פרגיות

קרנושי2

New member
פרגיות

למשהו יש מתכון ממש טוב לפרגיות? אשמח לקבל ודבר שני האם יש פה מתכונים?
 

ניקי ב

New member
פרגיות בחלב קוקוס

פרגיות בחלב קוקוס - ניקי ב מצרכים: חצי קילו פרגיות חתוכות לרצועות 1/4 כוס סילאן 3 כפות רוטב סויה כפית רוטב צ'ילי מתוק 2 בצלים חצויים ופרוסים שיני שום פרוסות חבילת פטריות פרוסות עגבניות שרי חצויות חלב קוקוס כף פפריקה א. מרק מל"פ הכנה: 1.להשרות את הפרגיות בסילאן, סויה, צ'ילי. 2.לטגן בצל, שום, פטריות. 3.להוסיף את הפרגיות, לטגן כמה דקות, להזהיב. 4.להוסיף שרי, לתבל, לטגן עוד כמה דקות. 5.להוסיף חלב קוקוס, לבדוק טעמים. לבשל עוד כ 3 דקות. ניקי
 

ניקי ב

New member
פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה

פרגיות מוקפצות עם תפוחי אדמה - ניקי ב מצרכים: 5 בצלים חצויים ופרוסים חצי קילו פרגיות חתוכות לרצועות 3 תפוחי אדמה שריככנו מראש חתוכים לקוביות 3 כפות דבש כוס וחצי מים חמים 2 כפות גדושות פפריקה 2 כפיות שום כתוש א. מרק כמון מל"פ הכנה: 1.להשרות את הפרגיות עם הדבש כחצי שעה לטגן ולהזהיב את הפרגיות. 2.לטגן את הבצל, להוסיף פרגיות. 3.לערבב מים, שום, תבלינים, להוסיף לפרגיות להוסיף את תפוחי האדמה. 4.לבשל עד שתפוחי האדמה רכים, לערבב מידי פעם. לבדוק טעמים. הערות: ניתן להחליף את הפרגיות בחזה עוף. להכין חלה טריה לרוטב ניקי
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifשווארמה פרגיות בוואק

שווארמה פרגיות בוואק BIGJACK מאכל קליל להכנה שהילדים אוהבים, בטעם של שאווורמה אמיתית מהדוכנים. אפשר לאכול בפיתה או בתוספת אורז......וכמו שתראו בהמשך זה הולך יופי אפילו עם נודלס. מצרכים: 1 קג' פילה פרגית חתוך לרצועות דקות ככל האפשר (אני קונה בחצי חינם כבר קצוץ) 2 כפות שומן כבש קצוץ דק דק (לא חובה אבל נותן טעם של הדבר האמיתי) 2-3 בצלים קצוצים דק מעט שמן זית 2-3 כפות תבלין שווארמה 1 כף חוואייג' למרק 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון ההכנה: מערבבים את התבלינים ושומן הכבש עם הפרגיות , מוסיפים מעט שמן זית, מערבבים ומכניסים למקרר לשעה לספיגת התבלון בבשר, מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית בוואק או מחבת טפלון עד להזהבה קלה, מערבבים את הבצל עם הפרגיות ומעבירים חצי מהכמות לוואק חם עם מעט שמן זית, מערבבים ללא הפסקה עד שכל הבשר מוכן, חשוב לא לבשל יותר מידי כדי שהבשר ישאר עסיסי ולא יתייבש. מעבירים לקערה ומכינים את החצי השני של הבשר.
 
תבלין שווארמה, מה זה?

