פקודה בלתי חוקית בעליל

פלסטיק

New member
יש חובה לסרב לפקודה לא חוקית

אני לא הייתי ליד הגדר באותו יום כך שאני לא יכול לשפוט, אני פשוט אמרתי שאם (והדגש הוא על ה"אם") הפקודה היתה בלתי חוקי בעליל - אזי החייל אשם. כל כך ברור שאין צורך לכתוב על זה. לגבי הנושא השני שכתבת עליו, הפגיעה הכללית בבטחון המדינה: במדינת ישראל לא אמורים לירות במישהו שעושה פעולה שאולי מתישהו תפגע בבטחון המדינה, במיוחד כשיש אמצעים אחרים לעצור אותו. או במילים אחרות: לא עושים משפט שדה ויורים במישהו נקודה. ברור כשמש השוני ביחס בין המתנחלים לאותם אנרכיסטים בדיוק כמו השוני ביחס בין הפגנת סטדנטים להפגנת חרדים. ככה זה כשיש לך אבא פוליטי רב עוצמה שלא רוצים להתעסק איתו לעומת מישהו שהוא יתום פוליטית.

shingi

New member
סליחה אבל אתם מפספסים את הרעיון

הכול היה נפתר עם אותו מ"פ היה מצלצל למשטרה , התפקיד של הצבא לא להתמודד מול האזרחים . לשם כך יש משטרה , ובעצם הכול היה נפטר , הבעיה שמנצלים את הצבא למשימות שלא יועד להם . וזה הפספוס הגדול אותו הדבר גם בפינוי ישובים בילתי חוקים לשם כך יש משטרה.

