פרופ' קורן ואריאנה מלמד בתכנית "העולם הבוקר" מ-24.12.14

fannyd

New member
תקראי את ההודעה לה הגבתי

התרופה תרופה נגד בחילות בהריון. הקשר פרופ' קורן, מומחה לאלכוהול עוברי שגם שנמנה על מקימי מרכז ייעוץ תרופתי בהריון בבית חולים אסף הרופא. נשאלה שאלה איך הנושא שורבב לתכנית שכותרתה העלמות הבנות.

eee60

New member
די מדכא...

אשכרא צריך ועדת חקירה לנושא האימוץ הבינלאומי.חוסר השקיפות מזעזע

eee60

New member
די מדכא...

אשכרא צריך ועדת חקירה לנושא האימוץ הבינלאומי.חוסר השקיפות מזעזע

סביון1

New member
מעבר למצב העגום בכל הקשור לתסמונת האלכוהול העוברי, מאד צרם

לי לשמוע את פרופ' קורן מדבר על "ייבוא ילדים מרוסיה" ועל השוואה של אימוץ לקנית מכונית חדשה.
&nbsp

eee60

New member
צודקת...

כנראה. בגלל אופי עבודתו כל ילד הוא עוד "מספר" עוד חבילה שצריכים לשחרר מהמכס

Noga Lavie

New member
אכן

מה גם שאין הסבר מהו המצב יחודי לישראל.
מה שככל הנראה עדין יחודי לישראל, הוא האחוז הגדול של המאומצים הלוקים בתסמונת אלכוהול עוברי ביחס ללא-מאומצים מתוך כלל לוקי התסמונת, אך לא האימוץ עצמו ממזרח אירופה של מי שנולד עם התסמונת.

fannyd

New member
אני הזדעזעתי

לא יודעת ממה יותר, מהסופרלטיבים של הפרופסור, מאריאנה מלמד מדושנת מעונג שלצידו, מהמנחים של התכנית שדווקא קלטו יפה את המסר: ראו הוזהרתם. כי מה זה ילד ממזרח אירופה? זה ילד מבית ילדים. ומה זה ילד מבית ילדים? זה ילד שמישהו שם אותו שם והמבין יבין.

liאת1

New member
גם לי זה צרם

וכן האמירה לגבי "יבוא מאות ילדים בשנה"

הייתי בונה את הראיון קצת אחרת כי

א. שני הנושאים שלגביהם התנהל הראיון לא היו קשורים. מה הקשר בין כדור נגד בחילות בהריון לבין תסמונת אלכוהול עוברי?[מה בין שמיטה להר סיני...]
ב.הכותרת שכיכבה בכתוביות צרמה עד מאד "שתי נערות נעדרו לכמה שעות בגלל מחלת אלכוהול עוברי".
אמנם מדובר בתסמונת שיש בה אימפולסיביות [מה שבא לי] ואז גם השיפוט לגבי מה כן ומה לא מתקהה.אבל יש גם מתבגרים ללא תסמונת שנעלמים רחוק ,ויש גם בעלי תסמונת שאינם נעלמים. בקיצור - מתן הסיבתיות החד-חד ערכיות זילזלה באינטליגנציה של הצופה.
מה שכן- טוב מאד שעולה המודעות לתיסמונת וחשוב להביאה בשיקולים כשעומדים לאמץ ,במיוחד מחו"ל.

fannyd

New member
הקשר הוא פרופ' קורן

האיש פעל לאישור התרופה ומנצל זמן מסך ליידע בנות ישראל.

