פרום פצפיזם או פורום סרבנות???

את זה הבנתי כבר מזמן...../images/Emo26.gif

1) לא "עברנו על הכל מיליון פעם". אני אמנם שאלתי את השאלות מיליון פעם. אבל פעם אחר פעם אתה מדבר על ההדגשות שלי במקום לענות. תן לי קישור אחד להודעה שלך שענית על השאלות הנ"ל. 2) לא הבנתי את ה"פציפיסט != היפי"... כל מה שאמרתי הוא שהייתי מצפה מפציפיסט להיות קצת פחות תוקפני. מה אתה מנסה לומר? שבניגוד להיפים, פציפיסטים דווקא כן תוקפנים? לא ממש הבנתי את הלוגיקה. 3) מה זה אומר בדיוק? אתה מנסה להגיד לי שבגלל שהגישה שלך לא סתם תביא לטבח המוני, אלא גם אתה תהיה בין הקורבנות - אז זה הופך אותה להגיונית? טוב... 4) בטח שיש לי בעיה עם זה. והייתי משנה 1001 דברים שם. אבל אני לא רואה כרגע אלטרנטיבה מהותית. וגם אתה עדיין לא הבאת לי כזו. 5) ממש לא. אני מדבר בעיקר על אבידות של פלשתינים דווקא. נסה פעם אחת לרסן את ירי הסיסמאות האוטומטי שלך, ונסה להציג לי תסריט של ניהול הקונפליקט מתוך הגישה הפציפיסטית - נבדוק יחד מה יהיו התוצאות.
אתה מחר ראש ממשלה.
מוציא את צה"ל מהשטחים.
המתנחלים לא זזים. לא בא להם.
אתה כמובן לא משתמש באלימות ומשאיר אותם שם.
יום אחרי שצה"ל בחוץ - הרסן משתחרר. מאות מתנחלים ואלפי פלשתינים הרוגים. היכולת לצפות שניים-שלושה צעדים קדימה יכולה לעזור לך להבין את המציאות. גם היכולת להסתכל כמה צעדים אחורה אולי יכולה לסייע. תראה מה קרה כששחררנו את הרסן בלבנון למשל. מי היו האבידות שם? יהודים? נוצרים? מי שנטבחו שם במאותיהם היו פלשתינים!!! רוצה סברה ושתילה מהדורה 2004? אני לא מבין אותך. אתה מוכן אולי לפרוס בפנינו איך פציפיסט מוצהר מתאר לעצמו את המציאות בשטחים?

yair abitan

New member
תשובה לפי סעיפים...

1-הוא צודק , הם באמת רוצים לטבןח בכולנו ולגזול את אדמתינו , הם אפילו מצהירים על כך . 2-אין תגובה , לא ממש לעניין ואני לא מתעסק בשטויות כאלה . 3-כל הכבוד לך . אולי תשקול מעבר להר חומה או לרובע המוסלמי ליד ישיבת "עטרת כהנים" ? 4-אני מסכים איתך רק אני לא ציני . 5-ברור שאבידה היא יהודית , כמו שאמרנו אנחנו מגינים גם אם הוצרכנו להרוג בטרם עת , הערבים רוצחים חפים מפשע. 6- גם לי מותר להדגיש.....

Mיקי_

New member
אורי, הצימחונות שלי היא לא אלימות

ומעצבן אותי שאתה בכלל טורח לחשוב ככה!!!!!!!!!!! אבל זה דיון לפורומים אחרים ואתה יודע שאני נמצאת בהם. אני לא מדכאת אף חלש.

מצחיקולה... ../images/Emo13.gif

לא דיברתי על הצימחונות שלך...
אני לא רואה סתירה בצמחוני פציפיסט כמו גם בקרניבור פציפיסט. דיברתי על העובדה שבמקרים מסויימים - אי-שימוש באלימות יכול להוביל לניצול ולפגיעה בחלשים. (כשכתבתי "היא מביאה לניצול ופגיעה" דיברתי על ה"התפיסה של אי-שימוש באלימות בכל מצב שלא יהיה" - ולא עלייך אישית
תקראי את ההודעה שוב ותביני...) התכוונתי למקרים שכבר הבאתי כדוגמה: מה קורה אם את רואה ברחוב גבר שמכה את אישתו מכות רצח ולא מפסיק גם אחרי שאת מנסה לעצור אותו בדרכים לא אלימות או לחצוץ בינו לבין האישה - ללא הועיל. האם במקרה כזה הפעלת כוח כנגד המכה היא לא הכרח, והאם המנעות מכך היא לא מוסרית שבעתיים מהפעלת האלימות
Mיקי Mיקי... חשבתי שאת כבר מודעת לעובדה שאני לא מהאסכולה שיש לה בעייה עם צמחונים... יש לי אחת כזו בבית
. כך או כך, כתשובה להודעה שלך: אני רואה צמחונות כצעד למניעת אלימות - ובטח לא כאקט אלים... אני גם בטוח שאת אישית לא מדכאת אף-חלש... זו בטח לא הייתה הכוונה...

Mיקי_

New member
טוב טוב עכשיו הבנתי אותך

קודם כל אני רוצה לתקן אותך ולומר שלצערי הרב אני כן משתמשת באלימות מלולית, אני מקללת לא הרבה אבל גם לא מעט... וזה מנהג שאני משתדלת להמנע ממנו. אבל אני בהחלט לא משתמשת בכוח כנגד אנשים.
שנית אני רוצה לציין שאני תומכת בדמוקרטיה ובמנגנוניה ואני חושבת שמה שלא נפתר בטוב יכול להפתר בדרך החוק. מעצר של אותו איש יכול להביא לסיום האקט האלים שלו כנגד האישה ללא מעט זמן מאשר שאני אכה אותו ושהוא יפסיק לאותו רגע ספציפי. אלימות היא דבר מתמשך וצריך למגר אותה מיסודה ומשורשה, ולא לנקוט בצעדים מקומיים. בעיני חיפוש השורש והמהות הוא בעצם הפציפיזם, לכן אני מסרבת. התפקיד אליו יועדתי בצבא היה בלתי אלים בעליל ואפילו מועיל לחברה, אבל להיות כחלק ממנגנון שמנציח אלימות זה תרומה לאלימות גם אם אני במישרין לא זאת שפועלת באלימות.
ודבר אחרון לפני סיום, קבל חזרה מוחלטת מדברי באיציק. אתה כנראה כן חבר... קבל זאת כהרגל הגנתי שלי מפורומים אחרים שאני נפגעת בהם... הייתי שואלת איך מסתדרים טיבעוני וצימחונית בבית אחד עם מקרר אחד, אבל זה כאמור כבר דיון לפורום אחר...

מממ...../images/Emo26.gif

1) יש לך אישור ממני להמשיך להשתמש ב"אלימות" מילולית. קיבינימט - זה לא כזה נורא!..
2) ברור שאחת הדרכים לטפל באירוע הוא להזמין משטרה והם יעצרו את האיש - אבל במידה והוא לא משתף פעולה, המשטרה תפעיל כוח בשביל להוציא את המעצר לפועל. אז נכון שלא את זו שתפעילי אלימות - אבל בשורה תחתונה, הגענן למסקנה שכדי לטפל באותו אירוע יש להשתמש באלימות (אני, את, השוטר, עובר-אורח אחר - לא משנה...) 3)
חופשי. איך מסתדרים? לפתוח את המקרר לראות "סקי" או קוטג' זה לא דבר שממוטט אותי נפשית...

בוגי מן

New member
שלום לך Mקי

שלום Mיקי. לדעתי נושא הסרבנות בפרט ובכלל כל הבעיות שנוצרות בסיכסוך הישראלי פלסטינאי הוא נושא אשר ראוי לדיון, אבל האם לדעתך בתור מנהלת הפורום זוהי כל הפצפיזם. או שישנם עוד נושאים רבים אחרים שניתן לדון בהם מבלי להיכנס להישתמטות ולהאשמות של צה"ל. אגב עוד נושא חשוב מישתמש אחד שקורא לעצמו LILEK INHOBB כתב הודעה מסויימת המלאה בהסתה ושקרים לדעתי ישנו גבול מסויים לחופש הביטוי בפורום כזה מה דעתך על הודעות מסוג זה?

Mיקי_

New member
פציפיזם הוא דבר רחב

ובטח שלא מתומצת כולו לתוך הסיכסוך הערבי יהודי (אם נרחיב קצת את הפלסטינאים ואת ישראל). מיצוי ראיון הפציפיזם לא מתחיל ונגמר בסרבנות, אחת כמה וכמה סרבנות ישראלית (כן יש סרבני מצפון בעוד מדינות בעולם) לכן סרבנות היא בוודאי לא כל הפציפיזם, יש שיטענו (כמוני) שזה חלק בלתי נפרד מהפציפיזם ויש כאלו שלא. לגבי חופש הביטוי, אני עוקבת בדייקנות פדנטית אחרי חוקי תפוז (לא רק בפורום הזה) וכל הודעה אשר עוברת עליהם נמחקת. כל מה שלא עובר על חוקי תפוז הכתובים, יכול לטוב ולרע להיות חלק מהפורום.

אתה צודק

הפורם הזה מיצג כניראה קבוצת בני נוער שמנת, שקיבל פינוקים בלי סוף מאמא לה ואבאלה ונשתבשה עליו קצת דעתו. כדאי לבדוק איפה מרביתם התחנכו ובטוח תגלה שכולם או הרוב הגדול שלהם בבתי ספר שלכאורה אילטיסטים אבל מזמן שכחו מה זה לחנך.

את צודקת

התחנכתי על ערכים כמו "הומניזם" ו"דמוקרטיה", ומרוב פינוקים הפכתי למטריאליסט עם סטיות פצפיסטיות. באמת כישלון של מערכת החינוך הישראלית. אם ככה, ביבי צועד בכיוון הנכון בדרך לסגור אותה. אבל גילה, והפעם ברצינות, אם את מעוניינת לשבור את הסטיגמות, כל מה שאת צריכה לעשות זה להפגש עם אחת מחברות הפורום. אפילו אם רק תנסי להתכתב (עם מי שיש לה זמן לזה), מתוך כוונה כנה להכיר, אני מאמין שכבר לא תכתבי דברים כאלה. איך שזה נראה לי, המקור של זלזול כזה הוא פשוט חוסר הכרות.

למעלה