פרויקט קיץ - סרטי כדורסל

lb22

New member
או סוף סוף משהו שקשור לעבודה שלי

אז ככה יש לפחות 4 סרטים שהם ברמה אחרת לדעתי : 1. יש לו את זה - HE GET GAME של ספייק לי עם ריי אלן ודנזל ווישנגטון , דרמה על כוכב כדורסל תיכוניים המתלבט היכן לחתום בקולג' , לא מתאים לילדים אני חושב שהוא מוגבל לגיל 17 ומעלה בעבקות כמה קטעים שיש שם. מופיעים שם גם שחקנים ופרשנים אמיתיים (ריק פוקס למשל). 2. ספייס ג'אם SPACE JAM - הסרט המצוייר בכיכבם של מייקל ג'ורדן ובאגס באני. סרט ילדים קלאסיי. 3. הדרך לתהילה - מבוסס על סיפור אמיתי , דרמה טובה על הגזענות שהייתה בקולג'ים של שנות ה 70 בארה"ב. 4. המאמן קרטר - עם סמואל אל ג'קסון שבא לאמן בתיכון בו הוא גדל , דרמה טובה מאוד. יש עוד קומדיה אחת השחקן השישי שמישהו ציין פה על הבחור שנהרג תוך כדי משחק , סרט חביב ותו לא.

למצוא את פורסטר - Finding Forrester

למצוא את פורסטר - Finding Forrester עמוד סרט בIMDB. ז'אנר - דרמה. תקציר : גם זה לא בדיוק סרט כדורסל קלאסי, סיפור על חברות אמיצה. סיפורו של ג'אמאל וואלס (רוב בראון),נער אפרו אמריקאי עני שמצטיין בשני דברים - כדורסל וכתיבה. בזכות שני הכשרונות האלו הוא מתקבל לפנימיה יוקרתית במנהטן, רק ששם מקבלים בהבנה את הכשרון לכדורסל, אך מתייחסים בחשדנות לIQ הגבוה וכשרון הכתיבה. כמובן שאותו כשרון ממש מרחיק אותו מהחברים בשכונה. במקרה הוא פוגש את וויליאם פורסטר (שון קונרי). פורסטר בצעירותו כתב ספר ענק, עליו הוא זכה בפרס פוליצר, אולם מאז סירב לפרסם אף ספר נוסף, והפך למתבודד בדירתו, שבמקרה נמצאת בשכנות לג'אמאל. השניים עוזרים אחד לשני להתגבר על הקשיים ויוצרים חברות אמיצה. סרט שמרגיש כמו ספר טוב, רק בלי ללהתאמץ קריאה. שחקנים ראשיים : שון קונרי, רוב בראון, באסטה ריימס, פ. מורי-אברהמס. דמויות מעולם הכדורסל : אין. ציטוטים לא זכורים לי. פשוט ראיתי אותו מזמן.

avivtag

New member
ריבאונד - האגדה של ארל "העז" מניגולט

ריבאונד - Rebound - the legend of earl "the goat" manigault קישור לעמוד של הסרט הסרט הוא דרמה, שמבוסס על הסיפור האמיתי של ארל מניגולט - מי שהיה כוכב במשחקי רחוב בהארלם, התדרדר לסמים, נכנס לכלא ואז חזר למוטב וייסד פרויקט כדורסל שעוזר לילדי השכונה. הסצנה החביבה עלי היא כשהמאמן מאתגר אותו בלהוריד שטר כסף שמונח על החלק העליון של הקרש שחקנים: דון צ'ידל, ג'יימס ארל ג'ונס שחקני כדורסל: כארים עבדול ג'אבר, ג'ו סמית וקווין גארנט (בתפקיד וילט צ'מברלין)

עמית123

New member
הסרט עצמו די שיעמם אותי..

אבל זה מעניין כל הסיפור של "השחקן האלמוני הכי טוב בהיסטוריה". הקטע שבו הוא מטביע ביד ימין. תופס הכדור ביד שמאל ומטביע שוב באותו מהלך (בלי לנחות על האדמה בין ההטבעות). זה משהו אדיר שקרה במציאות (ככה אומרים..)

