פרברים במלבורן

pixie66

New member
פרברים במלבורן

אני שוקלת לימודי אוסטאופתיה בשנה״ל הבאה ולדאבוני אין בפרת׳ - צריך לעבור מזרחה.
בין סידני למלבורן, אני חושבת שאני מעדיפה את מלבורן אבל חסר לי מידע חיוני לצורך קבלת ההחלטה.

האם מישהו כתב מדריך פרברים על מלבורן (כמו שיש על סידני)?

כתבתי בשעתו משהו בפורום, אבל לך תמצא...

יש לך שאלות ספציפיות? אשמח לענות

pixie66

New member
ספציפית

אנחנו גרים היום בפרימנטל
ואני מודעת לעובדה שאין תחליף אבל בכל זאת, האם יש פרבר דומה?

עוד פרמטרים חשובים לי -
האם בין יושבי הפורום עם ילדים יש מי שהולכים ל primary community schools כמו שלנו?
גם על 2 האוניברסיטאות שמציעות את תכנית הלימודים יש לי שאלות אבל חייבת לצאת לעבודה עכשיו אז אוסיף מידע מאוחר יותר

תודה רבה

arieltr

New member
פרימנטל צועקת סט. קילדה לכל האורך

כלומר ELWOOD-MIDDLE PARK-ALBERT PARK

תגידי, שווה בכלל לעשות כזה מעבר רציני בשביל שנה לימודים? או שלא חוזרים לפרת' לאחרי?

arieltr

New member
שיט מי, חמש שנים

וואי זה כבר זמן לא מבוטל בכלל.
אפשר להיכנס למגזר העסקי לאחר מכן או ששוב פעם צריך לעבור את הFאן הידוע לציבור הרחב בתור 'נסיון אוסטרלי' וכל השטויות הנלוות?

pixie66

New member
מגזר עסקי, מגזר פרטי - יו ניים איט

אפשר, וודאי שאפשר.
מבחינתי זה השלב (המקצועי) הבא בתחום בו אני עוסקת (עיסוי)

arieltr

New member
אגב

במלבורן אין שום בעיה להשיג את הפיתות הטובות הישראליות.

ומה עושים עם הוידאו שנתקע עכשיו באמצע המסך תודות לפיתוח המרשים של מתכנתי תפוז. כבר ממש אפשר לקבל את השטוזה מהדבר הזה. בלתי נסבל.

zvishe

New member
איפה אפשר להשיג את הפיתות?

חיפשתי במלאן מקומות ויש רק את הפיתות הדקות המגעילות, לא העבות כמו של מאפית נינה.

תודה על התשובה

arieltr

New member
איפה נינה ממוקמת?

לא זכור לי מאפיית נינה ומאפייות זה נושא שאסור להמעיט בערכו.
לגבי פיתות, איפה אתה ממוקם במלבורן? פיתות קל מאוד להשיג בכל חנות של גליקס. וגם ראיתי את הפיתות בסניף קולס אחד. אבל אצל גליקס תמיד יש. וגם אצל זבדיאל.

zvishe

New member

התכוונתי לפיתות כמו שמאפיית נינה בישראל עושה (למי שגר בקריות וחיפה)

תודה על הכיוון, אני הולך לחפש בגליקס. איפה זה זבדיאל?

arieltr

New member
57

קויון 57. מתחת לפינה עם אינקרמן.

אתה בטח לא מבזבז את הפיתות האלה עם משחת השיניים שמוכרים פה בחוצות העיר - מה אתה עושה לגבי חומוס?
מזל שיום שישי היום, אני כבר מתחיל לקבל גירודים בגרון.

ונעזוב את זה שאין בכלל טעם שתבקר בכל היעדים הללו עכשיו כי השיחה הזו אף פעם לא הייתה יותר חמץ מהיום.

zvishe

New member

פיתה בפסח הכי טעים...
לגבי חומוס - אני מכין לבד, לא צריך את הזבל של יומי או בלאק סוון. וחומוס אחלה זה בכלל מגעיל.
בישראל אכלתי רק חומוס צבר אבל גם הם התקלקלו.

קשה לי להבין מה מכל מה שאני רואה רלוונטי לך,

כך שאולי קצת פירוט במילים שלך על אופי האיזור שאת מחפשת יעזור יותר לתת לך מידע מועיל.
השלימי (כמה שיותר ארוך יותר טוב) את המשפט: "אני רוצה לגור בשכונה ש...."
.

pixie66

New member
אני רוצה לגור בפרבר ש...