אמא193

New member
מעורר תהיות

צרם לי שפרופסור גידי קורן שחי שקנדה דואג למדינת ישראל שמייבאת ילדים בנוסף לכל הבעיות שאיתם היא מתמודדת המדינה.
אין תחושה שאיכפת לו מהילדים שנפגעו או מהורים שנפגעו ומאד נשמע שכמו עם התרופה לבחילות כך בתסמונת האלכהול העוברי הוא בא להלל ולפרסם את שמו.
צרם לי שאריאנה מלמד מדברת על האמא הביולוגית של ילדיה בכל מקום אבל שהבן שלה דיבר עם גרמן ואמר שצריך חוק שיוויוני היא מתפארת שהוא הבן של אמא שלו.
כלומר כל הצרות והבעיות בגלל האלכהול העוברי והאמא הביולוגית וכל ההצלחות בזכותה... מעורר הרבה סימני שאלה.
אני מכירה איאלו ילדים בגיל ההתבגרות שבורחים מהבית ומתחברים עם ילדים שליליים ואז אומרים עליהם שזה בגלל הבית ההרוס שלהם או סתם ההורים שלהם שלא מחנכים אותם טוב אבל לאריאנה אין בעיות יש לה אלכהול עוברי... אני צינית אבל קשה לראות אותה יושבת כולה חיוכים ומדברת על דברים כל כך קשים של ילדיה וחוץ מזילזול ב"מצקצקים" ומלחמה אחת גדולה ברופא העמותה והעמותה אין דבר אחר ובסוף לא ברור מה רצתה לומר שילדיה יוכלו לגדול לבוגרים נורמטיבים או שלא.
בסופו של יום אריאנה מעלה למודעות בעיה מאד חשובה של האלכהול העוברי וההשלכות שלה אבל הדרך שהיא עושה את זה אצלי גורמת להתנגדות והרבה כעס ואולי בסוף היא תצליח ו"מדינת ישראל תפסיק ליבא ילדים מרוסיה"...

הי אמא 193

קוראת אותך ,מסכימה וגם לא.
גם אני לא אהבתי את התרופה לבחילות ליד האלכוהול העוברי.
וגם אני חושבת שבריחה מן הבית היא לאו דווקא רק בגלל אלכוהול עוברי כמו שכל הזמן ריצד בכתוביות.
א-ב-ל
אם קוראים את אריאנה,רואים שכשהתסמונת נמצאת במלוא עוזה,זה הרבה יותר מאשר מאד קשה. ויש נזקים בבית. ויש אישפוזים בחוץ.
ויש ימים רבים של חרדה והרבה מאד חוסר מנוחה.שלא לדבר על נזילה תמידית ובענק של המשאבים הכספיים,גם אלה שבכלל אין.
וכן,מה לעשות,אלכוהול זורם כמו מים ברוסיה ובארצות התרבות הרוסית,וזו שאלה גדולה אם להמשיך לאפשר להביא ילדים פגועים לארץ.בעיני לא בגלל הארץ כמו בגלל ההורים הפרטיים שרחמנות עליהם. הרי בכל מקרה החיים משתנים מקצה אל קצה וההירתמות לילדים היא מקסימאלית ברב המשפחות- אבל למה מראש להירתם לחולי כל כך לא פשוט ?לזכותה של אריאנה ,ואני יודעת כי כתבה וסיפרה- היא ניסתה ומנסה עדיין לפעול למען איפשור יעדי אימוץ אחרים,כמו סין למשל.ולגבי רופא העמותה....לו היו לי ילדים עם תסמונת אלכוהול ברמה של ילדי אריאנה ,גם אני הייתי מעלה תהיות עצומות כלפי רופא העמותה והעמותה שנתנה לו גיבוי.
אני מאמינה שכל עןד יש פה צורך באימוץ מחו"ל כי השירות למען הילד מאד סלקטיבי בתנאים למימוש הורות בישראל מישראל- תהיה פעולה רבתי להפשרת יעדי אימוץ עם פוטנציאל בריאותי יותר לפעוטות המגיעים משם.

