך להתרגש מזה כי

כשאני עוזרת למישהו, עזרתי כי רציתי לעזור. נכון? לא חושבת על ה"תוד" שלו. מתייחסת אל זה כאל נתינה שלי וממשיכה הלאה. חוצמזה- למדתי כי בעולם הוירטואלי, לא פעם ולא פעמיים, מישהו יכול לכתוב משהו מקסים ופשוט- איש לא מגיב. בהתחלה עוד חיכיתי לתגובות, עד שראיתי שגם לי לא תמיד יש מה לומר, למרות שאני קוראת... נכון, זה לא בדיוק אותו דבר כמו כשמישהו שואל שאלה וכאן אנשים טורחים ומחפשים עבורו תשובה... נכון, שזה קצת מרגיז שמישהו עובד ומחפש תשובה וההוא אפילו לא אמר תודה, אבל אם לא נחכה לתודה- לא נתאכזב. נכון? אגב- ממש לא מתייחסת אל זה כאל "התנהגות ישראלית טיפוסית" כי אין לי אפשרות להשוות לשום "התנהגות אחרת".. רואה זאת כהתנהגות של בודדים שלא משקפים עבורי כלום מלבד אולי חוסר רגישות. ועל חוסר רגישות של מישהו אני לא יכולה לכעוס. נכון?

ju100

New member
דרדרית../images/Emo45.gif ../images/Emo41.gif ן....

חג שמח לכולם!!!!!!!!

itaf10

New member
לא מתרגשת, אך לי זה קצת מפריע

גם בוירטואליה כמו במציאות, אתה טורך-עוזר במציאת פתרון, ו\או נותן לאחר הרגשה טובה, מילה קטנה "תודה" אבל גדולה... לא יזיק לאמץ מספר מילים שמושיות שמשמעותם היא ענקית . קשה כל כך ללמוד לאמר: תודה, בבקשה, סליחה? אני לא חושבת שזו תרבות שמאופיינת לישראלים בלבד, זה פשוט חוסר תשומת לב (אולי באיזו שהוא הבט הייתי רואה בזה קצת חוצפ'ה) או חינוך... אז להבא אמר, ת ו ד ה, ב ב ק ש ה, ס ל י ח ה חג שבועות שמח

B T1

New member
ישנן תרבויות (או חוסר תרבויות)

בהן נימוסים אירופאיים נחשבים לחולשה.

ברק 188

New member
אם כך בהיותי "צבר" בעיתי הרשו לי...

בהזדמנות זו לבקש
מכל מי שנפגע אי פעם ממני פה בפורמנו: "בנדמה" לי ששנים אכן נפגעו (הרגשתי)אז אנא
התנצלותי. א)- אליעזר בלאו נראה לי שאיך שהוא ללא כונה משהו מצדי לא יצא כשורה
ו..
. ב)- BT 1 בעבר הלא רחוק נשלח אליך מסר ממני יתכן והיתה שגיעה מסר זה לא נענה בתגובה ,ומאז גם אין התיחסות ישירה אז
. עכשיו נשארתי בלי קוצים "צבר" מגולח י'אני אירופי אמשיך לדרכי לעבר המטבח לראות מה אישתי מכינה בלבן. עיפות בלתי מוסברת פיק ברכיים לא מוכר זו שעה שלא חוזרת לעולם,אבל- בלבך אתה יודע במעבר לשורה התחדשות ממתינה בשרשור להודעה כבר ממתינה! - התחדשות. מהות, התחדשות נ'[מןהתחדש] התהוות מחדש,העשות פעם נוספת: "ושאין שם התחדשות בשום פנים"(מורה נבוכים ב כט) "כאן אדיקות מאובנת, חובה, שעיבוד, וכאן התחדשות תמידית, חרות, רשות" (ביאליק,הלכה ואגדה). "ואין העולם נגאל אלא בהתחדשות משולשת: התחדשות שבראיה, התחדשות שבהרגשה והתחדשות שבהויה" (בורלא,כיסופים 226 ). התחדשות הופעת
במתכנתו החדשה
(נאחל לו בהזדמנות זו בהצלחה) התחדשות הברית.2[בהשאלה] התרעננות: "קסמי חשון הם ביורה עצמו ובהתחדשות הראשונה הבאה מיד אחריו" (פיכמן,קסט).[התחדשות]. הנכתב פה נכתב לקראת חג השבעות, הוא חג הבכורים וחג מתן תורה, חג ההתחדשות בפני עצמו לא נותר לי אלא להודות לכל החברים/ות שאני נהנה וגאה להיות משויך לחברתכם ולאחל לכולנו-חג שמח!
אבי.ש
כבד, לא מחיבים לקרוא את הכל.

ju100

New member
רגע ...188 ../images/Emo41.gif

מקוה שה"בלבן"..יצא טעים... ו"חוצה מייסה"...תרגיע..לא חושבת שיש לך יותר מידי כועסים פה...

ju100

New member
ו...1888...ג'זמת..../images/Emo41.gif

מי יכול לקרוא את כל זה .מילא... להבין זה סיפור אחר... מי הבין?..ה צ ב ע ה...
אני ?????.....

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif מנוחת הלוחם(ת)

בין הפשטידה, הסלטים, הממרחים והעוגה, כמובן הכל חלבי למהדרין,יש לי כמה דקות, עד שהבעל יביא את הבן. אז רק רוצה לאחל לכ ו ל ם, חג הכי שמח שאפשר. וכמובן בתאבון. evike.

ישרון

New member
מה זה ברק?ולטומי

ממש תלמיד חכם? חזרת בתשובה או שביקרת בחיידר לכבוד תיקון ליל שבועות? ולטומי לא לכעוס בכל הפורומים קיימים אורחים לרגע שמשאירים ערימה ועוזבים כמו שנאמר באידיש "יידער קאקט אופ אונד גייאט אבבק"

ברק 188

New member
היי בחיידר לא היתי ,אבל ../images/Emo153.gif היתי

ואני אני רק בן אדם קורה טעיתי, עכשיו חוזרים למסלול ישרון אתה איתנו "ליום הרצל"?

ישרון

New member
מתי הוא נחגג?

אני יודע ומיודע שיום הרצל נחגג קבוע במוזאון בצפת. אנא עדכן אותי בתאריך אני מתחיל מהערב במשך כעשרה ימים לטייל באיזור הצפון מידי לילה המיסגרת העבודה כמובן כך שצומת מירון והכניסה לצפת קרובים אלי

למעלה