שיש בו קסם ואוירה {כמו נגיד שכונת נחלאות בירושלים מעורבבת עם פלורנטין/לוינסקי (ish)} פרבר שהרחובות בו קטנים ואפשר להגיע ברגל ממקום למקום, שהחנויות "שכונתיות" (כלומר המוכרים מכירים את המקומיים) שאפשר (בקלות) להסתגל לבית קפה שכונתי (שהקפה בו מעולה כמובן והבריסטה יודע איך אתה אוהב לשתות את הקפה שלך)
מקום עם שווקים רבים (גם אם רק בסופ"ש)
שיש בו (בפרבר) מרכז אמנות עם פעילויות/חוגים לגדולים ולקטנים
פרבר שיש בו או בסביבתו בית ספר קהילתי (כמו בלינק שנתתי בהודעה הקודמת)

אני רוצה לגור בפרבר שיש לו חוף כמו לפרימנטל (אבל יודעת שאין)

arieltr

New member
בואי נתחיל מהסוף

תשכחי מחוף ים.
במובן הנקי האקטיבי שלו, גלים גלישה צלילה וכאלה, אין פה חוף ים. לא במובן הזה. במלבורן יש מפרץ שקט ביותר, לא משהו אקטיבי במיוחד. זה לא אוקיאנוס הודי, תימני או אינדונזי.
ולכן אני רוצה להבין למה את מתכוונת שאת אומרת חוף ים. את מתכוונת לפעילות חופית 'רטובה' או חוף ים בשבילך זה לתת לכלבים לרוץ לאורך החול שאת לוגמת קופי ממרחק יבש בטוח?

משום מה חשבתי שכבר ביקרת במלבורן. לפי מה שאת כותבת, סידני תתאים הרבה יותר לדעתי. יש הבדל גדול בין לבקר במלבורן לבין לחיות במלבורן. לדעתי החיים במלבורן מציעים שקט ונועם אבל קשורים לים רק בסופר עקיף אם מתעשקים פעמיים בריבוע ומכפילים בשלוש וסופרים עד 8 לפני שפותחים עיניים .

אני שולח את הילד לבית ספר ציבורי רגיל לחלוטין, האם תוכלי להרחיב מעט מה מיוחד בבית ספר הנוכחי של הילדים? המילה 'קהילתי' היא לייבל כל כך אופנתי באוסטרליה שזה תמיד מבלבל מעט.

pixie66

New member
כל התשובות נכונות

לגבי חוף הים (הפעילות הכלבים שרצים הקופי הנלגם) אבל כתבתי עוד קודם שאני יודעת שאין - זה שלסידני יש חופים יפים זה לא מספיק בשבילי לעבור לשם. דווקא סביבה שקטה מתאימה לנו יותר.

הייתי במלבורן לפני 9 שנים. ביקרתי. היינו בפיצרוי ודי אהבתי את הסביבה. היום יש לי 2 ילדים (8 ו 6) - אני לא יודעת מה יש לפיצרוי להציע (לפי מה ששבלול כתב זה דווקא יכול להתאים) כי כשאני הייתי שם הסטטוס היה "זוג צעיר" היום הסטטוס "2+2" אם אתה מבין למה אני מתכוונת.

הילדים שלי הולכים לבית הספר הזה. זה בית ספר פרטי קהילתי שהוקם לפני כמעט 30 שנה על ידי היפים שחיפשו אלטרנטיבת חינוך לילדים שלהם. באוסטרליה כמו באוסטרליה, אין דבר כזה לפתוח בית ספר מבלי להיות מורשים על ידי משרד החינוך - אז עברו כמה שנים עד שבית הספר קיבל את האופי הנוכחי שלו.
שאלת מה מיוחד בבית הספר הזה לעומת בתי הספר הציבוריים - בית הספר שלנו קטן (64 תלמידים) והיחס מורה/תלמידים שונה מבתי הספר הציבוריים. בבית הספר שלנו יש 4 קבוצות גיל:
kindy
pre-primary+Y1
Y2+Y3
Y4+5+6
עוד על בית הספר אפשר לקרוא כאן (סליחה שאני שולחת אותך ללינק אבל יש שם את כל המידע)

המילה "קמיוניטי" מתייחסת בעיקר לעובדה שההורים מעורבים בבית הספר ברמת הפעילויות - לבית הספר יש מועצת הורים שאחראית על תפעול בית הספר (לא ברמת הלימודים אלא ברמה הלוגיסטית) וועדות הורים שונות שאחראיות על פעילויות ספציפיות כמו אירועים חברתיים, אחזקת בית הספר, יציאה למחנה שנתי וכדומה. ההורים הם אלו שמבשלים ארוחת צהריים לילדים (יש לנו term roster לבישול/ניקיון פעם ב term) ויש לנו פעם ברבעון busy bee בו כל המשפחות מגיעות להכין את בית הספר לרבעון הבא (קורה בדרך כלל בשבת או ראשון)
אם אתה הורה עובד ואין לך זמן לבוא או מעדיף, יש לך אופציה לשלם את העלות הרבעונית.

אני חושבת שהטרנד הנוכחי נתן קצת "פוש" לבית הספר שלנו כי אני יודעת שיש התעניינות רבה בשנתיים האחרונות עד כדי שקיבלנו לאחרונה החלטה לרכוש את המבנה הצמוד לבית הספר כדי להגדיל את שטח בית הספר ולאפשר 80 תלמידים.

מקווה שעכשיו אתה מבין למה אני מתכוונת ומה אני מחפשת במלבורן (מבחינת החינוך)

למעלה