אמא193

New member
חייכנית אני לרגע לא מזלזלת בהורים שמתמודדים עם קושי

של ילדים מאומצים פגועים בגלל אלכהול עוברי או בגלל הזנחה או התעללות של הורים ביולוגים. אבל בראיון היה מאד קשה לראות את אריאנה.
כרגע אין ארצות אחרות מלבד רוסיה וגם יש פה בפורום ובישראל הרבה מאד ילדים שאומצו מרוסיה והם לא ילדים פגועים ולכן אי אפשר לקחת מקרה קשה של הילדים שלה ולהכליל על כל הילדים שאומצו מרוסיה ולהגיד שאסור לאמץ מרוסיה.
בישראל אין כנראה מספיק ילדים לאימוץ ולא רק בגלל התנאים שנדרשים ממאמצים. ויש עדייןהרבה אנשים רוצים להיות מאמצים גם לאחר כל מה שנשמע ונאמר ולוקחים צאנס כמו שאת ואני ועוד הרבה עשינו ונוסעים ומאמצים מרוסיה או מאוקראינה או מכל ארץ שניתן לאמץ ממנה.
אם הטענות של אריאנה כלפי העמותה והרופא נכונות שתתבע אותם אבל אי אפשר כל הזמן להכפיש את כל מאומצי רוסיה בצורה כזאת.
אריאנה אימצה ילדים גדולים יותר ממרבית הילדים המאומצים מרוסיה, אולי גם ילדים עם תסמונת אלכהול או גם רקע תורשתי קשה, אבל בכל זאת שהיא מגיעה לתוכנית בטלוויזיה עם מומחה שמדבר על אימוץ מרוסיה אני מצפה ממנה לקצת יותר אחריות בצורת הדיבור וההתייחסות. זה לא כמו שאפשר לדבר בכנס של מאמצים עם ילדים עם תסמונת אלכהול או בפורום סגור .
כתבתי ואני חושבת שהיא מעלה שאלות שחשוב לדון בהם אבל איך שהיא מעלה אותם מעורר הרבה התנגדות אצלי וכנראה לא רק אצלי ולא בדיוק משרת את מה שהיא רוצה להשיג ביחס לבעיות ולאחריות של המדינה למימון ועזרה להורים שהילדים שלהם זקוקים להרבה טיפולים. או שהיא מכוונת לכך שיסגרו את האופציה של רוסיה ולא תהיה שום אופציה לאימוץ לאנשים שמעונינים ויכולים לאמץ

הי אמא 193

אריאנה לא דיברה על כל הילדים המאומצים. היא דיברה על ילדים מאומצים.אפשר לא לאהוב את הסגנון שלה,אבל מומלץ לשים לב למה שהיא טוענת.
הפורום הזה,לצערי איננו אינדיקציה מספיקה לדעת מה באמת הולך,כי לא נכתבות בו צרות רבות,אלא בדרך כלל קשיים של המגיעים זה עתה , אשר מוצפים מהקליטה של העולל החדש-פחד ממים....הליכה לחבק את כולם....רעב בלתי נלאה....וכו.
בקבוצה הסגורה של אריאנה בפייסבוק יותר מ-200 משפחות. לא כל אחת ואחת עם התסמונת,אבל שם מדברים בריש גלי על קשיים מורכבים ,לעיתים גם עד מאד.אין פה עניין של הכפשה,יש פה עניין של עובדות שמגלים כאשר הילדים גדלים ואיתם מערכות גופם- בראש ובראשונה מערכת העצבים המרכזית. אני יכולה להעיד על עצמי שכשהתכוונתי לאמץ ילדה עם הקף ראש קטן ,ומשקל קטן במיוחד יחסית לגילה הכרונולוגי רופאת העמותה הזהירה אותי,והמליצה שלא ואכן פעלתי לפי המלצתה. בקבוצה הסגורה נמצאים אנשים שמספרים שלגבי מצבים לחלוטין דומים קיבלו מהרופאים המלצה חיובית והיום הילדים עם קשיים.אין לי שום אינדיקציה,ונראה שגם אין אינטרס "מלמעלה" שתהיה אינדיקציה,כמה בדיוק ילדים עם בעיות לעומת כמה ללא בעיות. אין לי ספק שבפורום הזה אחר כך יתפתח שירשור עם הרבה "הי אצלנו ממש הכל בסדר".כי בדרך כלל במקום החשוף הזה אף אחד לא יאמר אחרת,וכן בגילאים ממש מוקדמים לא תמיד נראים הקשיים. אם לומר אמת- להורים נלהבים מאד ,כמו שגם אני הייתי בתחילה,אין גם חשק לראות קשיים.יש איזה ירח דבש התפתחותי של כמה וכמה שנים ראשונות באימוץ...אין פה הכפשה אלא הכרות ומודעות למצב הריאלי.
לא מאמינה שישראל תיסגר לאימוץ חו"ל. כולי תקווה שתהיה חשיבה טובה בקרב הגורמים האחראים כולל הרפואיים- איך עושים זאת בצורה שמבטיחה א. מודעות רבה יותר של ההורים למה העתיד צופן. ב. דגש רב יותר על הבריאות.

