פרוייקט האינציקלופדיה של ווסטרוז

Envinyatar

New member
פרוייקט האינציקלופדיה של ווסטרוז

מטרת הפרוייקט: ליצור אינציקלופדיה מפורטת עם כל המושגים, השמות ושאר הפרטים הרבים מספור שמופיעים בסדרת ששאוש"ק. זאת, באופן דומה http://www.numenore.com/arda/ (בתחום הלגנדריום של טולקין): למה זה טוב? סידור המידע באופן כזה יקפיץ בכמה רמות הן את היכולת לנהל דיונים ברמה גבוהה על הסדרה של מרטין, והן את היכולת לחקור אותה ולכתוב עליה מאמרים. (זה הוכח היטב בקהילת טולקין). כמו כן, זו דרך מצויינת גם לגבש את קהילת ששאוש"ק. אין ספק שזה כרוך בפרוייקט מורכב - אבל אפשר בהחלט לנסות, צעד אחר צעד, ולדעתי זה בהחלט אפשרי. כיצד זה מתבצע? בשלב הראשון, מגייסים צוות מתנדבים שמוכן להשקיע זמן ויש לו את היכולת לבצע את העבודה, כמו שתתואר בהמשך. בשלב השני, מתחיל עיקר העבודה, שהוא איסוף הערכים. זה מתבצע בדרך הבאה: פרקי היצירה יתחלקו בין המתנדבים (אני אבצע את החלוקה). כל מתנדב שמקבל פרק צריך להחזיר מסמך עם רשימת הערכים, שיראה כך: שם הפרק: [ שם הדמות, ובאיזה פרק שלה מדובר ] - למשל, אם זה הפרק הראשון של קייטלין בסדרה, השם הוא קייטלין1. אם מדובר בפרולוג/אפילוג: לציין זאת, ומתחת את שם הדמות שמנקודת מבטה הוא מתרחש. מספרי העמודים של הפרק (למשל: עימות המלכים2, עמ' 410-421). רצוי: לכתוב בפסקה-שתיים מה הדברים המרכזיים שקורים בפרק. כעת, מגיעים לעיקר העבודה, שהיא טבלת ערכים. על המתנדב להוציא מהפרק כל מושג - (שם דמות, שם מקום, שם של חפץ וכ"ו), ולידו לכתוב כל פריט מידע אובייקטיבי שמופיע עליו. בעניין הזה, נראה שהדגמה טובה יותר מאלף מילים, ולכן אני מצרף את העבודה שעשיתי בעצמי על הפרק הראשון של דאינריז. לאחר שתסתיים העבודה על הפרקים (שהיא עיקר העבודה מבחינת זמן והשקעה), יגיע שלב האינדוקס - קרי, אני וצוות אחר שיבחר באותו שלב, יקחו את רשימות המושגים מהפרקים השונים, בכדי ליצור את הערכים השונים על כל מושג. בסוף, יגיע השלב השלישי והאחרון - שלב ההעלאה לרשת, כולל חיפוש אנשים בעלי יכולת תכנות וכ"ו. כעת, כל מי שמעוניין להתנדב, שיגיב לפתיל.

אני מתנדב

אתה יודע, אבל זה בשביל הרשמיות

מילון המונחים של הפורום?

הוא, ובכל הכבוד, עלוב יחסית למה שאנחנו רוצים לעשות. אנחנו רוצים מילון מונחים גדול, מורחב, מושקע, אפילו באתר משלו. דבר כזה יכול לעלות את רמת הדיונים על הספר לרמה משובחת ביותר, ולהרחיב את קהילת שיר של אש ושל קרח בישראל.

mysterious V

New member
הוא עלוב בגלל שהוא קטן

אם נתחיל לעבוד עליו אז הוא כבר לא יהיה כזה. בעניין של אתר משלו, זה משהו אחר.

לאלה שחושבים שזה מיותר

"למה זה טוב? סידור המידע באופן כזה יקפיץ בכמה רמות הן את היכולת לנהל דיונים ברמה גבוהה על הסדרה של מרטין, והן את היכולת לחקור אותה ולכתוב עליה מאמרים. (זה הוכח היטב בקהילת טולקין). כמו כן, זו דרך מצויינת גם לגבש את קהילת ששאוש"ק" בחירה שלכם אחרי הכל

mysterious V

New member
אני חושב שאם נדע מה היא דרישת

המינימום אנשים, אז זה יתחיל לזוז. צריך לעשות צעד צעד, שרשור לכל עבודה שצריך לבצע.

