פרוייקט תרגום השירים

e b 2 2

New member
פרוייקט תרגום השירים

נראה לי שהגיע הזמן שקצת נבין את השירים שאנחנו כל כך אוהבים לא? (דווקא לי אין בעיה עם להבין אותם) אז כאלה שיש להם אנגלית טובה יוכלו לנסות לתרגם את השירים באופן הכי נכון שאפשר... מישהו יכול לבקש שיר..ואנחנו נתרגם אותו..או רק אני אז חרבים תחושו נהר ותזרימו לי שירים

Blade Of Fire

New member
או שייקרה הדבר הבא

מישהו יבקש שיר, מישהו אחר יתרגם אותו, מישהו מהנהלת תפוז יעבור פה, יראה הפרת זכויות יוצרים ואז זה ממש לא יכול להיות טוב לפורום

Super Alonit

New member
בלי להשמע טיפשה מדי...

(אני מקווה) למה תירגום של השירים זו הפרת זכויות יוצרים?

LadySilkworm

New member
ואיך זה שונה מלנתח את השירים?

פשוט כל מילה לא מובנת, נכנסים למורפיקס וזהו. :)

תלוי איזה סוג של תרגום../images/Emo3.gif

תרגום מילולי זה בלי בעיות, אפילו אדם שלא יודע אנגלית ויש לו מילון יכול לעשות את זה. לשמור על המשמעות המקורית אבל זה כבר קשה, שלא לדבר על להכנס לכל הקטע של המצלול:S

אה הא, מחסר תפיסתי, מחסר ברמת

המסומן, מחסר מורפולוגי
נו, השטויות שלומדים בתירגום, לפני שהתחלתי ללמוד את זה העניין של התרגום היה פשוט יותר..
בכל אופן, זה לא רק מה שאמרת זה גם לנסות לשמר את את החרוז ואת המשמעות בעת ובעונה אחת [אה, וזה לא כזה פשוט, ניסיתם פעם לתרגם ככה קטע מתוך הארי פוטר? בלי לקרוא את הספר בעברית
]

LadySilkworm

New member
אני לא חושבת שלתרגם קטע מהארי פוטר

זה דבר שאני אעשה בזמני החופשי, אבל הנקודה מובנת ואת צודקת. :)

אה, לא עשיתי את זה בזמני החופשי

זה אחד התרגילים שקיבלנו בתרגום.. היא תמיד מביאה לנו דברים מוזרים לתירגום כדי שנתרגל את הנקודות שהזכרתי בהודעה הקודמת..

LadySilkworm

New member
לא אמרתי עלייך

אמרתי על עצמי... P: נמנמ אני לא לומדת תרגום עדיין, אבל מתכוונת בי"ב :)

תעשי את זה!

זה אמנם טיפונת מתוסבך, ובמיקרה שלי להישאר עד 5 בבצפר אבל זה עוד 2 יחידות וזה שווה את זה.. גם לידע הכללי שלך וגם יסתכלו על זה ברצינות אם תרצי לעשות משהו בכיוון או משהו שדורש אנגלית טובה וכו'.. מה אצלכם מתחילים ללמוד את זה רק בי"ב? אצלנו מי"א..

LadySilkworm

New member
ככה המורה שלי אמרה לנו..

ואני יודעת שזה מוסיף שתי יחידות, זאת אחת הסיבות שאני רוצה ללמוד את זה. אבל אצלנו זה לא יהיה בבצפר שלנו, אלא באיזה בצפר אחר בעיר. אלא אם כן ישנו את זה. וזה יהיה שיעור האנגלית היחידי שאני אלמד בי"ב P:

גם אני, וגם לנו יש בגרות השנה

אבל ממשכים גם שנה הבאה כי שנה הבאה יש את האוראל אקזם..
יש לי חברה והיא ועוד ילד אחד מהכיתה שלי מסיימים השנה עם אנגלית כי הם עשו את האוראל אקזם השנה, וכל פעם שיש לכיתה מבחן, או יותר נכון "עבודה עם ציון במשקל של מבחן" (מורה חולת נפש..) וכל הכיתה מקבלת בנתיים מודל E הם עושים F.. (ויש לנו 2 כיתות של 5 יחידות בשכבה, 5 חזק, ו5 חלש
אנחנו 5 חזק!
)

למעלה