fannyd

New member
היי חייכנית2

אם יורשה לי הפורום הזה מהווה אינדיקציה בדיוק כמו קבוצת פייסבוק הסגורה מאחר ורק מנהלי הקבוצה יודעים מיהו מי מבין חבריה. במהלך התקופה שנמניתי על חברי הקבוצה פגשתי מאמצים, מאומצים ומאמצים בדרך כאחד, מהם כותבים/מי שכתב בעבר בפורומים בתפוז ובווינט. האמת, מרבית החברים כלל לא כותבים בדיוק כמו בפורים זה. מעניינת רק עובדה אחת, כל מי שנרשם לקבוצה באופן אוטומטי נספר כמאמץ שמתמודד עם קשיים מורכבים על אף שאוכלוסיית היעד מוגדרת "בית הפייסבוק של הורים שאימצו ילדים בחו"ל". מסיבה זאת עזבתי את הקבוצה. אריאנה מלמד היא אדם פרטי שמתמודד עם קושי גדול ואדם שלקח לעצמו זכות לייצג את ציבור המאמצים בארץ, גם זה שלא ביקש, לא הסמיך ואפילו גם לא מודע לעובדה זאת. לא אכנס לסוגיות הקשורות בה כאדם פרטי. עם זאת אני מצפה ממנה כמו מכל אדם סביר להשגיח על כבודם של ילדים באשר הם ולצערי לא כך היה הדבר בתכנית המדוברת. אני בעד הסברה ובעד הרחבת פעילות המדינה כמדינת רווחה. מי שפועל בכיוונים אלה יבורך. אני נגד פטרונות ומה אם לא פטרונות קריאה ופעולה לסגור מדינה זאת או אחרת לאימוץ כי זאת דעתי? אנחנו חיים במדינה דמוקרטית וכל איש ואישה יחליטו מה מתאים להם. מוטב לה שתתמקד בענייניה שלה ותרד מהיומרות לשמש ביג מאמה של עולם האימוץ.

KallaGLP

New member
מבחינתי אריאנה היא טיפוס שהייתי מתרחקת ממנו כמו מאש.

