פרדי זצ"ל

queen man

New member
פרדי זצ"ל

פרדי שלנו נפטר ב24 ל11 ... אני חושב שאנחנו (הפורום) צרכים להנציח את זה ... למישהו יש ראיון?? אני חשבתי לעשות פגישת פורום באותו יום ועשול דברים לזכרו(לראות את וומבלי אממ לשיר עם גיטרות חח ומשו' בסגנון הזה..) רוצים??.. או שיש לכם ראיון אחר..

חח

רעיון נחמד,ואגב-ז"ל זה רק ליהודים

איזה שטויות אתה מדבר.

הדבר האחרון שאפשר לומר על פרדי מרקיורי זה שהוא היה טוב או צדיק או איך שתקרא לזה. פרדי היה קמצן, שקרן והחשוב מכל שאני ראיתי במו עיניי - שחצן. אני לא ישכח את סגנון הלבוש המוגזם, הדיבורים בין שיר לשיר וההערכה העצמית הלא נגמרת שלו. בקיצור, הוא היה בהחלט דמות שלילית. אולם, זה מה שייחד אותו וזה מה שגרם למיליוני בני נוער בתקופה ההיא (ואני אחד מהם) להעריץ אותו כמו אל, ולאהוב אותו כל כך. הוא היווה את ההיפך המוחלט של כל הזמרים הפאנקיסטים של תחילת הסבנטיז שניסו "למחות" על הרוק הנפוח של סינטרה ואלביס, בג`ינסים המהוהים והמסריחים שלהם. פרדי בעצם אמר שזה לא בושה להופיע בחליפה יוקרתית ולחילופין, גם בשמלה יוקרתית. הוא לא התבייש לומר שלנשים יש תחת שמן, וכו`. בקיצור הוא אמר מה שהיה בא לו לומר, וזה במילים אחרות שחצנות. אבל שחצנות מסוג מגניב שאהבו אז ואוהבים היום (מי שהיה אז, כי צעירים, עם כל הכבוד לא זוכרים את האיש, אלא רק שמעו עליו.)

שאלה לך:)

(אני לא באה בקטע של "רנאה לו",אני באמת שואלת כדי לדעת
)מה פרדי עשה שגרם לו להיראות קמצן,שקרן ושחצן? אני מאוד אוהתב את קווין,אבל מיום ליום אני מגלה עוד ועוד דברים לא נחמדים עליהם וזה די עצוב

mia01

New member
טוב ברור לגמרי שמעולם לא קראת

שום ביוגרפיה רצינית על פרדי מרקיורי כי הוא לא היה לא שקרן ובטח ובטח לא קמצן! כל הביוגרפיות שקראתי עליו, בין אם נכתבו בידי אנשים מקורבים אליו (ג'ים האטון וכ'ו) ובין אם בידי עיתונאים או סופרים אחרים, מתארות אותו כאדם נפלא, ביישן, צנוע מאוד ושונה מאוד מהאדם שהוא היה על הבמה. לגבי הקמצנות, זה ממש בדיחה, לא היה בזבזן גדול ממנו, הוא הוציא מאות אלפי פאונדים על חפצי אומנות (יפנים בעיקר), הרעיף מתנות יקרות על בני משפחתו וכח חבריו והסובבים אותו ותרם בקביעות לאירגוני צדקה שונים, מה בין זה ובין קמצן??? אני לא רואה בו שום דבר שלילי, אם תשמע את הראיון המפורסם שלו מ84, תגלה שגם הוא מסכים שהוא נראה מגוחך בתלבושות הראוותניות והנוצצות של שנות ה70' אבל זה מה שהרגיש לו נוח באותה תקופה. בקיצור, אני כמעט נעלבת בשם פרדי על ההאשמות הקשות והחסרות כל בסיס... ואם אתה חושב שיש בסיס, אשמח להוכחות...

ketas

New member
שמעו אין שום קשר

בין המוזיקה שהוא עשה להאם הוא היה קמצן או לא... ובתכלס מה אכפת לכם? אתם לא אוהבים אותו כאדם, אתם אוהבים אותו במוזיקאי ויוצר, אתם לא מתכוונים להיות חברים שלו.