שרשור לכל עבודה?

זה סתם טרחה.עדיף שיהיה צוות מגובש, במקום להסתבך בשרשורים אינסופיים. והיו כבר הרבה שנדבו את עצמם לפרויקט בכלל-אתה, הקוטל מלך וPOWERSLAVEוגם עידו וSilmarien .

Envinyatar

New member
והבהרה

אני אחכה עד מוצאי יום כיפור בכדי לראות מי התנדב. לאחר מכן, נראה אם אפשר להתחיל בחלוקת הפרקים.

mysterious V

New member
אבל יש מושגים שלא מובנים

כמו "איי הקיץ". במקום להסביר מה הם איי הקיץ, הסברת על תושביו. חוצמזה אני צריך להיות בטוח שאני בכלל יודע על המושגים. כי יש הרבה, ולא אותה כולם אפשרי לזכור ולהכיר.

זה מראה שלא הבנת כלום

הוא רק הסביר מה מובן לנו מהפרק המדובר על איי הקיץ. את המושג הכללי נקבל כשנאסוף את כל המידע על איי הקיץ מכל הפרקים. והמושגים יאספו מהפרקים כנ"ל, אתה אפילו לא צריך לזכור אחד מהם..

mysterious V

New member
הו! עכשיו הבנתי

לא ידעתי בכלל שזו הכוונה. מה עם דמויות. למשל יש את טיריון בספר השני, בהתחלה. תריך לכתוב שהוא מונה לימין?

אני לא יודע מה קורה בקשר לספוילרים.

או שלא נשים, או שרשום תקציר של מה שקורה לכל דמות בכל ספר.

mysterious V

New member
אז זהו

אנחנו צריכים להיות סגורים על איך הולך הקטע של הדמויות. כי מושגים ומקומות זה יותר קל, אבל לדמויות יש היסטוריה, וגם דברים משתנים. מנהל הפורום, קצת עזרה?

אפשר לרקוד על שתי חתונות

או לפחות לנסות, למשל: במקום שיופיע הערך "טיריון לאניסטר" יופיעו הערכים: "טיריון לאניסטר, ללא ספוילרים", "טיריון לאניסטר, משחקי הכס", "טיריון לאניסטר, עימות המלכים", "טיריון לאניסטר, סופת החרבות" וכו'. ככה לא צריך לחשוש מבחינת ספוילרים, אבל זה יצריך יותר עבודה.

לא כדאי.אם כבר

כך: טיריון לאניסטר גמד, מכונה השימדון , בלה בלה בלה._
משחקי הכס
נשבה ע"י קייטלין סטארק, בלה בלה בלה
עימות המלכים
מאבד את אפו החינני ביותר בקרב על הבלקוואטר
סופת החרבות
מואשם ברצח המלך ג'ופרי בארתיאון ובורח ממעלה מלך בעזרת אחיו ג'יים. עוד ועוד קישורים זה יהיה ממש מעיק, בעיקר לפרויקט בסדר גודל שכזה.

Arya Stark

New member
במקום לעשות סימני ספויילר...

לכל פיסקה (שזה סתם מפגר) אפשר לעשות דבר כזה : טיריון לאניסטר - מכונה גם השימדון, בנם הצעיר של טייוויין וג'ואנה לאניסטר בלה בלה בלה בלה בלה אחרי שמסיימים לפרט את המידע הכללי עליו ורוצים לכתוב במקצרה על מעלליו בספרים כותבים אזהרה : עלול להכיל ספויילרים. ואז - במשחקי הכס כך וכך וכך בעימות המלכים כך וכך וכך ככה שמי שלא רוצה ספויילרים יכול להפסיק ברגע שהוא מגיע לחלק שהוא עדיין לא קרא. למרות שאני חושבת שאפילו את האזהרה הזאת לא צריך לעשות, האחריות היא על הקורא, לא הכותב. אנחנו צריכים לצאת מנקודת הנחה שכל מי שקורא את המילון סיים לקרוא את כל הספרים שיצאו. ד"א - אני גם רוצה להשתתף "במבצע".

למעלה