ולא בגלל שהיא חשפה את עניין האכוהול העוברי, זה דווקא הדבר המבורך היחיד שהיא עשתה (ואני לא נכנסת בכלל למניעים שלה, נפשו של אחר סגורה בפנינו, אלא פשוט חושבת שכשיש בעיה חשוב שתהיה מודעות אליה וניסיון למצוא פתרון), אלא כי ההתנהלות שלה בכללי דוחה. היא יושבת ליד פרופסור שמדבר על "יבוא ילדים" ומשווה אותם למכוניות ולא פוצה פה. נהפוך הוא, מהתגובה שלה אפשר לחשוב שהיא מסכימה עם כל מילה.
ואני כבר לא מדברת על זה שהיא מכריזה בציבור משהו שילדיה בטוח ייחשפו אליו, שאילו הייתה יודעת אולי לא הייתה מאמצת אותם. זכותה לחשוב ככה, אך לאפשר לילדים שלה לשמוע זאת? זה חוסר אחריות הורי אכזרי בעיניי.
פרט לכך, יש מה ללמוד מהסיפור הזה. רופא אשר ממליץ על אימוץ ילד שניתן לזהות אצלו בעיות משמעותיות, כולל תסמונת עוברית, הוא פושע שצריך להענישו ולשלול לו את הרישיון. זה חד משמעי ושום דבר לא יכול להצדיק או להוות נסיבות מקלות להתנהגותו בשום פנים ואופן. אך במקביל ובלי קשר, אני בעצמי הייתי בבית ילדים והתבוננתי בילדים שהיו שם. אריאנה אומרת: "מה אני מבינה?". דווקא מניסיוני, כשרואים מקרוב ומבלים זמן עם ילד, במיוחד כשהוא כבר פעוט ולא תינוק, בהחלט אפשר להבחין בהרבה דברים ולא לסמוך באופן עיוור על דבריו של רופא. בעיות התפתחותיות או התנהגותיות קשות עד כדי כך קשה מאוד (אם לא בלתי אפשרי) להסתיר לגמרי גם מעין לא מקצועית (לא אצל ילדים ביולוגיים ולא אצל ילדים מאומצים). שוב, הדגש הוא על בעיות קשות מאוד, ברור שלא כל בעיה אפשר לזהות בעין לא מנוסה, וחלק לא ניתן לזהות אפילו בעין מקצועית. ונגיד שלא מבינים ולא מודעים, אבל אחרי שמאמצים ילד אחד וכבר מתנסים במה עלול לקרות ולומדים להכיר את תמרורי האזהרה, אז אפשר אולי להימנע מאותה הטעות עם ילד אחר. כל מה שאני אומרת הוא שבסופו של דבר אנחנו חייבים לסמוך על האינטואיציה ועל מראה עינינו לא פחות מאשר על דבריו של כל רופא שלא יהיה. לא יודעת מה קרה במקרה של אריאנה מלמד, פעמיים, אבל אני חושבת שחשוב להיות מודעים לכך שזה שאנחנו לא רופאים לא אומר שאנחנו לא צריכים להתחשב בחושים ובאבחנות שלנו. בסופו של דבר, מי שיצטרך לחיות עם ההחלטה ולהתמודד עם השלכותיה אלה ההורים, לא העמותה ולא הרופא, וגם אם הם יאבדו את רישיונם ואף ישבו בכלא, לנו זה לא יעזור. ולכן לצערנו, אין לנו על מי לסמוך אלא על עצמנו.

פאני,קאלה

מאד מאוחר . בקצרה- עד עכשיו היה קשר גדול של שתיקה סביב מסע האימוץ מההתקשרות אל העמותה ועד ההגעה הביתה.היה גם קשר של שתיקה,פחות או יותר,סביב בעיות המתעוררות אחרי שלב הקליטה הראשוני.תקופה מסויימת היתה פה חבורה נחמדה מאד של כותבות,שכן המשיכו לכתוב על הגדילה. זכורות לטוב במיוחד אינגליש ודיאנה בעניין גילוי ליבן האימהי. מאחר שלא נמצאו פרטנרים שיספרו במידה דומה - השתתקו.
כשמישהו כמו אריאנה קם ומדבר ולא מפחד לומר גם דברים על הצד הרפואי- רועדות אמות הסיפים.כי הופרה שתיקה והופר גם פחד.אני חושבת שאנחנו בעיצומו[אולי אף רק בתחילתו] של תהליך שאין אין אפשרות להעריך את סופו ,אבל אני חושבת שהאנשים שמתמודדים עם קשיים שיכולים להיות מיוחסים לראשית החיים של הילדים שלהם- יקבלו מענה טוב.
ולקאלה-לא תמיד ניתן לאתר את האלכוהול העוברי בילדים שאינם בני יומם.אבל לפעמים יש נתונים ברורים לעמותות וגם נתונים ברורים לאמא רוסיה לגבי אורחות חייה של היולדת.אלה נתונים שחייבים לתת במלואם להורים.

