פראצ'ט (טוב על מה כבר יכול להיות??)

chopchopper

New member
פראצ'ט (טוב על מה כבר יכול להיות??)

אחרי בירור מהיר בפורום מקביל הבנתי שסדרת הספרים שאני מחפש נקראת disworld.. ושהיא גם כוללת 30 ספרים.. מישהו יכול לחדש לי כמה דברים (ויש מה לחדש!!) בקשר לסדרה הזו?? והכי חשוב לי כרגע.. מה העלות של הספרים?? מאיפה אני משיג?? ארץ? חו"ל?? (רצוי ארץ) תודה בכל מקרה..

The Mad Hatter

New member
שלום לך! :)

מה אתה צריך שיחדשו לך? את רוב הספרים שתורגמו לעברית אפשר למצוא בספרייה הקרובה לאזור מגוריך וברוב סניפי סטימצקי ושאר חנויות הספרים. ותוכל למצוא שם גם חלק מהספרים באנגלית. אני לא יודעת כמה עולים הספרים בעברית (מניחה שזה בסביבות השבעים שקלים), אבל באנגלית הם עולים כחמישים (בכריכה הרכה). הספרים לפי הסדר (אם כי זה לא לגמרי מחייב. יש איפשהו במאמרים גם חלוקה לתת-הסדרות שבתוך כל סדרת עולם הדיסק, אני חושבת, ואחריה *כן* כדאי לעקוב). ואם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול ואני מקווה שנוכל לענות לך. :)

chopchopper

New member
טוב.. אז עוד שאלה..../images/Emo6.gif

יש לי שאלה אחרונה (אני מקווה..).. לכל ספר מסדרת עולם הדיסק יש איזה שתיים שלוש גרסאות.. מה כל גרסה כזאת? מדוע יש הפרש מחירים כזה גדול בין גרסה לגרסה?? (ולא מדובר על גרסה עם כריכה קשה/רכה..) לדוגמא.. ויש עוד דוגמאות אבל לא נראה לי שצריך יותר..

The Mad Hatter

New member
אהה...

מדובר בגרסה הבריטית מול הגרסה האמריקאית. על הפרש מחירים אני לא יודעת. אני חושבת שבסטימצקיי הארץ הם עולים אותו הדבר, בערך. בכל מקרה, בארץ הסוג הראשון נפוץ יותר, עד כמה שאני יודעת. מה ההבדל? הראשון הוא עם עטיפה של ג'וש קירבי ז"ל-שיש כאלה שלא ממש אוהבים את סגנון הציור שלו, אבל הוא בהחלט מוסיף עניין למדף הספרים בביתך. השני הוא עם עטיפה מכוערת בהרבה-אפילו יותר מהאנשים הבצקיים של ג'וש קירבי, אבל בסוף הספרים יש בונוס-הפרק הראשון של הספר הבא (ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה).

chopchopper

New member
דווקא אהבתי את השניה..

ההיא עם העטיפה המכוערת.. דווקא היא יותר יפה לדעתי..
בכל אופן.. אז ללכת על סטימצקי?? שיזמינו לי את הסדרה? פשוט זה נראה לי הכי חכם.. כי גם משהו אמר שיש עכשיו 30% הנחה.. זה יצא הכי זול (מקווה..)

הוצאות שונות

אכן בסטימצקי, מבצע לחודש אוקטובר, כל הספרות הזרה ב30% הנחה. אני כבר קניתי ששה, והיד עוד נטויה. הגרסה המקורית המפיצה את ספרי פראצ'ט היא הוצאת Corgi הבריטית, והיא ההוצאה ה"נכונה" עם האיורים היותר יפים. התוכן הוא אותו תוכן בכל ההוצאות, אבל אם כבר... אז קורגי. בארץ נמכרות שתי הגרסאות - קורגי (הבריטית) והארפר-קולינס (האמריקאית). אישית, ביום ה' קניתי את Monsterous Regiment בהוצאת קורגי, וויתרתי על The Last Continent כי היה אותו רק בהוצאת הארפר-קולינס... :)

The Mad Hatter

New member
..P:

א-אבל...בהוצאות האמריקאיות שיש לי (שלושה ספרים, בערך) יש את הפרק הבא! ולא מזמן מישהו כתב שיש לו את הפרק הראשון של going postal בסוף הספר! אז..אולי פשוט צריך לבדוק כל ספר...(?)

אני לא מאמין!

