כל התשובות נכונות
לגבי חוף הים (הפעילות הכלבים שרצים הקופי הנלגם) אבל כתבתי עוד קודם שאני יודעת שאין - זה שלסידני יש חופים יפים זה לא מספיק בשבילי לעבור לשם. דווקא סביבה שקטה מתאימה לנו יותר.
הייתי במלבורן לפני 9 שנים. ביקרתי. היינו בפיצרוי ודי אהבתי את הסביבה. היום יש לי 2 ילדים (8 ו 6) - אני לא יודעת מה יש לפיצרוי להציע (לפי מה ששבלול כתב זה דווקא יכול להתאים) כי כשאני הייתי שם הסטטוס היה "זוג צעיר" היום הסטטוס "2+2" אם אתה מבין למה אני מתכוונת.
הילדים שלי הולכים לבית הספר הזה. זה בית ספר פרטי קהילתי שהוקם לפני כמעט 30 שנה על ידי היפים שחיפשו אלטרנטיבת חינוך לילדים שלהם. באוסטרליה כמו באוסטרליה, אין דבר כזה לפתוח בית ספר מבלי להיות מורשים על ידי משרד החינוך - אז עברו כמה שנים עד שבית הספר קיבל את האופי הנוכחי שלו.
שאלת מה מיוחד בבית הספר הזה לעומת בתי הספר הציבוריים - בית הספר שלנו קטן (64 תלמידים) והיחס מורה/תלמידים שונה מבתי הספר הציבוריים. בבית הספר שלנו יש 4 קבוצות גיל:
kindy
pre-primary+Y1
Y2+Y3
Y4+5+6
עוד על בית הספר אפשר לקרוא
כאן (סליחה שאני שולחת אותך ללינק אבל יש שם את כל המידע)
המילה "קמיוניטי" מתייחסת בעיקר לעובדה שההורים מעורבים בבית הספר ברמת הפעילויות - לבית הספר יש מועצת הורים שאחראית על תפעול בית הספר (לא ברמת הלימודים אלא ברמה הלוגיסטית) וועדות הורים שונות שאחראיות על פעילויות ספציפיות כמו אירועים חברתיים, אחזקת בית הספר, יציאה למחנה שנתי וכדומה. ההורים הם אלו שמבשלים ארוחת צהריים לילדים (יש לנו term roster לבישול/ניקיון פעם ב term) ויש לנו פעם ברבעון busy bee בו כל המשפחות מגיעות להכין את בית הספר לרבעון הבא (קורה בדרך כלל בשבת או ראשון)
אם אתה הורה עובד ואין לך זמן לבוא או מעדיף, יש לך אופציה לשלם את העלות הרבעונית.
אני חושבת שהטרנד הנוכחי נתן קצת "פוש" לבית הספר שלנו כי אני יודעת שיש התעניינות רבה בשנתיים האחרונות עד כדי שקיבלנו לאחרונה החלטה לרכוש את המבנה הצמוד לבית הספר כדי להגדיל את שטח בית הספר ולאפשר 80 תלמידים.
מקווה שעכשיו אתה מבין למה אני מתכוונת ומה אני מחפשת במלבורן (מבחינת החינוך)