פרויקט גמר - בית הספר לתקשורת מכללת ספיר

יש לי רק דבר אחד להגיד על מה שכתבת. תירוצים.

חשיפה לטוסטסטרון היא לא גחמה, בדיוק כמו חשיפה לכל רעלן אחר.
מטפלים בזה בצורה ר-פ-ו-א-י-ת.
נכון יש חברות דפוקות, שבהן מבודדים את הבן אדם, וגורמים לו לשטיפת מוח, וכו'.
לא על זה אני מדברת. אני מדברת על הרוב הנורמטיבי, אם אחת מ... תהיה בת 40 שמתחילה את התהליך מאוחר כי היא הגיע מחברה סגורה, אוקי.
אבל רוב הנשים כאן בפורום ממה שאני רואה התחילו את התהליך בגיל 25+
ואני שואלת למה??
הבעיה זה אפוטרופוס? אם בגיל 17 את יכולה לנהוג ולקחת אחריות על רכב, ובגיל 18 את יכולה להחזיק נשק, אז את גם יכולה לעשות טוק טוק טוק לרופא שלך ולהגיד לו שלום, אני רוצה לתקן את נזקי הטוסטסטרון שהצתברו לי בגוף.
אני רוצה להבין למה נשים חיכו כאן יותר מ7 שנים קריטיות, שבהן הגוף מקבע את הנזקים של הטוסטסטרון, ואצל חלק מהאנשים מתחילה התקרחות גברית, אני באמת סקרנית להבין, מה כלכך מסובך לעלות על אוטובוס, וללכת לרופא משפחה לשיחה של 10 דקות בגיל 18?
&nbsp
לגבי הצבא, אני רוצה לראות את המפקד שיאסור עלייך לקחת תרופות מרשם.

hatzilonit

Member
מנהל
- מסכימה עם כל מילה.

Rosie52

New member
אחת התגובות אם לא ה...

מתחברת ומסיכמה עם כל מילה.

תודה, נהניתי לקרא.

רוזי

vivian38

New member
פרויקט גמר - בית הספר לתקשורת מכללת ספיר

שלום
שמי אביה, סטודנטית שנה ג' במסלול הרדיו של בית הספר לתקשורת במכללת ספיר. לתכנית במסגרת פרויקט הגמר של הרדיו העוסקת בטרנסג'נדרס אני מעוניינת במרואיינים טרנסים וטרנסיות שיספרו על החוויה שלהם בתוך החברה הישראלית
פרויקט הגמר שלי ושל עוד שני סטודנטים בצוות הוא למעשה תכנית רדיו שאנחנו עובדים עליה במשך השנה שעוסקת בנושא טרנסג'נדרס בישראל, מתוך כוונה ורצון להעלות את המודעות בסוגיות שונות בנושא כמו היחס של החברה הישראלית, דרכי ההתמודדות עם מצבים בהם טרנסג'נדרס חשים אפליה וכן גם לעסוק בסיפורים האישיים, מתוך תקווה שאולי נצליח ללמוד משהו רחב על החברה מתוך הסיפורים האישיים האלה
הראיון יהיה פרונטלי (אך כאמור התכנית רדיופונית) וידבר על חוויות שקשורות לבטחון אישי, לבטים שהיו (או קיימים) לפני הניתוח ותחושה במרחב לאחריו.
מכיוון שמדובר בנושא חשוב ואין בכוונתי לגרום תחושת אי נוחות בקרב המרואיינים, אני מבטיחה לתת לכל אחד לשמוע את התכנית לפני הגשת הפרויקט על מנת למנוע מבוכה או עוגמת נפש.

אשמח ביותר על כל נכונות להתראיין
תודה מראש
אביה אהרוני, ג'סיקה רויזמן וגל מלכה
זה המייל שלי ליצירת קשר (אביה): [email protected]

דף הפייסבוק של מסלול הרדיו - רדיו קול הנגב 106.4fm: https://www.facebook.com/kolhanegev1/?free

מה לגבי זה שאנחנו פשוט אנשים רגילים בדיוק כמוך?