כתבתי עכשיו הודעה ארוכה מאוד מאוד מאוד מאוד, ובה הסברתי על הסדרה, על העולם, על תת הסדרות, על טרי, על הביקורת, על ההומור... והיא פשוט נמחקה! לא יאומן! ועשיתי שימוש באייקונים, ובהדגשות, ובצליל וצבע ופירוטכניקה וכוריאוגרפיה ו... בקיצור, אני לא אחזור על זה, כי אין לי כוח. אני גם מוכן לענות לכל שאלה שלך. ולגבי השאלה שטרם נפתרה - המחירים בעברית נעים בין 52 ל-67 ש"ח בערך. 11 הראשונים תורגמו לעברית (להוציא את eric), ותוכל למצוא את כולם ב"צומת ספרים", שם גם יש לרוב מבצעים כיפיים בסגנון ספר-שלישי-חינם וכאלה.

i smell conspiracy!

מישהו מוחק לנו את ההודעות! is it the butler? is it the lady in red? is it terry pratchet? is it.... DEATH?

../images/Emo150.gif

לואים, או בשמו המעוות, אך הנפוץ יותר, שנבחר על ידי הוריו, לואיס. ממלא כמה תפקידים בו זמנית: א) האחראי על רכישת הזכויות ותרגום ספרי פראצ'ט בהוצאת "כנרת". רבות הסברות באשר לשאלה מדוע כלום לא קורה בעניין, יש שתולים את האשמה בלואים עצמו, יש הכועסים על הבוס שלו ]-{ וישנן סברות נוספות. ב) בריטי טיפוסי, בעל מבטא מעודן ומתנגן וחוש הומור הנהנה בעיקר ממשחקי מילים והחלקה על קליפות בננה. אגב, אני לא בטוח אם הוא באמת בריטי, או שהפורום החליט כך בעקבות השם שלו והתפקיד. ג) סוג של מושא אהבה חולנית עבור קרניאלה. ד) דמות נערצת ונשגבת, שוות ערך למעמד של אל בינוני, עבור הפורום. במילים אחרות, אפשר לומר שהוא ההראל מויאל של האינטילגנטים. איך הייתי, קרניאלה?

chopchopper

New member
כן.. זה קורה לי המון!!

יש איזה בעיה בפרום של תפוז..
אני כבר רגיל להעתיק את תוכן ההודעה לפני שאני שולח.. מעצבן.. אבל עובד

Athaclena

New member
או, שלום!

העלות זה באמת הרבה, אבל בשביל זה יש ימי הולדת, לא? לי יש את רוב הספרים אבל קיבלתי/קניתי בהדרגה במשך 5 שנים לפחות... אין מה לעשות, בחו"ל זה יותר זול (אמאזון וכאלה) ואם יש מישהו שאתה מכיר נוסע למקום דוברי אנגלית יוכלו להשיג לך. חנויות יד שניה זה דבר טוב, אבל בקושי יש שם פראצ'ט, אז אל תבנה על זה. אופציה אחרונה: לקחת בהשאלה. מהספריה, מאנשים אחרים, בכל מקום אחר. זה הכי זול, אז שוה לפחות לנסות.

אז ככה

מדובר בסדרת ספרים שהסופר טרי פרצ'ט החל לכתוב אי שם לפני עשרים שנה, והוא עדיין ממשיך להוציא 1-2 בכל שנה. ברם, הוצאת כנרת (פה, בארץ) מתרגמים ספר אחד לשנתיים, וכך בכל שנתיים נצבר חוסר של שלושה ספרים מתורגמים. זו סדרת ספרים כיפית, של פנטזיה מתובלת בהומור מונטי-פייטוני, ושווה קריאה. בעיה קטנה - אם תתחיל, יהיה לך קשה להפסיק, ואז כשיגמרו לך הספרים בעברית, תאלץ לעבור לאנגלית כנראה. אלא אם תתחיל מראש באנגלית. המחיר הנמוך ביותר לספרים של פראצ'ט הוא דרך האינטרנט, באתרים כמו אייבוקס ומיתוס וכאלה. בחנויות הם עולים בין 52 לישנים יותר ו63 לחדשים יותר. במקרה בחודש אוקטובר יש 20% הנחה על הספרים בעברית ו30% הנחה על הספרים באנגלית בסטימצקי. שווה להצטייד בכולם.

chopchopper

New member
טוב..

קודם כל תודה רבה על התגובות.. חלקן עזר לי מאוד.. ועוד שאלה קטנה, אילו חנויות בארץ מייבאות את הספרים באנגלית!! בעברית ידוע לי.. הבעיה עם הספרים בעברית היא שלא כל הספרים תורגמו וגם אלו שכבר תורגמו הם באיכות על הפנים..
ועוד משהו אחרון.. לא יצא מן מקבץ של כל הספרים?? במקום להזמין כל ספר בנפרד אולי עדיף ללכת על כל החבילה
השאלה.. א. אם יש ב. האם כדאי בכלל?? ושוב.. תודה רבה רבה

למעלה