זה בדיוק

מה שאני מנסה להסביר. זה שהיה שלילי, רק העצים את המיתוס שלו. ולעצם העניין, ידוע שהיה שקרן מעל לכל ספק, כשהיה מנהל רומנים עם כמה גברים במקביל, והיה אגב, זורק אותם מיד כשהפסיקו לעשות לו את זה, שזה גם כמובן שלילי, אבל זה מגניב. לגבי הקמצנות, אני לא יודע מה ביזבז או לא אבל שמעתי פעם שאחד מחברי הלהקה (בעילום שם) סיפר שמתי שהיו יוצאים למסעדה, אף פעם הוא לא שילם, כל פעם באמתלה שונה. לכן, אני לא אומר חלילה דברים סתם, בוודאי לא על אדם שהערצתי שנים ארוכות בטינאייג`רותי, וגם עכשיו למען האמת. אמממממ... מי שאמרה פה שהיא עצובה בשל זה, אני רוצה להרגיע אותך. את לא צריכה להתעצב מכך. כוכבי זמר אינם מלאכים משמיים, הם בסה"כ בני אדם, וכמו שבינינו יש אחלה אנשים ויש מניאקים חסרי בושה, כך יש ביניהם. זה לא פוגע בעיניי כהוא זה, בצליל כלשהו ברפסודיה בוהמיינית או בתו כלשהו מאיניואנדו. (שלאחרונה ראיתי שהרבה מזכירים אותם כאן...)

כן,זו אני

אבל כמו שאמרתי-לאחרונה נוצר הרושם ש*כל* חבריי הלהקה היו סנובים,רעי לב ותפסו מעצמם.נכון-מוזיקאים מחוננים ללא ספק-אבל מותר להם להיות בני אדם.

mia01

New member
לא מסכימה בכלל...

ושוב מן הכתוב, האנטיפטי ביותר היה ג'ון. כולם תמיד מתוארים כחביבים מאוד, מארחים למופת (את העיתונאים או סופרים שמתלווים אליהם), עורכי מסיבות מטורפות ומזמינים חצי עולם וכאנשים מאוד צנועים. לגבי השקרן, בגלל שהיו לו חיי מין "סוערים" (כמו לכל הומוסקסואל מצוי באירופה של שנות ה80'...) ראוי לכתוב עליו שקרן?! נראה לי קצת מגוחך... בכל מקרה, זה לא עניין של רושם או לא רושם, אחת הסיבות שאני אוהבת את קווין כלהקה ולא רק את המוסיקה שלהם היא שהם גם נשארו למרות כל ההצלחה והשנים, אנשים מדהימים באמת. לפחות כך קראתי ושמעתי בכל אינפורמציה אפשרית עליהם....

FreddieMercury

New member
כמה תיקונים קלים

כל אותם "זמרים פאנקיסטים" לא היו קיימים (בעולם המוזיקה הכוונה) בתחילת הסבנטיז. הם היו אז בערך בני 13-14. הפעם הראשונה שאתה יכול לדבר על פאנק זה ב-1976, שזה אולי המון דברים אחרים, אבל תחילת הסבנטיז זה בטח לא. כל אותם "זמרים פאנקיסטים" בהחלט לא מחו נגד הרוק הנפוח של אלביס וסינטרה. מה כל כך נפוח ברוק של אלביס? גג השיער שלו. מה שהם כן מחו נגדו היה הרוק המתקדם והנפוח באמת, של להקות כמו ג'נסיס, ELP ויס, וגם כנגד להקות נפוחות לא מתקדמות, כמו קווין. באופן מפתיע ומשונה מאוד, אני מקבל את הרושם שאתה די מזלזל בכל אותם "זמרים פאנקיסטים". אתה מוכן להסביר לי למה?

אני לא שונא אותם

אני פשוט מגחך עליהם. בדיוק כמו שאני מגחך על להקות דיסקו. אולי תצחקו ולמרות שהם בדיוק שני צידי המתרס, הם בעצם מנסים לעשות אותו דבר - להכות את המיינסטרים. זה טיפשי לדעתי. יתרה מזאת, ה"מחאה" המפגרת שלהם לא היתה באמת מחאה. הם לא באמת היו עניים מרודים ומסכנים ועיצבן אותם הצליל של להקה זו או אחרת. האמן לי של"קלאש", אין פחות כסף מקולינס וחבריו (אני לא מדבר על גבריאל, סתם כי אני מחוק). גם בתחילת שנות ה90. כל הג'ינסים המסריחים והפלנלים המטונפים של קוביין וגרוהל, לא מראים על רעב שהם סבלו, ועל ידם שהיתה פשוטה ברכבות תחתיות. לגבי לבוש. סליחה? נראה למישהו פה שמייקל ג'קסון הולך עם החרא הזה למכולת או למכון כושר? מישהו מאמין שחמיו, הלא אלבים הלך עם הבגדים הצגוחכים האלה אי פעם חוץ מהופעותיו? מישהו מאמין שהנדריקס הלך בתסרוקת הזו ברחוב? מישהו מאמין שהסולן האידיוט ההוא של ה"סקס פיסטולס" דיבר כך ברחוב כמו שדיבר בתוכנית הטלוויזיה הבלתי נשכחת ההיא? ובכן, כל התשובות הינן - לא !!! אני לא דיברתי על עניין הבגדים. דיברתי על האיש. והאיש (פרדי) היה שחצן!!! בחייכם!!! אין ספק בדבר הזה. אולי אתם לא זוכרים אותו, ואני יכול להבין אתכם. אבל כל שנות נעוריי עברו עם שמועות בלתי פוסקות כל מעשיו. וכל אדם שהכיר אותו וידע שהוא לא מדבר עם ביוגרף רשמי אמר את האמת - הבן אדם שחצן. אבל... זה לא רק שלא מונע ממני להעריץ אותו, אלא גורם לי להעריץ אותו ביתר שאת!!! וזה מה שאני מנסה להסביר (עד כה לא בהצלחה מסחררת...).