סלים וארזה

New member
מנהל
בלו צ'יפס ז'אנר: דרמה ניק נולטי כמאמן מכללות שעושה הכל כדי להחתים שחקנים טובים ולהצליח. בין השאר הוא נותן לשחקנים הטבות כספיות ואחרות כדי שיחתמו אצלו, מה שמנוגד לחלוטין לכללים של המכללות. היושר האישי שלו בסוף מנצח והוא מודח מאימון המכללות. בסצנת הסיום הוא מדריך שחקנים במגרש שכונתי - אולי לא אותה רמה, אבל לפחות זה אימון שמגיע מהמקום הכי נקי - אהבת הכדורסל. בין השחקנים שאקיל אוניל ופני הארדווי. גם בוב קוזי האגדי מופיע בסרט. קישור ב-IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0109305/

סלים וארזה

New member
מנהל
עיניים גדולות ז'אנר: דרמה ישראלית בני פורמן הוא מאמן קבוצת כדורסל ילדותי שמסתבך עם עצמו ומשפחתו בעקבות רומאנים מהצד. הוא מנסה להשאיר גם את אשתו וגם את הרומאנים וכך מסתבך יותר ויותר עם שקרים כאשר אשתו מגלה על הרומאנים. אורי זוהר בתפקיד ראשי דרמטי כשלצידו אריק איינשטיין החבר הטוב והכוכב הגדול של קבוצת הכדורסל מנסה לתת לו כיוון בחיים. גם רוני בוסאני מופיע בסרט. צבי שיסל בתפקיד המנהל שלא מבין כלום. קבוצת הכדורסל והמשחקים מהווים סיפור מסגרת, אבל אפשר לראות את היכולות של אריק איינשטיין על המגרש. שיר הנושא מדהים ומסכם קישור ל-IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0121237/

Planet X

New member
הו....בני פורמן....

מילות השיר זה סיפור על בני פורמן שתמיד הלך לו קלף היה לו כל מה שאפשר לרצות והוא רצה יותר - היה לו בית חם, אישה טובה וילדים בריאים היה לו כל מה שאפשר לרצות והוא רצה יותר הו בני פורמן שתית כל הצוף מתוך הפרח שתית כל הצוף יבש הפרח הו בני פורמן. זה נכון אתה בסדר, ממלא את החובות מביא הלחם, מוריד את הפח, באמת כל הכבוד. אתה מוציא האישה, נותן לה כבוד, נושא בעול, רק אל תשכח דבר קטן אחד - שזה עוד לא הכל. הו בני פורמן שתית כל הצוף מתוך הפרח שתית כל הצוף יבש הפרח הו בני פורמן. לאן אתה רץ, מה בוער לך? עזוב את השטויות לך תנוח אל תסכן את מה שיש ויש לך הרבה, בני פורמן. אנשים חיים ביחד, אי אפשר לבד אי אפשר לתת רק אצבע ולקחת כל היד אנשים רואים, אנשים יודעים, זה לא נעים אתה חושב על עצמך אבל ישנם גם אחרים לאן אתה רץ, מה בוער לך? עזוב את השטויות לך תנוח אל תסכן את מה שיש ויש לך הרבה בני פורמן. וכאילו זה בסדר, העתיד נראה ורוד מרחת פה, טייחת שם, שיחקת טוב מאוד הצרה איתך, כן שיש לך, כן, עיניים גדולות רוצה הרבה, תמיד הכי הרבה, רק עוד ועוד ועוד. הו בני פורמן שתית כל הצוף מתוך הפרח שתית כל הצוף יבש הפרח הו בני פורמן. זה סיפור על בני פורמן שתמיד הלך לו קלף היה לו כל מה שאפשר לרצות, והוא רצה יותר שיסל והגרמניה הרגו אותי