maoz9

New member
כשהעמדות העקרוניות שלנו מותוות

רק על פי הדעות הפוליטיות שלנו - הדרך לאנרכיה מוחלטת קצרה. לא מספיק להרגיש הכי צודק בעולם- גם אם אתה בטוח שתפישת החיים שלך היא הנכונה ביותר בעולם ראוי וצריך לנהל מדיניות ללא איפה ואיפה. הניסיון לעשות זאת יביא לקריעתו של צה"ל ואני רוצה לקוות שלא לכך כוונתכם. לגבי המגיב- ש.ג- אתה טועה, הגנת הגדר היא בראש וראשונה אחריותו של צה"ל ובאופרציה מסוימת משמר הגבול כמובן. הפגנה שאינה משיקה לפגיעה בריבונות הישראלית ובתוך תחומי מדינת ישראל הינה באחריות המשטרה. יש לפעול בכל האמצעים כדי לא להשתמש באש חיה אבל אם אין ברירה לא רק שכדאי לצבא לבצע ירי אלא זוהי חובתו. כשאתה נותן לסטודנטים (מעניין אני מכיר גם סטודנטים ימנים... אבל זה עניין אחר) הקלות בגלל שהם במקרה דוגלים בצד שלך ואילו המתנחלים הינם רשעים גמורים (למרות שאני לא מסכים איתם אידיאולוגית). אתה הופך את הדיון לנורא נורא "צודק" אבל רק אצל קבוצה מצומצמת ואילו אל שצל שאר האוכלוסיה לבלתי רלוונטי (גם אם היא אינה תומכת במתנחלים). ראוי להבהיר- ישראל הפוליטית ( ימין כשמאל כל צד משיקוליו הוא וביניהם בינ"ל ) נזהר מלומר דברים מפורשים, אבל אני חושב שרובנו המוחלט מפנים את הצורך וההכרח בקיומה של גדר . רובנו המוחלט מבין את משמעותה האמיתית. לא מדובר במכבסת המילים שהממשלה חייבת להשתמש בה... מדובר בגבול.. וכגבול צריך להתייחס אליו שכזה. לצד זה או אחר מותר להפגין מותר למחות- אבל ברגע שפוגעים בגבול - יהיה זה מתנחל משיחי או אנרכיסט מטורלל (הממומנים ע"י גורמים אירופאים) שמהווה חיל חלוץ לנחשול של פלשתינים שרק מחכים להתאיינות של הדרג המדיני וצה"ל כפי שבוגי בתגובתו ההיסטרית הגיב כדי להחריב אותה בעתיד. שמחתי לשמוע שעברו לשימוש בכדורי גומי ולא בקליעים רגילים היום. מה נומר עם מחר כמה פרחי חיזבאללה יחתכו את הגר בצפון כי הם רוצים להתאחד עם אחיהם ברג'ר... (האנרכיסטים מאמינים למי שעדיין לא הבין בארץ ללא גבולות ורואים במדינה ריבוניות כלשהי כאם כל רע.... העובדה שרק אצלנו הם יכולים בכלל להגיע לסיטואציה שכזאת בלא לשבת מראש בכלא גם כן מעוררת שאלות מעניינות... תארו לכם מה היה גורלם אילו היו אמריקאים עושים כך בגבול מכסיקו- ארה"ב שכמובן אינם מצוים בלוחמה). מה נאמר עם חבורת האנרכיה המוחלטת תעשה אותו מעשה בגדר עוקף עזה. (לתזכורת כולנו הגדר שם היא הצלחה מסחררת כשאף פיגוע לא יצא לפועל בתחום תחומי מדינת ישראל משם). אבן הבוחן צריכה להיות בעשייה האופרטיבית ברגע שיש הפגנה זה לגיטימי לגמרי ורצוי במדינה דמוקרטית. ברגע שפוגעים בריבונותה של המדינה ופגיעה בגדר היא פגיעה בריבונות ( ברגע שנתחיל לעשות איפה ואיפה במי שפוגע בגדר .. יהיה צודק מורלית ואפילו משפטית כל פלשתיני שיבוא להרוס את הגדר ואת ריבונותה של ישראל). סיפור הגדר לפי דעתי הינו בעל משמעויות עמוקות הרבה יותר מהסיטואציה עצמה. פה אנחנו קובעים במעשים (שכפי שכבר הוכח במזה"ת מאז ומתמיד חשובים הרבה יותר מהסכמים חתומים) את ציביונה של מדינת ישראל. האם מדינה דו לאומית לשמחת המתנחלים מצד אחד והאירגונים הפלשתינים - שחותרים לפלפסטין הגדולה- או להפרדה מלאה ומוחלטת אתנית גיאוגרפית כלכלית. כפי שרובו המוחלט של הציבור הישראלי רוצה- ובסופו של דבר יהיה לטובתו גם של האזרח הפלסטיני הממוצע. אנחנו פה. הם שם.

maoz9

New member
משהו שכדאי לקרוא עוד לפני-

כדאי לזכור שכל קונספציית הגדר כוננה ועדיין מובלת ע"י אנשי ותומכי מפלגת העבודה.- כולל העמותה "גדר ההפרה לישראל". שמלווה בתפישת הנסיגה החד-צדדית, ניתוק או איך שנרצה לקרוא לזה. במידה רבה היא נכפתה על רה"מ והליכוד שממש לא מאוהבים בה- הם רק מבינים בדיוק כמו אנשי מפלגת העבודה- שבמציאות הקיימת היא האמצעי האמיתי היחיד המפריד בין התממשותו המוחלטת של הקונספט הדו-לאומי הבלתי הפיך. מי שלא רואה את העובדות (ולתקוותי אני מקווה ששרון יהיה מספיק נבון לעשות זאת). אנחנו נמצאים שתי דקות לחצות- בזמן שעון החול להמשך קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. האו"ם, המתנחלים, ההנהגה הפלסטינית, אירגוני החבלה ואנרכיסטים חסרי פרופרציות מחשבתיות כל אחד מישיות שהזכרתי דוחף לכיוון התהום שלא תהיה ממנו חזרה. פרויקט הגדר הוא הוא זה שמפריד בין הדקה ה-90 לריאקציה שנראה לי שאפילו ידידי תומכי מר"ץ הנאורים ביותר לא מפללים לו. אסור להתמהמה ולשחק בנדמה לי מדובר פה על נפשנו תרתי משמע.

למעלה