פציעה ביד

ק א ר ב ר

New member
פציעה ביד

שלום יואב ושאר הגולשים, יום עצמאות שמח

אבקש עצה לגבי המקרה שלי: במוצ"ש האחרון ישבתי עם חבר בבאר. בסביבות 24:00 סיימנו, ואני המתנתי לו מחוץ לבניין, סמוך לדלת הכניסה, כשהוא נפרד ממכר.
כשהוא פתח את הדלת הזכוכית (כלפי חוץ) כדי לצאת היא התנפצה ועפו עלי רסיסים. קיבלתי כמה שריטות לא משמעותיות, וחתך אחד סמוך לשורש האגודל שהצריך תפרים.
פיניתי את עצמי לבית החולים והשתחררתי בחמש לפנות בוקר.

אמנם הפציעה לא משמעותית (אני לא בוכה מכאבים) אבל בהחלט מגבילה - אני סטודנט, ונכון לעכשיו אני עדיין מתקשה להשתמש ביד - למשל, לכתוב למשך יותר ממס' דקות.
יצויין כי לא היינו שיכורים (אני או החבר), והדלת לא נפתחה באלימות. המארחת והמאבטח של הבאר נכחו כשדלת הבניין התנפצה.

שאלותי:
א. האם יש עילה לתביעה? ובמידה וכן -
ב. מהו הפיצוי המקובל?
ג. עד כמה ההליך "בירוקרטי"? (אני יודע שזו שאלה משונה, אבל התואר שאני לומד די עמוס ואין לי זמן לבזבז על שטויות)
ד. האם ההליך מצריך שכירת עו"ד?
אשמח אם תוכלו לייעץ מה כדאי לי לעשות כרגע.

תודה
עומר

תשובות

א. האם יש עילה לתביעה? - יתכן שכן, אך קשה לקבוע זאת באופן מקוון. צריך גם לראות את הדלת, וכדאי שבעל מקצוע יעשה זאת. בין השאר יהיה צורך בבחינת סוג הזכוכית, האם ניתן היה לצפות כי תתנפץ וכו'.
ב. מהו הפיצוי המקובל? - אין פיצוי מקובל. הפיצוי הוא תלוי נזק.
ג. עד כמה ההליך "בירוקרטי"? (אני יודע שזו שאלה משונה, אבל התואר שאני לומד די עמוס ואין לי זמן לבזבז על שטויות) - זה מאד תלוי בשיעור הנזק ובסוג ההליך שיינקט - האם מו"מ ללא תביעה, האם תביעה קטנה, האם תביעה רגילה.
ד. האם ההליך מצריך שכירת עו"ד? - מומלץ.

למעלה