OrEl74

Well-known member
מנהל
טוב נו...המעמד מחייב

ספייס ג'אם - 1996. שחקנים ראשיים: באגס באני, דאפי דאק, טאז, ביל מורי ומייקל ג'ורדן (איזה אלמוני אחד שרכב על הגל והפך לכוכב בזכות הסרט) תקציר העלילה: חבורת חייזרים מתכננת לחטוף את הלוני טונס ולהביא אותך לכוכב שלהם על מנת שישעשעו יצורים עם עין אחת וגם היא פוזלת. בתקווה לחמוק מהמצב מציעים הלוני טונס לשחק משחק כדורסל נגד החייזרים ואם הם מנצחים החייזרים מניחים להם לנפשם. אבל כמובן שחייזרים בלי כוחות על מסויימים הם לא באמת חייזרים וכך קורה שחמשת החייזרים גונבים את כישורי הכדורסל של פטריק יואינג, צ'ארלס בארקלי, מגסי בוגס, לארי ג'ונסון ושון בראדלי (אל תשאלו אותי מה שלושת האחרונים עושים פה). ולכן בצעד נואש מחליטים הלוני טונס לפנות לאדם היחיד שיכול להציל אותם, מייקל גורדן. תנחשו מי מנצח בסוף?
בסרט מופיעים לא מעט כוכבי כדורסל בהופעות אורח: לארי בירד, סדריק סבלוס (גם כן כוכב), ולאדה דיבאץ', צ'ארס אוקלי ועוד כמה. דני דה ויטו תורם את קולו ומדובב את מנהיג החייזרים שזה משעשע בפני עצמו. איימו עליי שחייבים לשים קישור אז הנה בקיצור, אחלה סרט!! אוסקר בטוח!

SHITBREAK3

New member
אל תשכח את ביל מוריי האגדי../images/Emo13.gif

מראה שם כמה יכולות מרשימות

Silvernaor

New member
שכחת לציין שהסרט הזה הוא למעשה

סיפור אלטרנטיבי שמספר למעשה "למה ג'ורדן עזב את הבייסבול וחזר לכדורסל"....

יומן נעורים

הכדורסל הוא לא הנושא העיקרי שם, אבל חבורת הנערים משחקת ביחד בקבוצת הכדורסל של בית הספר. לדעתי די קפריו בשני הסרטים שהוא עשה כילד היה הרבה יותר טוב ממה שהוא משחק כמבוגר וכחר של בר רפאלי...

KaiserDino

New member
סרט מפורסם בארה"ב - Hoosiers

לא יודע אם אייתתי נכון הכוונה היא לכינוי של האנשים ממדינת אינדיאנה בארה"ב . באמריקה כולם מכירים את הסרט הזה ... ואפילו ביאנקי סטאדיום היה בין האינינגס ציטוטים משם . אני מציע לחבר'ה לערוך חיפוש עם השם ותמצאו עוד מידע ... קלאסיקה על כדורסל לא פחות והרבה יותר

ימים של תהילה

"ימים של תהילה" הוא שם הסרט בעברית. מבוסס על סיפור אמיתי. בכיכוב ג'ין הקמן וברברה הרשי, בנוסף לדניס הופר בתפקיד מופתי של אב שיכור של אחד השחקנים / עוזר מאמן. נחשב לסרט מופת ובצדק.

Shaolin Kid

New member
Juwanna Mann - ג'וואנה מן

Juwanna Mann - ג'וואנה מן http://www.imdb.com/title/tt0247444/ ז'אנר:קומדיה עלילה:סרט על שחקן בליגת כדורסל משהו כמו NBA(כנראה לא היה מספיק כסף לשלם ל NBA אז יצרו ליגה כלשהי) שעשה בלאגן במהלך משחק,והתבקש על ידי הנהלת הליגה להתנצל,והוא סירב, אז הוא הושעה מהליגה, אותו שחקן רצה להמשיך לשחק כדורסל בליגה בחירה ולא ידע איך,עד שהוא התחזה לשחקנית כדורסל בליגת כדורסל הנשים הבכירה משהו כמו WNBA(עם שם משונה WUBA) כאשר הוא מנסה ליצור תדמית של שחקנית כדורסל מצליחה(שזה בעצם שחקן) וכל פעם מנסה להישאר בתדמית של בחורה מבלי להיחשף שהוא גבר... *קטע מצחיק שהיה בסרט: שירדו על ראשיד וואלאס שאמרו לו:Hey Rasheed you Sucks ואז ראשיד עונה: Say it in my face שחקנים: Miguel A. Núñez Jr. Tyrone Bogues Dikembe Mutombo Rasheed Wallace Vlade Divac Jay Leno

