פרוייקט מילון המונחים

רוזוול

עיירה בניו מקסיקו שבה על פי שמועה התרסקה בעבר צלחת מעופפת ונמצאו גופות חייזרים. הפרשה עוררה סערה כאשר פורסם סרט וידיאו מזוייף המציג לכאורה נתיחה של אחד ה"חוצנים".

Gilliana

New member
רק תיקון "קטן":

על פי שמועה - זה תיאור מעוות ולא נכון בעליל של המצב. מדובר באירוע שאכן קרה בשנת 1947 - עצם כלשהו התרסק מעל רוזוול כאשר עד עצם היום הזה לא ברור לציבור מהו אותו עצם.

ראל

בשנת 1973 פגש קלוד ווריון (ראל) חוצן שהפקיד בידיו מסר לאנושות. מאז, הוקמה הכת הראלית, שעשרות אלפי חבריה מאמינים בכך שהחוצנים הם אלו שבראו את בני האדם.

סנגי

New member
תיקים באפלה

הסדרה הראשונה שהכניסה את החוצונים למיינסטרים ולהסטרייה עולמית.

Gilliana

New member
אני מבקשת...

לתיקים באפלה מגיע הרבה הרבה יותר מאשר ההגדרה הכ"כ קצרה וסליחה, העלובה הזו: סדרת הקאלט מבית היוצר של הבמאי והמפיק כריס קארטר שכוככביה הם שני סוכני FBI העוסקים בחקירת מקרי פשע אשר בהם מעורבות תופעות פארנורמליות. במהלך השנים הולכים השניים וחושפים קנוניה מורכבת ומסועפת בין הממשל האמריקני והעולמי לבין חייזרים אשר עתידה להביא לחורבן העולם. (גם זה מאד לא ממצה, אבל נסתפק בזה).

סנגי

New member
../images/Emo8.gifאני מבין שנגעתי בנקודה רגישה

אין ספק שהסדרה השפיעה בעוצמה על חייך[ אני מבין שהכינוי שלך היא של שתופתו של מאלדר. אז תהני.

Gilliana

New member
לא בדיוק...

הסדרה לא השפיעה בעצמה על חיי - פשוט הגיע סוף סוף מישהו (כריס קארטר) שעשה עבודה רצינית ויסודית בתחום בדיוק כמו שראיתי לנכון מזה שנים רבות שישי לעשות, הרבה הרבה לפני שקארטר אפילו חשב עליה. והכיוני שלי הוא כשם השחקנית שגילמה את שותפתו של מאלדר - ויש הבדל שמיים וארץ...

סנגי

New member
את יודעת שהדמות של סקאלי ../images/Emo98.gif

רק בשביל הידע הכללי וכבונוס לידעתך הדמות של דנה סקאלי נבנתה בהשראת קלריס סוכנת הבולשת בסרט שתיקת הכבשים.

Gilliana

New member
יודעת ../images/Emo13.gif

וספויילרונצ'יק קטן - העניין הזה גם מוזכר כהומאז' בפרק האחרון של הסדרה.

זה מתקדם אחלה, חבר'ה!

מחכה לעוד כדי להתחיל להעלות
(שוב- נסו גם לציין את המונח באנגלית ולצרף תמונה...)

למעלה