למה את חושבת שיש לבטים לפני ניתוח?
אם את צריכה ניתוח מעקפים, או צינטור את גם מתלבטת?
&nbsp
עכשיו לכי מכאן, ואל תחזרי, חפשי קורבן אחר להוציא ממנו אייטם צהוב.
&nbsp

hatzilonit

Member
מנהל
אנשים רגילים שעדיין מופלים לרעה גם בחוק וגם הלכה למעשה.

*לך* אישית לא היו לבטים לפני\אחרי ניתוח.
OK.
אבל למה את תמיד מניחה שכולם כמוך?

אני לדוגמה מאלה שמתלבטים לא רק לפני ניתוח לשינוי מין אלא גם לפני כימוטרפיה... למה? כי לכל דבר יש השלכות, גם טובות וגם קשות.

לא רק זה

אפשר גם להתלבט אם להזמין פלאפל או סביח, ואם בחרתי להזמין סביח לא צריך לעשות על מחקרים בשקל וחצי, ולהתיחס אלי כמו תמהונית, בסה"כ הזמנתי סביח.

vivian38

New member
תגובה

אני מתנצלת אם גרמתי לך להרגיש ככה, המטרה של הפרויקט היא בדיוק ההפך מאייטם צהוב שמתאים בעיקר לערוצים שרוצים רייטינג. אנחנו לא מחפשים רייטינג, אנחנו מחפשים להעלות מודעות בנושא ולעורר הזדהות במקום אנטגוניזם. ברור שלא נוכל לדבר בשמכן, לכן למי שכן רוצה לקחת חלק ולהשמיע קול מוזמנת לפנות אלינו.
אני מניחה שלכולנו יש לבטים בנושאים שונים כי לכל דבר יש סיבה ותוצאה... ואם אין לך התלבטויות זה גם בסדר, כל אחת לפי הרגשתה.

hatzilonit

Member
מנהל
כפי שהבנת, גם כאן, כמו בכל קהילה, יש ריבוי עמדות ודעות

אל תתרגשי, את היית בסדר גמור.
מי שהנושא מדבר אליו יפנה אלייך באופן פרטי.

בהצלחה עם התוכנית

את לא מאמינה מה קרה לי.

הלכתי בסופר אתמול, לקחתי אוכל מהמדפים, הגעתי לקופאית, שילמתי, נסעתי הביתה, סידרתי הכל במקרר ובארונות, ועכשיו אני אוכלת משהו שבישלתי.

אני בן אדם כלכך מוזר, את לא מאמינה, אני אוכלת בסכין ומזלג, ושאני אוכלת פסטה אני מסובבת את המזלג בפסטה, נכון פשוט מדהים.
את חייבת לחקור את זה, צריך להעלות את המודעות.

אבל את מעוניינת בקטע של השינוי, טוב אז אני אספר לך, אני בבוקר עם הקפה לוקחת כדור קטן, זהו. פה זה נגמר, בלגרוב גרביים אני משקיעה יותר מאמץ וחשיבה.
תסכימי איתי שצריך להעלות את המודעות לנושא של בליעת כדור בקוטר 3 מ"מ ובעובי של פחות מ"מ אחד. זה ממש חשוב.

אהה וכן הניתוח, את לא תאמיני מה זה, את הולכת שוכבת על השולחן ניתוחים, מרדימים אותך את לא מרגישה כלום ומתעוררת אחרי זה, עושה הרחבות, וזהו, פה זה נגמר.
זה בטוח דורש העלאת מודעות, במיוחד הקטע של ההרחבות, כי נשים ביולוגיות עושות ניתוחים אבל לא מחדירות לוגינה שלהם כלום.

בהצלחה במחקר החשוב שוודאי יטלטל אל קוראיו, ויעלה את המודעות.

hatzilonit

Member
מנהל
אז אין לך בעיה למצוא זוגיות למרות שאת אשה ש"לוקחת כדור ביום?

לא את סיפרת לפני חודש שכל פעם שאת מספרת לבנות זוג פוטנציאליות שאת אישה עם "עבר של רמות טסטוסטרון גבוהות" (בלשונך), הן לוקחות רגליים ובורחות?

