פצוי על נזק גופני ללא חומר רפואי

dasag

New member
פצוי על נזק גופני ללא חומר רפואי

שלום. נגרם לי נזק גופני חיצוני נראה לעין עקב תאונה קלה שהתרפא לאחר חודשיים (מלצר שפך עלי סיר מים רותחים במסעדה ) . הדבר ארע במהלך חופשה משפחתית בחגים. טיפלתי בפגיעה (בכוויה) בכוחות עצמי ולא פניתי לעזרה רפואית . הפגיעה הגופנית צולמה וזה התיעוד היחידי שיש לי . בנוסף יש לי תעוד בכתב מבעל המסעדה על הפגיעה והוא זה שהפנה אותי לחברת הביטוח שלו . עקב פגיעה גופנית זו נפגעה חופשתי .כשפניתי לחברת הביטוח שמבטחת את המסעדה הם סרבו לפצות אותי בגין הפגיעה בגלל חוסר תיעוד רפואי . מה עלי לעשות ? האם קיימת הצדקה לדחיית תביעתי ? תודה

תשובה

מבחינת מסלקי התביעות בחברות הביטוח קיימת "הנחת עבודה", כי אם הנפגע לא פנה לקבלת טיפול רפואי לאחר אירוע תאונתי, לטענתו, הרי שלא נגרם לו נזק גוף. זו הנחה שגויה מיסודה במקרים של נזקים שבאמת ניתן לטפל בהם לבד ואין צורך להטריח עצמך לרופא, אך זו כאמור הנחת העבודה של המבטחות. לצערי התוצאה היא שהנפגעים נדרשים "לייצר" לעצמם תיעוד רפואי, אפילו בדיעבד, על מנת להפיס את דעתם של מסלקי התביעות. למשל, במקרה שלך, על ידי פניה לרופא עור או לכירורג פלסטי על מנת שייתן איזה צטלע ש"יעיד" על הנזק שנגרם. כדאי גם לצרף קבלה על רכישת תכשיר רפואי שסייע בריפוי. לפעמים זה עוזר, לפעמים לא. תלוי בנפשות הפועלות. אם לא עוזר כלום - אפשר להגיש תביעה קטנה ולקוות שהמותב שידון בתיק לא יתייחס גם הוא לחוסר התיעוד הרפואי כאל עדות להיעדר נזק גוף, ויהיה מוכן לקבל את התיעוד החזותי (התמונות) כראיה לקיומו של הנזק.

למעלה