פרובו אהוב ויקר- יום הולדת שמח!

0Pandemonium0

New member
הזיקנה קיימת. שאלה:

אם אנחנו מודדים פרמטר מסוים ביחידת מידה שלא קיימת, האם זה לא אומר שגם אותו פרמטר בעצם אינו קיים?

Gilliana

New member
לא, בודאי שלא

הזמן קיים - חץ הזמן נע קדימה והזמן איננו המצאה אנושית. יחידות המידה לעומת זאת, הן המצאה אנושית. בדיוק על אותו משקל (No pun intended) אתה יכול להגיד שאין כזה דבר משקל שכן כל אחד מודד אותו ביחידות שונות - מי בק"ג ומי בליברות. האם זה אומר שלגוף הנמדד אין משקל? ודאי שלא.

0Pandemonium0

New member
ודאי שלגוף הנמדד יש משקל, מפני שמשקל הוא מדד

פיזי שאנחנו יכולים להרגיש בידיים. אם אני אנסה להרים אותך, זה לא יהיה קל כמו להרים נוצה. לעומת זאת, גיל אנחנו לא רואים, לא שומעים, לא טועמים, לא מריחים ולא חשים. לכן משקל קיים, וגיל לא. למען האמת, גם גיל הוא יחידת מידה למדידת זיקנה: אם אני בן שמונה-עשרה, אני זקן יותר מבן שש-עשרה, ואילו בן השש-עשרה זקן יותר מתינוק בן יומיים. זה דומה לשאלה מה צבע השמיים. בן-אדם יגיד "כחול", אבל אם נשאל כלב את אותה שאלה, הוא יענה תשובה אחרת. גם דבורה תענה תשובה אחרת לחלוטין, כי היא רואה אולטרה-סגול. בעצם, אם נעשה משהו שאני אוהב לקרוא לו "לצאת מהתפישה האנושית", אנחנו נבין שלשמיים אין שום צבע בכלל.

Gilliana

New member
לו, ההשוואה הזו אינה נכונה כלל

אוויר אתה יכול להרגיש בידיים? ומה לגבי כל גז אחר? אתה שוכח שאנחנו חיים בעולם בעל ארבעה מימדים ולא שלושה, הזמן הוא מימד מוחשי ככל מימד אחר. גיל הוא אמנם יחידת מידה, אבל לא לזיקנה - הוא יחידת מידה למעבר זמן.

0Pandemonium0

New member
אז הוא עדיין יחידת מידה, לא?

אוויר את מרגישה כל הזמן, את פשוט קוראת לזה "רוח".

Gilliana

New member
גם זמן אני מרגישה

וזו בדיוק הטעות שלך, רק שמרגישים אותו בצורה שונה אולם הוא קיים ואת השלכות תנועתו אני מרגישים כל העת. אם תנסה לשלול את קיום הזמן, אתה למעשה מנסה לשלול את קיום היקום כולו.

למעלה