איפה קונים? יצא לי להכין שווארמה הודו ,שהקצב כבר תיבל לי .
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif עדיף להכין עם פרגיות

ותמיד עדיף לתבל לבד תבלין שווארמה נמכר בכל מרכול או מכולת יש של תבליני מיימון או פרג ועוד הצבע שלו צהבהב והטעם מזכיר את השווארמות בדוכנים. אני מוסיף אותו גם לאורז, פתיתים, פסטות ולתיבול עופות על האש.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifאותה השווארמה עם נודלס וירקות

נודלס עם ירקות ופרגיות בתיבול מזרחי מתכון שאולתר אחרי שהכנתי שווארמה פרגיות בוואק לילדים, ולי זה היה מצ'עמם לאכול את השווראמה סתם ככה, אז המצרכים התחילו לצאת מהארון והמקפיא ונולדה לה מנה טעימה מאד שאני והגיברת התענגנו עליה בצהריים וגם בערב. מצרכים: 0.5 קג' שווארמה פרגיות מוכן לפי המתכון הקודם 1 שקית נודלס מבושלים (אני הכנתי את הסוג הלבן והרחב....לא אטריות אורז!!!) חצי שקית לקט סיני של סנפרוסט כמה תפרחות ברוקותי קפואות חופן פטריות טריות או קפואות שליש כוס גרגרי תירס מקופסה 2 שיני שום כתושות 1 כף כורכום 1 כף אבקת קארי מלח פלפל שחור טחון מעט צ'ילי יבש גרוס מעט שמן קנולה 1 כפית שמן שומשום 1 כף רוטב דגים או סרטנים (לא חובה אבל מוסיף המון למוקפצים) ההכנה: משרים את הירקות הקפואים במים רותחים ל-2-3 דקות להפשרה, מחממים שמן בוואק, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-5 דקות, מוסיפים נודלס, שום ותבלינים ומערבבים טוב, מוסיפים פרגיות, שמן שומשום ורוטב דגים, מקפיצים כ-5 דקות נוספות ומגישים. אפשר לקשט בבצל ירוק חתוך לרצועות קצרות.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifמוקפץ דומה עם רצועות סינטה בקר

אפשר בקלות להחליף לפרגיות נודלס עם בקר וירקות מצרכים: 300 גר' סינטה חתוך לרצועות דקות 1 כף קורנפלור 2 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה 10 טיפות שמן שומשום 1 חב' נודלס מבושל ומסונן 2 בצל חתוך לרצועות 2 גזר חתוך ל"גפרורים" 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות 10 תפרחות ברוקולי קפוא מופשר 5 שיני שום פרוסות 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ מעט שמן קנולה 3 כפות רוטב סויה חצי כפית שמן שומשום 1 כף רוטב דגים (לא חובה) מעט מלח פלפל שחור טחון ההכנה: מערבבים טוב את הבשר עם: קורנפלור, דבש, סויה שמן שומשום ו-3-4 כפות מים, מעסים טוב את הבקר ומשהים לחצי שעה. (הקורנפלור מרכך את הבשר....כך למדתי משכנה סינית) מחממים שמן בוואק עד לחום מאד גבוה, מקפיצים את רצועות הבקר עד לשינוי הצבע, חשוב לא לבשל את הבשר יותר מידי שלא יתקשה. מוציאים את הבשר לקערה . מחממים עוד מעט שמן בוואק ומקפיצים את הירקות כ-5 דקות, מוסיפים: שמן שומשום, רוטב סויה, רוטב דגים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הנודלס המבושל והבשר, מקפיצים עוד 4-5 דקות, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה. לאוהבי החריף ניתן להוסיף לירקות 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או רצועות פלפל ירוק חריף. ניתן להחליף את הבקר ברצועות חזה עוף או פרגית עם אותו המישרה.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif סטייק פרגית באחת מהמרינדות המצורפות

צלוי על המנגל או מחבת פסים מרינדה 1: שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, אורגנו וטימין טריים קצוצים דק. מרינדה 2: רוטב סויה, שום כתוש, ודבש. מרינדה 3: צ'ילי מתוק, קארי, כורכום ופפריקה מתוקה. מרינדה 4: רוטב טריאקי (להיזהר כי הוא דומיננטי), בצל קצוץ, שום כתוש ושבבי צ'ילי. מרינדה 5: שמן זית, פפריקה מתוקה, חוואייג' למרק וכורכום. מרינדה 6: יין אדום, שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים דק. מרינדה 7: פשוט הרבה מיץ לימון סחוט טרי ולהשרות לפחות שעתיים את חלקי העוף. (פטנט שלמדתי מארגנטינאים) יש במרכולים גם רטבי ברביקיו מוכנים ברמה טובה מאד ובטעמים שונים, ואפשר להבריש אותם על הבשר בזמן הצלייה על המנגל....הם מתאימים גם לצלעות וספריבס. לכל המרינדות להוסיף מלח ופלפל לפני הבישול, אפשר להוסיף או להוריד ואפילו לערבב בין המרינדות.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifשיפודי פרגית בתנור