את לא חושבת שזה בגלל בורות ודעות קדומות?
ואם אותן נשים היו מכירות טוב יותר את הנושא של טרנס ומגדר, אולי הן היו משכילות להגיב אחרת?

כמו שפעם (ובמידה מסויימת, אך פחותה, עדיין) הייתה סלידה בקהילה הלסבית מדו-מיניות, כי שוב, דעות קדומות וסטריאוטיפים?

העניין שזה לא קורה מבורות.

הרבה לסביות מרגישות ובצדק שטרנסיות רואות בהן רחם מהלך ולא מעבר.
אני גם הייתי מרגישה רע ולא הייתי רוצה מישהי שתסכל עלי ככה. לצערי זה ממש לא פשוט במיוחד שלא מעט לסביות תופסות את תפקיד "הגבר" במערכת יחסים וזה כולל חוסר רצון להכנס להריון, והבעיה העיקרית שזה ביוק סוג הנשים שרוב הטרנסיות מחפשות, כי שאת טרנסית פמית על, את מחפשת את האחת שתהיה ג'נטלמנית מפנקת ואת תהיהי הפרינססה שלה, אז גם אם מצאתי כבר מישהי שתקח בשמחה את הצד הג'נטלמני, הקטע עם הרחם וילדים גורם להן לחוסר נוחות וסוג של אין ברירה במערכת יחסים עם טרנסית, מעבר לזה יש קבלה מאוד טובה, אך זה לעולם לא יגיע למערכת יחסית רצינית מהסיבות שציינתי.
קיים קומץ לסביות שמוכנות למערכת יחסים עם טרנסיות, לרוב הן יותר על הקו הפמי - טומבוי, ולרוב מחפשות טומבוי או בוץ', ולכן טרנסית שהיא לרוב סופר פמית לרוב לא ממש עונה על מה שהפמית הממוצעת מחפשת.
כן יש גם פמיות עם פמיות, ויש טנסיות עם בוצ'ות, פמיות וטומבויות, וכו' הסטטיסטיקה שכתבתי מבוססת על הניסיון חיים שלי בלבד.
מה שאני מנסה להגיד זה שזה יותר מורכב מרק "יש בורות ודיעות קדומות בקהילה הלסבית" כי זה ממש לא המצב, אלא הרבה גישה שלילית מטרנסיות שמשניאות את הקהילה הטרנסית על לא מעט מהלסביות.
ומעבל לזה יש לסביות שפשוט לא בעניין, איזה הסברה את יכולה לעשות ללסבית שבישבילה כל דבר שהוא לא אישה ביולוגית פמית הוא סוג של turn off, בדיוק כמו שגבר סטרייט שאוהב אסייתיות בשבילו כל אישה אחרת היא סוג של turn off.
הייתי עם מישהי מקסימה, ואנחנו עדיין בקשר פה ושם, אבל היא אמרה לי משפט שמלווה אותי לא מעט "אני רוצה לראות אותך מרטיבה" הסברתי לה, מיטב המנתחים כיום לא יכולים לגרום לזה לקרות כמו אצל אישה ביולוגית, ישבתי איתה הסברתי למרות שלא ממש היה צורך היא בקיאה בנושא מעל ומעבר, אבל זה הקטע שלה, לראות את הבת זוג שלה מרטיבה, זה מה שעושה לה את זה.
מה אני יכולה לעשות? אני פחות אישה בגלל זה? לא! היא חשוכה ובורה עם דיעות קדומות? גם לא! זה פשוט המצב, הבנו שזה לא יעבוד מבחינה מינית ונשארנו ידידות.

אני לא יודעת איפה את מסתובבת

אבל במקומות שאני מסתובבת בהם נשים הן לא בוצ'/טומבוי/פם, אלא פשוט הן עצמן.
ואני מניחה שיש בחורות שאוהבות אישה יותר "נשית" או אישה יותר "גברית", וזו אכן זכותן, ויש כאלה שמבחינה מינית לא מתאים להן כך או אחרת, אבל יש גם הרבה דעות קדומות שלא קשורות בכלל, ונובעות רק מחשש מהלא-מוכר. אותן הייתי מציעה לשנות.