פאני- אני לא חושבת שהכל יכול להיות תמיד מושלם. ואולי כדי שהמדינה תתרשם ממה התסמונת אומרת למעשה בצד החווייתי של הגידול ,כאשר היא במלואה,לא היתה ברירה אלא לחשוף ילדים בשר ודם. אפשר להתווכח על האתיקה יומם ולילה. יש לפנינו עובדות- אריאנה בולדוזרית לא רגילה. בוודאי שהיא דואגת עד מאד לילדיה,והם הכח המניע,ואילו לא זו היתה בעייתם לא היתה נלחמת על העניין,אבל בעיני זה לא לגנאי- ובייחוד שמחשבתה היא הטבה לקהילה שלמה ולא אני ולא את היינו משיגים את השגיה
.יסגרו אימוצים מרוסיה? לא כל כך מהר.אבל אני מאמינה שבמקביל העמותות יתחילו לקלוט ילדים ממקומות אחרים,בריאים יותר,פחות שתיינים.

KallaGLP

New member
חייכנית, אני לא מוצאת שום סתירה

בין הדברים שאני ואת כתבנו. אפשר להעלות בעיות שקשורות לתהליך האימוץ מבלי לתת יד להצגתו כאילו היה יבוא ורכישת מכוניות ומבלי להכריז מעל גבי המסך בפנים של ילדיה שאולי הייתה מעדיפה לא לאמצם. וכמו שאמרתי, בלי קשר לשום דבר אחר, אין שום הצדקה להסתרת מידע על ידי מי מהגורמים הרשמיים, בין אם זה רופא או העמותה, ושיש להעניש על כך בחומרה. וזה כמובן גם לא בסדר אם לאמא רוסיה יש נתונים שהיא לא מעבירה לעמותה, אבל זה כבר עניין שיש לישראל הרבה פחות שליטה עליו.
ואני הייתי מאוד רוצה לקוות שהאופטימיות שלך מוצדקת, אך למען האמת איני מסוגלת לנוכח העובדות בשטח, כשבמציאות כל המדינות נסגרו לאימוץ אחת אחרי השנייה וגם רוסיה צמצמה והאטה מאוד את התהליך וכל הזמן מאיימת להפסיקו כליל. וצריך לקחת בחשבון שמדינות שיש בהן הרבה ילדים לאימוץ ומסכימות שיאמצו את ילדיהן בחו"ל פירושו של דבר שמדובר בחברות שהן מלכתחילה אינן בריאה ויציבות, ובפרט אותה שכבת אוכלוסיה שמוסרת את ילדיה לאימוץ בחברות האלה, היא שכבה עוד יותר חלשה בתוך החברה המלכתחילה לא בריאה הזאת, ולכן אני לא בטוחה שהראייה הוורודה שלך של קליטת ילדים ממקומות בריאים היא באמת מציאותית כל כך. הנטייה כיום בכל החברות המתוקנות והבריאות במידה זו או אחרת למצוא פתרונות לילדיה בתוך המדינה ובמסגרתה ולא מחוצה לה. עצם המוכנות למסור ילדים לידיים זרות מראה על בעיה קשה ביותר בתוך החברה המאפשרת זאת.

fannyd

New member
לא מסכימה שהיה קשר שתיקה

לצד פורום פתוח זה כמו לצד פורום פתוח שכן בשעתו תמיד התקיים אפיק פרטי אם במסרים ואם במייל שם היה גילוי נאות מלא והרבה עצות מעשיות ומועילות. נושא האלכהול אינו חדש. אם תחפשי אחורה תגלי שבפורום הזה עסקו בנושא הרבה לפניה. לאריאנה מעצם עיסוקה יש משאבים שעוזרים להעלות דברים בתקשורת ולגייס אנשים בעלי כח והשפעה לטובת עניין שהיא מבקשת לקדם. זה כל ההבדל. ולגבי חשיפת ילדים כתבתי ואני חוזרת ומדגישה שזה עניינו הפרטי של כל הורה שאין לי כל זכות או רצון להכנס לשם. הדברים האלה הם בין הורים לילדיהם. עם זאת מתנגדת בכל תוקף לפטרונות. עולם האימוץ בישראל לא זקוק למלכים שממליכים את עצמם. איש לא מכריח לאמץ במזרח אירופה ואין מקום לפעול אצל השלטונות לאסור על אנשים לאמץ שם. אגב, לדעתי האישית מדינות מזרח אירופה עוד מסודרות יחסית לסין והודו.

למעלה