גם באחת המרינדות מהתשובה הקודמת
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifבמקרה הזה בשמן זית ותבלין שווארמה

אבל כל פעם באחת אחרת לפעמים אני קוצץ מעט שומן כבש לפרורים קטנים ומוסיף למרינדה וזה מוסיף לטעם הכללי אוטנתיות כלשהי
 
תודה, אני בד"כ מכין בדרך הבאה

שם במרינדה לחצי יום - יום (בד"כ מחוסר ברירה כי אני בצבא ואין לי זמן). אז אני מטגן על מחבת טפלון, על אש גבוהה למשך כדקה ,שתיים. לאחר מכן לתנור ל10 דקות לכל צד על טורבו 180-200. יוצא לא רע.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifטיפ קטן לתנור

טוגרבו טוב לעוגות ואולי גם פשטידות אבל לבשר ועופות אני ממליץ על חום עליון תחתון או מצב גריל הטורבו פשוט מייבש יותר את הבשר. סטייק פרגית אני מכיםן במחבת פסים, אבל שיפודים מספיק בתנור ל-10-12 דקות בגריל....חבל ללכלך גם מחבת בשביל זה
 

bistrapon

New member
מתכון קצת שונה

הנה מתכון קצת שונה מהמטבח שלי רכיבים : 1 ק"ג פרגיות(עדיף לקנות טרי לא קפוא ואז ניתן לראות שמדובר בפרגית) 7 תפוחי אדמה גדולים 3 בצלים גדולים 6 כפות שמן זית(גם כן עדיף טרי מהעונה שמתחילה באוקטובר בכל בתי הבד) 2 כפיות שום כתוש ביתי(בערך 8 שיניים) 4 כפיות מלח גס 2 חבילות שמנת לבישול(250 מ"ל כל אחת) אופן ההכנה: לוקחים מחבת גדולה ועמוקה(לא ווק) קוצצים את הבצל לחתיכות של 2X2 ס"מ חותכים את תפוחי האדמה לרצועות בעובי של כחצי ס"מ ובאורך של כ-5 ס"מ. את הפרגיות חותכים לקוביות של בערך 2X2 ס"מ שמים את שמן הזית ומתחילים לטגן את הבצל מוסיפים את השום הכתוש ואת המלח ומערבבים. כשהבצל מתחיל להתרכך מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים למשך כ-5 דקות נוספות. חשוב לשים לב שהאש לא חזקה מדי ושתפוחי האדמה לא נשרפים. מוסיפים את הפרגיות החתוכות מערבבים מדי כמה דקות עד שהפרגיות משנות את צבען ללבן ואז מוסיפים את השמנת. משאירים על האש ומערבבים מדי פעם במשך כ-20 דקות. מכינים צלחת גדולה או קערה ומגישים בה את מה שנשאר לאחר הנשנושים. בתאבון.
 

bistrapon

New member
התנצלות פומבית

לאחר שננזפתי קשות,עלי לתקן את עצמי ולציין שהמתכון הוא מתכון של להלהלה73. ואם כבר להשתמש בשיטותיו,אם יוצא לכם לרכוש גריקן של שמן זית טרי,בזמן שאתם מחלקים את השמן לבקבוקים,קחו שניים שלושה בקבוקים ותוסיפו לשמן מספר פלפלים מסוג הבאנרו פצועים עם סכין(לא חתוכים),זה יוסיף עוקץ משובח לכל הבישולים.
 
למעלה