וול

הגיע הזמן שתגיע לנו מה היה שחצני כל כך בהתנהגותו,או שתיתן לנו דוגמאות:)

Y n 2 5

New member
אממממ...

לא הייתי כאן הרבה זמן... רק אני הולך וכבר מתחיל הבלאגן... לגופו של עניין. אז כך: צר לי, יקירתי, אבל אני נוטה להסכים עם ידידנו מלמעלה "חושב הרבה" (אולי, אגב, תגיד את שמך?) כן, זו האמת. גם אני חושב שבפרדי היו מוטיבים רבים של שחצנות. אם את זוכרת, סיפרתי כאן בעבר על איש מלונדון שפגשתי בו, והוא סיפר לי על היותו סטוץ של פרדי. האיש הזה, רובין, סיפר לי על התרשמותו מפרדי ביומיים (!) ששהה במחיצתו, או יותר נכון במיטתו. מה אגיד לך? הוא היה מלא הערצה לאיש, אבל העובדות שהוא שטח באוזניי, היו דומות מאד למה ש"חושב" מתאר. אני לא יכול לומר לך שחייתי אז, כי זה לא נכון. אני בקושי זוכר את מותו, אבל לפי מה ששמעתי מהרובין ההוא ולפי מה שהוא אומר, כנראה שיש בסיס לדברים. אבל זה לא פוגע ממידת אהבתי ליצירותיו. נו, אז מה שהוא שחצן, בגלל זה הקול שלו לא עולה ויורד בצורה בלתי אפשרית בשואו מסט גו און? נוי, בואי נסכם את זה כך : פרדי, מניאק גדול - זמר ענק!

בדיוק

הוא היה יומיים במחציתו. בוא ניקח לדוגמא את ג'ים האטון שבילה תקופה ארוכה מחייו לצד פרדי. הוא בטוח התאהב במשהו מעבר למסכה או לתפקיד שפרדי גילם-והתפקיד שפרדי גילם היה של פרפורמר שגאה בעצמו,שבטוח בעצמו,שיודע שהוא בעיקר שווה. יומיים לא מספיקים לראות מתחת לקליפה

FreddieMercury

New member
נו באמת.

הסולן האידיוט ההוא של הסקס פיסטולס, להלן ג'וני רוטן, לא היה עני מרוד. הוא גם לא התיימר להיות. אבל מחאה יכולה להתקיים גם ככה. קארל מארקס לא חפר בפחי זבל כדי למצוא אוכל, אבל הוא כן עמד לצד הפועלים. כנ"ל ג'וני רוטן, וסיד וישס, וג'ו סטראמר, ופול וולר, שאגב, הם אולי לא היו קבצנים, אבל הם גם לא היו בדיוק ביל גייטסים. זה שהפיסטולים לא היו עניים לא מונע מ-God Save The Queen, או מ-Holidays In The Sun או כל שיר אחר מ-Nevermind The Bollocks להיות שירי מחאה אמיתיים. עכשיו. מה כל כך טיפשי בלהכות את המיינסטרים? מה הבעיה בלנסות למצוא דברים חדשים? ובסוף, אתה סותר את עצמך. אני מניח שאלביס לא ישב שעה כדי לעצב את השיער כשיצא למכולת, ושכשג'וני רוטן רצה לקנות לחם הוא דיבר בשפה יחסית מתורבתת. אבל זה בדיוק הקטע. מדובר בשואו. הפיסטולס בנו את עצמם סביב בעיטה בכל המוסכמות. ורוטן סיפק להם בדיוק את זה. טי רקס (או יותר נכון, מארק בולאן) יצרו תדמית של יפיופים שמתאפרים ומתלבשים בשמלות ונעלי עקב, וזה בדיוק מה שהם עשו. אבל אף אחד לא מצפה מהם להתנהג ככה ביום יום. אתה צריך להבין שהתנהגות על הבמה לא אומרת מי האיש. כמו כל אנשי הגלאם, גם הפרסונה הבימתית של פרדי היתה מבוססת על הרבה שחצנות. אבל זה לא הופך אותו לשחצן.

e dor

New member
כן באמת

איך הוא מעז להתלבש איך שבא לו ? ולדבר ? שיאללה, עבריין מניאק. אבל עבריין מת, אז לא נורא. (לכל האטומים, כן - זה בהומור על התגובה החסרת IQ שכאן מעליי)

למעלה