גם לא כולן רוצות ילדים, וגם אם כן אז לא בהכרח ביולוגיים...
ואם אישה רוצה ילד ביולוגי, והיא במקרה גם נולדה עם אברי רבייה נקביים, אז היא עצמה נכנסת להריון, ואין בעיה עם זה. אם אישה לא רוצה ילד ביולוגי היא יכולה לאמץ, שזה בכל מקרה מה שהיא הייתה עושה לו בת זוגה הייתה נכנסת להריון ולא היא.
ואם אישה לא רוצה ילדים- אז אין פה בכלל שאלה.

תראי.

נתחיל בזה שישראל קצת יותר גדולה מגוש דן, ויש מקומות גם בגרמניה, אנגליה, ארהב, הולנד ועוד מקומות רבים.
&nbsp
שאני פוגשת מישהי והיא שואלת אותי מה אני מחפשת, אני אומרת לה הכי ישיר שיש שאני בגיל 34 ולא מחפשת סטוץ אלא משהו רציני שכולל משפחה. לרוב התגובה הראשונה מאוד חיובית והכל נראה נהדר, הבעיות מתחילות שאני אומרת לה שאני אומרת לה שאני ללא יכולת להרות, בטווח הקצר קורים דברים מעניינים, חלק מפגינות אמפטיה, והחלק השני מרגיש כאילו אני רואה בה מכונה ליצור ילדים, ולא משנה כמה אני מסבירה שאני אוהבת אותה ונמשכת אליה כי אני מעוניינת בה ובנוחכות שלה, משהו בזה שאני לא אישה מושלמת מבחינתה, סודק את המערכת יחסים, הלוואי שנשים שהייתי איתן היו יותר מבינות בנקודה הזו, כי מבחינה לוגית זו צריכה להיות המשפחה המושלמת שבה יש מטען גנטי מלא מזוג ההורים, אך לצערי המציאות לא ממש חושבת ככה.
&nbsp
אני לא יוצאת מאתמול או שלשום, אני יוצאת עם נשים מעל 10 שנים, אז נכון בשנים הראשונות המצב לא היה מדהים ורמת הקבלה היתה אפסית, היום המצב משתפר וזו מגמה נהדרת, אבל עניין הקמת המשפחה והרצון של חלק ניכר מהלסביות לא להכנס להריון או לא לרצות להקים משפחה, הוא חלק לא מבוטל מהקהילה, וזה רק הופך את מציאת הבת זוג למסובכת יותר.
&nbsp
אני באמת לא מבינה למה מישהי שהיתה איתי מעל חודש והכל היה מושלם, נעלמה אחרי שסיפרתי לה שעברתי מה שעברתי. זה נטו חסם פסיכולוגי לדעתי, אחרת מה הסיבה? לה היה טוב, לי היה טוב. אבל בכל זאת היא לא חזרה יותר.
&nbsp

לזמני מאוד

התגובה שלך היא כמעט חלוצה בדרך המחשבה והפתיחות, בעיניי זה ממש לא מובן מאליו, ועל זה אני רק יכולה להסיר בפנייך את הכובע שאין לי, ולהתפעל ממידת הפתיחות שאת מציגה.
&nbsp
לעניין הבוץ', טומבוי, פם, אם תשמי לב כתבתי ואני מצטטת מההודעה שלי
"
הסטטיסטיקה שכתבתי מבוססת על הניסיון חיים שלי בלבד.
"
&nbsp
אני חושבת שאני העלתי את העניין הזה כי אחת השאלות הראשונות שעולות היא מה? את לסבית? ואז אני מסבירה שאני פמית שאוהבת פם - טומבוי, או הדבר הטפשי שלסביות לא פונות אלי כי אני נשית. במיוחד אם אני מגיעה בשמלה ואיפור מתוקתק. כל הנשים יסתכלו עלי, אבל אף אחת לא תפנה אלי, תמיד יסתכלו עלי כחברה הסטרייטית או משהו כזה.

hatzilonit

Member
מנהל
"לסביות מרגישות בצדק שטרנסיות רואות בהן רחם מהלך"

דברי בשם עצמך.

