פצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

א ב י ד ד

New member
פצויי פיטורין

פצויי פיטורין
כותב לי משרד החינוך: אינך זכאי לפצויי פיטורין מאחר שמשולמת לך קצבת גמלה (860 ש"ח.) אינך זכאי לתשלום חודשי הסתגלות מאחר שפרשת לגמלאות באוגוסט 2001 וכן אינך עומד בקריטריונים לתשלום חודשי הסתגלות. הצודק משרד החינוך?

שיר ורד

New member
פצויי פיטורים

פצויי פיטורין
כותב לי משרד החינוך: אינך זכאי לפצויי פיטורין מאחר שמשולמת לך קצבת גמלה (860 ש"ח.) אינך זכאי לתשלום חודשי הסתגלות מאחר שפרשת לגמלאות באוגוסט 2001 וכן אינך עומד בקריטריונים לתשלום חודשי הסתגלות. הצודק משרד החינוך?
פצויי פיטורים
בעקרון , גמלה המשולמת לעובד מפנסיה תקציבית מחליפה את פצויי הפיטורים. במקרה זה, שווי הגמלה המקובל הוא 2% נהשכר האחרון בגין כל שנת עבודה. כלומר אם עבדת 10 שנים וקבלת שכר של 5000 שח לחודש לפני הפרישה, תקבל גמלה של 1000 שח לחודש במקום פצויי פיטורים. גם גמלה מפנסיה צוברת, כוללת בתוכה גם הפרשות של המעסיק על חשבון פצויים, כך שבהתאם לאחוזי ההפרשה, בפרישת העבוד הוא מקבל פצויי פיטורים חלקיים או בכלל לא. לגבי תקופת הסתגלות, מדובר בהסדרים מיוחדים לפורשים ממוסדות ציבוריים, המשתנים משנה לשנה בהתאם למדיניות האוצר לקיצוץ תקנים מצד אחד ולהעלאת גיל הפרישה מצד שני.

א ב י ד ד

New member
תודה. מי קובע....

פצויי פיטורים
בעקרון , גמלה המשולמת לעובד מפנסיה תקציבית מחליפה את פצויי הפיטורים. במקרה זה, שווי הגמלה המקובל הוא 2% נהשכר האחרון בגין כל שנת עבודה. כלומר אם עבדת 10 שנים וקבלת שכר של 5000 שח לחודש לפני הפרישה, תקבל גמלה של 1000 שח לחודש במקום פצויי פיטורים. גם גמלה מפנסיה צוברת, כוללת בתוכה גם הפרשות של המעסיק על חשבון פצויים, כך שבהתאם לאחוזי ההפרשה, בפרישת העבוד הוא מקבל פצויי פיטורים חלקיים או בכלל לא. לגבי תקופת הסתגלות, מדובר בהסדרים מיוחדים לפורשים ממוסדות ציבוריים, המשתנים משנה לשנה בהתאם למדיניות האוצר לקיצוץ תקנים מצד אחד ולהעלאת גיל הפרישה מצד שני.
תודה. מי קובע....
מי קובע איך מקבלים את הכסף, ומה אם אני רוצה אותו בפעם אחת, האם כדאי לי בכל זאת לתבוע, על פיטורים יזומים, על חודשי הסתגלות? ושוב המון תודה על ההסברים.

שיר ורד

New member
בזמן סיום עבודתך

תודה. מי קובע....
מי קובע איך מקבלים את הכסף, ומה אם אני רוצה אותו בפעם אחת, האם כדאי לי בכל זאת לתבוע, על פיטורים יזומים, על חודשי הסתגלות? ושוב המון תודה על ההסברים.
בזמן סיום עבודתך
היית יכול לבקש להוון חלק מהקצבה המגיעה לך. לפי מה שזכור לי , יש הגבלה של מספר חודשים בהן ניתן לדרוש הוון קצבה וכנראה עברת אותה. אתה בכלל לא בשלב של בשלות להגשת תביעה. תחילה תאסוף את כל המסמכים שקבלת ושחתמת עליהם בזמן סיום עבודתך ותראה מה היה מגיע לך אז ומה אתה עדיין יכול לנצל. תאסוף גם את כל תלושי המשכורת מתקופת עבודתך ואת תלושי הקצבה שאתה מקבל. אם אתה חושב שמגיעות לך זכויות נוספות כמו הסתגלות או הוון קצבה, תפנה תחילה למנהל הגמלאות במשרד האוצר ותברר האם זה נכון או לא. אם תקבל תשובה חיובית , אין צורך לתבוע, פשוט למלא טפסים מתאימים ולקבל את המגיע לך. אם תקבל תשובה שלילית, כדאי שתפנה לנציגי ועד העובדים לברר האם היית אמור לקבל את הזכויות שאתה טוען להם. רק לאחר שתוכח שאכן כך הוא (ויהיו בידך ההסכמים הקיבוציים המוכיחים את טענותיך), יש טעם להגיש תביעה. לא נראה לי שתוכל לתבוע היום בגין פיטורים יזומים/לא חוקיים. כלל, תביעה לביטול פיטורים יש להגיש סמוך ככל האפשר למועד הפיטורים ולא אחרי מספר שנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה