פרופורציות

תודה

את לא צינית, נכון? אני שומע את זה לעיתים די נדירות, בדרך כלל אנשים שונאים שמדברים על דברים מעצבנים שקורים בעולם, מעדיפים להדחיק.

AnnabeI Lee

New member
אני לא צינית בכלל.

~אנרכיסטית צמחונית שלומדת מדעי המדינה~ הדחקה זה לא הקטע שלי...

Lonly badger

New member
makes me think

of Fallout Apocalypse and 2012 makes me wan't to talk about what people can do for a change to stop all of this what we can do it's frustrating.

miss mcmillan

New member
שאלואים יעזור לך

זה טעים זה. ~מק'מילן לא יכולה להשתחרר מהתמכרויות למותגים בתחום המזון~ ~התחת של מק'מילן נראה בהתאם
~

MetalSinagouge

New member
זה בסדר, אני לא באמת אוכל את זה.

אני עדיין נחשב למעמד השלישי בחברה :( כל מה שאני יכול להשיג זה חיקויים זולים ולדמיין שאני מעמד הביניים.

0Pandemonium0

New member
אני אחשוב ואודיע לך.

עד אז את מוזמנת לתת את תגובת החבר שלך על כל מקרה, ואני אחליט אם זו מחמאה או... בהתאם אליו.

miss mcmillan

New member
אולי תפסיקו עם האובססיה

לגבי החבר שלי? הוא אישיות מקסימה, אני מודה, אבל אין מצב שהוא עושה לכם טובה. אז חסכו באנרגיה
.

רק כדאי להגיד...

שזו באמת פרסומת לעוגיות. אמנם הדברים שנאמרו חשובים ודרך הצגתם מעניית בכל מקרה, אבל בן וג'ריז הם אנשי עסקים מנסים לשווק את עצמם כ"חברתיים" ו"סביבתיים" בזמן שהעסק הענק שלהם הוא למכור לילדים בכל העולם חלב עם סוכר - שזה בערך הכי אנטי "חברתי סביבתי" שאפשר להיות. זה מה שנקרא "שיווק חברתי", וזה נותן להם פרסום אוהד בחינם. זה בערך כמו הטריילר לסרט הזה, בכיכובו של אל גור, סגן נשיא ארה"ב לשעבר. יכול להיות סרט חשוב ועניין, אבל הוא עדיין פרסומת שנועדה לקדם מישהו שפועל בכיוון ההפוך.

AnnabeI Lee

New member
אני מסכימה חלקית,

כי בעוד שבן אנד ג'ריס הם באמת תאגיד ענק הם עדיין משתמשים בקפה שהוא Fair Trade כל הנייר הוא נייר ממוחזר, העובדים שלהם נמצאים באירגוני עובדים ומשלמים לם הרבה יותר מהרגיל (למרות שהם צריכים בכלל להיות חלק מתהליך קבלת החלטות וכו'- אנרכו סינדיקליזם). לכן אני עדיין מעדיפה לקנות מהם מאשר כל חברה אחרת... ומה יש לך נגד העלאת מודעות לגבי הסביבה? אני לא תומכת במפלגה הדמוקרטית, אבל אם הוא עושה משהו טוב, אז למה לא לתת לו את הקרדיט על זה שהדבר הטוב נעשה? נכון הוא גם קפיטליסט, אבל הוא לא רץ לנשיאות או לשום מוסד ממשלתי כך שהוא לא ממש יכול להשתמש בקידום האישי הזה.

מחפספר

New member
בטח שהוא יכול להשתמש בזה

והוכחת את זה בהודעה שלך - "אני עדיין מעדיפה לקנות מהם מאשר כל חברה אחרת". מיחזור וכל זה זה נחמד מאוד, אבל ברור שזה לא מחפה על מה שהחברה הזאת עושה. זה כמו ש"תנובה", שהעסק שלה זה התעללות קיצונית והרג של מאות מיליוני בעלי חיים בשנה - תורמת כסף למען שיקום של כמה חיות בר. ברור שלא אכפת להם מבעלי חיים, זה עניין של תדמית, יחסי ציבור. מה בן וג'רוז מרוויחים מזה? קודם כל, הוא קיבל כאן חמש דקות בטלוויזיה, בזמן אוויר זה שווה מיליוני דולרים, ובתרגום לכסף יותר מזה - כי בגלל שדיבר על כמה נושאים סביבתיים חברתיים, הוא יכול להמשיך לנהל את אחד העסקים המזהמים, הבזבזניים ווהמרעילים ביותר, הוא יכול להמשיך לגרום לסרטן, אובטיאופורוזיס, סוכרת ועששת לילדים, לזהם את מקורות המים, האוויר והאדמה בהפרשות ופסדים של פרות (שלא לדבר על מה שעושים לפרות עצמן בתעשייה הזאת, כמובן), להזין את תעשיית התרופות - תוך כדי שאלה שדווקא אכפת להם ממה שקורה רואים בו מושא להערצה. אז זה נחמד שהוא מדבר על המדיניות הכלכלית הגרועה של ארה"ב (למשל השקעה בתאגידים כמו שלו שהורסים את הבריאות והסביבה במקום להפיל אותם - את יודעת שיש גם כמה "עוגיות" שהולכות לסבסוד התעשייה שלו, והיא לא היתה משגשגת וכנראה לא קיימת לולא העוגיות הללו, נכון?) וזה נחמד שהוא ממחזר וכו' - אבל הוא עדיין בעסקי ההרס והזיהום, מקדם דברים מאוד שליליים, גם אם יחסי הצבור שלו הם מוצלחים, עד כדי כך שלאיש רגיל לא היו נותנים להגיד את הדברים הידועים שאתר בטלוויזיה, אבל לו כן נותנים להגיד אותם. זה נראה כאילו הריאיון הזה מקדם איכות סביבה והתחשבות בציבור. למעשה, הוא מקדם הרס, זיהום ובזבוז כספי ציבור.

למעלה