המופרכות של הטענות שלך פשוט משאירה אותי בלי מילים.

ולעניין אחר,
מתוך סקרנות אנתרפולוגית: באיזה איזור בארץ את יוצאת לדייטים?
איפה הבועה הזאת שנשארה משנות ה-80-90'?

כי זה לא גוש דן שאני מכירה ומסתובבת בו...

לעניין הכדור ביום

אני לא מכירה אותך, אבל אני מניחה שאם את מנהלת כאן את הפורום ככל הנראה שאנחנו באותה סירה מבחינת הכדור ביום, יכול להיות שאצלך זה מדבקה פעם בכמה ימים או ג'ל פעם ביום, אבל אני בטוחה שאת לא משקיעה בזה יותר מאמץ מלגרוב גרביים.

אני גם בטוחה שלא קמת יום אחד הסתכלת על הקירות ואמרת פאק איזה שיעמום זה להיות גבר, ממחר אני הופכת לאישה, שיוואוו איזו התרגשות!!!

בקטע הזה אני סמוכה ובטוחה שאני חיה יום יום את החלום של 99% מהטרנסיות, ורוב האנטגוניזם שאני מקבלת כאן זו פשוט קנאה יוקדת, אני סולדת מהאמירה טרנסית, בדיוק כמו שלסבית אחת אמרה לי "אני לא לסבית, אני פשוט אוהבת נשים" אז כן, טכנית בהגדרה היבשה היא לסבית, אבל היא פשוט אוהבת נשים, אני אנסה להסביר את ההבדל, ההגדרה לסבית זו הגדרה קשה כבדה שכמעט אפשר להגיש בה את האצבע שמצביעה עליך ואומרת "את לסבית". מנגד להגיד "אני פשוט אוהבת נשים" זה משהו יותר רך יותר עדין ופתוח.
אותו הדבר עם טרנסית, כן לפי ההגדרה היבשה, אני טרנסית, הביטוי טרנסית מרגיש לי משהו מפולג, לא גמור, לא אפוי, משהו שדורש שישלימו אותו לכדי אישה, שאני מסתכלת במראה אני פשוט רואה אישה, לכן מאוד קשה לי לחשוב על עצמי כטרנסית כי אני קודם כל בעיני עצמי אישה, פשוט אישה בלי שום תוספת.
זו הסיבה שמישהי אומרת לי את טרנסית, אני מרגישה סלידה מהמונח הזה. שאני חושבת על זה אני התחלתי את התהליך יחסית די מוקדם ומעולם לא ממש הגעתי למימדים של זכר ממוצע, יש לי ידיים יותר קטנות משל אמא שלי, בנעליים אני מידה 37-8 כמו אמא שלי, ועם חזה טבעי B80 או C75 תלוי במותג, לכן אני מרגישה הרבה יותר נוח ולוגי לחשוב שלא הייתי בן מעולם אלא אישה שהטוסטסטרון החריב לה את הגוף. אני יודעת שיש לי כוח רצון עצום והתמדה עילאית בכל מה שנוגע לשינוי, יתכן וזו גם הסיבה שקשה לי להבין טרנסית שמתחילה תהליך בגיל 30 או 40, בעיני זה נתפס כמשהו לא הגיוני, משום שלי זה היה ברור כשמש שמשהו לא תקין עם הגוף שלי וזו מלחמה נגד השעון. לכן גם קשה לי עם טרנסיות שמתחילות מאוחר ואומרות שזה בגלל המשפחה, ומה יגידו השכנים, כי אם היה להם כולסטרול גבוה, הן היו הולכות לרופא, והוא היה נותן להן כדור ביום.

hatzilonit

Member
מנהל
ולכתוב בפורום "טרנסג'נדרס" לא מפריע לך?

תראי, את גישתך לחיים הבננו. חזק ואמץ
.
Whatever gets you through the night - it's alright

אם אפשר, קצת פחות שיפוטיות כלפי אחרים - בלי קשר להאם את מבינה את הבחירות שלהם או לא.

(אם תבוא מישהי עם נטיות מזוכיסטיות ותרצה מנת ביקורת רותחת, נזמין אותך כמומחית הבית
).

למעלה