פרוייקט האינציקלופדיה של ווסטרוז

כריכרכה

New member
השאלה היא מה לגבי מידע אוביקטיבי

לא בהכרח חשוב (כמ, ארוע שקרה לטיריון בילדותו) שיסופר עליו רק בספר השני. מי יחליט אם מדובר בספוילר או במידע כללי שניתן לספר כבר בתחילת הערך?

Arya Stark

New member
וכאן אפשר לשאול

מי מחליט מה חשוב ומה לא ? אם זה לא מידע חשוב, אולי בכלל לא צריך לכלול אותו מלכתחילה ? אבל כל אלה הם דברים שיתהברו לנו ברגע שנתחיל לעבוד על האינציקלופדיה/ מילון מונחים/ איך שאתם לא רוצים לקרוא לזה...

mysterious V

New member
בגלל זה אני חושב שצריך לעשות כך:

לכתוב רק את המידע הכללי הידוע, כמו שנכתב על דמויות בנספח הבתים. אין תורך לפרט את קורות הדמות. המטרה היא להבהיר קצת פרטים, לא לחסוך לאנשים את קריאת הספר.

Arya Stark

New member
לפי דעתי

זה צריך להיות משהו באמצע מצד אחד לא צריך לכתוב מאמר שלם על הדמות ולהכניס כל דבר קטן שאותה דמות עשתה. מצד שני רק קוים כללים זה לא תמיד מספיק צריך לכתוב כמה שורות בכללי, קצת רקע של הדמות (מאיזה משפחה היא וכו') ולכתוב בקצרה על המעשים המשמעותים שלה במהלך הסיפור ואיפה היא נמצאת כרגע. (בלי להכליל ספויילרים מהטיזרים) יש אתר של כישור הזמן (אל תהרגו אותי) שהוא בעצם ארכיון דמויות הייתי ממליצה לכם להכנס לאתר ולראות איך הם כתבו שם את התקצירים על הדמיות, זה יכול לתת רעיון כללי על איך אנחנו צריכים גם לכתוב על דמויות

mysterious V

New member
לא. אני מתנגד.

כי אפילו אם זה קצת, זה יצא די הרבה להתחיל לספר מה קורה עם דמות כל פעם. מה גם שנצטרך להמשיך להרחיב את זה עם כ ספר שיצא. אני חושב שצריך לתת פרטים בסיסיים כמו שם, שם של ההורים ושייכות לבית. כל שאר כמו מה עשתה הדמות כבר יקראו. הרי אנחנו לא באים לעשות פה תקצירים לעלילה. שוב, מנהל הפורום, עזרה?

במילא יהיה צורך להרחיב כל ספר

המטרה (כפי שצויין מעלה) של הפרויקט היא לשמש כעזר לכתיבת מאמרים ודיונים ולכן היא צריכה להכיל מידע שיעזור. לדעתי מידע כללי (למשל "טיריון לאניסטר - גמד, ידע גם כשימדון, בנו של טווין ...) לא באמת יענה על הצורך. לדעתי צריך לספק מידע רחב יותר (למשל כן לציין שטיריון עזר לבראן, היה ימין המלך ואת הסקנדל של טישה). כמובן שזה לא צריך לרדת לרמה של "טיריון אמר ל-... ש-... " (בהנחה שלא מדובר במשהו נבואי). כמו כן, בעניין הספוילרים מכיוון שעל פי הגדרתה האינצקלופדיה תשמש את מי שכותב מאמרים או מדיין בפורום - ומכיוון שכל אלו כבר קראו את הספרים אין חשש מספוילרים.

אפשר בכל זאת הזהרה קטנה

לכאלו שמתחילים את הספר השני אחרי זמן אחרי הראשון ולא זוכרים שם של דמות, למשל. מידע אוביקטיבי לדעתי יחשב לספוילר כי זה משהו שמתגלה לנו ולא ידענו קודם, שנחשב כספוילר. "בספר זה מגלה טיריון מפי גיים ש..." וכך הלאה.

mysterious V

New member
לא

אם אתה אומר שהאנציקלופדיה צריכה לשמש את אלה שקראו את הספר, אז הם כבר יודעים מה קרה עם הדמות, ואין סיבה לפרט את זה.