THE G1

New member
אני גם אתן אחד

לא בדיוק סרט כדורסל קלאסי. אבל "המסע הארוך" בהשתתפותו של עודד קטש(שמשתתף בתור עצמו) הוא סרט מאוד מרגש,שמספר על יום בחיי ילד חולה סוכרת שמעריץ את עודד קטש ואת משפחתו הבלתי מתפקדת. הקטע שבו הילד משחק בחלומו אחד על אחד עם עודד קטש הוא קטע הוא מאוד יפה בעיני.

הכפפה

New member
עוד כמה מילים על מלך הסלים

מלך הסלים הוא אחד הסרטים האהובים עליי. זה סרט שהוזכר כאן קודם לכן, אז הנה עוד כמה פרטים עליו: שם הסרט: "מלך הסלים" King of the baskets (תרגום שלי). קישור לסרט ב-IMDB. ז'אנר: קומדיה לכל המשפחה. עלילה מרכזית: שמשון (דובי גל בתפקיד חייו) הינו דוור גרוש, נמוך ומגושם שלא זוכה לעדנה בחייו - עבודתו לא מספקת אותו, ואישתו לשעבר גם היא די קשה כלפיו. לשמשון יש ילד בשם רוני, שממלא תפקיד חשוב בסרט. יום אחד, בעודו מלווה את בנו רוני לבית הספר, הוא עובר ליד מגרש שבו מתאמנת קבוצת "נווה עם" ונתקל בכדור שעף החוצה. שמשון מוסר את הכדור חזרה לשחקנים, והכדור בדרך נס נכנס פנימה. המאמן והשחקנים היו המומים ונתנו לו לזרוק שוב ושוב, ושמשון קלע כל זריקה, לא משנה מאיזה טווח או זווית - ובעקבות כך מייד הוחתם בקבוצה. הסרט מגשר באמנותיות בין מסעה של הקבוצה באליפות המקומית כששמשון כוכבה הבלתי מעורער, ובין יחסיו עם בנו ועם עמיתיו לעבודה. זכור לטובה: סימן הזרת כלפי מעלה לאחר קליעת סל, הסמל המסחרי של שמשון כשחקן כדורסל; מגן הזיעה הלבן שהיה עונד על ראשו; וכמובן משחק הגמר נגד קבוצת קריית גנים. ביקשו לא לספלייר אז לא אציין מה בדיוק מתרחש שם. זכורה לטובה גם העריכה של הסרט בקטעי הקליעה של דובי גל - תמיד ראו אותו זורק לסל מצד אחד, ואז נתנו קלוז-אפ על הכדור נכנס לסל מזווית אחרת בכלל... שחקנים: דובי גל, ציפי מור, נתן נתנזון, רבקה מיכאלי בתפקיד קטן. יצויין כי דובי גל גם כתב וביים את הסרט.

tristan79

New member
שאלוהים יעזור לי

אחת ההודעות המושקעות בשרשור והיא על מלך הסלים...
הסרט הוא נקודת השיא בקריירה הקולנועית המפוארת של דובי גל שלאחריו הוא התדרדר לסרטים חסרי אמינות כ"ד.צ אילת". מה שעוד הרשים אותי בליהוק הגאוני הוא שגם אם איזה מפיק הוליוודי היה רואה את הסרט, מתלהב מהעלילה, קונה אותו להפקה אמריקאית ועושה חיפוש בכל רחבי ארה"ב עבור שחקן ראשי - הוא לא היה מוצא מישהו יותר מוצלח מדובי גל לתפקיד...

למעלה