לא מדוייק

מאז שהספר השלישי יצא ועד שהרביעי יצא יש כמה שנים טובות. רוב האנשים לא מסוגלים לזכור את כל הפריטים. למשל אני כבר לא זוכר איך קראו לזונה של טיריון (זאת שמכרה אותו במשפט) ואם הוא פגש אותה בקרבות לפני שהוא הגיע למעלה מלך (את זה אני כן זוכר דווקא). לדעתי חשוב שהערך יכיל מידע שיעשה סדר בדברים. כמו כן פריט המידע שסרסי התעללה בו מאז שנולד הוא פריט שראוי לציין כי יש לזה השפעה גדולה עליו.

Arya Stark

New member
אבל ככה

יש לך את המידע על הדמות מרוכז במקום אחד במקום שתאלץ לחפש בין כל הפרקים בכל הספרים. גם מישהו שקרה את הספרים יותר מפעם אחת לא יכול לזכור ה-כ-ל. ברור שהאינציקלופדיה הזאת לא מהווה תחלופה לקריאת הספר, זאת גם לא המטרה. אבל זה יכול להקל על מי שרוצה לכתוב מאמר או תיאוריה. או אפילו תגובה פה בפורום, לא קרה לך שרצית לכתוב תגובה אבל לא היית בטוח אם מה שאתה כותב בכלל נכון ? ואז צריך להתחיל לחפש ולחפש ולחפש בכל הספרים.אתה רוצה להגיד לי שלא יותר קל אם פשוט כל המידע הזה יהיה מרוכז במקום אחד ?!

mysterious V

New member
לא. לא קרה לי

אם אני לא זוכר אם משהו הוא נכון- זו אחת ממטרות הפורום. אם אנשים לא זוכרים טוב מה שקרה בספר, אז שיקראו, מה גם שבדר"כ זוכרים בכלליות מה קרה עם דמות, שזה מה שאתם ממילא רוצים לכתוב באנציקלופדיה.

תשמע

יש רוב עם מספיק טענות לנושא הזה, ואין טעם להמשיך להתווכח עד אין סוף.בעצם אנו מדברים על משהו שכבר צוין בהודעה הראשית ויש מספיק אנשים ששכחו דברים. הנקודה היא-האם אתה מעוניין להתנדב?

Envinyatar

New member
ברור שיהיה צורך בעדכוני עתיד

אבל המטרה העיקרית של האינציקלופדיה היא לסייע בעריכת מחקרים/מאמרים (אולי אפילו פאנפיקים, למי שעוסק בזה) - ובשביל כל אלו, נזקקים דווקא לפרטים הקטנים. קרי, זה לא יעזור לי ערך שיסביר לי שטיריון הוא לא סטארק ולא נסיך גבוה ויפה תואר, אבל זה בהחלט יעזור לי לקבל את כל המידע על פרשת טישה.

Envinyatar

New member
בדיוק בגלל זה

אני נוטה להתנגד להתחשבות בספויילרים בכלל באינציקלופדיה.

Envinyatar

New member
ברור לכל דמות יהיה ערך מפורט

החל מדמויות משניות שמוזכרות בשורה-שתיים בשניים-שלושה מקומות בספר, וכלה בדמויות הראשיות. זה המצב באינציקלופדיה של ארדה, ואני לא רואה סיבה מדוע זה יהיה אחרת כאן. נכון, זה יכלול ספויילרים - אבל האינציקלופדיה נועדה בראש ובראשונה למי שכבר קרא את הספרים ומבקש להזכר, ולא למי שקורא לראשונה (אחרת כמעט כל דבר שתכתוב זה ספויילר). לכל היותר, אפשר לחלק את הערך של הדמות לשניים - אחד תאור ראשוני, ואחד עלילותיה (וסופה) אח"כ. אבל אני בספק אם זה נחוץ.

למעלה